Stranica 527 od 581 PrviPrvi ... 27427477517525526527528529537577 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 26,301 do 26,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja se nadam! Evo rominka mi je rekla da će sve biti u redu i da je to njen mali miš hehe
    Lakše čekati uz potporu...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jeeeee, MR, bit ce to sve u redu

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj pak prvotno napisa Vidi poruku
    JUHU sta nisi ti rekla da prelazis mužu u firmu? Pa ako te prijavi i na minimalac ne može ti prosjek biti manje od onoga što ćeš dobivati od 45 dana pred porod do djetetove 1. godine života kao nezaposlena osoba. Radi se o mjesec dva doprinosa koje će platiti za tebe ,plaća ionako ide u zajedničko kućanstvo. Mislim da ti teta u HZZu nije baš shvatila sta ju pitaš. Nebi bio prvi put.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
    X

Ako i radis kod muza npr. 2 mjeseca, onda ti samo ta 2 mj ruse prosjek, a pametnije bi bilo da ti ta 2 mj isplati nesto vecu placu, razlika su samo doprinosi.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Mala Riba. I meni se tad vidio plod ali nije bilo otkucaja ! Cure su mi rekle da je to ok i uredan nalaz pa vjerujem isto tako da je i tebi. Jesi dobila heparin od njih??

Znaci u pravu sam bila sto se tice tih komplikacija?? Ako sam dobro shvatila, Juhu, kad ti ugovor istekne i dalje imas pravo na komplikacije dok ne otvoris porodiljni, tad vise nemas tih mjesec dana primanja.i.od rodjenja djeteta se smatras kao nezaposlena majka i dobivati ces naknadu od 2600 ili tako nesto?
    A do tad ces dobivati onoliko koliko si dobivala do sada?? Bez obzira jesi li zaposlena ili ne, tj.bez obzira kada ti istekne ugovor?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam tako shvatila. JUHU hvala! Meni je to super jer bi ionako uzela status majke odgajateljice kad rodim. (Ako ga ne ukinu do tada).
    Mala riba, biti ce super, sa 5,5 je super da se vidi embrionalni odjek. Biti ce srceko za tjedan dana!

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cure jel neko ima iskustva sa anemijom u trudnoci?
    Danas sam podigla nalaz krvi i vidim da su mi snizeni hemoglobin,eritociti i hematokrit.
    Malo sam guglala i to je tzv.fizioloska anemija.
    Ali mene je uplasilo jer pise da zbog toga beba moze imati zastoj u razvoju?!
    Ne razumijem kak je moguce da imam anemiju,ne osijecam se lose i pijem vitamine.
    Doktoru idem 4.9 ali zeljela bi cut i vasa iskustva i misljenje.
    Trudna sam 27.tt

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Snelly, anemija nije ništa neobično. Meni su hemoglobin i željezo još u 5. mjesecu bili ok, ali kako trudnoća odmiče dijete uzima sve više. Vitamini za trudnice imaju jako malo željeza, Elebeby npr. 14 mg. Od ovih koje sam ja pila max. 20. Jedino Elevit koji se pije u prvom tromjesečju ima, mislim, 60. Ja sad pijem Ferrum lek i on ima 100 mg

Dobro da nemaš simptome anemije, znači da ti nije željezo jako nisko, ali ćeš dobiti terapiju. Beba povuče koliko treba, ne brini se, trebaš se pobrinuti da i tebi nešto ostane

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    Snelly, anemija nije ništa neobično. Meni su hemoglobin i željezo još u 5. mjesecu bili ok, ali kako trudnoća odmiče dijete uzima sve više. Vitamini za trudnice imaju jako malo željeza, Elebeby npr. 14 mg. Od ovih koje sam ja pila max. 20. Jedino Elevit koji se pije u prvom tromjesečju ima, mislim, 60. Ja sad pijem Ferrum lek i on ima 100 mg

Dobro da nemaš simptome anemije, znači da ti nije željezo jako nisko, ali ćeš dobiti terapiju. Beba povuče koliko treba, ne brini se, trebaš se pobrinuti da i tebi nešto ostane
    Hvala na brzom odgovoru
    Kakvu terapiju cu dobit?
    Ja pijem pregnazon complete,pise da ima 40 mg zeljeza.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam pila sirup, Floradix. I pomogao mi je
    Vidis,mogla bih ga i sad preventivno krenuti piti

