Stranica 483 od 581 PrviPrvi ... 383433473481482483484485493533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 24,101 do 24,150 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sybila prvotno napisa Vidi poruku
    Ginger - i mene smeta stiskanje (endometrioza me udesila po tom pitanju), ali ne namjeravam ga nositi po cijeli dan, samo kad sam u muvingu. Nosila sam ga malo, ne smeta mi pritisak za sad.

Ja ga isto stavim kad se dulje krećem,
    tipa kad smo bili u nabavci u ikei, pa je bilo dosta hodanja,
    ili podoma kad neš radim, isto mi paše da ga stavim, trenutno smanji pritisak na prepone i zdjelicu, baš olakšava...
    Ne pritišće trbuh nego ga onako malo podigne prema gore, na izgled nezamjetno ali pritisak se ne osjeća..

Ja spremna, jurim nakontrolu za sat vremena...

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Cheeri - wee, javi! cekamo i narancicu.
    Ikea ubija! Jucer smo dosli ujutro, kupili stvari pa tek onda isli rucati, i odbila sam prehodati sve opet pa smo se prosvercali prek ulaza. Zaštitar se nasmijao i rekao samo "Sve vidim i jasno mi je, ali evo ja vas moram opomenuti i pogledati ruksak, snimaju me"

Baby -samo ti upadaj
    A zadnji put nas je skoro tip ubio na rotoru, tad je mm bio za volanom. Nema tu pravila kad idiot sjedne za volan pa mora pokazati kako daleko moze piskiti

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo me s kontrole,
    stanje nepromjenjivo, i dalje sam uloživa za vrh prsta, kao i zadnja dva puta,
    znači nikakve stroge mjere, nastaviti kao i do sada, sve raditi samo lagano....
    Nije radila uzv, to će sljedeći puta....

Kontrola za tri tjedna...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nadam se da nisi do sad cekala....
    super za isto stanje! jos ces ti na kraju i prenijeti

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da nisi do sad cekala....
    super za isto stanje! jos ces ti na kraju i prenijeti

Nisam nisam, čekala sam "samo" od pola 11 do pola jedan, hahahhha

Pa nebi se čudila da prenosim, tak sam i u drugoj T kad sam bila u bolnici, od 36tt kad su me skinuli s infuzije nisam imala ni jedan jedini trudić pa skoro sam i prenijela ...

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ujme dva sata?!
    Super sto je sve ok, pravo Ginger kaze, budes ti 2u1dulje vrijeme

Moji su danas nesto aktivni, najela se paradajza, krastavaca i salate i kad je krenulo neko okretanje i odgurivanje, prepalo me isprva pokusavam ih cuti stetoskopom vec tjedan dana (ne uspijeva mi), pa kad sam skuzila da je netko na tom dijelu gdje imam manje sala, prislonim stetoskop nisko na trbuh i malo stisnem kad ono dobijem udarac natrag skocila sam na kaucu od iznenadjenja! Tko god je desno, udara manijakalno sastrane i ispod pupka, lijevog sam osjetila jednom. Uglavnom, do sada nisam osjetila ovako nesto,vise su bili oni mjehurici, sve mi je novo i nevidjeno, zato gnjavim opisima, oprostit cete mi nadam se

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sybila bas si smijesna! super za udarce!
    Cheerilee koji uzas! kod moje ginicke nema cekanja! mozda 15-tak minuta ponekad, ako uleti koji hitan ili kompliciran slucaj...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma to je još sad super, do dva sata čekanja!
    Zato uvijek velim da mi boljepaše ujutro da dođem..

Jer popodne se čeka i više od tri-četir sata, užas...
    I to recimo trudnica, stro mirovanje i tamo sjedi par sati u čekaonici...

Kansije sam se počastila grudnjakom, vrijeem je za broj/dva veći! Sise su mi baš nabujale, i ne stanu u dosadašnje fancy grudnjake

Sybila - ja nikad stetoskopom nisam uspjela čuti odkucaje, samo crijeva, hahahahha

Neki dan sam naletila na neku aplikaciju za mob, s kojom kao snimaš odkucaje, al meni isto samo crijeva snima hahahhah

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Narancice, jesi bila danas na fetalnoj? Nadam se sa ces nam se javiti s lijepim vijestima

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo, ja bas otvorila temu da vidim je li se Narancica javila...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Narancice, nadam se da si dobro...

mene sinoc ulovila panika...
    kontrakcije se zaredale i popila sam spasmex u pol 11
    i nesto prije 1 me budi gadna menstrualna bol
    tak gadna da sam isla normabel popiti
    jedva sam zaspala od straha i jos nekoliko takvih grceva
    jooooj, jos bar tjedan dana pa da sam u kolko-tolko sigurnijem periodu...ovako se ukakim svaki put...
    i sad sam zivcana za popi....

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ja svako malo provjeravam za narancicu, ali nam je nema jos narancice, mislimo na tebe! Nadam se da si dobro.

Uh, ginger jel sad pustilo? Mozda ti se iskombinirala probava i par kontrakcija pa je tak boljelo. bas da je probilo i kroz spasmex, uf...nadam se da se nece ponoviti. Lezis?

Mene uhvatila depresija (sklona sam joj, prosla sam prije 8 godina jako gadnu epizodu), sad vec lagano ulazim u domenu klinicke, ne svidja mi se. Jutros sam obavila razgovor s mm da mu dam do znanja sto i kako raditi, jer ovaj put nikako da samu sebe izvucem, a ne zelim bas na lijekove ako ne moram. Imam osjecaj da se ne povezujem s bebama, iako mi u kutku mozga treperi da samo imam previsoka ocekivanja koja ne mogu ispuniti jer jednostavno nitko ne bi mogao...krecemo sad sa samonametnutim rezimom bihevioralne aktivacije i KBT tehnika, valjda ce se popravit. Sinoc sam sanjala da sam se isla ubiti i odustala kad su se bebe pocele ritati, to me definitivno gurnulo da shvatim da moram nesto napraviti. Hormoni su super stvar

Petticoat avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sybila nekako sada mislim da sa drugim, trecim djetetom to sve nekako dolazi pod normalno, nekako rutinski i ajmo odradit.Ja jako dugo nisam zeljela na drugo dijete jer mi je bilo nepojmljivo kako cu moc podjeliti ljubav izmedu njih, mislila sam a nikad necu moci voljet nikog ko prvu.U ovoj trudnoci mi je sve potpuno drugacije nego u prvoj, nekako sam si nemajka pogotovo kada gledam druge trudnice, sad dali se pokazuju tako na van ili su zbilja u takvoj euforiji, nekako mi je to sve previse.Sada mi je nekako bitno da sve prode uredu do kraja, da izdrzimo sto duze.Iako eto ni meni nisu zivci nesto smireni, cesto sam nervozna, lose raspolozena, razdrazljiva, sve me nervira iako zbilja nemam nikakav razlog za to.Povezat ces se sa svojim bebicama, ako ne sada onda na porodu, dode to samo od sebe.Vjeruj mi i ja sam se jako lose osjecala zbog toga ali eto ima dana kada mi je jasno zasto je to tako

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Imamo cure tesku srcanu gresku, koja nije spojiva sa zivotom osim naravno ako se operira u ranoj novorodjenackoj dobi. Sanse za prezivljavanje nakon operacije iznose 85%.
    Trebalo mi je malo vremena da mi sjednu neke stvari.
    Dobra je stvar sto je beba inace dobro, velicinom odgovara dobi i sve ostalo funkcionira u tom malom tjelescu.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala Petti
    Meni je taj dio s nepovezivanjem samo dodatak na lijepu skupinu drugih problema...nezainteresirana sam i da se ustanem i otusiram, zaravnjena totalno, izolirala se, ne moze covjek niti ocekivati nesto posebno. I onda jos s obzirom da su tu nakon IVF-a, dakle ulozili smo u to puno i trudili se...postavila sam si letvicu za srecu ful visoko. Mislim, eno gore mog upisa oko jucerasnjeg udarca, sretna sam ja kad ih osjetim. Ali bas stalno i da ispunim neku ocekivanu mjeru...ne.
    Znas kaj me ubija? SVI mi govore i pitaju "Moras im pricat, jel im pricas?" Zene pricaju s vlastitim trbuhom u mojoj glavi i izjavama drugih valjda 24h/dan, a ja to ne mogu. Ne mogu, osjecam se ko kreten dok sjedim na kaucu i pricam s vlastitim trbuhom. Sta da kazem? Vani sija sunce? Pa moras im pustat glazbu, pa moras im citat, pa moras pricat, pa moras jest ovo, ne smijes ovo, o je...te! Mislim da sam dosla do ispunjenja svojih kapaciteta. Definitivno se osjecam ko nemajka osim vas koje zamaram definitivno predugim postovima nemam nekog primjera u okolini da mi kaze jel jesam fakat nemajka ili netko pretjeruje. Zato gnjavim

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Narancica000 prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo cure tesku srcanu gresku, koja nije spojiva sa zivotom osim naravno ako se operira u ranoj novorodjenackoj dobi. Sanse za prezivljavanje nakon operacije iznose 85%.
    Dobra je stvar sto je beba inace dobro, velicinom odgovara dobi i sve ostalo funkcionira u tom malom tjelescu.
    Ajme narancice jako mi je zao sto je potvrdjena sumnja drzi se! Dobro je da je beba osim toga dobro, samim tim vjerujem da su sanse nakon op jako dobre!
    jesu te uputili na dogovore daljnje?
    Jako mi je zao sto morate kroz to prolaziti

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Ajme narancice jako mi je zao sto je potvrdjena sumnja drzi se! Dobro je da je beba osim toga dobro, samim tim vjerujem da su sanse nakon op jako dobre!
    jesu te uputili na dogovore daljnje?
    Jako mi je zao sto morate kroz to prolaziti
    Ma vec 3 termina za dogovore i pregovore imamo u sljedecih mjesec dana. Odusevljena sam pristupom osoblja u bolnici, kardiologom i doktoricom koja je preuzela voditi moj slucaj, osjecam zaista da smo u dobrim rukama.
    Doktorica je u svojoj ordinaciji poslozila 3 stolice, sjela samnom i muzem, uhvatila nas za ruke i utjesno objasnjavala situaciju. Ostala sam zapanjena, osjecala sam se kao da mi vlastita mama sjedi pored mene, tjesi me i ujedno objasnjava situaciju u kojoj se nalazimo. U svojih 31 godinu nisam dozivjela takav pristup.

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Narancica,
    Jako mi je zao to cuti, ali sam ti samo htjela reci da je i prijatelj mog muza imao slicnu situaciju s sincicem malim. Ne znam jel odmah u trudnoci ustanovljena greska, ali znam da je beba morala nakon poroda na operaciju i da su takoder rekli da je jako rizicno. Operacija je uspjela i mali je zdrav da zdraviji ne moze biti..nema nikakvih posljedica. Sad ima vec 5 godina. Dobro da su na vrijeme otkrili tako da se i doktori i vi stignete pripremiti. Btw. Mali je u meduvremenu dobio i bracu s kojim je otpocetka sve okej. Nadam se da sam te malo utjesila i sretno!

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

To je jako lijepo od njih, koliko se covjek bolje i sigurnije osjeca cim su doktori ljudski nastrojeni prema pacijentima! Jako mi je drago da imas povjerenja u njih, da su strucni i da su se dali u vas slucaj. Navijam za vas, da sve te teskoce prodju sto brze i bezbolnije!

Petticoat avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala Petti
    Meni je taj dio s nepovezivanjem samo dodatak na lijepu skupinu drugih problema...nezainteresirana sam i da se ustanem i otusiram, zaravnjena totalno, izolirala se, ne moze covjek niti ocekivati nesto posebno. I onda jos s obzirom da su tu nakon IVF-a, dakle ulozili smo u to puno i trudili se...postavila sam si letvicu za srecu ful visoko. Mislim, eno gore mog upisa oko jucerasnjeg udarca, sretna sam ja kad ih osjetim. Ali bas stalno i da ispunim neku ocekivanu mjeru...ne.
    Znas kaj me ubija? SVI mi govore i pitaju "Moras im pricat, jel im pricas?" Zene pricaju s vlastitim trbuhom u mojoj glavi i izjavama drugih valjda 24h/dan, a ja to ne mogu. Ne mogu, osjecam se ko kreten dok sjedim na kaucu i pricam s vlastitim trbuhom. Sta da kazem? Vani sija sunce? Pa moras im pustat glazbu, pa moras im citat, pa moras pricat, pa moras jest ovo, ne smijes ovo, o je...te! Mislim da sam dosla do ispunjenja svojih kapaciteta. Definitivno se osjecam ko nemajka osim vas koje zamaram definitivno predugim postovima [emoji38] nemam nekog primjera u okolini da mi kaze jel jesam fakat nemajka ili netko pretjeruje. Zato gnjavim
    Ma joj skroz te razumijem, i sama sam takva.Nemam volje za nikakve kave, druzenja, setnje, skuhat.Sta da ti kazem neda mi se otusirat .Prosjedim jutra doma da ne znam sta bi sa sobom, nemam volje stan trpi, ves isto pune dvije kosare, rucak jos nisam stavila i onda u dva jurim na brzinu sta stignem jer moram po malu u pola 4.I onda sam nervozna jer stan bude bomba, rzcak ne skuhsn ili napola, ja ne otusirana, ne spremlhena a otisla bi kasnije s malom do parka i tako.Premalo strpljenja imam za nju premalo zivaca, to mi je najvise krivo.Ja isto nisam mogla tri godine ostat trudna a sve uredu, pa biokemijska, pa nakon dva mjeseca kiretaza dvojceka, molila sam Boga samo za drugu bebicu, sve cu iz korjena promjeniti mislila sam koliko je bilo zeljeno i iscekivano da cu postat kao i druge majke pricat sa trbuhom i to sto ti kazes.Ali eto nije tako ne pricam , tu i tamo se obratim kao ma sto me lupkas pase ti slatko, ili kad ne pojedem nesto na vrijeme pa me lupka kazem joj eto idem, idem znam da smo gladne i tako ali jedino na taj nacin ili kao ne spava joj se i tako drugo nista.Ne obracam se onako kako bi se ocekivalo, ne pustam joj glazbu.Navecer kad idem citat pricu svojoj onda kazem da im idem obje procitat pricu, a ona takoder voli slusat uspavanke na mobitelu pa eto kad njoj pustim mislim da eto i bebica u trbuhu cuhe.Znas sve to nekako normalno.Kada lezim otkrijem trbuh i cesto dok gledam tv mazim trbuh, i pogotovo kada lupka onda mi je to fora kao da se dodirujemo, to me eto nekako veseli kad ju osjetim.Recimo sinoc mi je bilo isto otkriven trbuh a svjetlo tuklo bas u trbuh, ona lupa i lupa, ja reko sto je bilo jel ti pici svjetlo a ti bi spavala i tako.Ali mislim da je to u granicama normale.Nista pretjerano ni sladunjavo.Ali eto koliko je zeljeno i iscekivano ocekivala sam sama od sebe puno vise.A sto se tice toga sto drugi govore trebalo bi, neka govore...Tu moja mama prednjaci pa pricaj joj, pustaj pjesme i tako ali ja to odmah srezem.Mislim da sam se umorila od tolike borbe za bebu, i od problema u ovoj trudnoci od krvarenja , pa ocu na operaciju, necu i eto sada se prosli tjedan vratila iz bolnice , stalno nesto.Od prehrane se ne zamaram toliko, pihem sve moguce vitamine i tjesim se da tako rjesavam stvar.Jedem sto mi se jede, ali eto izbjegavam tunu i trudim se jako jako pedantno oprati povrce da mi nesto bebicu ne napadne, pogotovo mojom greskom.E i izbacila sam kreme za lice sa retinolom i mislim da je to to.Sad sam ja oduzila ali pokusavam ti reci da nisi jedina, ima nas dosta kojima je najbitnije da izguramo to, da bude sve uredu a ovo drugo su sve popratne stvari i ne znaci da smo nemajke i da ne volimo svoju djecu.Sta da ti kazem danas mi je rodendan a molim Boga da mi niko ne dode.Uzas uopce nisam za drustvo, izlazak , ma nista.Bit ce bolje i meni i tebi uskoro.Vidjet ces koliko ces se povezat s njima kada se rode.Ja sam do te granice da se nisam mogla prepoznati, nisam nikad bila neki emotivac.E a kad su joj vadili s pet dana krv iz pete place ona, placem ja a vice sestra jooooj mama da vam je bar to najveca bol koju cete zbog bebe osjetiti

Petticoat avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajme narancice drzi se, ne znam sto bi rekla, nadam se da ce biti sve uredu.Zelim vam svu srecu i da prode najbolje po bebicu.Digni glavu, tesko je razdoblje ali razmisljaj da nije da nema izlaza, skupi snagu i bori se draga!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Narancice jako mi je zao, uopce ne mogu zamisliti kako ti je tesko...drzi se
    kad je vec tako moralo biti, dobro da je ustanovljeno sad, da moze imati dobru neonatalnu skrb i ici na operaciju na vrijeme
    javi se na temu o fetalnoj, nasa sirus se tamo javlja
    njena E. je prosla nekoliko operacija u najranijoj dobi i sad je dobro, ide vec u skolu, prava mala vragolanka
    drz se

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sybila ma je, i probava me muci, al ovo je bilo bas gadno
    i to nakon spasmexa pa me dodatno uspanicarilo
    lezim, ne micem se i bolje je sad

sto se tice depresije, ne znam ti puno o tome
    ja sam vise "zivac" tip
    ono, zdrem se kad mi dodje i picim dalje...
    dobro je da kuzis problem u nastajanju i da si krenula rjesavati ga...
    sto se tice povezanosti, ne brigaj za to ni najmanje
    to je nesto sto dodje nekad prije poroda, nekad za vrijeme, a nekad i debelo iza poroda (moja frendica je bila takav slucaj)
    to ne znaci da ces biti losa majka ili neces voljeti svoju djecu
    moje prve tri su ivf-ovke i ja sam se zaljubila u prvi pozitivan test...
    ova cetvrta je cudo jedno, totalno neocekivano
    i meni nestvarno, ponekad jos je mogu vjerovati da cu je uskoro nunati
    na njen pozitivan test sam plakala od soka i nevjerice
    dobra dva tjedna mi je trebalo da uopce prihvatim da sam trudna...strasno nesto, smrsavila sam tri kile u ta dva tjedna
    a onda je samo pocelo sjedati
    i postala sam presretna za to nesto nemoguce sto mi se dogodilo
    oduzih...uglavnom, dodje to sve na svoje, nekad prije, nekad kasnije
    i ne moras ni pricati, ni pjevati, niti bilo sto slicno, ako nemas potrebu
    samo moras ciniti sto mozes da su oni sigurni u busi
    a to cinis, jel tak?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Petti- sretan rodjendan!
    Da, razumijemo se skroz. Ja ne spremim i ono sto mogu i onda sam ljuta jer je neuredno, onda gledam u zid, onda guglam bezveze, onda placem na debilne reklame, pa se mrzim jer mi je dan prosao bezveze...trenutno zazirem od spavanja, uporno nocne more i vise me iscrpi nego odmori, a i svjesna sam da to znaci da kad se ustanem idemo sve ispocetka.
    Lakse mi je malo iskreno, hvala ti zao mi je zbog tvoje bolnice i svega, nadam se da ces uskoro predahnuti od stresa.

Ginger - bas se moras prisiliti na ful mirovanje, cini se, drukcije ne ide. vjerujem da si se uplasila, uh...

Nemoj me pitati jel cinim sve, petti je spomenula pranje povrca, sad ja vrtim film jel dovoljno operem voce i povrce...na to pitanje je odgovor uvijek - "moooozda?" uz misao "ajmemajkomilaubitcusidjecuzastonisamviseopralakre tenuzenski"
    Imam osjecaj da sam bila sretnija na pocetku. Bilo mi je jako bizarna i nevjerojatna ideja da smo uspjeli iz "prve", nakon svega. Imam deset testova tamo u vrecici s datumima i plusevima koliko sam bila sretna i uzbudjena...a onda mucnine. Mirovanje. Kontrakcije. Bolovi. I ja sam negdje pala i nikako gore. Ali da, skuzila sam, imenovala, moram se primiti posla i rijesiti to, znam da mogu.
    Ne ocekujem vise niti ja euforiju i neke filmske ispade ljubavi, moram prihvatiti da to jednostavno nisam ja. Maknuti ocekivanja i pokrenuti se, nece endorfini sami od sebe krenuti. Idem sad prati kosu i napokon smisliti rucak. Muz me vodi u grad popodne.
    Vec dugo zelim napraviti sarene cupcakes, mislim da mi je to definitivno cilj za sutra

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

narancice...grlim jako...bitno je da je otkriveno i da odmah nakon poroda se zna sto i kako dalje
    sve ce biti ok...mora
    a za doktoricu...veliki plus, jako je bitan pristup...dovoljno je samo malo ljudskosti i sve je lakse
    zelim vam puno snage da izdrzite

ja sam danas obavila pretrage, sutra idem u bolnicu, 16.03. nam stize nasa princeza
    jedva je cekam...

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Narancice, drži se, kao što su već cure spomenule dobro da je otkriveno na vrijeme i da se sada mogu poduzeti koraci i pripreme za pravovremenu operaciju. Vjerujem da će sve izaći na dobro

Ginger, baš su ti se zaredale kontrakcije zadnjih dana, pokušaj što više odmarati, još malo pa si u sigurnim tjednima.

Sybilla i Petti, nešto slično i kod mene, jednostavno nikako da osvijestim ovu drugu trudnoću, o povezivanju da ne govorim. S prvim mi je isto dugo trebalo da se povežem, čak i neko vrijeme nakon poroda tako da je sve to normalno. Radim još desetak dana, pa se nadam da će se stvari pokrenuti kad budem imala više vremena.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Narancice bas mi je zao, ali kao sto cure kažu- dobro da je otkriveno sad pa da odmah po porodu liječnici mogu reagirati. Grlim te
    Ginger čuvaj se jos malo, barem do 35tt da dogurate

Ostale curke držite se i pokušajte uživati u npr tome sto ste doma a ne morate mirovati u bolnici, sto su vam trudnoce relativno uredne. Ne kukam jer sam u bolnici a malo dijete mi je doma, pokušajte osvjestiti koliko ste sretne. Da vidite čega sve ovdje ima- vjerojatno vas ne bi mučilo bas ništa. Držite se!
    Vubs koja bolnica?

Petticoat avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala ti Sybila nego bitno da znas da nisi jedina.

Vubs joooj jel jedva cekas? Neka prode sve super, sad je i ljepse vrijeme setnjice i to..Joj moja prva je zimska beba, prosinac , te zime je bilo toliko snijega...tad sam bar znala kako ju obuc.Ovo mi je sad skroz novo, termin 6mj.ajme dugi, kratki? Prevruce joj kako ju obuci? Cega najvise kupiti, nabaviti,koje brige.

Gabi ma svjesne smo mi toga ali ne mozemo si objasnit, bila sam sada deset dana u bolnici i zbilja smo sretni kakvih sve patologija trudnoce ima, daleko od toga.Koliko sam se istresirala samo zbog cimerice koju znam dva dana mogu si mislit kako je njoj tek bilo s tim problemima, kad razmisljas dali ce ti posteljica otkazat svaki tren a rano je za porod, pa ides u salu, pa sve ok, pa opet ides pa onda ok, ako pored nje ja nisam rodila od muke.Ima svega i puno vecih problema nego sto mi imamo, ali eto pokusavala sam Sybili rec da je to sve normalno i da je kod vecine tako

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gabi...sv.duh
    petti...naravno da jedva cekam...da vidim jel slici na bracu ili je totalno drugacija..nakon dva sina curka mi je sad skroz nesto drugo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vubs sretno!!! veselim se s tobom!
    Gabi kako je tebi? kako teku dani? jesi bila na kojem uzv?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ginger
    svaka beba je veselje, a ova nasa curka je cekana 12 godina
    zato je i cekamo s tolikim nestrpljenjem

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ginger idu dani, evo već sam tu tri tjedna. Dobila jučer i danas deksice za pluća i uzv je planiran krajem ovog tjedna. Veselim se vidjeti moje male pahuljice!

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Sretna sam sto su nam to otkrili na vrijeme, stvarno smo pozitivni i nastojat cemo se pripremiti maksimalno. Podrsku imamo sa svih strana i to nam jako puno znaci.
    Planiram se izdajati, kako bi bebacica barem mogla dobivati mlijeko koje joj pripada ako vec nece moci sisati. I to ce joj dati snagu koja ce joj trebati. Starija seka je uzivala u tome 2 godine, a tko zna mozda se i ova curkica nakon oporavka nauci dojiti... ah snovi!
    Borit cemo se svim snagama, i slazem se sa Gabi u jednome - budite sretne. Jer imate razloga to biti. Ja sam sretna jer je nas problem rjesiv, to je ono sto mi je trenutno najbitnije.
    Hvala od srca na podrsci svima
    (Evo i suze opet potekose, ahh ti hormoni )

Vubs i Gabi sretno!
    Posljednje uređivanje od Narancica000 : 14.03.2017. at 20:13

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Za pocetak divno je doci do ove teme.... neke od vas poznajen sa IVF tema, a sada se ipak prijavljujem na ovu
    Nakon 7 ivf postupaka, tu smo.... i to sa 2 mrvice u trbuhu....brojim tek 6 tt i sva sam u grcu i strahu....imali smo jedan UZV, i culo se jedno srce, a drugo kaze dr da se okrenuo i ne cuje se fino....jesu to mrvice od 2 mm, ali odmah na pocetku stres da li ce oba prezivjeti!?

Pisemo se, a tebi narancice puno snage i srece zelim

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Brzinski upad curke s jednom informacijom jucer sam se jako fino prosetala gradom, i danas sam bila u muvingu pa moram primijetiti - onaj pojas mi sprječava kontrakcije i od hodanja i od stajanja i od voznje autom. Eto, ako ikog zanima

Petticoat avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vubs sretno sutra draga!Da sto prije curku dovedes kuci da ju braca cuvaju i paze! Saljem zagrljaj

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Vubs ~~~~~~~~ da sve dobro prodje !

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vubs mislim na tebe javi se kad uzmognes!

Pina, dobro dosla! i sto duze ostala 3u1

Sybila bas super
    ne da mi se sad kupovati, imam jos malo, al da sam znala prije...

Gabi super sto si vec dobila deksice, jedna briga manje
    javi kak je prosao uzv

ja jucer i danas bez kontrakcija, ono, dvije benigne kroz dan (puj puj puj)
    ludo tijelo
    dans imam u planu spakirati torbu za rodiliste i otici po potvrdu za muza, ako ipak kojim slucajem zavrsim tu kod nas
    jer, bez njega ne ulazim, prije cu roditi na hodniku
    a sljedeci tjedan pocinjem polako sortirati i prati bebinu robicu, onaj iza tjedan as i kolica
    novi madrac za mini kinderbet sam narucila i tak...blizi se... i veselim se jako
    bebi, ne porodu

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vubs sretno i čekamo novosti!
    Mi bili na uzv, danas 28+1, curica je malo manja i ima 950g a decko 1180g. Kažu da je sve to u granicama normale i da je sreća sto imaju svaki svoju posteljicu pa si ne kradu hrani

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bravo Gabi
    znaci, tece 29. tt
    ma dogurat cete vi daleko

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Pina dobro dosla
    Vubs sretno
    Gabi bravo za bebice lijepo napreduju nadam se da ti dani brzo prolaze u bolnici, sogica mi prelezala u Petrovoj prije 2god. od Božića do Uskrsa. Curila joj plodna voda. Brzo ce to vrijeme proci i mazit ces svoje mrvice

Ginger i ja se polako pripremam i jedva cekam bebicu. Ako sam dobro shvatila mi smo tu negdje s terminima? Vidim da te zezaju kontrakcije, drz se znam kako ti je,prosla sam s njima cuda u prosloj trudnoci.
    Ja sam danas spuzva koja upija losu energiju, maknula se od svih koji ju salju. Uzivam u maloj princezi i udarcu bebača cekamo sekicu iz vrtica. I tjesim se "nista mi neće ovaj dan pokvarit"

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baby01, jesmo, ja sam kraj 4.mjeseca
    drz se i ne daj da te drugi gnjave
    dolazis na kraju u vz?
    ja podigla potvrdnicu da mm moze samnom, ako zavrsim tu
    prosli put sam radjala u sijecnju i bilo me strah da zbog gripe muzevima ne zabrane ulaz
    plus, taman su otvorili predradjaonu (debili)
    rekla sam mm-u: u predradjaonu ne idem, ni batinom me tamo nece dobiti, a ak tebe ne puste gore - ja radjam na hodniku

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Eto tko zna mozda se sretnemo u VŽ da u svakom slučaju imaj sve spremno,jer potpora ce ti dobro doc di god da ides i do tad ce valda ova dosadna gripa proc iako sam se nadala da ce se predomislit mm ne želi sa mnom i razumijem ga tako da sam se psihički pripremila da cu sama.
    I ovaj put planiram ici s uhodanim trudovima, ako sto ne poremeti planove. A za preglede u ambulanti cu jos razmislit kako cu, vjerojatno do zadnjeg kod svog gin.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Gabi, bravo za uzv, dobro se drzite

Vubs, nadam se da ste nam dobro

Ginger, ajde super da su stale kontrakcije, samo nemoj se sad opustit - i dalje pomalo!

Um...jel bi mi htio itko objasniti foru s predradjaonom...sram me, al nemam pojma kaj je predradjaona, zakaj muz ne smije tamo...neki dan sam na nekom yt videu po prvi put vidjela box, prilicno je drukciji od onog kaj sam ja imala u glavi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e predradjaona ti je jedno veliko s*anje, ak mene pitas
    tamo ti poslihtaju rodilje na krevete, jednu do druge, bez pratnje, naravno
    i nafrlje drip
    i onda cekaju da se otvori odredjeni br. centimetara pa ih onda salju u radjaonu
    tako je tu kod nas
    najvise nagrabuse prvorotke, jer dodju dosta rano i obicno to dosta dugo traje
    i nemaju podrsku pratnje svo to vrijeme, nego jedna gleda drugu kak ih sibaju trudovi
    kod nas toga prije nije bilo, samo velike lijepe radjaone u koje pratnja ide s tobom odmah i tamo je cijelo vrijeme
    to su bas prave sobe, svaka rodilja je u svojoj, imaju i vrata, jel...
    onda se jedna "bistra" glava, nakon jedne cistke doktora (duga prica) sjetila da bi bilo bas zgodno uvesti predradjaonu - u ovom slucaju oveca soba s vise kreveta i vise rodilja
    inace je poznata po tome da voli indukciju i drip, i forsiranje vaginalca, kad to stvarno ne bi trebalo (carski je skup, a i treba ganjati statistiku vaginalaca, jel...)
    uglavnom, to su uveli kod nas taman kad sam isla roditi trecu
    al sam imala srece sto sam bila trecerotka, s puknutim vodenjakom i 4 cm otvorena
    plus, rekoh sestri na prijemu (divna je bila) da ne idem tam i ne idem gore bez mm-a
    moja cimerica poslije poroda je bila prvorotka, s iskustvom indukcije i dugotrajnog boravka u toj predradjaoni - ne bih sad o tome, jel...
    uglavnom, tako je tu kod nas...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Stigla nasa princeza
    4kg i 51cm ciste ljubavi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    Stigla nasa princeza
    4kg i 51cm ciste ljubavi
    aaaaaaaaaaaa
    cestitam!!!
    veeeeelika cura

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ja sam predradjaonu zamislila kao udoban prostor s loptama, drugim pomagalima i eventualno kojim krevetom, di mozes pricekati ako nisi otvorena i ako nema slobodne radjaone, al vas je vise pa ne puste muza da nema previse ljudi koji ometaju bas sam si ja to lijepo zamislila

Hvala na razbijanju nerealnih ideja

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Cestitam vubs!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sybila
    romanticarko