Stranica 537 od 581 PrviPrvi ... 37437487527535536537538539547 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 26,801 do 26,850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Snelly i meni tako povremeno bude, ja sam 33+0.
    Ja praktički više uopće ne sjedim
    Pritisak bude prejak, isto taj osjećaj natecenosti, a ja isto imam i glupe hemice koji nisu trenutno upaljeni ali su vani i ne odlaze.
    Tako da ja ili hodam ili sam u nekakvim polulezecim položajima na boku

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Isto tako, i pregled bude bolan, iako dr nije nešto gruba.

Meni krenuli neki trudovi. Jedan prilično bolan, pa dva, tri sitna. Ovo bi očito moglo potrajati.

Držite se bolesne cure s bolesnim muževima. Nažalost, svi su bolesni. I mene jučer sestra sumnjičavo gleda dok sam ležala na ctg-u u rađaoni i pita me jesam li prehlađena. A nisam, samo me herpes napao. A što bi uopće sa mnom da jesam?

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ma ni ja ne sjedim...hodam ili lezim.
    Ali moram sjest bar na wc-u
    Aishwarya,sretno da se trudovi ustabile i da se brzo mazis sa svojom mrvom
    Mislim da je sestra pitala tek tako kwr ne moze ti nikako pomoc sa prehladom,a valjda te nece sterat doma rodit

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Bokic cure. Evo mene iz petrovoj ako Bog da ima ce mo decko. Na utzv sve u redu. Crl je za 12"tj +a ja imam 11+2.nalaz krvi za 2tj.

Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Miuta - čestitam na dečkiću
    I mene pokosilo,trenutno sam samo na mlijeku s medom,ne volim ovako neke tablete ni preparate. Da li se može propolis u trudnoći,inhaliranje mi pomogne kod nosa,ali grlo mi je užasno nadraženo i malo govorim ko Stavros.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni rekli da mogu propolis, koristila sam propolis sprej sad

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Miuta,
    Jejjjj !!! Odlicnoooo !!!!!!

Mene je nos poceo zezati i nesto grlo isto. Ali ne znam gdje sam pokupila kad nigdje ne idem, ali bas nigdjeee !

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Hej cure ,koma sam... danas sam bila na pregledu u bolnici cerviks se opet skratio na 25 mm,sljedeci tjedan idem opet na kontrolu,moguce da me stave na serklazu,moj doktor nije bio zabrinut,nije dizao paniku,umjereno mirovanje,ne razumijem... inace nije pobornik serklaze,uu je kaze zatvoreno a to je najbitnije... neznam sto je ali znam da sam samo pretuzna i zabrinuta.... katastrofa oprostite na uletu

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Jooj sad kad pricate o tim prehladama bas se bojim da ne pokupim pred porod. Taman mi fali da me grlo boli dok tiskam.
    Aish, bas mi je zao da te taj herpes napao. I nadam se sa te nece trudovi dugo muciti. Jesi otvorena? Sta kazu?
    Miuta juuuuupiiiii za pimpaca malog
    Allegra bas mi je zao da se ne mozes opustiti.. nadam se da nece biti potrebna serklaza i drzim fige da cerviks stane s skracivanjem. Ali istina je da je najbitnije da si zatvorena. Neka te to tjesi.
    Puse svim mamicama!

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Hvala cure i vama zelim svima urednu i mirnu trudnocu. Ja se bojm viroze za sad jesam ok. Ozdravi te brzo!!!!

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Allegra,
    Ja bi na tvom mjestu mirovala stalno ! Bar preventivno ! I ako je potrebna serklaza, samo neka ju dokt.napravi ! Bolje i to nego da se pocnes otvarati prijevremeno.
    Koji si sad tt?

Cure,
    Ja sam bila dns kod socijalnog, napravio mi je briseve samo ! Jejjjjjjjj !!! Sutra ih nosim i ne moram nista placati !!!
    Nadam se da ce doci sterilni !!!

Jos jedno pitanje pls !
    Da li je indirektni Coombosov test onaj test senzibilizacije koji se radi u 12 tt da bi se vidjelo da li je doslo do mjesanja krvi bebe i mame??

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da,to je to.

Ja bila na pregledu, bebica je super. Malo napokon i liceko pokazala. Iduca 4tj ne moram nista od pretraga raditi,napokon

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure drage, u 13 sati se rodila moja djevojcica, 3600 g i 50 cm

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cestitam

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Cestitam aish!

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aish,
    Wauu, cestitam !!!!!!!!!!!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cestitke cijeloj obitelji

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Cestitam
    Od srca!!! ❤️������
    Posljednje uređivanje od Allegra28 : 19.09.2017. at 20:44

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Mono,lezim,ne mrdam preventivno(premda mi nije reko da se zakucam na krevet,to je reko da ne radim) nikakve lijekove mi ne preporucuje,ja uzimam magnezij razmisljam povecat dozu ali me strah(375 mg) spominje stalno to zatvoreno usce unutarnje i mrtav ladan je,nije pobornik serklaze,ali sljedeci tjedan kad odem ako bude potrebno da ce odlucit. Evo lezim proplakala sam pola dana od tuge.

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Aish cestitaaaam!!! Divno! Kad dodes k sebi, molim te detalje!
    Cure ja sam u totalnoj komi i molim vas za vasa iskustva. Naime, na svakom pregledu do sada je sve bilo ok i bebica je uvijek bila koji dan veca. Kontrolirala sam se kod svog privatnog dr. Zadnji uzv (koji je bio danas) sam napravila kod dr koji radi u petrovoj (al sam otisla privatno kod njega). I po mjerama ispada da je bebica u 3 i pol tjedna narasla samo 300g. Sto je uzasno malo. On je komentirao da je sve okej al ja sam u komi. Zvala sam svog dr kosa i on je rekao da mu se isto to cini malo i da dodem sutra kod njega. I ici cu, ali ne znam kako cu do tada izdrzati pa vas molim iskustva. Jel nekome isto tako bilo? Jel beba uopce mora dobivati na tezini zadnje tjedne? Mislim ne mogu prestati plakati..

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Povraca mi se od straha da nesto ne valja..

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Aish,cestitam ❤
    Lasica,nemoj se toliko uzrujavat.To je drugi dr,drugi uzv....koliko sam shvatila uzv sam izracunava prosjecnu tezinu prema unesenim parametrima (opseg trbuha,glave,bedrena kost....) i svakako ovisi i od softvera uzv i od dr koji mjeri.
    Uoatalom nije se jednom desilo da su procjene fulale.
    Moja preporuka je da se probas smirit,odes sutra kod Kosa...
    Zaboravila sam koliko si trudna ali ako je sa posteljicom i protocima sve ok mislim da se ne bi trebala toliko uzrujavat.
    U svakom slucaju sretno i javi se sa lijepim vijestima

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Allegra,
    A da odes po drugo misljenje?? Slobodno magnezij mozes i 800 mg dnevno, mozda dobijes proljev od toliko, pa smanji....

Nadovezati cu se na Lasicu.
    Dokt.kod kojeg je dns bila nije gledao protoke na uzv !
    Ali sigurna sam da je sve ok s bebom !!!!
    Pusaaa

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Ja se samo nadam da se rast nije usporio radi neke greske kod bebe.. protoke ce mi sutra kos pogledati pa sam sigurna da ce mi tocnu dijagnozu dati..i na vrijeme sprijeciti ako je nesto.. al uzasno me brine da nije nesto s bebom sto se prije npr nije znalo ili se ne vidi preko uzv. Hvala cure..
    Ako jos tko ima kakvo iskustvo plizzzz za misljenje- kakvo god bilo.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitam!!!

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj lasica1234 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se samo nadam da se rast nije usporio radi neke greske kod bebe.. protoke ce mi sutra kos pogledati pa sam sigurna da ce mi tocnu dijagnozu dati..i na vrijeme sprijeciti ako je nesto.. al uzasno me brine da nije nesto s bebom sto se prije npr nije znalo ili se ne vidi preko uzv. Hvala cure..
    Za utjehu: moju kcer su na uzv procijenili na 2500 (spominjao se i zastoj u rastu), rodila se 4 dana poslije sa 3500.

Aish, cestitke!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj lasica1234 prvotno napisa Vidi poruku
    Ti imaš svako pravo da se bojiš, ali to ti je posve nepotrebno. Nitko ti ne može garantirati sretan završetak trudnoće, ali ako samo pogledaš statistiku, perinatalna stopa smrtnosti je 5 dojenčadi na 1000 novorođenih. Toliko malo, da u trudnoći treba samo uživati, a ne misliti na loše situacije. Sama spoznaja da u svome tijelu stvarate novo ljudsko biće je dovoljna da lebdite od sreće, a ne od straha.
    Jer, gotovo svima (osim baš rijetkih izuzetaka) će sve proći u redu. I mogu ovako pisati, jer je jedna moja beba bila na goroj strani statistike, na najgoroj strani. Pa, opet sam uživala u idućim trudnoćama, jer trudnoća je divno doba života.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Lasice, ako se sjecas, ja sam 2 tj nakon uzv kod svog dr bila na uzv u prijamnoj na hitnoj u vinogradskoj, gdje su bebe procijenili jako malima. Ispalo je kao da beba (cura) nije skoro nista narasla u dva tjedna.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pobjegao mi post. Bas gledam u papirima. Da, cura je na hitnoj procijenjena manja nego na zadnjem uzv - 1315gr, a decko za 300gr veci - 1670gr. Kao su oboje zaostajali za 2 tjedna.
    2 tjedna kasnije rodjeni su, ona s 1910,a on s 1900gr. Btw.dan ranije su na drugom bolnickom uzv procijenjeni na oko 2300gr svaki. Toliko o brzinskim uzv u bolnicama. Jedini nacin da si sigurna na napredak beba je da ih ista osoba gleda na istom aparatu.
    Ne brini, polako, bude sve ok sutra

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Hvala cure. Nisam uopce spavala od brige, nisam se mrdnula s lijevog noka (znaci kuk mi otpada) ali osjecam se mirnije pogotovo nakon vasih postova.
    Nisam znala da je moguce da se mjere od uzv do uzv toliko razlikuju pa me to sada jako smirilo. Ono sto jesam ranije cula je da se bebica procijeni npr manjom pa po rodenju ustanove da je veca..al brinula me bas ta razlika u uzv mjerama ovog i zadnjeg puta. Mislim uzv sam radila privatno kod dr iz bolnice (u njegovoj klinici) i dosta se potrudio jer sam mu rekla svoje brige.. ali ocito jesu mjere nesto drugacije.
    Oprostite mi na ovako dugim postovima (ful mi je lakse kad se izjadam-ne znam sta bi bez ove grupe). Javim se iza pregleda.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Aish - čestitam! Kad god procitam takav post suze mi krenu od srece. Uživajte sada

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Aish čestitke!!!!

Lasica, mene su isto tako zabrinuli na zadnjem uzv gdje je ispalo da je dečko u 3 tjedna dobio cca 300 g. Meni se to učinilo malo u odnosu na prethodne priraste pa sam odmah pitala dr. U mom slučaju mjerilo se na istom uzv aparatu, ali j dr bio drugi jer je moj bio na godišnjem. Evo, samo ljudski faktor može napraviti razliku a kamoli drugi uzv aparat.
    Drži se!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

AISH cestitke od uzivajte sada zajedno u toj beskrajnoj ljubavi pa nam se javi kad stignes

Lasica, kao sto su cure rekle razlike u mjerenjima mogu biti poprilicno velike, nadam se da ce te doktor danas smiriti. Koji si sada tt? Ja sam u prvoj trudnoci imala stvarni zastoj razvoja, tako da beba nije dobila ni grama negdje od 34tt, na kraju se rodio 2400gr. Uzrok je bio preklampsija, ali danas je taj petogodisnjak moje malo cudo bez greske Hocu reci, pokusaj se malo smiriti, iako znam da je tesko, ali te male bebice su cudo i prevladaju puno nezamislivog

Prehladjene cure, brzo ozdravljenje vam zelim!!!!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Lasice, danas ces vidjeti da je s tvojom bebicom sve u najboljem redu!
    Cekamo da nam javis dobre vijesti, mislimo na tebe
    Sad si nam ti na celu liste

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    Cestitam draga!!!
    [emoji173]️

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Joj hvala vam cure puno! Evo zavrsila sam s pregledom. Beba je 3kg, znaci nije dobila 300grama nego 600 sto je jako velika razlika.. trbuh je jucer na pregledu fulan za 2 tjedna. Ugl sve je u najboljem redu..mislim grozno koliko te doktori mogu isprepadati.. Hvala vam curke sto ste bile uz mene. Pusa svakoj.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo i mene stisnulo grlo bas me boli,bila u ljekarni kupit nesto da malo olaksam ,rekla mi da samo mogu isla mint pastile da su one i za kasalj i za grlo,a da od cajeva nesmijem nista!Cure pomazite!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja pijem čaj od koprive i uzela sam si h ipp čaj za trudnice (tome vjerujem da je onda ok, pa kad već pijem po xy šalica dnevno da bude tak) i neku običnu jabuku-cimet kad mi ovi dosade

Imam Aqua Maris propolis sprej za grlo i njihov sprej za nos. Isla pastile mi fuj i ne pomažu

Jutros sam od 5 preko sat vremena bila budna koliko me sinusi boljeli, a kad sam puhala nos krenula mi krv. Užas.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Temp nemam al glava me jako boli kako ide sa skidanjem temperature u trudnoci?znam da samo lekadol smijem.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene ubija sinus trenutno, sve me boli. Oči peku, ono baš jaka prehlada. Blah

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Aishwarya- Čestitke od srca na maloj srečici ... uživajte cure
    Lasica-drago mi je da je sve u redu,super da je bio u krivu,zbilja nepotreban stres...
    Meni grlo stalo,med mi je uvijek puno pomogao,ali da polako glava i oči suze i boli cijelo čelo...vražji sinusi

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Temp nemam al glava me jako boli kako ide sa skidanjem temperature u trudnoci?znam da samo lekadol smijem.
    Lupocet najbolje! Ja sam ga bas dosta popila na pocetku trudnoce jer sam imala jako visoku temp. I jaaako puno tekucine.

Vrci, Hadasa drzite se!!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E curke, kao što sam i mislila, dr mi rekao da pijem željezo. Hemoglobin mi došao do donje granice.
    Za sad pijem Floradix, i on kaže da je to ok. Ali gledala sam, ima i Solgar tablete. Jesu one ok?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Osobno mislim da ti je Floradix nedostatan. A i krvna slika ti to pokazuje.
    Ja pijem Solgarov gentle iron i dobar je, preporucam ti ga.
    Ne pijes prenatale?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

P. S. Pijes preporucenu dnevnu dozu Floradixa, 2x10 ml?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne,za sad sam na 10ml. Jer sam krenula preventivno zbog umora i iskustva iz prve trudnoce ( tad mi on pomogao). I pijem Elebaby.
    Al rado bih Floradix tzamijenila za neku tabletu :D

Krenula sam s hemoglobinom 130, sad je na 119
    Posljednje uređivanje od Vrci : 20.09.2017. at 15:45

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa kupi si Solgarovo zeljezo, mozes i preko iherb-a.
    To ti nije dovoljna doza Floradixa, cak ni ova od 20 ml, ali pijes E. pa je zapravo to i okej, ali tebi nije dosta.
    Ref. vr. u trudnoci su drugacije, linkala sam negdje na temi, ne znam sad napamet za hemoglobin. Koji si tt?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nasla link: https://hrcak.srce.hr/file/175148

Mislim da si jos u granicama, ali pojacaj ti zeljezo, beba ce ti ga sve vise trositi.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Vrci ja sam za željezo pila sirup Legofer u skroz je ok.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, u prvoj t mi oko 30tt dosta palo, zato sam sad polako uvela. A i pomoglo mi oko umora

Hvala na savjetima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •