Ja sam u 18.tjedan sad usla, i osjecam se umornije nego prije. Malo setnje i vec se zapusem. Mozda zbog ljeta,al i dalje mi se dosta spava.
Znaci ni kod mene nije nista uzbudljivije, osim sto se moram pokretati radi malca
Ja sam u 18.tjedan sad usla, i osjecam se umornije nego prije. Malo setnje i vec se zapusem. Mozda zbog ljeta,al i dalje mi se dosta spava.
Znaci ni kod mene nije nista uzbudljivije, osim sto se moram pokretati radi malca
Bas mi je drago da nije samo kod mene takva situacija. Bila sam na uzv , napravio je mini anomaly scan, sad sam 13 tj. bilo je super! Dobila sam i slikice i CD, sada cu to gledati kad neću moći spavati.
Ja sam si dan organizirala: ujutro šetnja s pesima pa kava s frendicama, plac itd. Onda kuhanje,rucak, odmor, opet šetnja, Jarun, grad ili opet po kvartu. I to je to . mogu reci da uživam!
Ja sam u 19.tjednu i kad je temperatura do 30 stupnjeva cak i lijepo provedem dan. Ujutro sa frendicama, pa napravim neki rucak, pospremim svaki dan jednu prostoriju. Popodne sam ili pred tv ili odem negdje s dragim.
Ali kad su velike vrucine bas se lose osjecam. Iako me i zadnjih dana malo trbuh steze i svasta nesto. Sve u svemu nije mi lose, mislim da ce nam u 9.mjesecu svima biti malo lakse.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Što sve imate frendice slobodne za kavu?
Moje sve redom rade, tako da druženje mogu eventualno navečer. A tad sam s malcem, jer je preko dana u vrtiću
Meni nitko nije odg![]()
Da, cijepe se
Googlet kaže
Novorođenčad:
BCG vakcinacija
a) Ako su rođena u rodilištima cijepit će se BCG cjepivom odmah u rodilištu.
b) Ukoliko nisu rođena u rodilištu cijepit će se BCG cjepivom do navršena dva mjeseca starosti
c) Sva djeca koja nisu cijepljena u rodilištu odnosno do dva mjeseca starosti moraju se cijepiti BCG cjepivom do navršene prve godine života.
Novorođenčad HBsAg-pozitivnih majki (sve trudnice se obvezno testiraju): hepatitis B imunizacija uz primjenu imunoglobulina, u rodilištu odmah po rođenju (NN 103/13), prema postekspozicijskoj shemi.
Hvala ti vrci puno!
Ni ja nemam s kim setat po mom prekrasnom Jarunu
Sad mi je i pas porezao sapicu pa me ni on nemoze pratiti u duge setnje....
I kedva cekam da produ ove paklene vrucine,ja prije 20h ne izlazim nikam....
Ak je kome dosadno kroz jutro, ja sam uvijek za kavicu![]()
I ja! Mogle bi organizirati neku forumsku trudnicku kavicu?
Ljudi,ja ne spavam
Zgaravica me ubija...
Ali uz zgaravicu ko da imam refluks,sve mi se vraca
Jel se smije popit gastal u trudnoci?
Hej snelly, i mene isto..prestrasno.. muz mi je rekao da popijem pa sam zvala hitnu u petrovoj i rekli su da nikako nije preporucljivo i da ako je ikako moguce da izdrzim bez lijekova za zeludac![]()
Hocete utorak ujutro u centru? Ajd ak vas se javi par napravit cu zasebnu temu![]()
snelly imaš nešto što mogu trudnice, zove se Reflustat. Morala bi pazit da ne legneš nakon jela i stavi si puno jastuka
A meni u bolnici gin rekla da slobodno uzmem gastal da se ne mučim bez veze[emoji50]
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Ma i ja mislim da gastal može, kao i Rennie, samo je pitanje pomaže li.
Cure, pripazite s landranjem sljedeći tjedan, najavljuju tempereature do 39. Tko će to izdržati
Posljednje uređivanje od aishwarya : 29.07.2017. at 10:50
Ja sam iduci tjedan doma,na klimi. Mm je na go, malac bude pola tjedna u vrticu. Jedini izlazak ce mi biti ujutro do ducana, muz ce po njega. I do veceri nema na vrucinu
Ajd ne bih nista rekla na dan-dva temp 37,38. Ali tako bude sve od utorka do nedjelje, koma
Vjerojatno ovisi i o tjednu.. jer mi je dr na telefonu rekla: sad kad ste u 30.tj rade nemojte. Pa sam dobila dojam da se ranije mozda i moze.. u svakom slucaju jedna tabletica ne moze naskoditi pa probaj.
Curke, evo i mene ovdje.
Danas mi je punih 10 tt (ivf/icsi trudnoca). Prosli tjedan smo bili na UZV, sve je u redu.
Od jutros imam bolove u krizima, vise nelagoda, nego bolovi i povremeno pikanje u jajnicima. Imam ih i inace, povremeno, ali danas traju od jutra.
Malo sam zabrinuta...jeste ih i vi imale?
Popila sam 2 magnezija i mirujem.
I prim. gin. i mpo su mi na godisnjem.
I mene je u tim tjednima boljelo, a i kasnije, glavno da nisu grčevi/kontrakcije. Ostalo bi bilo od širenja maternice. U prvom tromjesječju me znalo boljeti i od probave, povremeno je bol bila probadajuća
Joj, hvala ti, bas me nervoza copila. Bole me kriza i to povremeno pikanje jajnika...nadam se da nisu nikakve mikro kontrakcije, bih li ih uopce osjetila?!
9+1...i mene danas pikalo s desne strane,malo sam se uplašila jer sam već krvarila,sutra je pregled i malo me strah. Primili sam i neke loše vjesti nedavno,pa me to uzrujalo.Normabel u trudnoći može prepisati ginekolog,znam da se moram kloniti stresa,ali radi se o problemu kojeg nažalost ne mogu izbjeći pa bi rado imala nešto uz sebe u slučaju da mi zatreba . Ipak nadam se da mi neće nista trebati.
Hadasa, u svakom slucaju je bolje da imas Normabele pri ruci ako ti zatrebaju.
Ja sam se držala toga da su kontrakcije = trudovi, to znam da ne bih fulala. Probaj se zabaviti nečim pa vidi hoće li se bol smanjiti i nestati. Moj je glavni problem bio što sam svaku bol i nelagodu u beskraj analizirala i onda bi me uhvatila panika. Koristiš li utrogestan?
Da, 3x2.
Zabavljam se gledajuci djecje sobice
Prije sam imala dva spontana, missed ab i biokemijsku. Jedino se sjecam rezanja i grceva kad sam imala biokemijsku, inace ne znam kakvi su trudovi, vjerojatno slicni tome. I kad sam se spontano cistila od misseda.
Ma stalno danas razmisljam o ovome, jer je duze nego proteklih tjedana. I kao neki pritisak u donjem dijelu trbuha. Povremeno "sijevanje" u krizima.
Sad sam stavila utrice pa cu nastaviti lezati.
Nadam se da je od sirenja maternice.
Posljednje uređivanje od Optimist : 30.07.2017. at 15:30
Hadasa, a čaj od melise? Koliko sam čitala, može u trudnoći. Nisam pitala ginekologicu, ali popila sam par puta umjeto normabela
Da koristim ga jos uvijek,mogu reci da mi se tijelo dosta privikao ne njega jer iscjedak vise nije tako jak i vise me ne grci toliko poslije njega.Ponekad navečer malo me i leđa znaju zastekati,ali par minuta osim toga nemam neke veće probleme. Osim sto mi je ovo prva trudnoća i radi se o blizancima,pa osluškujem svaku sitnicu .Trudim se maksimalalno laganim tempom ići,opuštanje uz glazbu,lagane večernje šetnje s psima ,odmaranje nakon svake aktivnosti .Ali evo neke stvari su izvan kontrole. Čula sam da je u magnezij dobar,uzima tko ili pitam ginekologa ?
Haha...mi smo blizu s tjednima Optimist,koji magnezij ti koristiš?
Ja pijem šumeći magnezij jer inače dobijem zatvor
A nisu sve kontrakcije=trudovi. BH to nisu, one su normalne u trudnoći. Prema UZV-u ja sam imala taman na pregledu, vidio dr da se maternica zgrčila
Snelly a da uzmes malo sode bikarbone? Meni zna pomoći kod žgaravice a nisam čula d a ne može u t? I bademi bi trebali pomoći.
Svakakvi bolovi su normalni u trudnoći , i probadanja i kontrakcije. Mislim da je frka ako su bas jaki i konstantni bolovi. I praćeni krvarenjem.
Ja sam na moru do slj tj, bilo bi super da se nademo onaj iza tjedan kad malo popuste vrućine?
Da, pratimo se
Ja pijem u kapsulama od Twin laba i meni ne izaziva zatvor, dapace, cini mi se da mi uzburka probavu.
Ali on je magnezijev oksid, tek kad sam ga kupila (malo prije trudnoce) sam proguglala i vidjela da je bolje raspolozivosti magnezijev citrat.
Sljedeci cu kupiti u tom obliku, iako mislim da je i ovaj OK.
Vrci, BH kontrakcije zabole i puste, ne traju dugo?
U kojem tjednu su ti se pocele javljati?
Sto se tice zgaravice...neki dan su mi oba ginekologa rekla slobodno i Rennie i Gastal, mada bolje Rennie, valjda u njemu nema aluminija.
Hvala cure sutra kupujem,i moja je probava čudna ,crijeva rade ko luda koji dan,onda drugi štrajkaju . Svakako je neke stvari dobro znati ,ovo za žgaravicu. Nekako jedva čekam da prođe tih 12 tjedni.
Meni se od pocetka trudnoce vec vidjelo da sam trudna, s 8 tt sam imala trbuh kao da sam u 4-om mjesecu trudnoce. Iako mi je probava inace k'o urica, sad su mi crijeva napuhnuta i znaju proci 2-3 dana bez kakice.
Pretpostavljam ja i utrici tome doprinose.
Do kad ste ih stavljale (vi koje jeste)?
Posljednje uređivanje od Optimist : 30.07.2017. at 17:37
Gledala sam ovaj: https://www.mojaljekarna.hr/dijabete...t-tablete.html
Jako je skup (piju se 2 dnevno) pa ga mozda narucim preko iherba, puno je povoljniji, mislim da se dobije duplo za slicnu cijenu.
Može biti od utrica jer i moja je bila isto takva...uvijek isto vrijeme,sad se sve posemerilo,iznenadna glad ili potreba da idem na wc..sad imam prpu nekam otići ,jos nekakve grickalice mogu staviti u torbu ali wc je već druga priča . Nisam bas tako zamišljala "blaženo" stanje...hahaha
Nisam mislila sam da su sve kontrakcije trudovi, nego da se treba zabrinuti ako su bolne i ne prestaju.
Optimist, pazi da piješ puno vode. Kontrakcije se mogu pojačati zbog dehidracije
Znam da sam u prvoj T osjetila BH negdje oko 22tt.
Sad sam znala negdje oko 15tt osjetiti da mi se trbuh stvrdnuo pa pustio dok sam hodala. Al evo, tad biloa 2-3 dana za redom, i sad od kad sam krenula s magnezijem više mi se ne događa
Ja sam kontrakcije osjetila sa 9 tj. A trbuh mi je kao da sam u 5. mj. ( SAD sam 14 tj. A probava mi je uredna
Kaže ginicka da to bude tako kod žena kaj su vise puta rodile. Meni je ovo 5.(!) trudnoća.
Optimist, ja sam rano pocela osjecati BH, mislim bas tako oko 11tt. Pazi na unos tekucine i odmaraj.
Kad ne znam jesu ovo bh kontrakcije...cini mi se da ipak nisu...cijeli dan me konstantno boli u podrucju kriza, lagano, ali osjetim...i jos me malo zabole jajnici kad sjednem.
Pretpostavljam da bh zabole i puste.
Odmaram, pijem.
A kako se osjeti upala?
UZV mi je tek 8. 8.
Bh ne bole. Samo su neugodne. Dio trbuha se stegne, i nakon toga opusti.
A da odeš na hitnu? Ne bih ti htjela stvarat paniku, ali ako si zabrinuta i ne čini ti se normalno, bolje provjeriti. Možda može biti upala mjehura. Ne bih rekla da imaš bh kontrakcije u 10. tjednu
Na kakvu upalu misliš?
Posljednje uređivanje od aishwarya : 30.07.2017. at 23:12
Razmisljala sam o hitnoj, MM je za to, ali sam odlucila ipak ne panicariti i malo pricekati da vidim hoce li popustiti.
Sutra cu kupiti trakice za urin pa ga provjeriti, ali mislim da je urin u redu.
Mislila sam na neku vaginalnu upalu.
Ne znam, ja bih se prije kladila na mjehur nego na vaginalnu upalu. Ja sam imala ureaplasmu i ništa nisam posebno osjetila, nisu se neki simptomi smanjili nakon terapije sumamedom s kojom sam se je navodno riješila. Možda netko zna više