A baš je bila krv, i sad još malo ima... ono prva dva puta doslovce spotting, sad je malo jače. Jako me podsjeća na zadnji spontani i umirem od straha odlaskom na wc. Zalijepila sam se u krevet.
Dr sam javila, još je ful prerano za uzv ionako
A baš je bila krv, i sad još malo ima... ono prva dva puta doslovce spotting, sad je malo jače. Jako me podsjeća na zadnji spontani i umirem od straha odlaskom na wc. Zalijepila sam se u krevet.
Dr sam javila, još je ful prerano za uzv ionako
A teško se ne vratiti u tu povijest kad se tako ponavlja... samo tad sam bila više trudna, vidjelo se srčeko, ali i da je gv premalo za bebu. I znali smo da je 90% kraj.
Doslovce me strah dignuti se sad iz kreveta, totalno sam beskorisna malcu...dobro pa je mm na godišnjem idući tjedan.
Nemam doma više niti jedan test da provjerim koliko je taman...a sad ga ne mogu ni ići kupiti![]()
Antonia, u istoji situaciji je nedavno bila moja kuma, isto tako vec ima jedno zdravo dijete, ima 32g, znaci između ostalog napravila je i nifty test koji je hvala Bogu bio negativan, platila ga oko 4000kn ali se bar smirila, i eto prije par dana rodila predivnog zdravog malca... Drz se...sve ce biti ok...
Vrci strogo miruj nema druge, sve sam to prosla i jako dobro znam kako se osjecas...nisam skroz u toku sto se tice tebe, ali jesi li radila kakve pretrage zbog proslih spontanih, pitam da se mozda nebi skrivala neka mutacija koja ih uzrokuje.
Recimo kod mene su otkrili blagu mutaciju, tako da cu u iducoj trudnoci biti pokrivena clexanom...
Posljednje uređivanje od Romeo85 : 30.04.2017. at 23:05
Hvala na potpori romeo
Vrci zelim da bude sve u redu...ljubim
Prosli spontani je bila greska u oplodnji ocito, zbog loseg spermija. Beba se razvijala, ali gestacijska nije rasla. Koliko sam citala,to je bas rijetko.
Danas se vise nije ponavljalo, al nekako me strah otici na spavanje...
Nema da ne spavas, tebi i mrvi treba sna i odmoratrazi muza masazu neku da se malo opustis
![]()
Na svu srecu da nemas stapica za piskenje, samo bi usporedjivala mikronijanse koje, osim o beti, ovise o datumu proizvodnje, nacinu cuvanja itd itd. Da nisi kupovala!
Curke, moja desna dojka curka. Kad sam isla na wc usred noci skuzila da mi je par kapi mlijeka izaslo. To je normalno, jel tak? Ta desna je inace rezervirana za curu, s obzirom da ce cura biti najvjerojatnije manja, a dojka bitno aktivnija od lijeve oduvijeklijeva ne curi i ne bolucka, desna me i pecka iznutra i lagano boli.
Mozes snelly, samo se ubacislistu napravi tko kako stigne
![]()
Cheerilee 30.05.2017/ (M)
Anka91 18.06.2017/ (M)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Narancica000 29.06.2017/ (Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
zibba 11.07.2017 / (M)
Sybila 05.08.2017/ (M/Ž)
lasica1234 01.10.2017 / ()
iva_777 06.10.2017 / ()
snelly85 24.11.2017 / ()
Snelly ubaci i mene - ja ne znam, a za termin je lako, isto su nam![]()
tenksić!
Posljednje uređivanje od glow : 01.05.2017. at 21:55
Cheerilee 30.05.2017/ (M)
Anka91 18.06.2017/ (M)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Narancica000 29.06.2017/ (Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
zibba 11.07.2017 / (M)
Sybila 05.08.2017/ (M/Ž)
lasica1234 01.10.2017 / ()
iva_777 06.10.2017 / ()
snelly85 24.11.2017 / ()
glow 24.11.2017 / ()
Narancica, ima li novosti kod tebe? Sto su ti rekli na redovitim pregledima? Da, jos malo pa ce nam svima vrijeme proletjeti..jedva cekam![]()
Nista novo draga Lasice. Dogovaramo detalje, kontrole su redovite, bebica je odlicno i napreduje bas kako bi i trebala. Ceka nas operacija nekoliko dana nakon poroda i svi vjerujemo u nasu malu hrabru bebacicu da ce se izboriti i brzo oporaviti. Jedva ju cekamo, svi smo optimisticni i mislimo pozitivno!
Inace, na zadnjem pregledu sa 30+1 tt imala je 1500gr i sve snaznije ureduje svoju "kucicu". :D
Narancica, zelim svu srecu tvojoj mrvici i uvjerena sam da ce sve proci u najboljem redu. <3
Ja evo vec na kraju 8.tjedna zivcanim i odbrojavam vrijeme do prvog pregleda koji me ceka za 10 dana....
A bubica mala.. drzim veeelike fige i vjerujem da ce bebacica biti dobro. Super je sto tako lijepo napreduje. Evic, tebi isto drzim fige. Ako ce ti bas biti tesko izdrzati jos tih 10dana, uvijek mozes u petrovu na hitnu otici pa da ranije sve saznas..ali iskreno bolje biti miran i sacekati jos to malo. Imam pitanje za vas cure koje ste vec prosle 17.tjedan trudnoce. Zanima me sto znaci stipanje u rodnici? Skroz onako na ulazu me bas vec jako nesto stipa i nije uopce ugodno. Ne bojim se da je nesto s bebom, no sto bi to moglo biti?
Lasica, nazalost nisam iz zgb a :/
Sto se stipkanja tice, imala sam nesto slicno u prosloj trudnoci ali nikad nisam pitala doc sto je. Prode s vremenom. Najbolje ti je takve stvari zapisati na papiric pa kad ides doktoru,lijepo sve pitati da si mirna <3
Umor me doslovce zeli ubiti. Nesto strasnoPeta mi je trudnoca i ovako nesto nisam iskusila prije... Cijeli dan mi je zlo (ne povracam,ali sam na rubu) a tek taj umor... I da cijeli dan spavam, nebi mi bilo dosta...
Mozda su godine u pitanju.. Ovo mi ce biti beba u 30-tim..![]()
Meni trenutno je,al se uzasno bojim da se ponovi. Vec 2 noci za redom sanjam takve stvari
Vrci, taman sam te se sjetila. Dakle, nema više krvi? Uopće, od onog zadnjeg? Neka samo tako ostane!
Lasice, maternica najvjerojatnije pritišće neki mišić, rekla bih. Nisam imala štipanja, ali imala sam čudnovatih doživljaja i "veselih nezgoda" u snu koje mi se prije nikad, ali nikad, nisu događale. Pojačan dotok krvi, sve je moguće.
Narancice, super za lijepi rast bebeBaš se aktualiziralo pitanje operacija beba s Jimmy Kimmelom, njegova beba je operirana hitno poslije poroda prošli tjedan, nisu znali za problem na srcu uopće. Koliko znači to da imaš zdravstveno u nekoj normalnoj zemlji, nevjerojatno mi je s čim se oni tamo nose. Glavno da ste vi kao obitelj i doktori spremni da beba dobije sve što treba čim dođe. Da, da, na vrhu si liste, sad će to još malo!
![]()
Ne, od nedjelje cisto. Al danas se vozikam kod endica, pa sad na posao po papire,pa opet na VV. Tj.muz me vozi. Pa bude mi ovo test...
Pozdrav svima!
Vrci drzi se, nadam se da ce sve biti dobro.
Meni je danas 7+5 i u petak je drugi uzv. Na prvom uzv bila 2Naravno da vec panicarim od sljedeceg uzv
Ima li tko iskustva s preeklampsijom? Ja sam je imala u prosloj trudnoci, negdje od 32 tt i sad me strah toga, pogotovo sto su blizanci u pitanju...U petak sve ispitam i doktoricu, ali ako netko ima vlastitih iskustava.
Bubekice draga, baš sam se jako obradovala pročitati da si tŽao mi je za krvarenje, nadam se da je sada bolje, da miruješ i držim fige za školski do kraja
Sybila, i meni naviralo mlijeko prije oba puta.
Nadam se da su nam Gabi i dječica dobro...
Svimai lijepe trudnoće i porode želim!!!!!
Ovan, i meni je 7+5 <3 no jos nisam bila na prvom ultrazvuku.
Pozz trudnice. Mi smo 10+5 i sve u redu zasad. Klasika umor, grudi, začepljen nos. E da i upala zubnog mesa ovaj tjedan - moramo zubaru :D
15.5. idemo na 3. UZV.
Nego, jel vas probada u prsima danas?
Mene poprilično, al ja sam meteoropat. Pozdrav i držite mi se![]()
Glow, ja sam jucer bila u banani, skoro sam se srusila u kuhinji, neka kombinacija malaksalosti i vrtoglavice. Nisam bila u stanju rucak dovrsiti...
Danas sam bolje i odmah su krenuli crvi u guziciIsla sam raditi trudnicke vjezbe za donji dio trbuha i sad osjecam bockanja u rodnici, pa sumnjam da cu se opet odvaziti za vjezbanje... nikad na zelenu granu!
Dala bi sve da mogu biti makar 50% aktivna kao prije trudnoce, a kad se odvazim krenuti u tom smjeru pocnem nesto cudno osjecati ili mi bude slabo pa se uplasim i odustanem.
Glow,tako sam ljubomorna..vec ce ti 3.,a meni 12.05.tek prvi
Biska,bolje nemoj ako osijecas da nesto ne stima. Neka bebica ostane sto duze u busi.
Pozdrav cure moje hrabre, sve smo mi strpljivo nestrpljive
@evic doći će i taj divan dan!!
@biska ja sam ista. Danas malo bolje i odma trk po gradu. Kad me klepio umor, jedva došla doma. Čitaj krevet :D
Haahha, umor je I kod mene gadan... Imam osjecaj da bi mogla spavati kao lav. Ono sto me fascinira su takoder I snovi... tako stvarni da imam feeling da se ozbiljno desilo.
Proci ce taj umor kad prodje prvo tromjesecje.
Ja sam tada postala nova osoba, kao da sam krila dobila koliko sam se dobro osjecala i poletna bila
A onda dode 30. tjedan trudnoce
Mene danas bole kosti zdjelice, nije valjda da se to vec sve priprema i namjesta??
Narancice meni je dr na prosloj kontroli rekla da se bebica vec okrenula i da ce vjerovatno tako sad ostati do kraja. Tako da sve je moguce, ja imam osjecaj kao da mi prepone popustaju sve mi nesta cudno neznam ni kako bi to opisala
Narancice000 i Anka, mene također zdjelica i prepone rasturaju, po noći više ne znam kako bi se namjestila, bokovi me bole.
Bebaca osjetim poprijeko, mislim da se još nije okrenuo, do kada bi se trebao okrenuti?
Ja se super osjećam zadnjih tjedana,
osim žgaravice (pomažu mi jagode),
i naravno zdjelica rastura al to sam se već navikla....
Meni je termin krajem mjeseca i i baš me počeo loviti neki umor (al sve si mislim da to ipak nije od trudnoće, nego obaveza koje imama kroz dan s troje klinaca i kombonacija ovog šugavog vremena)...
Meni je beba bila na zadak cijelo vrijeme, i okrenula se u 34tt.....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 04.05.2017. at 10:35
Cheeri, sitno, sitnoma dobro ti duras s klincima i obvezama, super je to! Odmaraj koliko stignes.
Moje je tijelo od proslog tjedna odlucilo da je u 3.tromj, krenuo umor, spavanac, ledja, kontrakcije jace i sad bas po cijelom trbuhu drze.
Gladna ko pas, a kad se najedem mucnina i zgaravica.
I koljena! Kako me bole koljena! Probude me!
Mislim da su moji se okrenuli i onda vratili glavom dolje i da vise ne bude turbulencija nekih. Preferiraju biti glavom dolje, sad ak se bas predomisle pa krenu okretat pred kraj, gurat cu ih natrag![]()
Kod mene opet jedna točka kao zgrušane krvi, ne znam kak da objasnim. Ali ostatak iscjetka bio čist.
Izluđuje me, danas sam i jučer malo bila aktivnija i eto...
Smeđe? Tamno? A mirovat. Meni zvuči kao da je to ostatak onoga što je ranije curkalo, samo se nije iscijedilo do kraja.Aktivnost ga je pogurnula van.
Mogu misliti kak si luda već![]()
Ma opet friško, ali samo ta jedna mrva u hrpi čiste sluzi
Uspjela sam se ugurati na jedan uzv u pon, bit ću 5+4 tad. Znam da se ništa ne vidi, ali barem da iskontroliraju jel gestacijska ok veličine i to što mogu
Posljednje uređivanje od Vrci : 04.05.2017. at 19:16
Mogu vidjeti ako ima hematoma koji curi, tad ces bar znati jel to u pitanju. Ajd super, nek je rano, ali tak sam i ja isla prvi put mislim. Dovoljno je.
Proslu puta sam isla na 5+1, vidjela se gestacijska i zumancana
Moja je isto glavom dolje, spremna za van :D
Sybila kako si pomazes kod zgaravice?
Ja jos nisam nasla lijek! Bas nista sto sam probala ne pomaze. A apetit imam nevjerojatan, isto stalno gladna a kad se najedem mucnina.
Cheerilee jel se tvoja najstarija pomirila sa dolaskom jos jednog brata?
Zeni znas li spol bebe?
Pratimo se Anka, ti i jakoja ce prva?
Ja sam prvo dijete rodila ranije, pa sve nekako mislim da ce se i ovaj porod pokrenuti ranije. Neznam, samo pretpostavljam :D
Vrci, drzim fige. Vjerujem da ce sve to biti na kraju dobro, miruj sto vise.
Jel se javila Bubekica?
Stiže nam još jedan dječak☺...
I mene žgaravica ubija, pomaže ako ne jedem prekasno i ako izbjegavam slatko što je već puno teže☺
Nadam se da će se Bubekica javiti uskoro
Valjda ce se javiti Bubekica,al i ona je dobropa da ne brinete
Za žgaravicu mi pomogne Redoflux mislim da se zove, u zadnje vrijeme me ne muči toliko kao prije jer sam izbacila rajčicu iz kuhane hrane. Evo danas radila prisiljeno zelje i cijelo popodne umirem od žgaravice. I gore je ako legnem na desni bok.
Mene jako muči stav mojeg malca. Od početka je na zadak postavljen, pa je za boravka u bolnici bio se fino okrenuo glavom dolje i opet na kontroli za dva tjedna stav zadak. I sada me brine što ako se ne okrene glavicom dolje? Vaginalni porod je rizičan za bebu, koliko čitam obavezno rade epi što mi je strava ( u prvom porodu sam rezana i još na sam rez sa strane pukla, hrpa šavova i mjesec i pol nesjedenja) i još šivanje a imam problema sa anesteticima lokalnim. A opet carski mi je isto strah baš iz razloga anestetika i baš ne najboljeg podnošenja istih. Sada sam 31 tt i sve se nadam da će ipak malac surađivati i postaviti se kako treba. Po udarcima jednostavno ne mogu skuziti gdje mu je koji dio tijela.
Lazanja cijena stežu već poduže, trbuh mi bude toliko tvrd da se ne mogu ni pomaknuti kako se svi misići stegnu, ali kada legnem sve skupa se smiri i popusti.
E da, i počinjem se plašiti poroda, tj ne poroda samog nego da neću stići do bolnice na vrijeme jer sa trecim da nisam bila u bolnici ne bi do nje ni stigla.
Baš su me uhvatili ti neki strahovi u zadnjih par dana.
Tko to pita za mene?
Bila sam jucer na uzv, sve je ok, u nedjelju punim 8 tjedana, bebili je 12mm, vec se vidi glava i tijelo i tak.
Imam hematom prema cervixu, zasad izgleda da ce placenta biti tocno nasuprot tog mjesta, hematom je mali i smezuran, tako da dr smatra da nikako nije opasan. Naime ja svakih par dana imam neki smedje ciglasti iscjedak, ocito se prazni.
Imam i cervikalni polip cca 4mm, tak da sve me napalo, i dalje strogo mirovanje, ali nije nista opasno za bebu.
Narancice - izbjegavam premasno, zacinjeno i prestala sam jesti punu porciju hrane - dakle, jedem 3/4 onoga sto inace jedem po obroku. Jedi polako, dobit ces jaci osjecaj sitosti. Ali zato imam vise obroka dnevno. Skuzila sam da kad se najedem posteno, samo se vraca.
Ne pijem nikakve sokove, samo voda i caj. Mlijeko tu i tamo, nisam ljubitelj iako ublazava zgaravicu, ali zato su jogurti super i to oni malo masniji.
Voce, pogotovo jabuke, kruske i agrumi mi uzasno pojacavaju zgaravicu. Od voca mi pomazu jagode, banane, marelice su sad krenule...i svaki dan ubacim u sebe po saku indijskih orascica (i badema bi da mi se nisu nedavno u kutiji di su bili bademi izlegli moljci- od tada ne jedem bademe).
Ali kad krene zariti navecer da ne mogu zaspati, prozvacem tabletu ili dvije Ranixa - spasava! Inace ga po danu ne jedem jer pijem vec dosta Mg, a to mu je glavni sastojak.
Uglavnom, to mi sad stvarno pomaze jako, minimalizirala sam zgaravice, dobijem ih kad popi*** pa zgrabim stvari koje ne bi smjela
Ja sam izvan sebe, cure moje. Prekjucer sam vikala na 50kg tezeg i glavu veceg celavog PTSP-ovca ispred hvidre, ali ono, cijela rodbina je spomenuta (skoro mi ogrebao auto i zamracilo mi se, totalno prejaka reakcija) - lik se samo oprezno udaljio. Jucer sam imala ispad u jednom trg. centru koji je zavrsio tako da ridam u 9 navecer na ulici gdje sam zbrisala od muza (ulovio me) i vicem "Ja nisam dijete!"majko mila, luda luda skroz, ali bar znam da je doslo to razdoblje, sad cu se moci zaustaviti na vrijeme valjda
![]()
Joj kako mi je lijepo citati "osijetim udarce"...jedva cekam da dodem do toga... Najljepsi dio trudnoce <3
Danas mi je tocno punih 8 tjedana, mucnina rastura,a do prvog pregleda brojim jos tocno tjedan dana...![]()
Jutro svima! Evica i meni danas tocno 8 tt!
Bili na uzv, bebice super, jedna 18, druga 19 mm. Tlak u podrumu (90/60) i jajnici jos uvijek ogromni (7 cm). Sve u svemu superTermin 15.12.
Danas moram obznaniti u firmi pa da krenemo s pripremama za moje izbivanje, jer doktorica kaze da kod ovahvih trudnoca do 20 tt bi sve trebalo biti ok, a nakon toga se treba pripremiti na sve.
Vrci sretno s uzv u ponedjeljak, mogu mislit kako ludis...
Ovan, bas mi je drago da imamo isti termin,iako znamo da ces vjerojatno prije od mene jer je blizanacka trudnoca...mada..tko zna...
Meni je ovo 5.trudnoca <3 pa bi moglo ici brzoOduvijek sam bila sklona otvaranjima od 6 mj trudnoce iako sam dogurala do termina sa svima.
Jedva cekam drugi petak da vidim da srceko radi...odmah ce mi biti lakse. Pretpostavljam da je kod mene jedna bebica,jer nemam po kome nositi twinse.