Snellymeni je u 12tj dr rekao da misli da je cura
I je na kraju.
Snellymeni je u 12tj dr rekao da misli da je cura
I je na kraju.
Kad ste prvi puta isle vaditi ono standard vadenje krvi i urin i Petrova,sto vec ide?
Ja sam imala zadnji uzv s 9+4 kod mpo dr, iduci je s 12+5 kod gin gdje cu voditi trudnocu
U prvoj me mpo vec slala raditi te nalaze, sad jos nitko nista
Brzo si vidjela pitanje
Budem ja trazila i od svoje. Bas me muci taj mjehur i cesti odlasci na wc..
Ja imam sve iz petrove od mpo, a kks i urin sam radila vec oko 8tt.
A piskila sam vise tada nego sada kad mi oni sjede na mjehuru![]()
Mene zanima kako procijeniti kada je trbuh tvrd i kada se zabrinuti.. meni je npr danas i jucer bas nekako tvrdi nego inace.. sto to uopce znaci? Ne osjecam neke bolove za koje bi mogla reci da su kontrakcije..
Drage cure Dali je neka od Vas vadila secer, meni pise da je 5.4 a referentne vrijednosti su od 4.4 - 6.4
Frendica je prosle Godine u trudnoci Imala 5.3 I na Vv su joj rekli da je to secer I da u trudnoco nebi trebao biti visi od 5.1 a je ona jadna prosli cjelu trudnocu morala to mjeriti te Im nositi.
Dali vi Imate iskustva I kakav je Vas secer. Ja cu sutra na ultrazvuk Kod svog mpo doktora pa cu vidjet sto ce on reci. Sutra ce mi biti 12tt+1
Posljednje uređivanje od JUHU : 07.06.2017. at 20:52
U trudnoci sve iznad 5.1 stavljaju u kategoriju povisenog secera i gestacijskog dijabetesa
Lako moguce da ce te odmah sad poslati i na oggt pa da vide sto dalje
Vrci hvala na odgovoru, joj muka mi je ići po tim bolnicama, vidjet cu sto ce sutra reci dr.
Procitala sam ranije da si odlučila ići na nifty, ka isto planiram pa me zanima gdje ćeš ići, ja sam vidjela da i poliklinika sunce ima a i u ginekosu on rade.
Vidjet cu sto ce mi reci dr sutra. Sad sam bas u bedu zbog tog šećera, mislim toliko mi je i bio prije trudnoće.
Ja cu kod Skvorca ici na Nifty. On radi uzv pred vadenje krvi,pa cu traziti da pogleda i nualni.
A dogovorila sam preko svog dopunskog jos da napravim i papu i briseve,pa taj dan imam cijeli paket
Vrci super si se odlučila za Škvorca, meni je odličan, vodi mi t. Nedavno mjerili nuhalni, sve ok, Harmony obavili, sve ok.
Juhu da, meni je dr prije 15 dana isto rekao da sam u kategoriji tog dijabetesa jer je šećer bio 5.8, iako je ref. granica viša, al to ne vrijedi u t. I da obavezno pazim na prehranu, baš je bio ozbiljan. Ja se osjećam dobro pa se ne brinem, a sutra idem ponoviti ogtt..
Glow,i meni Skvorc vodi trudnocu
Mozda smo se i vidjele
Ja sam imala ok secer do sad ali sam se bas pocela debljat.....od 6.tt-15+5tt-5.5kg
Znam da moram pripazit to mi je i dr rekao....
Samo bas sad u trudnoci mene puklo slatko i sladoled i svaki dan "moram" pojest sladoled
Zato sam rekla nema vise....
Cure sretno nam svima![]()
Juhu mene su sa rez 5.1. slali na vuk vrhovec na guk profil, to ti je kada vadiš krv natašte, 2h iza doručka, ručka i večere (vadiš sama doma), ali pazi ako kreneš na VV tamo češ ići do kraja trudnoće bez obzira jesu li nalazi dobri. Bolje prije napravi ogtt, ako ne valja onda dalje...
Prilicno sigurna da radi, ali mozes ih nazvati na 013787163.
Ma jos mi ne treba, al strah me da me ne uvali endica na VV, oni su mi malo prestrasni :D
Da Snelly znam znam pa ti i ja kao da smo sve dogovorile.
Čak i termin
Držim fige da prevladamo šećer, ja ipak idem sutra ujutro vasiti OGTT, pripazila otkad dr rekao pa me baš zanima.
Cure znam primjetit da mi se nekad stomak stvrdne malo mi je to cudno za 9 tt.Inace mi je probava užas jel može bit od toga?Piskim cesto ako slucajno trpim zna me bolit.
željkice, da nisu BH? Čujem da mogu početi jako rano. Možda ih već osjetiš
Pa ako ne bole i samo se trbuh stvrdne i prođe, rekla bih da
Ovo sam brzinski našla
Braxton Hicks kontrakcije neke trudnice osjete čak i u 16. tjednu trudnoće, a bez obzira osjetite li ih ili ne, maternica se lagano zateže i opušta već od sedmog tjedna. Što maternica postaje veća, to bolje možete osjetiti ove kontrakcije.
Nazvat cu sutra dr da pitam iako mislim da je to sve skup povezano s probavom, hvala ti!
Jel imas jos mucnine?
Kako kad. Uglavnom mi hrana tesko padne na zeludac,osobito voce. Pa donatom popravljam,i kad podrignem super mi je
Grudi me i dalje bolje svakih par dana. Trbuh mi se malo izbocio, ja skuzim, drugi jos ne. Al me stezu moje hlace
I danas 10tt
Eto obavili smo danas drugi ultrazvuk danas nam je 12tt+1 i dr rekao da je sve ok. Šećer mi je 5.4 sestra veli trebam paziti na šećer a dr r veli da je sve ok.
Napravila danas i harmony kod njih je harmony 3700 čisto ako nekoga zanima. Rekla je da rezultati budu za 10tak dana.
Cure koje ste koristile estrofem dali ste se i od njega napuhavale?
Ja sam napuhana kao da sam u 5. mj trudnoće a tek sam 6+3. I sve moje hlače me stišću već sam ih odbacila.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
[emoji12] biti ću kao tenk. Morala sam poskidati prstenje jer sam nabubrila već.
Čitam kako se ni kod blizanacke trudnoće ne očekuje prirast u težini u prvim tjednima a kod mene sve buja. Neznam što bi bilo da nemam mučnine. Sta god da pojedem imam osjećaj da ću povratiti pa jedem na male zalogaje i to prilično manje nego prije.
Tješim se da sve to bar znači da napredujemo i da ćemo čuti dva srceka drugi tjedan napokon.
Kažu da ta napuhutnost zna malo i splasnuti oko 7-10tt ili malo kasnije.
Možda ti je i probava malo zeznuta, i sve se skupilo
Ja još sutra pijem 1 estrofem i gotovo za mene, napokon. Onda se rješavam Siofora, i smanjujem utriće na 2x2
Napokon se blizis kraju prvog tromjesečja, jedna briga manje.
Pak ja sam isto bila napuhana, ujutro mi je trbuh skoro ravan a poslijepodne se već vidi. Ja sam 12tt +1 eto danas mi je dr rekao da prestanem kompletno s utricima pa cemo vidjeti Dali ce se napuhanost smanjiti. ISto Tako dok sam bila na utricima probava mi je bila Losa pa je mozda I to bio Jedan od razloga napuhavanja.
Meni je ovo najgore- prevelik trbuh za normalnu odjecu, a premalen za trudnicku
JUHU, oprosti ali nisam shvatila gdje si isla na Harmony. Rekla si da si otisla na uvz kod svog mpo dr i usput test.
Joj meni je isto od 6.tjedna trbuh bio ogrooooman, ali stvarno ono pucanje koze koliko veliki. Sutra sam 11.tjedan i vec vidim da je puuuuno manji, pogotovo ujutro... sigurno progesteron. Sad imam onak trbuščić ali posto sam izgubila 5kg i pala ispod 50kg mislim da se zato i vidi.
Naravno sve trapke sam stavila na vrh ormara i nosim trudničke tajice jer mi jedino one pasu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ajde utjesile ste me. Meni već baš glupo ići okolo i objašnjavati se. Neki dan su me pustili preko reda u dućanu. Srećom toplo je pa su ljetne haljine zakon .
Meni se danas u redu u C&A ugurala zena s valjda 10 artikala. Ja cekala s malim,imali smo samo siltericu.
I onda se otvorila druga blagajna, zenin muz otisao na nju,a ona ga zove nek dode na njeno mjesto,ona taman platila. On bio posten,pa je odbio
Mislim, nije vezano za trudnocu,ali je za mindset ljudi...
Joj vrci da ima takvih nazalost..meni se slicno dogodilo u ikei, samo sto je muz dosao (nije bio posten kao taj u hm-u). A kad si trudan i jedva stojis to te jos vise zivcira.
Nego cure, gdje nabavljate trudnicu odjecu, a da nije onaj mali odjel u hm-u? Treba mi haljina za vjencanje..a ruke ce mi do tada biti ogromne jer se najvise gore debljam pa ne bi smjela biti gore otvorena.
JUHU - jesi kod R radila i anomaly ili jos nekaj? Ja idem iduci petak i mislim raditi anomaly + kombinirani. Ili si radila samo harmony? Koliko košta kod njega?
[QUOTE=MonaLi;2986728]JUHU - jesi kod R radila i anomaly ili jos nekaj? Ja idem iduci petak i mislim raditi anomaly + kombinirani. Ili si radila samo harmony? Koliko košta kod njega?
Nisam radila nista drugo. Rekao mi je da nema portebe, da je harmony dovoljan. Cijena je 3700kn izvade ti krv i daju ti uplatnicu na koju moras uplatiti te 3700kn I Kad oni vide uplatu nalazi budu za 10tak Dana.
Nisam Jos uplatila planiram u pon jer iPak se toga nakupi.
Na ultrazvuku mi je mjerio nuralni nabor I to mi je Bilo u redu.
![]()
Aha super, mislim da necu raditi harmony ako sve bude ok na UZV ali ako ce trebati ok cijena je kao i drugdje
Dobro jutro curice, ja budna od 5h s takvim grčevima i (sorry na riječniku) sraćkom i mučninom da ću izludit. Ako je ovo pred porod, porod neću preživit od malaksalosti. Danas 39+6 i kontrola, nadam se da ću izdržat ctg bez odlaska na wc. Kako ste vi?