Stranica 52 od 581 PrviPrvi ... 242505152535462102152552 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,551 do 2,600 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Franny drago mi je da je sve ok

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ma curke moje tempice vise nema, hladim se vec 2 dana..ni 36 hha, ali sve mi curi...nos, grlo, oci...a vise mi se ne lezi doma, danas je 3 dan i briga me sutra idem u stenju gradom po ovom krasnom vremenu.
    Nesto dobro jer bar da ne radim ova 3 dana, malo si mirujem doma od posla

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Least123 meni je točno ovako kako opisuješ već tjedan dana. Vjerojatno malo jača prehlada u kombinaciji sa dolaskom proljeća.
    Isto odmaram od posla, šećem s klincima i uživam
    Samo pij puno tekućine, neka sve iscuri.

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Cure moje, mi smo 11. tjedana i veliki smo 5 cm, napredujemo super

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Asper
    Ja sam vec lagano umorna od trudnoce i fizicki i psihicki, hormoni podivljali ...al tješim se još malo.
    Pocelo je buđenje svako jutro u 6, kao švicarski sat, valjda se priprema za nju

Darija_os avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Asper i mi smo bili jučer na uzv,11 tjedana 4,2cm...doktorica je jedva izmjerila i uslikala jer kaže da je bebica jako živahna a i ja sam vidjela skakanje i prekobacivanje na ekranu,divan osjećaj <3

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je danas puko film od silne krivnje koju osjećam radi svega mogućeg.
    Možda vi nemate taj osjećaj ali mene opere svaki put neka krivica kad recimo jedem u McDonaldsu, popijem malo Cole, ne jedem dovoljno voća, ne krećem se dovoljno, poseksam se ili imam orgazam (mislim, oko toga sam jedno popodne dramila), nosim teške vrećice, penjem se na 4. kat 3 puta dnevno, i tako. Najgore mi je zbog hrane. Čitam kako neke očito super žene jedu tone povrća i organski uzgojenih žitarica a sebe ponekad uhvatim kako mlatim po kroasanima. Pa zabrijem da će dijete patiti od nedostatka hranjivih tvari.
    Meni to istinski ide na živce.
    Eto, ispuhala sam se. Morala sam negdje.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

lavko, opusti se. Naravno da bi bilo poželjno hraniti se što zdravije i raznovrsnije, ali kladim se da svaka od nas ovdje zabrije ponekad sa hranom koja se ne bi mogla nazvati zdravom.
    Evo, ja prva. Inače jedem užasno puno voća i povrća, ali sad u trudnoći, naročito u prvom tromjesečju, junk mi je stalno bio na pameti...i u ustima.
    Sad me polako napušta ta želja, opet se vraćam svojim dobrim navikama, ali svako toliko uhvate me neke "trudničke želje".
    I sigurna sam da bebici više šteti tvoje nerviranje oko toga što jesi ili nisi pojela, nego sama ta hrana.
    Ali, neka si se ti ispuhala...

A sex i vrećice i što sve nisi nabrojala, ako si zdrava i trudnoća ti je uredna, u čemu je problem?

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

lavko, nemoj glavu razbijati onim sto druge mogu ili bar to tako prezentiraju, evo ja se inace full zdravo trudim hraniti al sam danas ubila Big Mac menu, uopce se nisam sekirala, niti budem, zbog povremenih izleta tog tipa se nis ne bu dogodilo.
    A ovo ostalo, opusti se, nemoj se forsati ali kako kaze moj ginic, a duuuugo sam kod njega i jaako sam zadovoljna, trudnoca nije bolest pa se tako i ne treba ponasati, osim ako nesto ne stima, nedaj Boze, onda slijede upute kako i sta.
    Uzivaj u trudnoci i svim sitnim i krupnim ljepotama koje ona nosi
    (meni je 4. i gustam)

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Joj ja se baš nekad grizem. Inače sam jednom godišnje išla u Mek a sad u 14 tjedana 4 puta! Toliko mi paše onaj chicken mcwrap, i nije mi zlo od njega a od većine ostale hrane je. Al baš da me sad u trudnoći vuče junk, ne moš vjerovat.
    Pa te ostale sitnice, mislim nisam na nekom mirovanju, imam više biokemijskih problema nego ovih mehaničkih tipa krvarenja, doktor rekao može keksanje, al onda naletim na neku temu na netu pa me isprepada.
    Meni je ovo prva trudnoća, teško stečena, i zato se teško opuštam.
    OK, nek i vi pojedete junk tu i tamo :D
    Lakše mi je.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

lavko, jedna moja frendica je obje trudnoće imala neodoljivu želju za parizerom i gumenim bombonima, kojoj je naravno udovoljavala jela je valjda i nešto zdravo između, u svakom slučaju ništa se strašno nije dogodilo.
    opusti se, i pojedi nakon mcdonaldsa jabuku

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nove strepnje!
    Dakle ulazimo u sedmi mjesec i poceo je lagani svrbez. Mazem se redovito, i nakon tusiranja i opcenito kad pocnem osjecati nelagodu. Nekad me zna toliko cesati da postanem jako nervozna i samo cekam hladni tus.
    Najvise je na trbuhu i podlakticama.
    (Ne panicarim oko kolestaze, jer znam da to ide sa dlanovima i tabanima.)
    Al me brinu ove dermatoze specificne za trudnocu i jedini simptom im je svrbez. Srecom, one nemaju nikakvih posljedica, al znaju potpuno izludjeti trudnice. Cak mi se nekad stvore sitne tockice pa nestanu. Mozda ovo proljece jos pogorsava te stvari.
    Ima li tko slicnih problema il poznaje nekoga? Pa da mi pomogne kako da sama sebi pomognem. Hvala!

Naravno, pretpit cemo ovo, samo nek je beba dobro!

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Jutro Lili, nemam iskustva s time, al imam s katastrofalnim venama po nogama, nekako se nadam kad trbuh naraste bar malo da ce se pritisak na preponski dio smanjiti, ko da sam si ocrtala vene na nogama u 3D tehnici...uff

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lili evo me! U 37 tt poceo svrbez po stopalima, nogama, trbuhu, lagano i rukama... Na stopalima i nogama najvise, da se mogu vise sagnut grebla bi se stalno. Kad se prestanem grebat, prestane i svrbit. Uglavnom ja se uspanicarila, drugi dan izvadila jetrene probe i zucnu kiselinu i sve je u redu... Svrbi me i dalje. Ali ocito se koza dodatno rasteze ili je suha.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Joj, ma mazem se stalno jer se time poceskam, tako da koza nije suha. Al ja se namucim dok to ne popusti pa onda u neko doba krene opet.
    Trbuh najvise! Vjerojatno je do rastezanja koze, a i hormonskih zbivanja, al zaista je za poludjeti. Suzdrzavam se koliko god mogu, eventualno se pomazim lagano. Rekla mi je prijateljica da jr to njoj trajalo do kraja trudnoce!

I da, bradavice kad krene curiti kolostrum!! Toliko svrbe da uopce ne mogu funkcionirati dok ne prodje.
    Mogu ja posjetiti obiteljskog lijecnika pa da izvadim jetrene probe. Vjerujem da je sve u redu, al cisto da budem sigurna!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vadi krv pa si mirna.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

lili ja sam nedavno imala slično, po prvi puta i onda sam išla izvadit krv...jetrene su bile ok! ne mora biti ništa, isto kao što prema nekim mojim saznanjima nije nužno da kod kolestaze svrbe tabani..
    .no vjerujem da se radi kao i kod mene, o svrabu uslijed širenja kože, koji će se malo biti intenzivan, pa nestati, pa opet doći i tako. meni ga pojačava topla voda, dugo tuširanje, osjeća koja mi nikada nije smetala. uopće nije nenormalno, ako puno trudnica pati od toga koliko sam shvatila kada sam za sebe istraživala, ali provjeri si pa si mirna

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Svakako cu otici do lijecnice ob.med. i provjeriti jetrene probe, da znam da sam napravila sto mogu. Pomazem si zasad ucestalim mazanjem obicnim baby uljem da ne stavljam nista sto bi mozda moglo neke alergije izazvati. Pretpostavljam da i proljece cini svoje i pogorsava svrbez.
    Al cim se taknem sve mi pocrveni pa si pusem po kozi.

I pitala sam prijateljice koje su bas nedavno rodile, kazu da je i njima bilo neizdrizvo, al jedino se mozemo mazati i to je to.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kad je mene tako svrbilo, preporučili su mi najobičniju belobazu iz ljekarne, kažu da ulje nije baš najbolje za svrab.....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Kupit cu to ako je pomoglo!

Samo da nebi bilo nesto opasno za bebu, lako cu izdrzati ovaj svrbez! Kad me pocme tako jako cesati odmah me uhvati panika da nije nesto gore od samo svrbeza usljed rastezanja koze i hormona.
    Upravo drzim hladni oblog preko prsa jer mi se sve zari.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Probaj s kupkom u koju si stavis pola salice sode ili oblog od vode sa par zlicica sode.Soda je ucinkovita kod svrbeza.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Kris hvala.
    Sutra u dezurnoj kupujem sodu i pravim obloge.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam 24. tjedan tek i isto me sve svrbi, pogotovo navečer, uhvati me tako neka nervoza, valjda kombinacija umora i tog svrbeža, užas..
    isto sam vidjela te crvene točkice po trbuhu, iako me on i leđa manje svrbe otkad sam ih počela redovito mazati, tako da ću morat vjerojatno počet sve. Grudi me svrbe najviše.
    Kupila sam u Dmu onaj neki maslac za trudnice i dosta mi je dobar, samo bih se trebala očito mazat od glave do pete
    uopće se ne sjećam toga iz prve trudnoće

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Tangerina utjesila si me - bar znam nisam jedina i vjerojatno je do prerastegnutosti koze i hormonskih promjena.
    Ni mene trbuh ne svrbi prejako, donji dio ledja isto blago, al grudi i koza prema vratu - skoro pa neizdrzivo.
    Kad pocme tako jako, stvore mi se crvene tockice, vise kao da koza zazarena nego da je je nesto izbilo poput osipa.
    Ja trenutno koristim.obicno baby ulje, al radit cu si obloge sa sodom, trebala bi ublaziti svrbez.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako ce ista pomoc, ja sam imala svrbez od inekcija za razrijedjivanje krvi i pocela piti kalcij. Smirilo se jako. Proguglajte.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako je od širenja kože briga me. Ali meni je počelo od stopala i nogu i bila sam uvjerena da je kolestaza. Cim su dosli uredni nalazi krvi odmah me manje svrbi...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cure, jel to prevelika koma i strava ako jučer nisam stavila jednu turu utrića u određeno vrijeme(2 tabletice)? jurili smo u grad, 100 stvari sam morala napraviti i kad smo već dobrano poodmakli, skužila sam da si ih nisam stavila . valjda se nije nekaj strašno sad zbog toga dogodilo, kaj ne?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nista se nece dogodit.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Drage cure, ja danas cijelindan po hitnoj. Nocas nisam mogla uopce spavati koliko me svrbilo i pred jutro sam probudila muza i rekla da idemo na hitnu.
    Sva sam se osula, izgleda kao urtikarija. Jako, al bas JAKO svrbi i pece, samo na prednjoj strani, na trbuhu, prsima i prema vratu.
    Na ginekologiji mi napravili pretrage, jetreni enzimi uredni, al kao u urinu 5-6 bakterija i dosta eritrocota (mene nista ne smeta, niti sam primjetila promjenu u mokrenju il boji mokrace). Savjet je da napravim urinokulturu i briseve za svaki slucaj.
    A ovo po kozi - tako uzareno i dramaticno izgleda, ne moram napominjat kakav mi je osjecaj.
    Ima li ijedna neki savjet??
    Takodjer, dr.mi je rekao da odem u dermatologa.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovo zvuči kao i što sam ja imala. Da li osip izgleda kao da si se koprivama opekla?
    Tako je bilo meni, cijeli trbuh, noge ruke, posebice unutarnja strana bedara i nadlaktica...
    Dermatilogica mi dala neku kremu na bazi kortikosteroida koju sam ja odbila, odnosno namazala sam se jednom ili dva puta vrlo malo baš na kritičnim mjestima. ALi belobaza mi je pomogla, u ogromnim količinama, za ublažavanje svraba. najgore bi bilo navečer i po noći. Po noći sam znala ustajati da se namažem jer bi tako malo ublažila svrab da mogu zaspati.
    Izbjegavala neke namirnice poput grožđa (tad je beš bila sezona i mi imamo vinograd sa nekoliko predivnih sorti stolnog) i namirnice koje su dosta špricaju poput jabuka, piti dosta vode (ne sokova!), ne mlijeko, već jogurt... ne z nam... moraš naći što ti smeta... jer kod mene su na kraju bili gotovo sigurni da je od neke hrane pojavila se kao neka alergijska reakcija kojoj treba vremena da izađe....
    Bitno da nije kolestaza....znam da je neugodno i ja sma bila užasno živčana, ali prošlo je....
    Eh da, tuširanje samu vodi, izbjegavati sve gelove, kupke i sl, izbjegavati ulja i mlijeka za tijelo, jer svi oni u sebi imaju svega i svačega....

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zdravo cure imam jedno pitanje pa ako neko zna,obzirom da je na pocetku trudnoce normalno blago povisena temp.do 37,2 interesuje me do kad se zadrzava ta povisena temper.Meni je danas 6 nedelja stara trudnoca i uvijek je bila temp.povisena no medjutim sad varira padne i na 36.7 itd do 37.2.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Andreja upravo takav je osip. Kao velike crvene uzarene fleke, osim sto svrbe i peku jako jako.
    I najgore mi je kad navecer jer mi treba baren dva sata da zaspim dok se ne premorim skroz.
    Zasada ne znam sto bi moglo biti, vjerojatno je neka alergija pa trebam otkriti sto i kako.
    A osjecaj je kao da sam pocrvenila na suncu, bas onako zareci.
    Auff!

Al najvaznije je da nije jetra i da je cura dobro.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lilli jesi li probala sa sodom??

Mora da je tesko jos kada se pogorsalo!Mei je tako po licu bilo, ja sam si zeljela iscupati facu ali me soda spasila.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I veš peri sa vrlo malo detrđenta, bez omekšivača!!!!

Ja za sodu ne znam, meni se čini da je to više za ekceme ili nešto povezano sa gljivicama, a ovo je reakcija iz nutra, treba otkriti što, a i kako sam rekla, ako je reakcija na hranu - izlazi iz organizma tek za 3 do 6 tjedana!!! Na žalost....
    Ja sam čak posumnjala na vodu odnosno klor iz vode.. pokušaj se što rijeđe tuširati... zvuči čudno, ali ja sam bila prestala sa svakodnevnim tuširanjem i primjetila sam poboljšanje. Nisam se tuširala po par dana, samo bi se proprala ispod pazduha i intimne djelove...

Sve sam pokušala, samo prenosim što sam ja isprobala i ne znam sa sigurnošću reći što je stvarno pomoglo....

Mislim na tebe i znam što prolaziš... ali proći će...
    Posljednje uređivanje od AndrejaMa : 16.03.2014. at 19:21

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Upravo sam se hladnim gelom od aloe vere namazala. On me rashladi i stvarno pomogne. A nocas cu kraj sebe gazu s vodom i sodom.
    A sto mislite to za urin?? Leukociti ima 4-5 i dosta eritrocita. CRP 7. Ginekolog savjetova i briseve!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sigurna sam da to nema veze sa svrabom. Ja sam imala u dva navrata čak i više leukocije (čak 10-15) i CRP oko 5, pa su mi rekli da je to normalno. Nije ti dao nikakve vaginalete? Ja sam u jednom trenutku koristila Betadin (za dezinfekciju), a jedno Canasten ... prošlo za par dana... imaš li iscjedak pojačani ili onako bijeli iscjedak? Neugodno peckanej ili nešto? Meni je tada sve bilo nekako "nabubreno" nakon terapije od tri dana se sve povuklo...Lagana upala je vjerojatno u pitanju...

Kad te čitam, kao da se vraćam u svoje strepnje... ali evo ja sam pri kraju....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Andreja meni je drago da netko ima slicna iskustva pa da znam da nije opasno za bebu.

Napravit cu urinokulturu pa vidjeti, a nakon toga briseve u svoje ginekologice za svaki slucaj. Nemam bas nikakvih simptoma od strane urinarnog puta il da je nesto vaginalno (iscjedak, miris..)
    A glede osipa, jedem rizu, dvopek, caj i to je to. Barem par dana da vidim hoce li biti bolje (a nadam se da hoce jer cu izludjeti il cu se oderati). :O

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da ne trebaš držati neku dijetu, ipak trebaš vitamine i minerale, ali pripaziš malo na ove teže i opasnije namirnice...
    Ja bi isto napravila sediment mokraće i urinokulturu, pa ćeš vidjeti... a i briseve ako ih dulje nisi radila...
    Ne znam da li ću te razočarati, ali kod mene je to trajalo tjednima, znala sam i plakati od nemoći.....samo hrabro, bitno da je beba OK...

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ma ja sam vec pustila suze od nemoci.
    Al najvaznije da bebi od toga ne moze biti nista, a ja cu izdrzati koliko god budem mogla.
    Vise nemam ni lijepi glatki trbuh, sve mi se zahrapavilo (al pinku mi je lakse od kad je osip postao pipljiv).

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ako mislis da ima veze s alergijom, jedino kaj mi pada na pamet: prema iskustvu, imala sam prije par godina svrbez i osip po rukama, dobila sam neku kremu za alergiju ali nije puno pomagala, bilo je jako neugodno, tada sam citala o alergenima i skuzila da jako puno mlijeka pijem, izbacila ga na nekih tjedan dana i uz kremu sve se povuklo. Probaj ako konzumiras neku potencijalno alergensku hranu izbaciti na par dana.

Soda itekako pomaze kod svrbeza.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nema sto drugo biti osim neceg alergijskog. Postoji mogucnost da je proljece u pitanju i sve ovo sto cvjeta, a mozda je nesto nutritivno. Mlijeko, jaja i slicne namirnice koje sadrze nesto od toga ne moram jesti, izdrzat cu bez toga. Bar neko vrijeme, da se ocistim od svega.

smarija lagano povisenje temperature je normalno za trudnocu. Ako nemas nekih subjektivnih tegoba il bilo sto klinickog, mislim sa ne moras brinuti. Jos netko od cura je imao neko vrijeme povisenu temperaturu bez ikakvih upala il problema.

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da,da Lili znam da je to ok ali kad se vraca u normalu jer meni picinje padati pa opet skoci i tako u krug.Ostali simptomi sad su prisutni sad ih nema i tako me sve to dovodi do ludila i ogromnog straha da li je sve ok s obzirom da sam imala prije ove trudnoce tri pobacaja,pa ono bukvalno duvam i u hladno

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ako se ne varam temp ostaje povisena kroz cijelu t.Mjeris uvijek u isto vrijeme?To i nije neki pad,nemoj se nervirati

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala cure nadam se da ce ovaj put biti sve ok

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo, bila san i u dermatologa. Samo dijeta+Aerius, a u krajnjem slucaju intramuskularno kortikosterid dvije doze.
    Trudit cu se pretrpjeti koliko god mogu pa cemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Dali je ijedna uzimala aerius?
    To ne moze uzrokovati nesto negativno? Mislim na bebu.

Zvala sam o ginekologicu, kaze da smijem.
    Posljednje uređivanje od Lili_nova : 17.03.2014. at 19:39

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dobila sam uputnicu za genetsko savjetovanje na Rebru zbog RTG-a. Da li je tko do vas bio na tom savjetovanju? Kakva je procedura? Koliko se čeka termin?
    Posljednje uređivanje od TinaB : 18.03.2014. at 08:50

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja ne znam baš ništa o tome. :/ Sorry!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam uputnicu za genetsko savjetovanje na Rebru zbog RTG-a. Da li je tko do vas bio na tom savjetovanju? Kakva je procedura? Koliko se čeka termin?
    Mozda da malo pojasnis?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cure jeste imale trnce u rukama u ranoj T? Mene to izluduje, pocelo od jucer i ne prestaje, na obje ruke su mi prsti polutrnuti.Sjecam se toga iz prosle ali puno kasnije je pocelo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •