Stranica 54 od 581 PrviPrvi ... 444525354555664104154554 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

crvenkapice,ja nisam imala takvo iskustvo ali po onom što sam čitala samo strogo mirovanje i mislim da bi se posteljica trebala oko 20 tt već lagano podignuti (ako sam lupila glupost neka me netko ispravi). tako da miruj i nemoj se sekirat to će doći na svoje,držim fige da bude sve ok. jesi još u bolnici?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Crvenkapice, meni u 12 tt otkrivena placenta previa - rubna, nisam krvarila. Mirovanje cijelu trudnocu, s visim tjednima vise mirovanja. Nije mi se digla posteljica. Predlozen carski najkasnije u 37 tt ako uopce izdrzimo do tada. Evo nas u 39 tt.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Crvenkapice meni je rečeno na prošlom pregledu da je posteljica jako nisko ali da se ona podiže do 28.tjedna.
    Ajme tigrical zar tako rano?
    Meni je tek prošli put spominjao posteljicu a bila sam 23 tt, sad sam se malo zabrinula.
    Curke imam pitanje...kod klinaca u vrtiću se pojavila peta bolest.​
    Zna li itko išta o tome i koliko je ona opasna?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da, bas rano. Odmah zabrana sexa, mirovanje... Ne znam da li zbog discipline ili zato sto je rubna ali nisam prokrvarila iako se stalno ocekivalo. Evo me u terminu...sad neka ide van!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke imam pitanje...kod klinaca u vrtiću se pojavila peta bolest.​
    Zna li itko išta o tome i koliko je ona opasna?
    Kod nas u vrtiću se prije mjesec dana pojavila peta bolest. Opasna je za trudnice, ali postoji mogućnost da si ju preboljela u djetinjstvu. Ja sam Enu odmah izvadila van iz vrtića i bila je doma dva tjedna. Za to vrijeme sam otišla na zaraznu izvaditi IgG na parvovirus i pokazalo se da sam preboljela petu u djetinjstvu a da nisam niti znala (niti moja mama nije imala pojma). Čuvaj se.

ljubilica - čestitam draga!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sani1612, govorile smo o petoj bolesti na 51.stranici pa skicni.
    Ali ovako ukratko, radi se o bolesti koja je potencijalno dosta opasna za trudnice, odnosno bebe u trbuhu.
    Vecina odraslih je preboljela petu, dakle vec imaju antitijela. To mozes provjeriti vadjenjem krvi. Trazi ginekologa uputnicu.
    U svakom slucaju bilo bi dobro da dijete maknes iz vrtica ako ikako mozes.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dok ja natipkam TinaB je vec sve rekla

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Cure da li imate problem s povraćanjem? Ja budem stvarno dušu ispustila. Strah me da beba ništa ne dobiva od mene. Kaj god pojedem povraćam. Gladna sam stalno, a sve ide van i jako me to iscrpljuje. Čak i vodu povraćam. Imate li kakav savjet kako se boriti protiv toga?
    Manji obroci, ne leci odmah..caj od mente...magnezij.Nemoj se brinuti, dobije beba koliko treba.Ako bas puno povracas, znaci niti vodu niti hranu ne mozes zadrzati, vise od 3x dnevno, trebala bi se javiti doktorici.Tada mislim da ide infuzija.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

pozdrav curke!evo mene na pocetku trudnoće al imam uzasne strahove.zanima me zna li tko od vas nekog dobrog ginekologa koji radi u splitu privatno i u bolnici i ako zna da napise gdje privatno tadi i kako se moze doci do njega.takodjer me zanimaju vasa iskustva s splitskim ginekolozima

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A tigrice kako se to tocno miruje , krevet wc ili laganini ?
    Joj nadam se da ce se moja dignut , meni je tek sad spominju u 15 tj nisu prije ,

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vecina ih se digne. Moja nije. Prognoze su bile nedonosce, krvarenje, hospitalizacija...ali evo nas tjedan dana od termina! Netko mora i onu drugu stranu statistike napravit. Mirovala sam na pocetku u smislu nema dizanja teskog, naglog saginjanja, sex je bio strogo zabranjen, nema sjedenja, a onda s vremenom sam prestala izlazit van stana osim nuznog ili do ducana da ne puknem. Doma sam kuhala i lagano cistila. Ostalo mama i muz. Kazu da sam valjda i zato ovako daleko dogurala.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

TinaB, snupi ti je imala tih problema...mislim da je išla kod bioenergetičara/akupunktura što li već... uglavnom jako joj je pomoglo...pa ju pitaj ako želiš! I ne brini previše, nisi ni prva ni zadnja, bit će sve ok s bebicom. Uzet će ona od tebe

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj bikica82 prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav curke!evo mene na pocetku trudnoće al imam uzasne strahove.zanima me zna li tko od vas nekog dobrog ginekologa koji radi u splitu privatno i u bolnici i ako zna da napise gdje privatno tadi i kako se moze doci do njega.takodjer me zanimaju vasa iskustva s splitskim ginekolozima
    Ja sam ti preko socialnog Vrčić Pervan. Moja topla preporuka. Upisuje trudnice odmah i u čekaoni čekaš max uru. Jako je draga i stručna i neplaca se nis osim ako želiš ultrazvuk svaki put (50kn)
    A sto se tice privatno, masu njih se zaleti na Jurić na mejama, al al ja je apsolutno nikome nebih preporucila, ona je jednom davno bila dobar ginekolog, a sad se pretvorila u neznam što, uglavnom izbjegavaj

I pokušaj si što manje puniti glavu, al s vremenom valjda to dođe...znam da je početak uvijek najgori

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure, znam a sam OT,

ali koji to ugovorni ginekolgog HZZO-a smije naplaćivati pregled ultrazvukom u trudnoći?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala vam cure na savjetima. Izvadila sam ih oboje i bit će neko vrijeme doma.
    Inesz ja idem kod ginekologa preko HZZO-a i radi mi uzv koji ne naplaćuje. Ali isto tako znam za jednog koji redovito naplaćuje uzv svaki put.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

KrisZg, Muma - hvala na savjetima. Samo da prvo tromjesečje prođe.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    cure, znam a sam OT,

ali koji to ugovorni ginekolgog HZZO-a smije naplaćivati pregled ultrazvukom u trudnoći?
    U trudnoći imamo pravo na tri UZV.
    Sve što je izvan tog okvira, naplaćuje se....

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

AndrejaMa, mislim da to vrijedi samo na papiru, ja sam u 13. tjednu, igrom slucaja morala sam ici cesce, do sada bila 4 puta, to bi znacilo da sve do kraja moram placati, to je prvo individualno, a s druge strane mislim da ima i malko sive ekonomijice tu, ja bi osobno trazila racun za tih 50 kn, nije bitan novac nego principi.
    To sam ja, svatko postupa kako misli da je najbolje, meni je ovo 4. T i niti jedan jedini put nisam placala extra UZV, a bilo ih je.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja sam danas 20+4 tt i zbog raznoraznih komplikacija bila sam kod svoje socijalne ginekologice više puta do sada na UZV i nikada mi nije ništa naplatila. Ali sasvim sigurno bih ju tražila račun da mi pokuša naplatiti jer mi, kao što Asper kaže, to zvuči kao siva ekonomija.
    Posljednje uređivanje od dino84 : 22.03.2014. at 10:06

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Da kao ta 3 obavezna se ne naplacuju, svaki drugi da. Sad ja sam imala školsku trudnocu i nije mi bio potreban uzv tih ostalih par puta al ja sam htjela pa kao to se naplacuje.
    A to da je siva ekonomija, naravno da je

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa naravno da ako je medicinski opravdano onda tvoj ginekolog na temelju dijagnoze može pravdati ostale UZV. Ali ako je trudnoća uredna, nema na temelju čega raditi UZV svaki pregled.

Ja osobno nisam za UZV svaki put. Ima hrpa studija da to baš i nije najbolje za bebe. U ovoj blizanačkoj bi po nekom nepisanom pravilu trebala svaki put (svaka dva-tri tjedna) na UZV, ali ni moj dr. a ni ja ne smatramo da je to opravdanao i ispravno. JEr je sve OK: AKo ima sumnje, bolova, nelagode, ... onda napravimo UZV.

Slažem se da je sva u individualnom pristupu, a ja sam samo odgovorila zašto se naplaćuje... zato jer po pravilu tri su besplatna ako je trudnoća uredna, a za sve eventualne želje i sl...naplaćuje se. Za medicinski opravdana, ne naplaćuje se. I moj socijalni gin. u ambulanti izdaje račune. Vidjela na svoje oči.
    Posljednje uređivanje od AndrejaMa : 22.03.2014. at 10:35

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Meni je moj gin još i prije trudnoće objasnio da se UZV kod njega naplaćuje (150 kn) ali mi može bez problema dati uputnicu za bolnicu pa mi je onda besplatno. Sad u trudnoći mi isto naplaćuje, osim kad zaboravi tako da sam samo jedan UZV do sad platila! Zadnji put je samo napravio brzinski transabdominalni da čuje srčeko i da zna da je s bebom sve OK! I da se još nadovežem nadam se da će mi raditi UZV svaki put, barem transabdominalni da znam da je sve u redu. Jer sam svaki put nestrpljiva vidjeti malu mrvicu kako divlja unutra!
    Što se tiče plaćanja UZV to je jedan drugi gin u ČK pojasnio time da oni imaju svoje vlastite uređaje koje su sami platili a nije im kupio HZZO i da će i sljedeći morati kupiti sami pa stoga naplaćuju. A kao što sam rekla svaka od nas može na uputnicu u bolnicu (samo ne znam kome se ide i ide li itko).

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    nakon pozitivne bete strah me sve ovo i čitati nadam se da će nam svima biti sve dobro
    Pa tek sad vidim da imaš pozitivnu betu
    Draga od srca čestitam i želim ti urednu školsku trudnoću!!!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ljubice cestitam na trudnoci, ja sam imala mucnine i to jos po ljeti i bilo mi je uzasno i sve kaj sam popila i pojela rigala sam cak i kap vode, pazi da ne dehidriras i da ti ketoni ne budu pozitivni. ja sam ti bila na akupunkturi i na infuziji- ja sam u dva tjedna izgubila 4 kg.Vidim da si iz zaboka vjerujem da i bračak ima dnevnu bolnicu ao ti stvarno bude lose idi da te natoce sa infuzijom.I ne brini beba dobiva hranu makar ti povracas.Sto se tice uzv trudnice ne bi trebale placati uzvove osim ako idete privatno kod ginica ili na 3d /4d.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mucica & snupi hvala!!!!!! idemo dan po dan

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MA ja sad ne mogu naći taj dokument gdje se određuju samo tri UZV u urednoj trudnoći, ali recimo moj soc. gim. ima taj dokument isprintan u svojoj ordinaciji... i pored cjenik za eventualne dodatne pretrage po želji ili preporuci. I kao što sam rekla, ako mogu (žele) prema medicinskoj dokumentaciji opravdati više - OK, ili mogu poslati u bolnicu, ali također kao medicinski opravdano; ako ne mogu opravdati, naplaćuju... i ne slažem se da je to (uvijek i neizbježno) siva ekonomija...

Shvaćam da bi svi mi htjeli svaki tjedan (dan) vidjeti naša mala zlata jesu li ok ili nisu, ali ...

I isto tako je istina da su neki soc. ginekolozi sami kupili UZV aparate, (jer HZZO daje naputak za tri UZV koja se mogu obaviti i u bolnici na uputnicu), ali ponukani željama pacijentica i možda stvarno "sivom ekonomijom" ili pak i privatnom praksom u drugo radno vrijeme ... eh oni stavrno imaju razloga i opravdanja naplačivati UZV

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja se još uvijek borim s ovim osipom.
    I htjela sam pitati uzimate li ijedna ovaj kalcij + vit. C od Natural Welth-a?

Znam da je u slučaju bilo kakvih alergija dobro uzimati kalcij, a i preporuča se u trudnoći.
    Mislite da je to ok, možda malo pomogne u ovom mom stanju. Joj!
    Još uvijek uzimam Heferol i Pregnital pa ne znam jel to sve skupa previše. (Plus ovaj antihistaminik Aerius).

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cure imate li sta preporučiti za za
    Zatvor, ležim u bolnici , ne krećem se, pijem utrogestane a oni zatvaraju, pila sam i željezo pa ostala damo na elevitu trenutno, zabetonirat cu se skroz s tim :/
    Uzimam Donat mg
    Uzimam magnetom sumecii
    Uzimam sirup šljiva , smokva
    ... Kako si pomoći jos ? Zar moram cepic? Najveći problem je sto ja ne krećem se , ležim samo
    Savjet neki plizzz

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lili_nova ja ti blage veze nemam o alergijama u trudnoći. Ali radije pitaj doktora što misli o svoj toj kombinaciji vitamina i minerala, da zbilja ne bi bilo previše.
    Drži se samo. Nek to sve čim prije prođe

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

mekinje su super stvar, veliku žlicu mekinja u malo vocnog ili obicnog jogurta, super odštopava, onda se može preci, nakon par dana na malu žlicu/dan!
    ili suhe šljive pojesti i nakon toga popiti puno vode

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

pardon, ovo gore je bilo za crvenkapicu

molim savjet, pijem donat mg vec mjesec dana oko 3 dcl svaki dan i solgarov magnezij nekad 200, nekad 400 mg uz to još povremeno i solgar prenatal koji ima oko 200 mg magnezija, i sad me zadnjih par dana hvataju grecevi u nogama!
    pa sta to nije dovoljno mg? ili da kupim neki drugi? ovo od solgara je mg citrat!

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Zatvor, ležim u bolnici , ne krećem se, pijem utrogestane a oni zatvaraju, pila sam i željezo pa ostala damo na elevitu trenutno, zabetonirat cu se skroz s tim :/
    Uzimam Donat mg
    Uzimam magnetom sumecii
    ... Kako si pomoći jos ? Zar moram cepic? Najveći problem je sto ja ne krećem se , ležim samo
    Savjet neki plizzz
    Ja sam muku mučila sa zatvorom nakon poroda i pomogao mi je kompot od jabuka, krušaka i suhih šljiva sa malo cimeta!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Amari prvotno napisa Vidi poruku
    pardon, ovo gore je bilo za crvenkapicu

molim savjet, pijem donat mg vec mjesec dana oko 3 dcl svaki dan i solgarov magnezij nekad 200, nekad 400 mg uz to još povremeno i solgar prenatal koji ima oko 200 mg magnezija, i sad me zadnjih par dana hvataju grecevi u nogama!
    pa sta to nije dovoljno mg? ili da kupim neki drugi? ovo od solgara je mg citrat!
    Ne moras kupovati drugi, magnezij nije lijek pa da 100% pomaze. Moja sveki pije magnezij godinama i opet ima grceve u nogama ali blaze nego sto bi imala bez njega.

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bok svima! Ne stignem baš više na forum, s obzirom da moj cicoljub nana samo po noći, a po danu je na cici ili plače (jer nije na cici ).
    Franny, žao mi je zbog tvoje bebice, drži se.
    Ljubilica, čestitke na trudnoći!!!
    Vjerojatno sam puno toga propustila, ali ne stignem sve čitati. U svakom slučaju, svima želim što manje strahova, strepnji...
    Puse od nas dvije ribice!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Gdje se kupe te mekinje? Dm? Bas se tako zove? Nikad jela....

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

da, ima i u DM, i u Intersparu... Skoro svagdje... Sretno

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

da, ima i u DM, i u Intersparu... Skoro svagdje... Sretno
    ne znam jel govorite o zobenim ili psenicnim mekinjama, pretpostavljam da su zobene u pitanju posto ih i sama povremeno koristim, ja ih prelijem vrucim mlijekom i stavim zlicu meda te ostavim da odstoje, kao zobena kasa ispadne, super je.
    Imas ih u Mulleru, Fit Vital, crvena kutija, full su povoljne, a njihove su meni osobno najbolje

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

koliko ja znam postoje zobene pahuljice i pšenične mekinje. imam doma oboje, mekinje su sitnije, zobene pahuljice krupnije

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

malo upadam na temu, postoje mekinje i pahuljice, raznih zitarica. mekinje su zapravo omotaci od zitarica, s jako malim udjelom ugljikohidrata.
    https://www.coolinarika.com/namirnica/mekinje/

pahuljice su kod nas najcesce zobene, eng. oatmeal, vrlo ugljikohidratna namirnica.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Bok, tigrical, vidim da si na kraju super svela, naime sad sam 25tt i dijag placenta marginalna. Citam bas sta si radila, uglavnom i ja tako, ali i sjednem tu i tamo. Bole me bokovi od lezanja.od kucnih poslova samo kuham, i nista vise. Ne setam, samo onoliko u kuci. Ne vozim. Strah me tog krvarenja. Iduci tj idem na pregled. Jos uz to se pikam heparinom. I da fali mi malo zivota. Ali guram, na pocetku mi teze palo, a sad sam navikla.

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

koliko ja znam postoje zobene pahuljice i pšenične mekinje. imam doma oboje, mekinje su sitnije, zobene pahuljice krupnije
    postoje i zobene mekinje, psenicne su po strukturi kao cokolino otprilike dok su zobene kao tvrde mrve, al omekane kad odstoje u nekoj tekucini, od njih mozes raditi svasta
    Posljednje uređivanje od Asper : 23.03.2014. at 13:50

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tiia, meni je tek sad zakuhalo i sad mi se neda biti doma ali i to samo zato jer sam presla te opasne tjedne za porod. Stvarno sam bila disciplinirana i mozda sam zato toliko izdrzala bez krvarenja a s druge strane rekao mi dr. da bez obzira na mirovanje cu s vremenom prokrvarit jer beba raste i stisce posteljicu. Sretno!

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Tiia, meni je tek sad zakuhalo i sad mi se neda biti doma ali i to samo zato jer sam presla te opasne tjedne za porod. Stvarno sam bila disciplinirana i mozda sam zato toliko izdrzala bez krvarenja a s druge strane rekao mi dr. da bez obzira na mirovanje cu s vremenom prokrvarit jer beba raste i stisce posteljicu. Sretno!
    vjerujem, i nadam se da ćeš uskoro za koji dan roditi. i pičiti što prije sa bebom vani za sve ovo šta si bila doma.

preporuka mi je mirovanje, ne piše strogo, i rekla mi ne dizati teško, bez dugih šetnji i nema seksa. to sam popamtila, bila sam kad sam čula.

i da je moguće krvarenje, a pogotovo kasnije kad beba stišće da, kako kažeš. ali neznam jel to baš da moraš prokrvariti ili možeš bez tog proći kao ti ?

htjela bi da doguram do 37tt a onda može da me porode
    sad na zadnjem pregledu je bila 14mm od ušća. sad ćemo vidjeti, voljela bi da se podigne.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moze se ona i kasnije dignut. Meni je dr. stalno govorio da nema sanse da izdrzim i da cu sigurno prokrvarit ali evo me. Dovoljno ti je to mirovanje.

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Gdje se kupe te mekinje? Dm? Bas se tako zove? Nikad jela....
    ja ih kupim u bio&bio ili gardenu, baš zobene mekinje, pola kile oko 20 kn, ima i psenicne ali te me ne odštopaju

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure ja ne znam više kaj da radim. Ne mogu se nikako naručiti na Rebro za genetsko savjetovanje. Ma mail s uputnicom mi nitko nije odgovorio, na broj poliklinike za pedijatriju mi se nitko ne javlja (ili ja zauzeto ili zvoni do iznemoglosti), a centrala me svaki put spoji na pogrešno mjesto (ajde da se to desi jednom ili dva puta, ali svaki put...). Oprostite ali moram se pojadati.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

TinaB, ja sam prošle godine genetsko savjetovanje obavila na Svetom Duhu. Ne znam da li oni još uvijek to tamo rade ili baš moraš obaviti na Rebru. Mislim da sam zvala na 01/3712 - 316 pa ako hoćeš provjeri.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uzimam Donat mg
    Uzimam magnetom sumecii
    Savjet neki plizzz
    Ovo sve što su ti cure rekle, puno vode, natoči se s vodom jer nešto mora pokrenuti tu masu, namoči suhe šljive preko noći pa ih jutro pojedi i popij onaj sok od njih, natašte Donat MG i neku voćku. A ako nikako ne ide, imaš Portalak sirup, može se piti i u trudnoći, ne izaziva grčeve i nemaš tvrdu stolicu od njega, već onako normalnu. I ja od željeza imam problema.

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

imas i Digestive kekse, Mc'Vities

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a i lanene sjemenke pomažu za zatvor. čajna žličica svaki dan (a može i više, piše na pakovanju koliko se smije), prožvaču se i zaliju s vodom.

TinaB, držim fige da uspiješ i budeš uporna .

Peony, hvala ti .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •