Narancice a da mi bacimo neku kladionicu hehe, mozda se odluce isti dan nas obradovati.
Narancice a da mi bacimo neku kladionicu hehe, mozda se odluce isti dan nas obradovati.
Sybila, razumijem te, mene si već tješila prije mjesec i pol kad sam se pitala jel ima netko isto da je malo poludio hehe. Situacija se nije puno promijenila, kad te nešto iznervira, bukneš. Prekjučer me je jedan arogantan čiča, pošteno čuo u DMu, ali ono na sav glas ga zvređala, pazi branila sam prodavačicu hehe. Otprije sam temperamentna, al sad podivljam u trenu. Dobra vijest je da nije prečesto u biti jer sam najviše doma, odmaram :D
Joj sybila, znas koliko mi je lakse kad sam procitala tvoj post. Ja sam tek 18 tjedana a vec me hormoni ubijaju. Uzasno sam zivcana i samo bi plakala. I imala sam vec par slicnih situacija kao ti.
Cure, može pomoć??
Danas smo točno 11 tjedana trudnoće. Vadila hormone štitnjače. Na euthyroxu sam radi držanja TSH na 2, inače mi je 4, a FT4 je prije bio ok.
Današnji nalaz: TSH 0.9 to je unutar vrijednosti i okej, al FT4 je 9.5, a vrijednosti su od 11.5 - 22.7...
Jel ima netko iskustva s nižim FT4 u trudnoći. Nije puno niži, al ne znam jel se odmah tretira kao hipo ili se u trudnoći tolerira manje odstupanje??
Evo ako nekome zatreba: FT4 referentne vrijednosti:
Muškarci i žene: 12 – 22 pmol/L
Žene:
Trudnoća:
1. trimestar: 9,0 – 25,7 pmol/L
2. i 3. trimestar: 6,4 – 20,6 pmol/L
Nisam se čula sa svojim ginekologom, ali izgleda kako je u trudnoći manja vrijednost, u redu.
Sybila bas si me nasmijala sada :D
Hormoni divljaju valjda svakoj od nas, nekad manje nekad vise. Koja slucajnost, bas danas mi MM rekao kako sam danas posebno hormonalna, rasplakala sam se do podne 2 puta, poslije podne sam se 2 puta naljutila na njega. Sad smo dobri, ispricao mi se iako ne znam zasto![]()
Bude takvih dana, rijetko ali bude
Ps. Pije mi se pivo danas, iako nisam ljubitelj piva inace sad bi ga s gustom pijuckala :D
Anka, bas bi i mogle :D
Na Petti sam zaboravila, i ona nam je u gustom rasporedu. Zibba takoder, ako pozuri
Koji datum si prognoziras?
Evic i Ovan, zelite li na listu s nama?
Dr mi jena pocetku rekla da je beba tjedan dana manja al ja se drzim termina iz trudnicke. Samo sto imam neki osjecaj da bi mogla rodit 25.6
Narancica, zelim na listu, hvala <3
Iako, ja za termin jos moram vidjeti sto ce doktorica reci na prvom pregledu. Po mojoj racunici, ostala sam trudna 2 dana prije ocekivane menstruacije. Dugi su I opravdani razlozi zasto sam 99% sigurna u to,ali zelim da mi jos to doc potvrdi pa ako ona kaze drugacije, javim iako su sanse za to nikakve... To je jos jedan od mojih razloga nestrpljivosti za prvim pregledom, haha.
Joj, kod mene hormoni toliko divljaju da znam sanjati ruzno o muzu I drugi dan sam ljuta na njega zbog toga i ne mogu si pomoci.. Najgore je u ducanu..kada je guzva...pa se onako ljudi naguravaju na tebe,posebice na kasi... poludim...
Cheerilee 30.05.2017 / (M)
Anka91 18.06.2017 / (M)
Petticoat 18.06.2017 / (Ž)
Narancica000 29.06.2017 / (Ž)
Zenii 30.06.2017 / (M)
zibba 11.07.2017 / (M)
Sybila 05.08.2017 / (M/Ž)
lasica1234 01.10.2017 / ()
iva_777 06.10.2017 / ()
snelly85 24.11.2017 / ()
glow 24.11.2017 / ()
Ovan 15.12.2017 / ()
evic31 15.12.2017 / ()
Joj kako je lijepo vidjeti ime na listi <3 Moze, u petak cu znati sve. Samo neka je sve ok s bebijem![]()
Nije upisala mi termin po zadnjoj M.
Evo mene nakon jucerasnjeg cjelodnevnog rada na djecjoj sobinoge su mi jos uvijek otecene, tako da danas moram svesti kretanje na minimum. Perem i svu robicu, sretna sam sto su prezivjele tetre koje je koristio mm (baka cuvala)...ali sam zato uspjela pofarbati sve predivne nove rodine pelene novim zelenim tetrama
![]()
Trebamo sve skupa vise govoriti o neugodnim dijelovima trudnoce (ukljucujuci ispade po javnim mjestima), da si malo normaliziramo situaciju. Lakse je kad znas da nisi sama.
Glow - malo kasno palim ali evo me - moguce da ce ti malo podebljati terapiju, nizak ft4 bi mogao pokazivati da ce tsh skociti uskoro. Ides na kontrolu kod endokr uskoro? Jesu ti vec dizali terapiju? Kad sljedeci put vadis krv? Meni je tsh skocio jako, na skoro 10 tamo negdje u 7-8tt, samo odjednom...tad su mi digli sa 75 na 112 i otada je sve ok. Obicno se u t bar jednom dize terapija, beba crpi svoje. Ako osjetis simptome skakanja tsh, odmah idi vaditi krv, ja sam cekala jer su mi rekli da je sve ok (nalaz krvi bio skoro pa idealan), pa eto kaj se dogodilo u 4 tjedna, sljedeca dva mjeseca sam se borila s kosom, kilama, kozom i sl. Vadila kosu u pramenovima, strasno. Samo si slusaj tijelo.
Sybila i ja sam jucer pretjerala isto sam sredivala robicu i sastavljali krevetac bas me ulovila neka euforija. Sve za bebaca je spremno sad sam ja na redu.
I ja sam krenula lagano s pranjem i peglanjem robice i pelena.
Onda planiram i sebi torbu za rodilište, ušla sam u 33 tt pa nikad ne znaš, bolje da je spremna.
Cure, imate li problema sa strijama? Mažem se sa bademovim uljem, i zasada je ok, ali koža na trbuhu me užasno svrbi i samo čekam kad će popucati. Iako sam za ove tjedne dobila manje kg u odnosu na prvu trudnoću, sve mi je otišlo u trbuh koji je ogroman.
Sybila, a ove promjene raspoloženja, užas, i mene zna gadno oprati...i uvijek izgore moji najbliži
Pa vi sve vec perete i pripremate. Meni stoji spremno na hrpi da krenem prati ali mi se stalno cini rano, bojim se da ce ta robica onda predugo stajati. Iduci tjedan planiramo u mini renovaciju gornjeg kata tako da sam mislila pricekat da to prode pa se onda baciti na projekt - bebine stvari. :D
Sto se tice neugodnih djelova trudnoce - eh, to je prica za sebe. Ovu noc sam imala jako puno vremena za razmisljanje jer me kao i obicno peru nesanice, ali sinoc je bilo posebno jer sam sve skupa prespavala mozda 3 sata. I shvatila sam da ne volim biti trudna, maah volim al do 30-tog tjedna
Noci su mi posebno teske, neznam jesam ikada bila toliko umorna a toliko budna u isto vrijeme.
Okretanje u krevetu postalo je izazov, osjecam se kako nasukani kit kojem se raspadaju koscice pri svakom okretanju na drugu stranu. I onda kada se uspijem namjestiti (odredim koji je bok manje ukocen) shvatim koliko odjednom moram na wc, i sretna sam ako u tom pohodu ne udarim glavom ili mali prst ne nadje nocni ormaric u mraku, ili se :nedajboze: ne pogledam u ogledalo.
Vracam se u krevet, namjestam se a onda pocinje baby tulum![]()
Hahaha, okretanje u krevetu...ooo da... ne sjecam se kad sam se toliko vrtila... Mene trbuh jos ne smeta jer ga gotovo I nema,a I bebi je tek kao malina pa pokrete jos ne osijetim ali vrtenje ajme.... Non stop..ne znam zasto I sve me strah kako cu kasnije...
Ma narancice, stigneš još! Ja sam morala u pripreme ranije nego što bih možda da je jedna beba, računam si da od 27tt počinje kritično razdoblje kad svaki čas mogu završiti u bolnici. Pa da ne bi bilo ja u bolnici, a mm se treba snaći s pelenama, namještajem, kupovinom i svime. A i uživam iskreno u slaganju svega. Jučer sam, nakon što sam intenzivno razmišljala o tome kak se neke mame raspekmeze na robicu koju kupuju i kak ja nisam ta osoba i zašto kupuju te neke fancy stvari nepotrebno, sjedila nad lavorom nove robice i plakala jer je divnatoliko o tome
A i dobila sam te robe koju je nosio mm, pa je sve išlo u vešmašinu i onda u sušilicu, čisto da isfiltriram što će preživjeti. Za divno čudo, sve je preživjelo!
Inače, sjetim te se već tri noći i tri jutra zaredom - naime, već tri noći se redovno probudim izvaljena na leđa! Iako si stavim i "prepreku" jer onaj jastuk za dojenje stavim u U između nogu, pa jedan kraj ispod trbuha, a drugi iza leđa - ali očito i to odgurnem i samo se zarotiram.
Zenii, ja sam se mazala bademovim uljem svaki dan od početka kad mi je koža bila ful suha, doslovno svaki dan sjedim ko nauljeno pilence na krevetu, prije mj-dva sam prešla na drugo ulje koje mi se jako svidjelo, baš za trudnice i odlčno mi je (našla u pola cijene pa kupila 2 odmah). Naravno, strije su krenule, primijetila ih prije tjedan dana, i to iznad kuka. Tamo gdje sam ih dobila i kao klinka, dok sam rasla, dobila sam nove. Na trbuhu nemam - još. Iako, nemam onako velik trbuh kako bi čovjek mislio s obzirom na dupliće, izgledam kao da je jedno zapravo, pa ajde. Ali tko zna što me čeka, koža me svrbi.
I mišići trbuha me bole! Desna strana primarno, kao da sam ih istegnula bole. I na dodir. Hm.
Onog dana kada ja napišem kratak post, znat ćete da nekaj ne valja![]()
Hahaha vidis Sybila, ja se takodjer namjestim sa jastukom i dodatnim jastucima i opet se uspijem okrenuti na ledja.
Jel samo ja sebi idem na zivce sto sam tak cmoljava? Ma na sve bi mogla plakati - evo, upravo gledala start utrke wings for life i eto pekmeza![]()
Zenni, ja ovaj put uopce nisam popucala, niti se mazem niti me svrbi. Zato sam s prvom trudnocom zavrsila kao prava tigrica :D
Imam zaista veliki trbuh tako da me bas cudi.
meni je za bebu sve spremno već jedno dva mejseca,
oprano, speglano, posloženo..
neki dan smo kinderbete zmontirali, moram samo posteljinu ću stavaiti al to ću kad dođemo iz bolnice...
KOlica bi trebala stići ovaj tjedan, ako ne onda oidem k njima u Ptuj jer sam ih platila 20.2. i stalno zavlače s dostavom..
Danas sam spakirala torbu za rađaonu, i kofer za poslije poroda za u sobu, i to je to..
Ja imam tolko obaveza prek dana da spavam ko beba cijelu noć, imam jastuk za dojenje među nogama čisto da spriječim ležanje na trbuhu...
Strije zasad nemam, nisam ih dobila ni u jednoj T, mažem uljima, ****, bademovo, eucerin, bubchen...
Kile su zasad stale al trbuh samo raste (neki dan na roditeljskom mem jedna maam pita kad sam rodila? Kolko dana je stara beba? hahahaha Kao, mali mi trbuh)....
Sutra imam kontrolu i ctg![]()
Last edited by Cheerilee; 07.05.2017 at 13:19.
Ja imam jedno pitanje jucer sam u apoteci kupila jednokratne gacice ima ih 5 kom u pakiranju sad neznam da ih otpakiram i operem ili je to sterilno zapakirano?Nisam se sjetila pitat kad sam kupovala
Anka ako ih operes vise nece biti jednokratne a ni upotrebljive![]()
Cheeri za sto je taj caj?
Last edited by Narancica000; 07.05.2017 at 16:26.
Bilo bi dobro da isprobas velicinu gacica... ja sam ih u prosloj trudnoci kupila I uopce se nisam sjetila probati... Kada su mi trebale (nakon poroda) shvatila sam da sam uzela premale. Upsic.
Oho vidis toga se nisam ni sjetila da nebi u bolnici bila gologuza hehe.
Hahaha to me sjeti... Nakon proslog poroda...kada sam trebala izaci van iz bolnice, muz je trebao donesti odjecu koju sam pripremila za odlazak kuci I pokazala mu prije nego sam ostala u bolnici sto da tocno uzme za mene I za bebu... Za bebu je uzeo dobro, a za mene ono sto sam nosila po vrtu.. Stare hlace od trenirke I bijelu staru razvucenu musku (njegovu) majicu.... Ja sam doslovce umrla od srama dok sam u tome morala izaci... I da bi stvar bila gora, kod njegovih smo stali na rucku jer nam je bilo usput... Nikad to necu zaboraviti lol.
E pa to bi se lako i meni moglo dogodit jer moj je toliko brzoplet da bi mogo doci praznih ruku. Ja zato planiram spakovati i naljepiti veliku ceduljicu da se vidi iz aviona.
Joj cure, vi sve u pripremama, a ja takoreći ni krenula nisam. Jedino što sam kupila je nešto šarenih tetri i desetak MPP. Nešto robice dobila od sestrične i to je sve. Kolica još nemam, stara sam proslijedila kada je najmlađa prerasla, kinderbete imala dva i oba poklonila, platnene pelene ( zalihu od kojih 70 komada) isto poklonila na sve strane, sjedalicu jaje dala sestrični u Dubrovnik. Jedino sam se iznenadila kako je jedan sling uspio preživjeti to davno čiščenje baby stvari, ali problem je što je debeo i više za zimu nego ljeto.
E da, kupila sam dvije pamučne kapice za svaki slučaj ha ha ha. A do termina je 9 tjedana i s obzirom na već 3 boravka u bolnici ne bi se čudila da opet tamo završim, pogotovo što me BH kontrakcije toliko stežu i bole ( što nije da ne smiju boljeti) da imam dojam da bi mogla odmah. MM je baš neki dan komentirao kako sam sretno udomila sve štence koje sam imala i da sada mogu roditi, ako ga tada nisam zatukla ni ne budem. Rekoh mu da imam još oko 2 mjeseca do tada i da nemam namjeru preko reda iako bi dečec mogao malo kompenzirati to što su sve tri seke kasnile 10-15 dana svaka, pa malo uraniti - čisto da mi je lakše.
U svakom slučaju ovaj mjesec još moram nekako izgurati bez bolnice i drugih gluposti jer mi najmlađa mora 29.05. na operaciju pa da sam doma.
Zadnjih dana ne znam što bebač izvodi, ali je strašno aktivan ( što ne vele da se nakon 28 tjedana smire jer nemaju mjesta?), nadam se samo da se namješta sa glavom prema dolje kako ne bi imali dodatne komplikacije. Prema udarcima jednostavno ne mogu zaključiti kako je postavljen.
I da spavanje je nemoguća misija. Sva se okružim jastucima i zaspem na boku, ali se budim 100 puta svaku noć i to uvijek na leđima, posve otkrivena i gologa trbuha. I tako sinoć gledam nekakav dok filmić gdje se kornjača okrenula na leđa i druga ju gura u pokušaju da ju okrene, a jutros se nađem u toj situaciji i ne znam bi li se smijala ili plakala. Baš sam kao nasukani kit kada sam na leđima. Toliko o neugodnim situacijama u trudnoći.
Da, Anka, dobra ideja. Samo da mi klinci ne premjeste cedulju hahaha... Kakve sam ja srece, uopce se nebi cudila.
Zibba, ja sam tek na pocetku trudnoce (9 ti tjedan valjda...), ali smo vec pribavili kinderbet I kolica jer smo nasli odlicna kolica za malu cijenu I uz njih dobili kinderbet tako da nismo mogli ne uzeti... E sad, nadam se da nisu twinsi,jer kolica nece pasat onda hahah... Genetski nemam po kome iako mi je trbuh vec tako napuhan da izgledam kao u 4-5 mj sto me uzasno zbunjuje... ali pretpostavljam da je to samo spekec hahaha
Sutra imam prvi uzv, nadam se vidjeti gv i zv. I opet nakon par cistih dana trag krvave zile. Svaka 3-4 dana se ponovi jednom dnevno
Pa izluduje me vise![]()
Evic Hi hi hi za trbuh. Ja sam tek sa kojih 20 tjedana počela dobivati trbuh. Najbolje mi je zadnjih dana kako me ljudi sreću ( 31 tt) koji me relativno često viđaju i tek sada pitaju da li sam trudna. Odgovaram im da odakle im takva ideja, ja se samo bavim uzgojem ranih lubenica ove godine. U biti mi je trbuh iznenada iskočio i postao vidljiv tek zadnjih par tjedana.
A što se blizanac a tiče, bilo me silno strah jer kod muža u familiji ih ima puno, četvrta trudnoća i ja preko 35 godina. A valjda bi mi do sada rekli da ih je dvoje, iako kako ovaj malac lupa mislim da ih je deset unutra.
Hehe joj bas ste mi zabavne cure kad vas ovako citam
A recite mi (s obzirom da mi je ovo prva uspjela trudnoca pa ne znam puno) od kada nije dobro spavati na ledima, od kojeg tjedna trudnoce? Mene nesanica muci od pocetka..uvijek spavam do 3h u noci i onda nikako zaspati ponovno.. fali mi spavanje na trbuhu. Na boku sam inace uvijek spavala, ali sada kada znam da mi je to jedini preporucljiv polozaj, vise mi se ne spava na boku. I uzasno mi je pocelo pasati spavanje na ledima haha.. moja se isto rita uvijek kada se ja pokusam uspavati, a tako je malicka jos, ne mogu si zamisliti sto ce bit kasnije.![]()
![]()
Ja sam spavala na leđima dok sam mogla. Kasnije me počelo gušiti, kao da ne mogu disati, kad sam tako ležala, pa sam bila na bokovima
Vrci, drzim, javi nam se kak je proslo!
Lasice, znam da mi je aplikacija rekla tocno kad bi se trebala prebaciti na bok, ali se ne sjecam kad je to bilo jer sam od pocetka na boku (rigala na ledjima), a i osjetila sam teskoce s disanjem u nekom trenutku kad bi npr sjedila i skliznula prenisko pa sam tad zakljucila da mi nije ok biti na ledjima. To je bilo vec oko 15tt.
Zibba, ja sam 31 (uskoro 32) I znam koliko je teze u "godinama" nositi trudnocu... Barem meni :/
Ja sam spavala na ledima do kada mi je pasalo... cc do 6-7 mj trudnoce I nije bilo posljedica... U ovoj trudnoci spavam od pocetka na boku jer mi drugacije ne pase. Najbolje je da slusas gin I svoje tijelo. Ja sam kroz svaku trudnocu jedva docekala porod da mogu na trbuh. Hehe
Ono sto me plasi je da mi je prije nekih dva tjedna bio neki pritisak u prsima..pritisak I bol... I jucer navecer kad sam se igrala s MM nakon orgazma isto...nije bilo boli ovaj put,disala sam normalno,ali pritisak je bio prisutan...
Svaku noć se probudim na leđima barem 3 puta i baš mi bude teško okrenuti se. Na trbuhu sam spavati mogla do kojih 20 tt.
A godine nas sustižu, ja ću 37 na jesen i za sve probleme krivim godinu proizvodnje. A u ovoj trudnoći se toga baš nakupilo.
Noćas me probudio kašalj, zahliknula me kuglica sline ( opet na leđima) i više nisam ni mogla spavati.
Cuj ti evic s godinama! Ja se sa svojih 30 prema 31 smatram mladom
Pririsak u prsima...to mi je jako poznato! Mene npr.stisce u prsima kod svake kontrakcije (moja je teorija da mi se kroz endometriozu naselilo tkiva i u tom podrucju pa zato), i to od pocetka, oko srca je boljelo i kad su bili oni bolovi u pocetku. Vecinom mi i puls skoci na skoro 120legnem, popijem dosta vode i prodje. Pratim naoticanja i tlak. Mislim da je do jedne mjere normalno da postoji neka forma pritiska jer maternica stisne pluca (i ranije nego bi covjek rekao) i ona imaju manji kapacitet pa zato. S druge strane, pritisak u prsima moze ukazivati na ono najgore - emboliju, a to je tako iznimno tesko razlikovati i lijecnicima, a kamoli nama laicima. Zato ne volim kod pritiska reci "ma sve to ok, normalno je" iako sebe tako tjesim i u najvecem broju slucajeva to stvarno bude tako. Obvezno reci doktoru i ak se bude pojacavalo ili ako ti sve manji napor bude uzrokovao pritisak te ako skuzis visok tlak i oticanje - hitna. To mi je najgori simptom valjda, kad nikad ne znas
![]()
Vrci sretno na uzv!
Cheerilee pa ti si već u finishu, želim ti brz i što bezbolniji porod..
Zibba gdje si uzela šarene tetre?
Što se tiče spavanja, također se vrtim cijelu noć kao na roštilju, lijevi bok pa desni, bokovi me peku, kukovi rasturaju..Danas isto uzv, baš me zanima koliki je malac, imam neki osjećaj da je ovaj kapitalac..
Da..godine.nas sustizu, iako se ne osjecam starom nego mi je samo puno teze u trudnoci u 30-tima od onih prije.
Hahah, Zibba, nasmijala si me s godinom proizvodnje hahah... Mene je majka proizvela u 42. Kaze da je bila najstarija trudnica u rodilistu hehe.
Sybila, hvala ti. Jako si me smirila. Dakle, ne moram misliti odmah na najgore.. Nadam se da bude sve ok. Budem vidjela kako ce vrijeme odmicati hoce li se I kako ponoviti.
Ajmeee pa ja vise nisam na dnu liste...dobro nam dosle nove trudnice!
Evo citam vas i smijem se bas onako od srca, pa vi ste sve male bebe za moju godinu proizvodnje.
Inace cetvrto nam je na putu, a ja se osjecam kao da je prvo. Sve sto sam prolazila prva tri puta sada nema, a sve cega nije bilo...e sad je tu. Pokrete najslicnije nekom ajmo reci kuckanju osjecam zadnjih tjedan dana, ali vrlo rijetko i neredovito. Posteljica je sprijeda pa vjerojatno i ona malo blokira udarce, bar tak veli gin.
Na uzv je beba super aktivna i jedva smo se mjerili zadnji puta. Vazno da je u trenutku pokusaja da se vidi spol prekrizila noge i ni makac. U petak smo ponovo na kontroli pa se nadam da ce nam se pokazati...cisto da doma moze poceti rat oko imena![]()
Trbuh se poceo pokazivati tek zadnjih par dana, onako sramezljivo, osim kad se najedem...onda sam fino popunjena.
Evic i ja sam odmah na pocetku izgledala kao da sam 4-5 mj trudnoce, pa su mi objasnili da su mi to crijeva napuhana pod utjecajem hormona.
Kaj se spavanja tice ja sam nekako programirana da spavam na lijevom boku vec godinama zbog problema sa zelucem, a nekim cudom se bas svaku noc nekoliko puta budim na ledjima i kaj je najljepse tako mi je najudobnije.
Eto da vas ne davim previse nadam se da cu vam se javiti u petak sa slovom za u zagradu![]()
Iva, moguce da su crijeva..da... Napuhava me non stop, a stolica kao kamenje haahha...
I meni je u petak pregled... Prvi... Po mojoj racunici sad sam 8+3 (ako sam zatrudnila 2 dana prije ocekivane M kako mislim tj.gotovo sam sigurna da jesam)...
Da, finiš hahah..
Bila sam danas na kontroli, ctg uredan,
još uvijek (od 16tt) uloživa za vrh prsta, i ništa drugo.. Ipak sam se nadala da ću biti barem malo otvorena, a kad ono, ništa...
Ove nedjelje ide srednji sin na prvu pričest, to riješimo i onda se maximalno aktiviram oko spremanja, dvorišta, košnja trave i tak, čisto jer imam osjećaj da bi uz svu paniku i mirovanje mogla dogurati do termina a to mi se baš i ne čeka....
16.5. idem na colordopler uzv u TA,
a dan kasnije kontrola i ctg isto u trudničkoj ambulanti..
Last edited by Cheerilee; 08.05.2017 at 16:24.
Obavljen pregled, beba je glavom dolje, procijenjen na 1500 g..sve ok za ove tjedne
Zenii- šarene tetre u Pepco, pipco ili kako se već zove onaj novi dućan u Supernova centru. Koštaju oko 7 ili 8 kn komad. Meni trebaju za pod glavu i brisanje pa mi nije važno da upijaju kao ove za pelene.
A što da kažem, vidim da ja moja godina proizvodnje zaslužila hrpe smijeha. E pa definitivno je velika razlika roditi u 23 i u 37. Još kada sam bila sa najmlađom prije 5.5 godina ležala u bolnici su me smatrali mladom rodilja i čudili se kako već treće jer su većinom bile proročke sa cca 40. A sada je eto sve ok.
Ja imam 35g, i definitivno je razlika biti trudan u dvadesetima ili u tridesetima.
Prvo sam rodila s 24, pa s 26,5 i onda s 28.... Pa pauza od skoro sedam godina i evo me na samom kraju trudnoce...
Sad sam imala probleme s stitnjacom, zgaravicom, kila natikla vise nego u prve tri (u svakoj po 10) a u ovoj sam sad vec na 13kg ...
Meni je zadnja s mojih 40,bila skoro jednaka kao ona devet godina prije, u zadnjoj nisam fasovala tlak i to je bilo ok, sve kile iste u svim tri 12-13kila
Bojim se da ste me krivo shvatile. Ne smijem se ja nicijim godinama, sacuvaj Boze, pa i sama imam punih 40. Ko sam ja da se smijem bilo mladjima bilo starijima od sebe. Nasmijalo me to sto citajuci vas kao da slusam sebe. I apsolutno nije isto biti trudan u 20ima, 30ima i 40ima. Zato sam i napisala da se osjecam kao da mi je prvo. Sve mi je novo, za sve me hvata panika i sve pripisujem godinama. Pa uspusem se od sobe do kuhinje kao polarni medvjed na +60 stupnjeva![]()
Hahaah Iva, drzi se. Mislim da ce nam biti gore kada to zadnje dijete ude u pubertet... Treba se s tim nositi kad godine rade svoje....