Stranica 500 od 581 PrviPrvi ... 400450490498499500501502510550 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 24,951 do 25,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Ovan prvotno napisa Vidi poruku
    biska cestitke na kombinaciji, savrseno koji si sada tjedan? sretno za dalje od srca!!!
    bramasole sretno i neka krene sto prije!
    Laine drago mi je da je uzbuna bila lazna, ali opet bolje da pretjeruju nego odmahuju rukom...sad samo laganini do kraja.

vidim da ste sve koma dana i mene cijeli dan nesto lagano probada, svako malo sam na uredskom kaucu...pregled u petak i vec me trese nervoza.
    Mpo doktor kaze da mogu prekinuti fragmin, sada ostaje samo utrogestan 2x2 i to sam jedva docekala!
    Ja imam jednu totalno glupu nuspojavu trudnoce, svako jutro se probudim skroz zacepljenog nosa i onda mi se to pretvori u laganu glavobolju na predjelu sinusa. Nije prehlada ni alergija, samo jedva rascistim nos ujutro...izludjuje me
    Ovan, sad sam u 17tt.
    Koju kombinaciju si ti prizeljkujes?
    Moj nos je vec tjednima suh, zacepljen, povremeno bude sukrvice kad ga pusem...

Danasnji dan me podsjetio na to koliko mrzim ljeto. Setala sam psa ujutro i navecer, taman prije ove oluje, a ostatak dana nisam nosa pomolila van.
    Divim se svim trudnicama koje idu na posao po ovakvom vremenu! Mene je iscrpilo kuhanje rucka i ciscenje par ladica...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

E da, ja jos nisam nikakve pokrete jasno osjetila, ali si umisljam da mooozda nesto osjecam zadnjih par dana.
    Ja sam buco, a kazu da sto je zena vitkija to prije moze osjetiti pokrete, tako da se meni jos ne zuri

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure, hvala svima na potpori.
    Od trudova vise cijeli dan ni t.
    Vrte se do 15-20 maksimalno, a to je veliko nista
    Jos malo strpljenja ...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidim svima jučer los dan, meni je danas. Jednostavno sam koma. Valjda ova vlaga u zraku i sve to, a kako je najmlađa doma ne mogu ni leći i odmarati. I primijetila sam zadnjih dana da što god mi malo dodirne trbuh izaziva mi stezanja i to poprilična. Čak sam i majicu skidala par puta da je trbuh sasvim gol jer mi je i ona smetala. Danas 34+2, tko će dočekati termin.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Bramasole - drzi se! Bude to krenulo

Cure, prakticno pitanje, u kaj ste spakirale stvari za radjaonu? Ja nekako mislim u ruksak neki za radjaonu i manji kofer za samo rodilište. Jel mislim dobro?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Sybila, ja sam u ruksak stavila spavaćicu, jedne jednokratne gaće, uzet ću vode i neke kekse i nalaze i mob, a u manju torbu sve ostalo, ručnik, pastu za zube, još spavaćicu, šlape, za bebu itd... Ruksak umjesto torbice, nek su mi neke stvari pri ruci

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala laine ovu vecu torbu sa stvarima, to vam muz naknadno donese gore ili odmah? Znam, blesava pitanja, ali nemam pojma

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Anka91 18.06.2017 / (M)
    Petticoat 18.06.2017 / (Ž)
    Narancica000 29.06.2017 / (Ž)
    Zenii 30.06.2017 / (M)
    zibba 11.07.2017 / (M)
    Sybila 05.08.2017 / (M/Ž)
    lasica1234 01.10.2017 / ()
    snelly85 24.11.2017 / ()
    glow 24.11.2017 / ()
    Ovan 15.12.2017 / ()
    bubekica 17.12.2017 / ()
    minic 30.12.2017 / ()
    MonaLi 31.12.2017 / ()

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Sybila, ja sam isto mislila ovako kao Laine. Doduše, sad ću dodati još jednu torbicu sa stvarima koje su samo za bebu obzirom da on ide u drugu bolnicu.
    Ruksak za rodilište i kofer sa ostalim stvarima.Može ti ga TM donijeti kad rodiš

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja ću rodit na sv duhu, procedura je da ti ideš u predrađaonu i tamo imaš svoj ruksak, muž ima torbu koju sestra u nekom trenu uzme i ti ju dobiješ u sobi kad rodiš. Sve ovisi kolko češ bit u predrađaoni pa nije loše imat vode koji keks mobač i na sv duhu moraš imat svoju spavačicu.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ja sam u onu torbu sto sam dobila iz dm kad sam se uclanila spakovala 1 paket vira,1 jednokratne gacice, 1 spavacicu tu cu jos stavit vodu,nalaze i mobitel a u manji kofer sam sve ostalo peskire, spavacice papuce itd...
    Danas sam bila na kontroli zadnjoj kod svoje dr dobila uputnice brisevi su u redu, sad mi je rekla da se do srijede javim tamo gdje cu ici rodit pa me oni dalje narucuju

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Vecer cure, kako ste?
    Meni se vratila energija pa malo pretjerujem zadnjih dana, ali morat cu malo prikocit.
    Sutra ulazim u 12tt i ujutro pregled! Jedva cekam da to prodje, jer me trese nervoza prije svakog pregleda...

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Joj meni je odma lakse kad je kisa pala
    Danas sam vec bila u 2 duge setnje

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Neznam u kojem ste djelu ljepe nase ja sam u slavoniji i kod nas kuha i nebo i zemlja. A mi jos na katu bez klime pa da poludis neznam kako cu to izgurati.
    Ja stalno mislim kako cu oblacit bebaca, bit ce vruce a opet on tako mali neznam ni sama sta da mislim.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Jutro vam cure, mi bili na pregledu i mislim da cu tri dana "letjeti" na adrenalinu Oba malca su super, danas je tocno 12tt, a oni su velicinom 12+6. Doktorica je bila predivna (prvi put mi vodi trudnocu), dugo smo stali na uzv, pregledala je doslovno i najmanji detalj, kaze da je sve super, nuhalni nabor odlican...Bas je detaljno svakome pogledala od ekstremiteta, glave, mozga, organe, nabrajala je 10 min. Sad smo "mirni" 4 tjedna, samo moram pocet paziti na kilazu

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ovan, super za pregled!

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ovan - super za pregled i ne brini za kilazu! Cijelu t vucem u nalazima potrebu za kontrolom kilaze zbog toga sto sam dobivala po 3kg u mjesec dana, da bi se sad zabrinula jer kad bebe najvise rastu ja na kilazi dobivam minimalno! Maltene stagniram vec dva mjeseca. Uz malo istrazivanja,nasla sam nove smjernice za trudnice s duplicima, drukcije od onoga kaj nama dr. kazu. Tih mojih 3kg u mjesec dana je taman, po 0.75 u tjedan dana je preporucljivo. Od pocetka do 3tromj. Zasto do tad? Jer iz nekog razloga (hormoni, mucnine, smanjen zeludac, ne zna se...) puno twin mama prestane dobivati na tezini i bebe rastu od ranijih zaliha. To je drukcije od single trudnoca i nemoj se voditi tablicama za single trudnoce.
    Kao netko tko je to frisko prosao (prolazi) i zivcirao se - nemoj se zivcirati zbog kila! Papaj zdravo, koliko te tijelo trazi i pij puno tekucine.

Cure hvala na savjetima za torbu

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sybila hvala ti na utjesi
    tamanim ljetno voce ko blesava i sam se mislim kako mi se sva ta fruktoza hvata

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ovan super za uzv ❤❤❤
    Mi isto cekamo 7.6 uzv,a danas nam je tocno 15.tt
    Cure,primjetila sam zadnjih dana da mi naticu ruke i noge.....svi nalazi su ok,secer nemam,tlak je skolski.....
    Nisam primjetila da zadrzavam vodu....
    Nije li malo prerano za to naticanje,danas nam je 15.tt?
    Najvise mi naticu u setnji ujutro...

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Anka91 prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam u kojem ste djelu ljepe nase ja sam u slavoniji i kod nas kuha i nebo i zemlja. A mi jos na katu bez klime pa da poludis neznam kako cu to izgurati.
    Ja stalno mislim kako cu oblacit bebaca, bit ce vruce a opet on tako mali neznam ni sama sta da mislim.
    Ma i tako malim bebicama je vruce...ja da imam ljetnu bebu ako je u kuci cca 26 stupnjeva bez klime ostavila u kratkom bodicu,a na nogice carapice lagane....
    Ali nemam pojma kak oblacit zimsku bebu???!!!
    A moj mis dolazi 24.11

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na čestitkama!
    Mi smo jučer stigli doma, nisam niš čitala jer u bolnici je tolko bila slaba veza da mi niš nije otvaralo od stranica...

Nisam niš čitala kaj se događalo, nadam se da ste sve ok i da su sve bebice dobro :!
    Odoh čitati, uz kavu i kolače (nedamo kilicama samo tako da odu, hahahaha)

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cheerilee,cestitam ❤
    Ma kilice ce vec otic samo uzivaj sa bebom ❤

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ovan, super vijesti! I ja sam jako uzivala na pregledu u 12 tt
    Oko kila se ne sekiraj, bas svakom je drugacije. Evo, Sybila je u pocetku dobivala kile pa se to usporilo, a kod mene je obrnuto. Prva 3 mjeseca nista, a onda je krenulo, sad sam na +4 kg.

Snelly, mozda otices zbog vrucina... probaj dizati noge nakon setnje i zicaj muza da ti malo masira noge

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam danas, na 9+2, uspjela baby watcherom naci srceko. Doduse ujutro na prazna crijeva,al bolje i jednom na par dana nego nikako bas mi bilo preslatko cuti, ti otkucaji oko 170 . I sad mi puno lakse

Bilo me frka nakon onog krvavog izljeva u srijedu, sad se imam cime smiriti.

Pregled u pon, a u pon se narucujem i za Nifty.

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Prekrasno Vrci bas ti je ti trebalo.

Cherii pisi nam malo o prvim danima, divno je to citati

Evo mene u finalu. usla u 37tt.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Vrci svaka ti čast, beba očito ima srce junačko hehe. Ja danas ušla u 39 tjedan, do nedavno sam molila Boga da ne rodim a sad se molim da što prije izađe, ubija me ovo vrijeme, sve mi je teško! A popucala sam ko zebra unatoč mazanju i to peče a pogotovo sad kad se znojim. Čari trudnoće

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Laine suosjecam. Iako kod nas nije vruce, cari trudnoce su prisutne kosti zdjelice, prepone i sve ostalo dolje me boli da vise ne znam hodati normalno. Desna prepona me ubija, u nekim pozama mi suze na oci idu a ne znam kako si pomoci.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Vrci, uf, vjerujem da je lakse s babywatcherom sad
    Laine, o, pa da ti si bas u samom finishu! Drzi se, bude uskoro!
    Narancice...uh...drzi se i ti!

Stravicno mi je vruce! Preksinoc kad je bila oluja sam spavala gola pod otvorenim prozorom uz propuh i kuhala se. U kinu, svima hladno, ja mokra koliko se znojim...bila sam skoro izasla na kisu van od muke, ne znam kaj bi vise sa sobom. A najgore tek dolazi, danas 31tt. Mislim, glavno da su oni sto dulje unutra, ali da je lako uz ove vrucine...nije.
    Decko mi se redovno nabije na desna rebra tako jako da se moram presavinuti na drugu stranu, doslovno se ne mogu ispraviti jer mi njegovo dupence smeta. Sad se pitam jel ga mogu ozljediti tako mozda, znam da je glupo, ali imam osjecaj da su jadni tak jako zgurani unutra Jel se to jos kome dogadja?
    I naravno, napokon donesem doma lubenicu, ali mi je zeludac sad tak smanjen da sam skroz malo pojela

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

O narancice ja i prepone se ne podnosimo vec cca 3 tjedna, isto desna strana, cak sam se znala od jada i rasplakat...
    Sybila ja se znam probudit na boku s pol trbuha ispod mene i isto se pitam mogu li je ozlijedit... Vjerojatno ne, dobro su oni zaštičeni.
    Cure jel vaše bebe štucaju? Ja imam osjećaj ponekad kao da ujednačeno kucka unutra i to po punih 5 min, ne znam jel to štucanje ali me svaki puta zabrine..

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ooo moji stucaju vec neko vrijeme. Curu osjetim skoro svaki dan, s unutrasnje strane kuka, decka slabije. To je ritmicno pomicanje/poskakivanje, bas mi je nekako jasno stucanje. To ti je normalno, u tvom tjednu moze biti zabrinjavajuce samo ako se cesto pojavljuje, tipa svakih sat, dva. Izuzev toga - sasvim ok

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Laine, i moj je danas štucao kao lud, trbuh je baš poskakivao.

Sybila, ne mogu ni zamisliti kako ti je s njih dvoje, ja sam sva pokočena, bokovi peku, zdjelica rastura.

Ugl., stres ovih dana je učinio svoje, bh kontrakcije su me toliko rasturale danas da sam se već uplašila da kreće. Bacila sam se u horizontalu i sve se smirilo. Netko je nedavno spominjao da mogu uzeti normabel u ovakvoj situaciji?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Zenii ja sam u 20 i nekom tjednu dobila normabel 2mg za popit po potrebi ako budu kontrakcije, ja sam uzela par puta!

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Može li se normabel kupiti bez recepta?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ne, moraš imat recept. Za kontrakcije je super i magnezij, ali meni je izazivao jake grčeve i proljev pa ga nisam mogla.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Sad vidim da pisete o stucanju,ja vec par dana navecer osjetim to poskakivanje i isto traje malo dulje. I bas sam se bila prepala i onda sam malo guglala naravno i ustanovila da je to stucanje. Ja o vrucini necu ni pisati sama sebi idem na zivce sve mi smeta.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

E cure, sam da velim, danas na placu za 60kn ubola spavacicu za dojenje - ima gumbe s obje strane, kratke rukave i cak nije najruznija na svijetu. Zadovoljna sam. Uglavnom, ak trazite na placu, trazite bas spavacice za dojenje, ne s dubokim kopcanjem jer imaju te za dojenje i zgodne su,u suprotnom pokazu one za bakice

Magnezij se ne preporucuje od nekog tt, opet sam zaboravila kojeg, bolja je opcija normabel mislim. I voda, sad se znojimo
    i trebamo vise inace odmah krecu kontrakcije.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja sam neki dan placarila. Kupila sam 6 vecih gacica, koji preporod!!!
    Jako su prozracne i tanke, rastezljive, fino mi pokriju trbuh (pase mi tako) i povoljne su (10 kn komad).
    Mislim da ce mi zbog odlicne rastezljivosti odgovarati barem jos koji mjesec. Zivio plac!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ima li tko iskustva s kupanjem u moru i utrogestanima? Cijelu proslu trudnocu sam se kupala al se nemogu sjetit jesam li kad je pocelo more koristila jos utrogestane.Namjeravam otic na more popodne pa mi to sad palo napamet mogu li se kupat dok njih koristim?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne vidim zasto ne. Nakon pola sata meni su rekli da se apsorbiraju, i to je to

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Tako i ja mislim al draze mi pitat,kazu da je more super a malecki se obozava kupat pa bi ga odvela iza 5.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Tako i ja mislim al draze mi pitat,kazu da je more super a malecki se obozava kupat pa bi ga odvela iza 5.
    Meni je dr L rekao da bolje ne,upravo zbog utrogestana. Tako da sam ti ljeto more gledala iz daleka

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam par ginokololga pitala za to kupanje u moru i na kraju su mi rekli da je to više preventivno zabrana kupanja radi infekcija.
    Utrogestan koji će izaći će izaći hodala ili plivala

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
    Posljednje uređivanje od pak : 04.06.2017. at 16:12

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moja frendica dobila ureaplazmu za koje je na kraju ispalo da mogla dobiti samo na moru. Nista nije drugacije radila osim sto je otisla na kupanje. Al to je bilo usred ljeta i guzva u moru

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam se cijelu trudnocu kupala najbitnije je odmah se presvuc.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mene su svi plasili zbog odluke da idem u toplice pa eto...isla, prezivjela, nista pokupila i bilo nam je stvarno divno. Ako bi se kupala da nemas utrice, kupaj se i dok ih koristis. Samo se, da, presvuci. Joooj ja bi na more

Vrci, kako si ti? Ima jos brljavljenja?
    Finalistice kako ste?

Sinoc sam sanjala da sam rodila. I to dvije curice! I bila sam tuzna jer mm nece imati s kim igrati nogomet , pa je mm isao zamijeniti robicu koju smo kupili za fotkanje i pokazivanje, i on je bio tuzan. Da bi im isla mijenjati pelene i skuzila da su ipak cura i decko vesela noc!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidim da nisam jedina koja kupuje majice, spavaćice i veš na plaću ili ovim nekim ne skupim trgovinicama. Ma gledam kako u MTČ trgovini obične bijele gaće su po 30 kn, a ja kupila za 8 kn komad u Katana Stilu i još naletjela na super haljinu za 40 kn. E sada, kako inače nosim 40/42 ja uzela za svaki slučaj 44 gaće i skuzila da sam se ipak malo precijenila pa su malo velike, ali ionako idu na kuhanje pa se nadam da će se ipak malo stisnuti. Barem me neće ništa žuljati i stiskati.
    Danas imam kontrolu na Sv. Duhu i baš me zanima što će reći, koliko je malac dobio na kilaži, a i ja po njihovoj vagi. Po maminoj sam kojih 5 kg u plusu (ujutro-podvecer razlika je oko kile) a kod njih bilo samo 2 kg prije 3 tjedna ( opet je tada kod mame pisalo oko 4 kg da sam više nego u startu). Početi ću cigle nositi u džepu na preglede.
    Malac se zadnjih dana dosta smirio i nije toliko aktivan, navečer prije spavanja i ujutro po buđenju se malo gura, ali puno manje nego prije. Možda i njemu više smetaju ove kontrakcije koje me zafrkavaju. Ima dana kada ništa ne smijem ni obući ni prisloniti na trbuh jer se odmah stegne. Srećom je ljeto pa doma mogu biti u sportskom topiću i kratkim hlačama niskog struka pa nigdje ništa ne dodiruje trbuh. Voznjaautom postaje izazov, jer kako god postavim pojas obavezno mi krene stezanje trbuha, bude tvrd kao kamen i popriliznosi je bolno.
    Cure koje ste išle na preglede na sv. Duh da li su vam radili briseve? I meni nije rađen vaginalni pregled već od boravka u bolnici pa ne znam da li se što otvaram ili ne.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Vrci bas mi je drago da te smirio baby watcher! I ja se sve mislim kupiti ili ne pa nikako da se odlucim.

Proslu trudnocu je meni dr. P zabranio kupanje u moru do 12 tt nakon toga moze. Mislim da utrogestanima to ne smeta, jedino treba izabrati poziciju gdje je sigurno da je more cisto. Ja sam skoro citavu proslu trudnocu plivala u bazenu, ujutro prije posla, ali na provjerenoj hotelskoj lokaciji, sve je bilo super.
    Nakon proslotjednog pucanja od energije, od subote sam opet komirana, energija nula. Mantram o tome da sam kuci na porodiljnom, ali mislim da bi tek onda skroz ispalila. Valjda ce proc uskoro...

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Zibba i ja danas idem na kontrolu na sv duh kod njih sam od cca 20 tjedna, jednom sam imala vaginalni i to jer sam imala neke kontrakcije pa sam zamolila da vidi jer je bilo prerano, sad pod kraj me nitko nije pregledao, i tak mi ništa ne znači, trudova nemam, vodenjak nije pukao, pogledaju ctg i bebu. Što se tiće brisa, ja sam pitala dr za streptokok i on ga je napravio, ali da nisam pitala možda bi i zaboravio

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Laine- kod kojeg dr? Ja sam gore na katu u visoko rizičnoj kod Zudeniga iza podneva.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bila na uzv, bebica super

I otkrili razlog krvarenja-hematom ispod bebe. Neki cudan,malo podize nesto tamo sto strucno ne kuzim. Dr kaze da nije skroz nezabrinuta, jer ako tu nastane posteljica onda cu krvariti cijelu trudnocu

Nadam se da to toga nece doci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •