Stranica 508 od 581 PrviPrvi ... 8408458498506507508509510518558 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 25,351 do 25,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ponovih nalaz, 5,1 je sad. Što je ok, jer to im nije iznad granice.
    Nije mi jasno zašto mi nije ispod 5, nikad u životu nisam imala ovakav šećer. Možda mi se tijelo još privikava od micanja siofora. Ili je od toga što nisam baš puno jela radi mučnina

A VG mi ni neće znati ovaj prvi šećer osim ako mi dalje ogtt ne bude problematičan. Jer ne vodim trudnoću tamo, a gledaju samo zadnjih par nalaza

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Moguce budes vidjela kroz par tj.
    Ja sam skinuta s tokolize dan ranije i najvj me ne vracaju. Upalilo mi se mjesto uboda, a imam jos manje od 24 sata.
    Drzite fige da se trudovi ne vrate!

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku

Matahari,zao mi

Ja isto jedva cekam prve pokrete, kazu da u drugoj t bude ranije

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Snelly ne brini!! Dosta njih ne osjeti prije 20.tj.. a kile svakako imaju veze!! Sybila koje cestitke? Jesam li sto prepustila?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sybila držite se još 3 u 1

Joj sad baš googlam i stvarno je nekima 5,1 granica da već šalju na guk profile. Baš me iznenadilo. Ali čitam da guk poraste od manje kretanja, a kako sam na mirovanju... uglavnom, neću ništa komentirati endokrinologici oko tog nalaza, nek mi se o tome brine ginekolog i radim što on kaže

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

*propustila

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ma godisnjica neki dan, sam kaj kasnim
    Vratili me ipak na tokolizu, bocnuli na vrh sake kod zgloba, dramila sam
    Vrci, da, velim ti, dosta zena s 5.1 ili 5.2 je tu redovno.
    Posljednje uređivanje od Sybila : 23.06.2017. at 10:57

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Sybila prvotno napisa Vidi poruku
    Vrci - ja bi na tvom mjestu ponovila, pa ako je uredan, negdje na sigurno pohranila ovaj prvi razlog? Vise GUK-ovki mi je proslo kroz sobu s jednim 5.1 ili 5.2 na početku, urednim ogtt i gukovima, koje vg ipak vodi kao gd. Ali skuzila sam da ih ne induciraju sve.
    E samo da se vratim još na ovo - kako gin u VG zna da je prvi guk bio recimo 5,2? Pa mene u TA nikad nisu tražili ništa osim zadnjeg nalaza.
    Ovo je valjda za one koji su tamo išli raditi guk prvi puta?

Zapravo sad biram između VV i pikanja doma što mi je muka, i VG i hospitalizacije 24h što mi ipak draže, ali glupa opcija indukcije

Jedva čekam utorak da vidim što će mi gin reć i kad će me slati na ogtt.

plus,čitam da mirovanje diže šećer u krvi, a ja mirujem jel...dosta strogo
    Posljednje uređivanje od Vrci : 23.06.2017. at 10:59

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Nisam pitala. Moguce da je do toga kaj tu dodju raditi guk pa onda vide.

Inace jako sam hepi cura 2260,decko 2210 procjena sto je u skladu s njihovom dosadasnjom krivuljom rasta. Plodna voda i posteljice super. Bas sam odahnula.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene su pitali kod prijema u bolnicu (hospitalizacije) koliko mi je bio šećer prvi put kad sam vadila krv u trudnoci i tražili su me nalaz. Kao sto kaže Sybila oni 5.1 već vode kao gestacijski dijabetes i naruče te povremeno na guk profile.
    Plus kad su mi djeca ležala na neonatologiji doktorica gore je pricala nekoj mami kako zna doći do raznih komplikacija nakon poroda s bebom ako se ne prepozna GD i ako se ne prati redovno te korigira prehrana.
    Vrci ne bi se ja zezala s tim, možda nama to zvuci bezveze jer je granično ali vjeruj mi ima to svoje zašto. Pogotovo ne bi skrivala nalaze.

Sybila jos samo dan tokolize? Držim fige da trudovi ne krenu i da izdržite sto duze!!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A recimo u prvoj T sam zadnje radila GUK na sioforu (bio 4,9) i nisam uopće bila na OGTT niti ponavljala GUK

Prehranu si za sad sama određujem prema VV smjernicama, a dalje ću sve vidjeti s ginekologom. Neki rade paniku na 5,1, neki na 5,3 ništa ne kažu
    Posljednje uređivanje od Vrci : 23.06.2017. at 11:49

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Sybila super bas mi je drago. Ja svaka dva dana idem na ctg u bolnicu inace budem 15-20 min i skinu me. Danas sam lezala preko 40 min vec sam se bila uspanicila,ali kad sam isla kod dr ocitati nalaz reko je da je sve dobro.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Anka imas bas tvrdoglavu bebicu

Ja sam odlucila da moram biti malo smirenija, nisam doktor i ne mogu odlucivati umjesto njega. Sto dr kaze, tako i bude.
    Bas si uvijek nadem nesto oko cega se stresiram
    Neki puta si previse radim scenarije sto-bi-bilo-kad-bi-bilo... I muz me na to upozorava.
    Ici cu na ogtt kad me posalju, a dalje cemo vidjet

Ommmmm
    Posljednje uređivanje od Vrci : 23.06.2017. at 12:04

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Anka91 prvotno napisa Vidi poruku
    Sybila super bas mi je drago. Ja svaka dva dana idem na ctg u bolnicu inace budem 15-20 min i skinu me. Danas sam lezala preko 40 min vec sam se bila uspanicila,ali kad sam isla kod dr ocitati nalaz reko je da je sve dobro.
    Mozda je beba bila mirna pa su zato dulje gledali. Tak i tu znaju produljit. Meni je ovih dana tak lose na ctgu da ga prekidamo na pol s mojim pulsom 140 i tlakom 150/90. Vrijeme i lezanje na ledjima jer ih je dvoje, ubi me.

Vrci ak su dva nalaza tak, mozda fakat ima nesto nije 7,ali vidjet ces. Kad uspijes, kretanje i pazi prehranu. Da, da ommmmaj
    Posljednje uređivanje od Sybila : 23.06.2017. at 12:04

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma meni tesko ne pretjerivati u scenarijima. Al kazem, bitno mi samo sto moj dr kaze.
    Prvo znam da ide ogtt, to mi mpo rekla,pitala sam ju ta taj moj nalaz.
    I ona kaze da po njoj 5.2 nikako nije gd, i da pretjeruju u tim granicama

Uf samo da mi kazu da je hematom nestao i da je posteljica ok, pa cemo lakse dalje

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E da,mjerila sam par dana 2h nakon jela secer, jucer recimo 5.5 nakon rucka i 5.3 nakon vecere. To mi bitnije da je ok

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Syibila bravi za malce, lijepo oni rastu.
    Vrci kažeš da mirovanje povećava guk? Uf meni neki dan prijateljica onako bezveze mjerila sa onim aparaticem i dva sata nakon ne baš nekog jakog jela bilo 6.7. Malo sam se prepala.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, šećerašima se savjetuje šetnja, pogotovo nakon obroka, jer fizička aktivnost smanjuje šećer.
    Tako da vjerujem da bih i s kretanjem skinula barem nešto. Jer stvarno sam jela skoro 90% po onom VV jelovniku za GD. Sad sam odustala jer sam krenula gubiti na težini i bilo mi loše i stalno gladna. Vidjet ću što će mi dr reći

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Vrci i ja strogo mirovala i puno jela do nalaza šećera. Bila gladna non stop.
    Sljedeći tj ću ići na VV i nadam se da zbog lagane prehrane bude sve bolje. A i stresa se treba riješiti, ja sam ga imala, a nisam pridavala pažnju. Pa ćemo vidjeti. Sretno u svakom slučaju!

Snelly ni ja ne osjećam udarce, ali kad se umirim nekad osjetim kao da sitna ribica zapliva u buši. Netko je napisao već kao kad rade crijeva pa ne skužiš. Samo je malo niže i blago, traje kratko. Unazad 3 tjedna svako par dana, a u zadnje vrijeme, svakodnevno.
    Ja ne znam gdje mi je posteljica. Isto sam dobila špeka i čvaraka hehe pa mislim da ću jače osjetiti kasnije.

Kažu od 20.tj da sigurno dolaze udarci i jedva čekam. Sve je u to u redu, javi danas kak je prošlo kod našeg dr
    Ja idem 11.7.
    Posljednje uređivanje od glow : 23.06.2017. at 14:49

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Glow,al ja sam jela malo i po VV dijeti,pa nista :D
    Koliko ti secer?

Meni rekla mpo da oni ne daju dijagnozu GD bez ogtt-a, pa mi lakse

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Curke mislim da vam je to sa secerom sve okej..prije je granica bila 5.5 ja mislim pa su je snizili..naravno treba se kontrolirati ali sve je to super nalaz! Svakako drzim fige..
    Kako vama trudnicama pipica izgleda? Ja sam je jucer prvi put pogledala s ogledalom jer je od trbuha vise ne vidim direktno i tako je nekako dugacka ona crta? Imam osjecaj kao da se sve jaaako povecalo..to je normalno za ovaj tjedan trudnoce (25+0) jel tako??

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Iskreno, nikada je prije nisam ogledalom gledala pa ne znam jel jednostavno iz tog kuta tako izgleda i da je oduvijek tako..sto mislite? Kako je vama?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Nedavno sam ju spomenula tu pa nitko nije trznuo. Izgleda mi veeeliko i debelo i da - tamnije

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Evo mene sa uzv
    Curica je super,226 gr teska ❤
    U duzinu je nije mjerila jer vise se ne moze mjerit jer je beba velika???
    Jel to istina cure?
    Meni se cini da ne....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nakon odredenih tt mjeri se bedrena kost, trbuscic i glava. I meni je gin rekao da nema duljine zbog polozaja bebe.
    Jer je i onak crl koji se mjeri duljina od glave do trtice, bez nogu

Bravo za curku

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Haha sybila hvala, promaknuo mi je tvoj post od prije. Snelly, meni su isto nakon nekog tjefna prestali crl mjeriti Tocno je ovo sto vrci kaze!

Romeo85 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se i ja malo javim, dugo nisam
    Danas 14+5, u medjuvremenu obavili kombinirani koji je uredan, a za tjedan dana se idemo opet malo gledati.
    Prosle su boljke prvog trimestra i osjecam se super, ali i dalje dosta mirujem i na oprezu sam.
    Vau...Bubekica, vec 15ti tjedan...odlicno...nekako mi brzo vrijeme leti...
    Samo ti miruj i pazi sebe i bebicu, tesko si dosla do ovoga..
    Sretno do kraja... <3 Bravo

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Bravo Bubekica
    Cure,za 3 tjedna bi ttebala radit briseve i uzv anomaly scan.
    Mene muci to sto sam prije trudnoce svaki put kod uzimanja briseva krvarila.
    I sad si mislim da najrade ne bi nikakve briseve ali me strah moguce upale.....
    Jel tko imao slican slucaj?

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon odredenih tt mjeri se bedrena kost, trbuscic i glava. I meni je gin rekao da nema duljine zbog polozaja bebe.
    Jer je i onak crl koji se mjeri duljina od glave do trtice, bez nogu

Bravo za curku
    Hvala Vrci
    Sad mi je sve jasno
    A sta cu kad sam nepovjerljiva....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Znas da sam ja puno krvarila ovu t, cak i nakon uzv-a. Sad sam radila papa test i briseve i imala sam samo mrvu mrvu crvenog.
    A ako ne prije, u finalu ces ipak trebati raditi bris na strep b. No bolje ti i sad provjeriti sve

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo Bubekica
    Cure,za 3 tjedna bi ttebala radit briseve i uzv anomaly scan.
    Mene muci to sto sam prije trudnoce svaki put kod uzimanja briseva krvarila.
    I sad si mislim da najrade ne bi nikakve briseve ali me strah moguce upale.....
    Jel tko imao slican slucaj?
    Ja sam bila prosli tj i full su njezni brisevi ako se ne radi papa i hpv. Ti stapici su bas cetkice, ovi drugi su vatice.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

@snelly bravo za curku!!
    Baš mi je drago. I ja idem na anomaly za 2.5 tjedna, bude to sve ok. Nas smo dvije danas 18 tt točno, jupi

Vrči, znam da nisi puno jela, zato sam spomenula moju situaciju! Potpuno različito, a evo nas. Ja sam imala velik apetit i klopala dok sam samo ležala i čuvala t. Sretno nam, da bude sve ok i da nas ne bace na daljnje postupke.
    Meni je zadnji OGTT bio 5.7 pa me dr poslao na GUK kojeg ću napraviti za 2 tjedna, da dijeta malo odradi haha.
    Posljednje uređivanje od glow : 23.06.2017. at 20:52

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma moram se prestati zivcirati. Moj gin ce znati moju situaciju, mirovanje, sve sto ide, ima uvid u nalaze, nek on odluci sto i kako i kad.
    Endici cu reci da mi gin to vodi jer mi se ne radi sve to duplo,a vv mi je ful predaleko

Glow,koliko si ono ti trudna?

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Tako je najbolje Vrci.
    18 punih tjedana danas.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A malo si više nego ja

Ja idem u utorak do gin, znači ogtt bih najradije radila prije iduće kontrole, znači tako negdje s 16tt

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Pa da, uzmi si malo vremena i ponovi prije pregleda

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Slušati doktora Jedino ću paziti na hranu, izbaciti bijeli kruh, smanjiti ostale loše uh, i izbaciti sokove i slatkiše. Kao što bi se ionak trebalo jel

Uf jedva čekam da se riješim utrića, koja je to gnjavaža

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Glow,da mi smo u dan trudne
    Joj nadam se da bu sve ok
    Mene samo plasi kaj sam skuzila da stvarno previse idem na uzv....ali to je sve zbog moje panike.
    Iduci put cu rec svojoj dr da cu se vodit samo kod Skvorca....valjda se ne bu ljutila.

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Ja sam isla svaka 2tj do nedavno od strahova.. i dr mi je rekao da ne brinem zbog toga..sad sam smanjila na jednom u mj jer mi se ne ide u podrum u petrovoj.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

@Vrci sve znaš
    Ja sam se isto odlučila opustiti i pazim (sad) na prehranu, u biti kak bi i inače trebalo. Nadamo se kako će to sve biti u redu.

@Snelly u dan, dan!
    Čak obje curice nosimo ❤❤
    Pa smanji uzv, nije dobro ničeg previše, iako znam da i sama jedva dočekam mjesec dana od druženja do druženja na uzv..
    Mi smo prije 10 dana (16 tjedana) težili 175 g, idući put sam na 11.7., znači neka 2.5 tj još. Srećica.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

snelly, na koliko si uzv bila?

Ja sam danas 12+1 i bila sam na 5 uzv ali tako je zbog krvarenja.
    Imam sad opet u utorak pregled, reći ću gin da sam bila na uzv tjedan prije (Nifty) pa nek odluči da li će me gledati. A vjerujem da hoće radi hematoma

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Bravo za ave odradene preglede
    Mi smo danas 39+3tt i trbuh mi se ocigledno spustio, kad sjedim ne mogu noge niti blizu jednu drugoj skupiti. Gubim ravnotezu i hodam kao ogromna patka.
    I da, stalno citam o nekakvom gnijezdjenju pred kraj trudnoce, sto bi to tocno bilo? Ja se ne gnijezdim niti imam volje. Sto sam pripremila prije mjesec i pol - to tako i stoji :D
    Kak vi ostale finalistice?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Narancica000 prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo za ave odradene preglede
    Mi smo danas 39+3tt i trbuh mi se ocigledno spustio, kad sjedim ne mogu noge niti blizu jednu drugoj skupiti. Gubim ravnotezu i hodam kao ogromna patka.
    I da, stalno citam o nekakvom gnijezdjenju pred kraj trudnoce, sto bi to tocno bilo? Ja se ne gnijezdim niti imam volje. Sto sam pripremila prije mjesec i pol - to tako i stoji :D
    Kak vi ostale finalistice?
    To znači da glava djeteta ulazi u porođajni kanal, pa se trbuh spušta. Dijete se gnijezdi, a ne ti. Dijete zauzima položaj u kojem mu je najlakše izaći. Iz tvog opisa, ovo zvuči dobro i kako treba. Sretno na porodu!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Peterlin, ne, ne, krivo
    Narancica misli na ono kad trudnice pred kraj pocnu manijakalno pospremati stan i pripremati stvari za bebu, neke i namjestaj razmijestati, lol
    Uredjuju gnijezdo - otud i naziv
    Ja sa ovom zadnjom nisam imala tih problema - sve sam delegirala

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Narancice bome se ni ja negnjezdim. Toliko mi je vruce da vec danima nespavam a o nikakom poslu da i negovorim. Obavim samo ono sto moram. Jedino me apetit nije napustijo tu vrucina ne skodi. Sva sreca imam svekrvu pa ona kuha

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Prevruce je za uređivanje gnijezda i da sam doma, mislim da nist ne bi bilo od toga. Ali zato mm. On je sve oprao, izribao, slozio zadnjio dio robice, cak je i prozore oprao! Mislim, sam je pa mu je i dosadno, ali ima nesto i u porivu da uredi da bude lijepo za mene i bebu
    Danas 34tt i cekam da boca iscuri. Nadam se da se onda nece nista znacajno promijeniti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sybila, ja cekam s tobom jos dva tjedna, a onda mogu i van

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Sybila, ja cekam s tobom jos dva tjedna, a onda mogu i van
    Moze, dogovoreno, i meni se svidja taj vremenski okvir

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma gle, super ste vi dogurali, i tezina je ok
    Tako da, i ako krene nakon ove boce, bit ce sve ok

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh o gnijezde nju ne bih.
    Prvo sam napokon spremila torbude za bolnicu pa je muž išao na službeni put i uzeo mi kofer. E pa vratio se i opet ja spremim torbu, pa najstarija kći ovaj vikend je u Austriji i Mađarskoja i ona privatizirala torbu. Ja i da hoću ne mogu u bolnicu, ne puste me.
    Jučer osmirglala cijeli kinderbet ( cijeli dan sa malom bušilicom, kao snješko sam bila bijela od prašine. Danas valjda uspijem pobojati ga.
    Robicu sva oprana, ali kako ne mogu natjerati muža da mi složi namještaj i komodu donese na njenom mjesto, nikako da to složim, sve je u velikim vrećama. Još moram stići porubiti plahtice ( naletjela sam na baš prekrasne materijale sada samo treba positi) . Ma stalno neka akcija.
    I onda se čudim kako me sve boli i kako jedva hodam koliko me kičma ubija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •