gle, mozda negdje...in a galaxy far, far away
ova nasa je kak sam napisala
gle, mozda negdje...in a galaxy far, far away
ova nasa je kak sam napisala
I onda je svizac zamotao čokoladu
Ma, nije tako loše, sve je u očima promatrača.
A najbolje je kad beba prevari i mamu i doktore i, unatoč njihovom: neće još porod, odluči roditi se u predrađaoni, par minuta nakon stavljanja dripa. Jedino su uspjeli staviti sterilnu krpu na krevet i moja je gospođica isplivala, bez tiskanja i bez plača, samo neki kme, kme.
Poanta: i predrađaona zna biti kao iz sna![]()
vubs, je li bila opca ili spinalna?
napisi jos koju o malenoj, kad dodjes k sebi
imam za prijaviti jos jednu tegobu - bolesnog muza
covjece, da bar svakom muskarcu mozemo priustiti bar sat vremena onih trudova sto sibaju preko stotke![]()
Vubs cestitam od srca, uzivajte u toliko cekanoj princezici
Ginger suosjecam. Da im barem mozemo priustiti i mjesec dana trudnoce, onako fino - red mucnina, red probavnih tegoba, red kontrakcija, 50x dnevno odlazaka na wc i tak daalje![]()
o daaaa.... i mucnine
evo ovaj moj s crijevnom virozim cendra ko troje djece zajedno![]()
Vubs cestitam na pravoj curki!!Nadam se da si ok?! Javi kad mozes kako je proslo
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Haha cure ja ni ne znam kakva je predradaona mene su s vrata nosili u box osam prstiju otvorenu
Ginger, ok sam. Mučnine su prošle tako da se sad lakše diše. Radim još par dana pa ću se napokon moći posvetiti sebi i pripremama.
Što se tiče muževa, nedavno sam pročitala vic: Samo žena koja je prošla porođaj može razumjeti kroz koje bolove prolazi muškarac kad ima temperaturu 37,2 C![]()
vubs, čestitke na velikoj curki, nadam se da ste dobro
svima![]()
Uf, ginger, suosjecam.
Zenii, super za prestanak mucnina.
A sto se vica tice - da, taj je dobarmeni je mm jednom dosao pokunjen jer lose mu je, ima "granicnu temperaturu". 36,8 curke moje, imao je 36,8
![]()
Eh... tako i moj kad je 36,8-gotovo...kaže:evo raste mi..sad kad zakurim..40..kako cu..šta ću.. a ono dođe eventalno do 37,2 i onda..aha ta je najgora..to je ona plućna !!
Katastrofa !
evo, moj i danas "radja"
ajme
Zenii super! sad pocni lagano uzivati
sejla
mene danas strefilo da je stvaaarno vrijeme za pripremiti neke stvari - ulazim u 35.tt
za sad sam narucila madrac i digla potvrdu za mm-a
a da, i rekla frendici da mi moz prebaciti stvari za bebacicu
pa cu sljedeci tjedan prati
a za vikend spakirati konacni sadrzaj torbe
i onaj tjedan iza oprati as i kolica
ajme, brzo ce :grizezube:
vubs - čestitam!
Prava vellika curka !!!
ginger - baš si me sam neugodno iznenadila s ovim podacima o predrađaoni, forsiranju dripa i vag. poroda...
Znam da vž slovi kao ono minimalno raj na zemlji (novije informacije koje sam čula, sve super sjajno bajno krasno)...
Služila sam da dosta naših iz Međimuja ide k vama roditi, i nahvale rodilište iz razliga ne jer su stvarno zadovoljne,nego im je bad priznati da ipak nije sve tako super ...
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 17.03.2017. at 15:32
Cheerilee imas pp
gle, imaju super preduvjete, al malo steka ljudski faktor...
mozes imati tamo super porod, ja imala ovaj treci, al sam se za njega borila
ili, ako dodjes u kasnoj fazi poroda ili na izgon, tak ti svejedno, mozes i na hodniku roditi, boli te briga za predradjaonu
a takvih je malo...
oni vole statistiku vaginalaca, vole indukcije i kad ne treba (iz osobnog iskustva), al stede na carskom kad ne treba (isto iz iskustva)
tak da ono - kak ti padne grah s ekipom
uf, kad bi mi ovaj porod bio kao treci, juuuuhuuuuu
isla bih radjati ko da idem na fini rucak u restoran s michlenovim zvjezdicama
a ja volim jesti, lol
i piti, kao prava sneha ovog kraja(ali samo fino i umjereno, da se razmemo)
Pa o tome ja pričam, meni je u čakovcu svaki porod bil super...
Nekima je koma..
Tak da mislim da najviše ovisi o tome kolko dugo traje i kolko je bolno,
ako prođe bez problema svi smo sretni i zadovoljni, ak se zakomplicira možeš i kod Podobnika jel tak?
mislim da je najbitnije imati povjerenja u lijecnike kojima se dajes u ruke
zato sam na ivf isla kod radoncica, trudnoce vodila kod svoje soc.gin jer je odlicna, djecu vodim pedijatrici koja je dobar dijagnosticar (iako nije bas prodojeca, a meni dojenje jako bitno, al to mogu i sama)
a ovdje bih se mirne duse prepustila samo jednoj od njih...
gle, da ga hebes, ni nakon ovog divnog treceg poroda, ne mogu im zaboraviti sto su mi (nam) priustili na drugom![]()
Vubs čestitke na curki
Ginger razumijem te, pogotovo sad su se ekipe izmjenile. Cula sam sad nije dugo jedno iskustvo u kojem su čekali da se vrate prirodni trudovi jer su od straha stali. Kad nisu, dogovorili su se za drip plus bebač je bio visoko i dopustili su joj da se kreće kako bi se spustio. Ugodno sam se iznenadila.Neznam jel to kako naletis na dok. il kakve su volje.
A sto je s planom poroda, zanima me kako opcenito dok.reagiraju na njih? Nisam ga pisala do sad ni jednom, al sad dosta razmisljam o nj.
baby drago mi je cuti za svako takvo iskustvo, nadam se da ce ih biti sve vise!
vjerojatno ovisi o doktorima...tu sefica sigurno nije bila u pitanju
plan poroda nikad nisam imala, ne znam ni kako bi reagirali
ja bih radije rekla svoje zelje pa ako ide ok, ako ne, dogovarala se prema situaciji...ali, to uglavnom ne funkcionira tako
zato se nadam da ce ovaj tvoj slucaj biti sve cesci..
Vubs i ja se pridruzujem cestitkama i saljem puse za princezu!
Hvala svima na cestitkama
Curka je super, cica ko velika, valjda sutra idemo doma.
Javim se s detaljima od doma
vubs
javi se kad stignes
al brzo idete doma
sjecam se kad sam ja imala carski, bio je u 1 u noci
i onda su se dr i sestra prepiali racuna li mi se to kao 1. ili 0. dan
na kraju je sestra pobijedilapa sam ostala ukupno 6 dana
i vec bila poprilicno gladna kad mi je dopustila prvi obrok
e da, mi usli u 35. tjedan
i moram priznati da sad vec lakse disem, iako bi jos uvijek bilo malo prerano da se bebica rodi
ali, sad se vise necu brinuti oko kontrakcija kojih, btw, zadnjih dana skoro i nema![]()
Omg, ja sam na redu. Ajme kad je proslo to vrijeme
baby01 28.04.2017. (M)
Cheerilee 30.05.2017/ (M)
Gabi25, 07.06.2017/(M/Ž)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Narancica000 29.06.2017/ (Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
Sybila 05.08.2017/ ()
Ako koja od novih cura želi, neka napise termin pa da ju upisem na popis![]()
Dobro jutro svima.
Evo ja bih vam se rado prikljucila. Nekako bas spadam u ovu strahovi strepnje panika kategoriju.
Nakon blighted ovuma prije cetiri mjeseca, nova trudnoca je dosla skoro pa odmah, a s njom i svi strahovi i strepnje.
Cekanje prvog uzv-a i pitanje hocu li ovaj puta vidjeti srceko su me kostali tone zivaca. Srecom bilo je tu. Potvrdili smo da smo trudni. Onda je nastupio period od slijedeca cetiri tjedna do prvog pregleda. Mucnine su pocele odmah, jake i iscrpljujuce. A pitanje jel srceko i dalje kuca bilo je svakodnevno prisutno. U medjuvremenu sam zaradila upalu sinusa, grla i uha i zavrsila s temperaturom i na antibiotiku. I opet pitanje sta ako nasteti bebi. Ajde uvjerili su me da vise stete radim ako se ne lijecim i da postoje antibiotici koje smijem piti. No kako vrag uvijek ide ruku pod ruku tako me od tog istog antibiotika napala candida kao nikad do sad. Boli, svrbi, pece, sve naoteklo...ma uzas.
Takva sam docekala svoj prvi pregled kojeg gin na kraju nije obavio jer je vidio stanje pa nije htio prckati nepotrebno. Napravio mi je vanjski uzv i nakon njega sam konacno odahnula. Srceko kuca, beba raste 4,1 cm, sve super.
Uzivala sam puna dva dana opustena i bez straha. I onda me jucer ujutro probudi neopisiva bol na lijevoj strani trbuha. I opet suze, strah i panika. Brzi posjet hitnoj gdje su ustanovili da mi se prosirio mokracni kanal i moj pjesak iz bubrega krenuo van, ali ono najbitnije beba je ok.
I tako sad se druzim sa najboljom prijateljicom brusnicom, mirujem i pitam se sta je slijedece.
Inace smo 11+3tt i termin nam je 06.10.2017.
Dobro dosla Iva!
Kuzim taj strah nakon blighteda i ja sam ga imala u 6mj.prosle godine, bila na kiretazi dvojceka i nakon 3mj.opet ostala trudna a tada nakon pozitivnog testa pa sve do prvog pregleda dok ne vidim srceko nisam nikome nista govorila, cak ni muzu.Svako se na neki svoj nacin bori sa strahovima ali paranoja je neka uvijek tu
baby01 28.04.2017. (M)
Gabi25, 07.06.2017/(M/Ž)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
Sybila 05.08.2017/ ()
iva_777 06.10.2017
Draga iva, i ja te kuzim..isto sam prosla sa blightedom.. iza toga jos jedan missed (iako od pocetka nije stimalo sve) i sad sam opet trudna i imamo isti terminJa sam isto luda od pregleda, no puno mi je lakse od kada sam baby watcher nabavila pa cujem srceko svako jutro. Iz kojega si ti grada? Bas bi bilo zabavno da se sretnemo na porodu. Drzim fige da sve super prode (a i proci ce, cim je do sada sve okej). Pusa
Iako su meni na zadnjem pregledu pomaknuli termin na 1.10. (Prvi je trebao biti 6.10.) jer je malo veca beba..ali isto sam 11+3 kao i ti.![]()
dobro dosle!
ja se pocela gnijezditi
stavila sam robicu prati
Ginger a di si ti nestala s liste??
Jesi bila na listi ili da sad prek moba ne trazim unedogled?!
Neka si se pocela pripremati bolje biti spreman , i ja sam sve obavila posto me i bolnica i serklaza iznenadila, mislila sam da necu ali eto.Sada sam spremna.
Nego nesto danas razmisljam jel rano da pospremim zimske veste, i te deblje stvari, pernate jakne ili da jos malo pricekam? Jel koja vec izvadila laganiju odjecu?
Petti, nisam htjela na listu
imam traume od lista...
al ja sam na redu odmah iza baby01 :grizenokte:
Aha ja mislila da smo te pogubile putem
Ma bit ce sve ok! Normalno da sto si blize sve vise razmisljas o tome
Čestitke na princeri vubs .
Jel mogu i ja na listu, termin 11.07.
Danas me zatukao tlak, i inače sam ispod 100/60 ali danas 85/45 i vrti mi se, muka mi od jutra, povraća mi se. Pijem puno vode i pokušala sam sa slanim ali me samo na sol ulovila žgaravica. Veći dio dana sam u horizontali jer se ne usudim biti uspravna koliko me vrti i njiše. Srećom se malac razlupao kao da ima tulum pa je barem njemu OK, bar tako vjerujem. Kako dignete tlak, ako tko ima taj problem.
Zibba dobro dosla!
Za tlak imamo isti problem u prvoj trudnoci sam se rusila a sada se srecom ne rusim ali imam uzasne glavobolje i ne znam kako si pomoc.Na hitnoj su mi rekli da si nosim slanu juhu u flasici sa sobom, haha i tako stapice, noge u zrak ali ti meni nis ne pomaze.Zgaravicu isto znam cesto imat ali ju nisam povezivala sa tlakom, a mucnina mi je cim osjetim glad tako da se trudim da do toga ne dode.Normalan mi je 90/60 a sve ispod toga mi je koma
baby01 28.04.2017. (M)
Gabi25, 07.06.2017/(M/Ž)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
zibba 11.07.2017
Sybila 05.08.2017/ ()
iva_777 06.10.2017
Nije žgaravica od tlaka već od soli. Čim pojedem išta slano odmah me ubije žgaravica zadnjih mjeseci.
Ma ja sam i inače niskotlakaš ali ovo danas mi je dno.
I baš da pitam, da li je normalno da malac danas skoro stalno lupa? Doslovno cijeli dan.
I ja bi bila na vasoj listi ako moze pa da odbrojavam skupa s vama. Termin mi je 18.6
baby01 28.04.2017. (M)
Gabi25, 07.06.2017/(M/Ž)
Anka91 18.06.2017
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
Sybila 05.08.2017/ ()
iva_777 06.10.2017
Petticoat, i ja bi na listu) 1.10.
baby01 28.04.2017. (M)