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na brzom odgovoru
    Kakvu terapiju cu dobit?
    Ja pijem pregnazon complete,pise da ima 40 mg zeljeza.
    Reći ćeš ginekologici što piješ pa ćeš vidjeti što će reći. Eventualno će ti dati isto Ferrum lek. Meni je ok, nemam zatvor nit me boli želudac. I Floradix što ga spominje Vrci je super, samo je pitanje koliko ti željeza treba

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I jos jedno pitanje.U zadnja 2 dana kod brzeg ili duzeg hodanja pocne me bolit sa obje strane trbuha,recimo u visini pupka ali postranicno,gdje bi bili oni misici
    Uglavnom osijecaj je ko da je neka kontrakcija....
    Cim stanem ili sjednem to prestane.
    Malo sam zapetljala ali nadam se da kuzite

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hej snelly, anemija je uobicajena kod trudnica. I kod mene je ista situacija, ja dobila Heferol kapsule, 2 dnevno.

Inace, prekjucer sam napipala hemoroid
    Ne boli ali je tu, nije bas mali i sad me zabrinjava daljnji razvoj situacije. Ako netko ima kakve tips and tricks, pls podijelite!

I sake me jako muce, natecene su, bole zglobovi, prsti, trnce osjecam i nemam uopce snage u njima

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hm, a imam ja jedno pitanje, vezano za jučerašnji uzv. Vidjela se mala gestacijska sa 'sitnim embrionalnim odjekom', kako stoji na nalazu, no sad sam skužila da nema žumanjčane. Nit se vidi nit je napisao...jel to dobro, loše, nebitno...?
    Mono i ostale cure, kako se vama vidjelo ako je koja išla u tim tjednma (jučer sam bila 5+5)?
    I da odgovorim za heparin, ne nisu mi dali još po njima nema potrebe do srčane akcije.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

snelly, a jesi li vadila uibc i tibc da vidis zalihu zeljeza?

malariba, ako bude još trebalo heparina, javi se obavezno. stize mi nova tura clexana sve za malog misa <3

biska, neku mast da probas? ne znam što sad smiješ.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U urinu imam leukocita, normala je od 0-2, kod mene je 6, ima nešto bakterija. U ponedjeljak urinokultura. Od simptoma malo križobolja i neznatno peckanje.

Jeste imale urinarne infekcije?

Zaboravila sam pitati ginekologa, ali mi je palo na pamet da se natankavam čajem od brusnice do ponedjeljka, to ne bi trebalo imati utjecaja na rezultat urinokulturee?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Malariba, meni se na 5+3 vidjela GV bez EO, trudnoca uredna.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jel neko ima iskustva sa anemijom u trudnoci?
    Danas sam podigla nalaz krvi i vidim da su mi snizeni hemoglobin,eritociti i hematokrit.
    Malo sam guglala i to je tzv.fizioloska anemija.
    Ali mene je uplasilo jer pise da zbog toga beba moze imati zastoj u razvoju?!
    Ne razumijem kak je moguce da imam anemiju,ne osijecam se lose i pijem vitamine.
    Doktoru idem 4.9 ali zeljela bi cut i vasa iskustva i misljenje.
    Trudna sam 27.tt
    Draga, evo ja danas dobila nalaze, i isto su mi malo snižena ta tri

Željezo, UIBC, TIBC u granicama, a feritin prije mjesec dana isto u granicama normale.

Dr. je rekao da je to sve OK, da nastavim piti željezo i to je to, tako da ne brineš do kontrole

Ja pijem Gentle iron od Solgara 20 mg.

Danas 13+5 tt.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    U urinu imam leukocita, normala je od 0-2, kod mene je 6, ima nešto bakterija. U ponedjeljak urinokultura. Od simptoma malo križobolja i neznatno peckanje.

Jeste imale urinarne infekcije?

Zaboravila sam pitati ginekologa, ali mi je palo na pamet da se natankavam čajem od brusnice do ponedjeljka, to ne bi trebalo imati utjecaja na rezultat urinokulturee?
    Ja sam uvijek imala u prvoj T loš urin, sve puno stanica i leukocita. Svaka uk mi bila čista

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Snelly meni je isto kao i tebi i dr mi je rekao da tako mora i biti u trudnoci..da te neke stavke nikada nisu unutrar ref vrijednosti.
    Biska, ja sam jos uvijek u borbi s hemacima..ali vise ne bole kao prosli tj (bilo je neizdrzivo) pa bi trebala sto prije poceti 2 puta na dan tusirati hladnom vodom i mazati s masti. Meni su u pravilu rekli da mogu bilo koju, ali sam uzela prokten koja je bas za trudnice. Uz to (kad su bili najveci i najbolniji) sam stavljala obloge od ribanog krumpira u gazi..to bi mi pomoglo.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam uvijek imala u prvoj T loš urin, sve puno stanica i leukocita. Svaka uk mi bila čista
    u tom slučaju se ne piju antibiotici?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam pila sirup, Floradix. I pomogao mi je
    Vidis,mogla bih ga i sad preventivno krenuti piti
    Floradix sam pila kad nisam bila trudna i jako lijepo mi je popravio krvnu sliku. Iako mi se čini da ima malo željeza, ali se očito dobro apsorbira i zbog onih drugih sastojaka.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

u tom slučaju se ne piju antibiotici?
    Ne, jer za to nema razloga, nema bakterija.
    KKS i urin su malo drugačiji u trudnoći, pa nije panika. Čim je UK čista, dobro je

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nadam se da će biti čista. Za svaki slučaj ću početi piti brussnicu.

Tnx!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Referentne vrijednosti u trudnoći:

https://www.google.hr/url?url=https:...qqDFBpxDnybWaQ

snelly, škicni str. 56.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 25.08.2017. at 14:43

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Optimist, brusnica je super, a dobro je i povecati unos vode i jogurta, a smanjiti unos secera

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, upravo sam skuhala brusnicu Vode pijem dosta, jogurt bih mogla jos povecati. Tnx!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I caj od koprive je dobar za mokracne puteve, a sadrzi i zeljezo

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj biska prvotno napisa Vidi poruku
    Hej snelly, anemija je uobicajena kod trudnica. I kod mene je ista situacija, ja dobila Heferol kapsule, 2 dnevno.

Ne boli ali je tu, nije bas mali i sad me zabrinjava daljnji razvoj situacije. Ako netko ima kakve tips and tricks, pls podijelite!

I sake me jako muce, natecene su, bole zglobovi, prsti, trnce osjecam i nemam uopce snage u njima
    Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    snelly, a jesi li vadila uibc i tibc da vidis zalihu zeljeza?

malariba, ako bude još trebalo heparina, javi se obavezno. stize mi nova tura clexana sve za malog misa <3

biska, neku mast da probas? ne znam što sad smiješ.
    Nisam to vadila.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I caj od koprive je dobar za mokracne puteve, a sadrzi i zeljezo
    Ja sam ga htjela kupit i pise da se ne preporuca trudnicama i dojiljama....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja ga pila cijelu prvu T. I na netu nalazila da se smije... Sve te preporuke me izludile jer obozavam cajeve. A sve sto mi fino se kao ne smije.
    Tak da sam bila na koprivi
    Posljednje uređivanje od Vrci : 25.08.2017. at 16:21

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Draga, evo ja danas dobila nalaze, i isto su mi malo snižena ta tri

Željezo, UIBC, TIBC u granicama, a feritin prije mjesec dana isto u granicama normale.

Dr. je rekao da je to sve OK, da nastavim piti željezo i to je to, tako da ne brineš do kontrole

Ja pijem Gentle iron od Solgara 20 mg.

Danas 13+5 tt.
    Sad mi je odmah lakse
    Vec sam se zabrinula da bebac nezaostane u razvoju zbog zeljeza ....
    Hvala curke na odgovorima

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Snelly - to sto te boli bi mogli biti okrugli ligamenti koji se rastezu. Mene kad duze hodam pocnu peci prepone

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja sam u svim trudnocama pila koprivu
    pitala ginekologicu - rekla mi da smijem, al ne pretjerivati, kao ni sa bilo cim drugim
    pila sam dvije salice dnevno
    i sad dojim i pijem uglavnom po salicu i dosta rooibosa

snelly uspori pokrete
    nista strasno, samo tijelo se mijenja i treba se prilagoditi
    ja sam i vjezbala veci dio trudnoce, ali sve polako
    a fizioloska anemija je uobicajena, i kao sto vidis, vrijednosti su drugacije u trudnoci
    ako ces trebati terapiju, reci ce ti gin.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj biska prvotno napisa Vidi poruku

biska, lupam, ali mi je pao na pamet karpalni tunen saka, proguglaj, zna se javiti i u trudnoci pa priupitaj dr.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Snelly - to sto te boli bi mogli biti okrugli ligamenti koji se rastezu. Mene kad duze hodam pocnu peci prepone
    I meni se cini jer se trbuh sad vec lijepo zaokruzio i dosta je napeto sastrane ,nisu misici
    Meni se vec 100 stvari pocelo vrtjet po glavi od trudova na dalje
    Jer sam cjelu trudnocu aktivna i sad me to iznenadilo....

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Cure, jel koja od vas (koje vec imate djece) radala kod dr zlopaše u petrovoj? Ili barem isla kod njega na preglede. Kako vam se cini?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Isla je moja frendica koja je rodila pred mjesec dana. Privatno kod njega, i na kraju je radala kad je on radio. Bila indukcija u 42tt.
    Ima pohvale samo za njega

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Super! Nadam se da ce mi se potrefiti da je on :/

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

O dr. Zlopasi sam cula sve lijepo od frendice.

Cini mi se da ipak imam urinoinfekt
    Malo me pecka, a i osjetim mjehur, ne jako, ali osjetim.

Sad mi je malo frka, jer sam nalaze radila u srijedu, a jucer ih dobila, urinokulturu radim u ponedjeljak, zakacio me vikend pa dok bude gotova...ufffff...

Moze li se ta infekcija razbuktati u ovih par dana? Nauditi bebi?

Jooj, bas sizim

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nemoj se uzrujavati, ja im e coli cijelu trudnoću, prva UK mi nije bila ok već u samom početku, a popila sam prvi atb s 12 tjedana. Prvo sam probala riješiti to pijenjem puno tekućine i čajem. Ako ti nisu simptomi jaki, pij puno i često prazni mjehur. Za bebu nije opasno koliko znam, tebi može bit neugodno i može se upala proširit na bubrege. Predzadnja uk je bila 10 na 4 i još enterokok, niš mi nisu dali. Tek zadnja sterilna

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Joj, hvala ti, malo si me umirila, bas sam preplasena
    Da, procitala sam da se moze prosiriti na bubrege pa me je to jos dodatno unervozilo.
    Simptomi mi uopce nisu jaki, jutros malo vise osjetim mjehur.
    Koliko se ceka nalaz urinokulture?
    Jesi imala simptome?
    Drago mi je da ti je sad sve u redu!

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Znači ja sam imala nekoliko tjedana e coli 10 na 5 i blage simptome kao što su osjećaj pritiska i učestalo mokrenje. U dogovoru s dr pila sam 10 dana caj od brusnice i ponovila uk i tad mi je dala antibiotik koji s popila čim su mi se dovoljno smanjile mučnine da mogu zadržati tabletu u želucu. Ako ti se simptomi pogoršaju, naravno da ćeš otići na hitnu. Ali neće nitko mi nikad nije rekao da postoji neka opasnost za bebu iako se za koncentraciju 10 na 5 mora popit antibiotik

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Fala ti, mila :hug:
    Od jucer i ja pijem brusnicu, onu od Encijana, valjda je ta OK.

Sta ti je s disanjem?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ovisi, meni obično bude gotova unutar pet dana, zadnju sam nosila u srijedu, dobila nalaz na mail u subotu. Baš su me iznenadili, nisam znala da rade subotom. Nosila sam u DZ u baruna Filipovića

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A disanje, kako koji dan. Ne pijem više kavu, moglo bi mi to bit i od gastritisa. Tlak je ok, a pon idem na kontrolu pa ću vidjeti

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Neugodno
    Ali odlicno da ti je tlak dobar.
    Jos malo i disanje ce ti se uskoro unormaliti

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam zadnju e coli rijesila s d manozom za par dana

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Di je ima za kupiti, u ljekarnama?
    Isto si je imala u trudnoci?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

U postupku sam imala, al taj je bio biokemijska.
    Da,u ljekarni. Malo skuplje,al prirodno i pomaze ako je e coli. Moze se i u trudnoci uzimati

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj lasica1234 prvotno napisa Vidi poruku
    Biska, ja sam jos uvijek u borbi s hemacima..ali vise ne bole kao prosli tj (bilo je neizdrzivo) pa bi trebala sto prije poceti 2 puta na dan tusirati hladnom vodom i mazati s masti. Meni su u pravilu rekli da mogu bilo koju, ali sam uzela prokten koja je bas za trudnice. Uz to (kad su bili najveci i najbolniji) sam stavljala obloge od ribanog krumpira u gazi..to bi mi pomoglo.
    Lasica, tusiram ih hladnijom vodom otkad sam ih napipala, a od danas mazem proktenom, ali nije dobro
    Boli ko sam vrag, taj jedan veliki je jos narastao i sad je velicine ljesnjaka, a pojavilo se i par manjih.
    Osjetim ih kad se krecem i sad ni sama ne znam da li da se bez obzira na bol i neugodu nastavim umjereno kretati radi cirkulacije ili da strogo mirujem dok se bolovi ne povuku?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •