Stranica 488 od 581 PrviPrvi ... 388438478486487488489490498538 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 24,351 do 24,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Dođoh vidjeti je li Điđa-Riđa rodila-Ginger, još malo, ha? Neka curke unutra! Kod mame je najljepše
    Cure, svima želim sreću, brze i lake porode, žive i zdrave bebice!
    Moja Mašenka sad ima već 6 mjeseci, krenuli smo polako i s dohranom-vrijeme leti! Ali ne bih bila više trudna, moram priznati. Cure koje ste na 4- 5. trudnoći- svaka čast! Ja čekam dan kad ću se (na)spavati.
    Ostajte mi dobro-puse šaljemo moja uspavana tri smotuljka i ja

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sybila, hvala na odgovoru. Evo, probudih se i sve je ok. Nestali bolovi.
    Osim laganih u vratu.
    To mi je bilo od previse lezanja-zalezanosti i naprezanja prilikom povracanja-kojeg je bilo svakih pola sata
    Prepala sam se da nije nesto sa srcem, iako mi je to sve uvijek ok, ali nikad se ne zna
    Bilo pa proslo, eto, hvala Bogu!

Petticoat avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jutro curke!!Eto i mi pod virozom vec tjedan dana,pa da vas pozdravimo samo!

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Curke, mene je pocela kriza hvatati zbog zika komaraca Ja cu biti ljetna I jesenska trudnica....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

QB. jos sam 2u1

vibre bubanima!

evic, nemoj tako razmisljati, nije to bas dobro...
    mislim da nemas bas puno razloga za brigu

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Joj Ginger, nadam se...

Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Pozdrav, nova sam ovdje!
    Imam uzasan strah pa molim pomoc!
    Trudna sam 6+5 tt i prije tjedan dana su pocele uzasne mucnine i povracanje zbog kojih sam zavrsila na infuziji! Odjednom, nakon tjedan dana mucnine su se smanjile za 90% te nisam ni jednom povratila u zadnja dva dana! Malo sam zabrinuta da li je sve u redu! Napominjem da sam jedan dan uzela homeopatske kuglice nux vomica i od tada se to smirilo! Da li bi mogli biti do kuglica ili? Jako me strah s obzirom da je u prva trudnoci zavrsila s missed ab u 10 tjednu i tad su me prvo pitali da li sam naglo osjetila da mi bolje(tada mi je bilo zlo sve dok mi nisu napravili kiretazu)! Da li nagli prestanak toliko jakih mucnina tako rano znaci sa nesto nije u redu!

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Zenske kako ste? Jeste ozdravile?
    Evic - ja imam spremne one istjerivace komaraca za uticnicu i olivalov sprej protiv komaraca za djecu (tim sam se trackala i proslo ljeto kad sam ocekivala postupak) - iskreno mislim da je dovoljno s obzirom da nismo imali zike ovdje prosle godine. Nemoj se brinuti

Mi smo napunili 23tt i sljedeci petak radim ogtt...odlucila ipak prije uskrsa jer nema sanse da si uskracujem kolace jer trebam vaditi krv taj tjedan koji dolazi odmah poslije uskrsa.
    S obzirom na rapidan rast kila i ogtt,pokusavam malo jace kontrolirati sto i koliko jedem...sto je samo rezultiralo time da sam a)uzasno uzasno gladna i b) jedan dan sam brojala kalorije i ispalo je da kad jedem tak da dobivam kile zapravo unosim 2000-2500kcal...a ne zelim unositi ispod 2000 jer su ipak potrebne ne znam vise. Uglavnom, sad se malo klonim secera i jednostavnih ugljikohidrata, vidjet cemo.
    Wow koliko teksta o hrani

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Evic, ja sam bas nocas cula komarca kako mi zuji kraj uha i odmah sam se Zike sjetila. Onda sam se okrenula na drugi bok i zaspala jer... svaki dan panicarim oko neke druge gluposti i ugnjetavam muza. Da jos krenem i sa Zikom mislim da bi me u Vrapce iskrcao

Sybila, ja patim jer sam cijeli zivot buco i veeeeliki gurman koji zivi za hranu, a sada mi nista ne pase, cak i kad mi nesto za divno cudo bude fino, nakon par zlica pocne me ubijati zeludac. Fali mi hrana, moj vjerni prijatelj!
    Posljednje uređivanje od biska : 09.04.2017. at 15:18

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Cekaj, cekaj, vratit ce se apetit u velikom stilu! Ja volim papati jako, a posebno sam slaba na slatko i cokolade, otkad znam za sebe ja kad jedem cokoladu pojedem citavu cokoladu mozes si misliti kako sam reagirala kad sam u ranoj trudnoci vidjela cokoladu i nagonski rekla "fuj!" isla sam se natjerat (!) da pojedem kockicu i skoro ju odmah ispovracala
    I onda je doslo drugo tromjesjecje. Sad mogu, da si dozvolim, slistiti cijelu onu veeeliku milku i traziti jos
    Sve se to vrati!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Je, znam da cu prije ili kasnije zazaliti kad krene debljanje, ali ova situacija mi je totalno neprirodna, gotovo blasfemicna...hihihi

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ginger tako mi mlijeka jesi jos u komadu ahaaahaa
    Charliee bit ce sve super saljem ti puno~~~~~
    I svima puno pusa!

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Curke, ako ne znate - u lidlu od danas roba za bebe i trudnice. Pricale smo bile nesto o spavacicama - ja sam uzela njihovih par haljina zapravo da ih iskoristim kao spavacicu (dvije tak i izgledaju). Bacite oko

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Veronika -tek sad vidim tvoj post jer si nova.
    Ajde nemoj piti te homeopatske pripravke, u najboljem slucaju su samo secer, ali u najgorem mogu sadrzavati neke supstance koje bi ti mogle stetiti, kao i bebi. Homeopatija nije kontrolirana jer se ne klasificira kao lijek i tko zna sto u tome moze biti.
    Normalno je da ti par dana bude jako lose i onda par dana dobro, ali najcesce se mucnine vrate. A mozda ti se i neka viroza nalijepila pa je to pogorsalo situaciju. Da, nagli nestanak svih simptoma moze ukazivati na spontani, ali ne mora, kazem, moze biti i normalna oscilacija. Ako si jako zabrinuta, s obzirom na tvoju anamnezu, odi opet na hitnu da te pogledaju.

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Dobrodosle nove trudnice.
    Zenske sto vi mislite o spavanju na ledjima u trecem tromjesecju? 29tt sam i ne mogu spavati na bokovima, uzasno me umara iako se prisiljavam jer mislim da na ledjima nije dobro spavati. Spontano se okrenem na ledja, probudim se i uspanicim jer se bojim da ne nastetim bebi. Posteljica je straga, a najudobnije mi je ocito tako.
    Evo ne mogu vjerovat da postavljam ovakvo pitanje, sama sam sebi smjesna!

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam u 22. tjednu i jos uvijek spavam na trbuhu. Krenem s bokom, probudim se na trbuhu. U prosloj trudnoci sam noc prije cr spavala na trbuhu, nije bio velik. Sad je nesto veci al drukcije ne ide.
    Kukovi me bole, mislim da cu morat izvuc jastuk za dojenje.
    Nekako mislim da je sve ok ako se u snu okrenes kako god ti pase. Da na leđima ostanes bez zraka ili nesto slicno, probudila bi se.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sanja jesam, jesam
    sutra sam na kontroli, javim stanje
    sinoc me mucili nekakvi menstrualni bolovi...bas me zanima je li se sta pokrenulo

Narancice, lezanje na ledjima se ne preporuca u kasnijim fazama trudnoce, jer se na taj nacin smanjuje dotok kisika zbog pritiska na venu cavu
    plus, i posteljica ti je odostraga
    i ja muku mucim s bokovima, tako da te kuzim...ali, ja ipak trpim

Sybila ja vise nista trudnicko ne kupujem
    imam jednu njihovu haljinu i super je
    al za spavaciu mi je bitno da ima duboko kopcanje zbog dojenja
    ma, na kraju sam nasla dvije takve od prije, a kupila sam nove pidjame i to onda samo dignem majicu

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Narancice, ja si olaksam tako da si banana jastuk stavim u krug ispod mene tako da je kuk "u zraku". Pomaze kad je pritisak previse.

Ginger, a ti si na kraju, ja imam ipak jos par mjeseci za gegati se uokolo. A stalno perem tri majice i jednu trenirku
    Ja ne kupujem pidjamu, mislim da cu mm poslati po pidjame ak ce trebati, zbog sanse da bude cr.
    Javi obvezno sutra kaj vele!

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Jastuk za dojenje je s nama u krevetu zadnja 2 mjeseca
    Neznam kako bih bez njega.
    Trpim i ja, ali u snu se ne mogu kontrolirati, pa se nadam da necu nastetit bebi.
    Sybila, dobra ideja! Pokusat cu veceras tako
    Posljednje uređivanje od Narancica000 : 10.04.2017. at 13:55

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Citiraj Narancica000 prvotno napisa Vidi poruku
    Sybila, dobra ideja! Pokusat cu veceras tako
    Povlacim gore napisano
    Ne dobra ideja, nekako si strsim u zraku i nije ni malo udobno.
    Moram nesto drugo smisliti

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

jastuk pretvrd i visok?
    Moj nije najkvalitetniji bas po pitanju punjenja, mozda zato funkcionira bolje.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ja se trudim spavati na bokovima ali u snu uvjek nekako zavrsim na ledima i onda kad se probudim ulovi me panika. Trudim se to izbjegavati posto kazu da nije dobro ali nemogu si pomoci!

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Sybila - ofucan i star, ne pretvrd, vec 5godina ali bez njega ne bi mogla u krevetu (ovo zvuci cudno )
    Nisam drugog imala pa nemam s cim usporedit.
    Upravo tako i ja Anka. Dode mi da spavam sjedeci, mozda stojeci

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Znam kako ti je to kad ne mozes bez njega u krevetu, i mm se do mene mora probiti preko mog jastuka vec dulje vrijeme
    Ja sam na svom "u zraku" taman toliko da bokom skroz skroz lagano doticem krevet, tak mi ful pase i nema pritiska. Bas mi zao da ti ne pomaze

Negooo...di nam Ginger? Otisla na pregled, sad kad je negdje usput i rodila

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma cure, mislim da se ne trebate brinuti ako se po noci okrenete na ledja
    bitno je da ne provodite vecinu vremena tako
    ono, svjesno legnete na ledja i tako nastavite cijelu noc
    kad se probudite na ledjima, okrenete se na bok i gotovo

Sybila nisam, nisam
    zadrzali se poslije na rucku i po ducanima
    stanje je vako - beba cca 2.900, sve super - protoci i pl.voda, ona se lijepo okrenula
    ja otvorena 1,5 cm
    kontrola za tjedan dana ako izdrzim
    ja zadovoljna

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Oooo lijepo, znaci skolski

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Di ste? Kako ste? Gabi, kako napredujete? Ginger, jos u komadu?

Evo mene, cekam ogtt

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ginger jaavii see! Jaavi see!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Guramo, evo nas 32+2. Doktori su jako zadovoljni već sad ali cilj je dogurati do 34tt. Iako mi je već tako teško, trbuh mi je jako visoko, sve me stišće, spavanje po noći-koma i tako, radosti
    Sybila prvo vađenje si odradila?
    Ginger javi se

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Gabi- a super se drzite, s obzirom na sve! Jos malo navijamo tokoliza upalila znaci?

Odradila prvo vadjenje, da, 4.8. Dali mi glukozu, ubacila limun, sve popila. Bilo mi je fino ovi u labosu ostali u soku kak sam ja to hepi smazala...ne znaju ljudi kako ja volim slatko
    Za pola sata je vadjenje nakon 2h. Oni kod mene u dz ne rade nakon 1h. Mislim da cu, ako bude sve ok, ici sama privatno vadit kroz 3-4 tjedna opet i to kak se spada, u tri tocke.
    Posljednje uređivanje od Sybila : 14.04.2017. at 08:53

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tuuuuu saaaaam
    jos 2u1
    oko mene svi nestrpljivi, a meni se jos ne ide, lol
    ali, jucer smo joj slozili krevetic, sutra je okruglih 38tt pa moze i krenuti...
    prvu sam rodila na 38+0, odmah iza ponoci, a vodenjak je puknuo koji sat ranije...sto je danas :grizenokte:
    inace, muz si je pripremio robu za rodiliste...za sebe, jel...

Gabi jos malo!
    bravo vas troje!
    mogu si misliti kak ti je spavanje...pa meni je koma, budim se svakih sat vremena
    mislim da cu vise spavati kad rodim...

Sybila ma bit ce dobar ogtt, ne brigaj!

Sanjo, kako ste vi?

PinaColada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pozdrav cure
    Ja jos cekam sljedeci pregled da vidimo sta se desava (nakon sto je jednom od blizanaca prestalo kucatisrce u 9tt)

Radila urinokulturu, 2 dana ok,treci nalaz: streptococcus faecalis!!!
    Dokle vise stresovi?!
    Imate savjet?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Je, tokoliza radi svoje. Sad naravno druge brige- bili danas na uzv i decko je procijenjen na 1800g ali curka je i dalje manja, sad jos vise, kažu procjena 1350g i to zbog opsega trbuščića. Opseg glave i bedrena kost su u skladu s tjednima trudnoce. Pa zar mi se mora svaka dijagnoza priljepiti, ko da ih ovako nemam dosta
    Ispada da je u 2 tjedna dobila samo 150g. Znam da su twinsi manji i da nakon 30. tjedna usporavaju s dobivanjem ali ovo je stvarno premalo. Pogotovo sto ću vjerojatno roditi s 34tt
    Eto malo sam se izjadala

Ginger super ti to guraš, svaka čast, jos malooooo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gabi, uf, nije ti lako
    al znas da su to samo procjene
    a sta kazu doktori na to?

Pina, mozda je samo kontaminacija uzorka
    al ne brini previse, ako i je infekcija, dobit ces terapiju i bit ce sve ok

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A ništa, nije alarmantno, to je kao jos 10. centila pa je u granicama ali mene vise brine ako rodim s 34 tt kolika će biti ta moja mrvica.
    I znam da su to procjene ali kad ležiš u bolnici 8 tjedana gdje je sve oko tebe puno prijevremenih poroda, mrtvorođenih beba, zastoja u rastu, serklaza, otvaranja u 24. tjednu i sličnih groznih stvari onda te svako i najmanje odstupanje od normale pogodi pošteno.
    Evo neću vise crnjake, mantram da je kriva procjena i da će sve biti ok

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

drzi se draga
    bit ce sve ok, kilazu oni nadoknade, nek je sve ostalo ok

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Cure kako je meni ovo prva trudnoca i jos sam panicar meni dode da se spakiram i odem u bolnicu pa da mogu po cijeli dan biti na ultrazvuku. Da tamo budem pod nadzorom. Imam par pitanja dali je normalno da beba bude jedan dan aktivna skroz a drugi djn jedva da se i javi? I da li vas prilikom okretanja s jednog na drugi bok dok pokusavate zaspat boli stomak?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Anka - da i da sve je ok

Gabi - ma bude ona stigla bracu jednom kad krene papati, ne brini. A i sigurno je malo veca nego sto oni procjenjuju. I moja je curka manja i citala sam malo pa sam primijetila da savjetuju lezanje na onom boku na kojem je veci twin. Drzi se

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sybila decko je lijevo i on je veći- znaci ležanje na lijevom boku?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Jest

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Gabi - drzite se jos malo, samo budi pozitivna!

Anka - draga, gazis 30tt i sve je to normalno. Bit ce jos teze kako tjedni budu prolazili i sve su to "cari" zadnjih tjedana trudnoce. Nekad imam osjecaj da se ujutro ustajem umornija nego navecer kad legnem.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Anka i moja je jucer bila mirnija pa sam ju stalno gurala da mi se javi, pila sokove i jela slatko...
    vecer prije je bila jako aktivna pa sam se opet pitala je li sve ok...nikad zadovoljna
    bitno je pratiti pokrete u kasnijoj fazi trudnoce, ali normalno je da imaju i aktivnije i mirnije dane
    guglaj malo o brojanju pokreta

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ginger, i ti svoju guras? Dobro je, nisam jedina
    Moji su jucer imali valjda tri rotacije unutra, namjestili se sad tak da im osjetim i najmanji pokret.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala cure ma zavrsit cu u vrapcu do kraja. Sva sreca pa je muz glas razuma, inace bi ja svaki dan pohodila doktore.
    Hehe niste jedine i ja svoj stomak ponekad protresem kad duze vrijeme nista neosjetim.
    Cure koje slave zelim vam sretan i blagoslovljen Uskrs!
    Cisto me strah sta ce biti na vagi poslje svih delicija.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

hej curke

trebam drugo mišljenje došli mi nalazi krfce, šećer je super - natašte 4,9, nakon 120min 6,10.
    Ali zato - kreatinin, ALT i ALP su mi sniženi, a UIBC i TIBC povišeni, ako se pita moj labos. Ako se pita znanstvena istraživanja i postavljene referentne vrijednosti za trudnice - nalaz je sasvim u redu, osim ovih UIBC i TIBC. Fe je ok, ali gin mi nije dao za vaditi feritin, a ja obično prvo trošim zalihe, pa tek onda Fe, možda je do toga. Kaj vi mislite?
    Uglavnom, jako sam hepi zbog šećera

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Ja sam vec luda od cekanja... Prvi pregled ce mi biti tek 12.05. (sa cc 10 tjedana).... Kako me ubija to cekanje...nevjerojatno

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evic zašto tako kasno prvi pregled?
    Sybila u ove nalaze se fakat ne kužim, ne mogu pomoći. Jedino znam da feritin možeš izvaditi privatno u suncu po nekoj smiješnoj cijeni pa ako te to muci- eto rješenja. Meni je željezo cijelo vrijeme na donjoj granici ali ok i nisam dobila nikakvu terapiju, samoinicijativno sam popila bočicu floradixa.

Inače, sutra punimo 33 tjedna, jos tjedan dana i skidaju me s tokolize. Ja sam totalno raštimana, svaka kost u tijelu me boli, prepone najviše, jedva hodam, oni lupaju nenormalno- po svim dijelovima utrobe- nije bas ni ugodno u nekim trenucima. Svaka čast mamama koje iznesu blizance do termina, ja bi se vjerojatno raspala

Ginger sve po starom?

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Ginger jaaaaaaaavi se :D

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne moze se javiti jer ima pametnijeg posla.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

djevojke pomoć!unazad tjedan dana otkad pijem Isay tablete po preporuci profesora imam na dnevnim ulošcima nešto svjetlo smećkasto ali ne previše..nisi nikakavi ugrušci..ili tome slično..trudna sam 25+4 i to blizanci..imam li razloga za brigu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •