Stranica 540 od 581 PrviPrvi ... 40440490530538539540541542550 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 26,951 do 27,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure, kako prehlade, jeste li bolje?
    Nama uvijek dobro pomogne kombinacija izribanog djumbira, meda i limuna. Zimi to uvijek imamo u frizideru za imunitet.

Vidim da vas sve muci zimska roba, ja sam trenutno na dvije odjevne kombinacije plus kucna izdanja. Cijelo ljeto sam provela u haljinama i sad cim obucem kakve trudnicke hlace ili tajice sve me steze i ne mogu disat (a nije do broja).
    Kako smo u Splitu, racunam da do poroda ipak nece tako strasno zahladiti da mi treba teska zimska oprema, zadnjih godina su i 10ti i 11ti mjesec divota.

Kod mene nesanica i dalje traje...maksimalno odspavam 4 sata u komadu i nakon toga setnja po kuci.

Optimist, ja sam isto imala dva dana za redom ostru bol u predjelu jajnika, a jucer nekakva bol u obliku jakog peckanja na lijevo visoko, ispod prsiju. Pokusavam se sto bolje namjestiti i ignorirati, jer svi ti bolovi su ocito normalni dio sirenja, rasta beba i njihovog namjestanja. Ah trece tromjesce - blazeno stanje

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Evo mene friško s pregleda,samo vaginalno na brzaka obavio,a ultrazvuk sam prije 7 dana u Zagrebu radila. Zatvorena sam...i uze mi briseve,dalje prepisao željezo i vidimo se krajem 10-og mjeseca. Žao mi muža,uvijek izbiva s posla pa nikako da vidi bebice,ali za 3-tjedna ćemo otići privatno pa će ih tamo vidjeti.
    Nadam se da ova zima neće biti kao prošla,jer je bilo jako zima i jako dugo.
    Hvala Ovan za recept,opet i mene nešto hvata...ima nekih omjera ili to odokativno,žlica/žličica dnevno ili?

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Evo kad smo kod recepata da i ja dam doprinos. Za one koje imaju zgaravicu, ja sam stvarno nasla sebi lijek. Znaci jedna jedina stvar koja je pomigla bas svaki put je bio aktiv. Kad me ulovi po noci, pojedem jedan ili dva (ovisno o jacini zgaravice) i ne vrati mi se do jutra. Nadam se da ce i vama pomocu. Da sam bar ranije znala.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Hadasa prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Ovan za recept,opet i mene nešto hvata...ima nekih omjera ili to odokativno,žlica/žličica dnevno ili?
    Sto se tice recepta ja uvik od oka, vise meda u svakom slucaju meni po ukusu moze zlica dnevno preventivno ili vise ako treba. Ne pretjerivat jer npr. meni ta kombinacija bas cisti crijeva.

Lasica, meni za zgaravicu pomaze jedino mineralna. Nikad je u zivotu nisam pila, sad je pijem skoro ko vodu. Renie mi cak ne pomazu toliko koliko mineralna...

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Meni je isto pomagala jedno vrijeme.. i toliko sam je pila da sam onda pocela povracati kad bi samo guc popila. Bio aktiv mi je nekako bolji. Vjerojatno je svakome drugacije.

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Hvala cure,Ovan danas kupuje djumbir,domaćeg meda imam,za limu ću se snaći...već mi je dosta problema s nosom,grlom i glavom...nikako odahnuti
    Žgaravicu još nemam ,ali na odmet i to znati

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Pozz cure, zna li netko nesto o streptokoku u trudnoci? Za sad mi je u urinu, ne znam za briseve.
    Bas me to jucer sokiralo i bas sam zabrinuta sutra idem na kontrolu kod doktora ali me zanima ako netko od vas nesto zna?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Ako je streptokok na rodnici (taj bris se radi pred sami kraj trudnoce), onda se na porodu dobije antibiotik i sve je ok. E sad ako je negdje drugdje, to ne znam.
    A jel imala koja situaciju da joj na tom brisu drugu bakteriju nadu. Meni su stafilokok nasli. Bila je neka mlada dr i rekla da necemo nista poduzimati..a kad citam na netu, ne cini mi se bezazleno. Zar ne bi trebala i za to dobiti antibiotik?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

A ako je samo u urinu onda se samo pije antibiotik dok se ne rijesi? Onda se ne daje nista na porodu? Opce ne znam, i sad moram cekati do kraja trudnoce a znam da postoji sansa da imam to i na rodnici? Sta ne bi trebala sad briseve onda raditi. Uzas!!! Hvala na info.
    Za stafilokok ne znam, ali mozda nije za ljecenje... ? Ovisi kakav je nalaz

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Ne znam dal se moraju ranije antibiotici piti ako je u urinu. Ali ako je na rodnici, u kojem god stadiju trudnoce se otkrije, antibiotik se uvijek dobiva samo na porodu. Znaci, nije potrebno prije.. e sad, najbolje ce ti reci dr sta dalje s obzirom da je u urinu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam cijelu prvu T imala streptokok na rodnici, moj gin to ne liječi. Samo sam na porodu dobila antibiotik

Ali ima ginekologa koji daju antibiotik ako se otkrije prije, iako svejedno opet ide antibiotik i na porodu onda
    Posljednje uređivanje od Vrci : 26.09.2017. at 13:13

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Vrci - i beba se nije zarazila? Ajme bas me strah sada...
    meni je doktor vec rekao da cu piti terapiju, e sad ne zelim cekati do kraja da saznam da je i na rodnici. A nista vidjet cu, hvala curke utjesile ste me malo ipak

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne, kad? Bitno je da na porodu ide antibiotik u infuziji i nema problema

Streptokok b je normalno prisutan u organizmu, a nekad se malo više namnoži gdje ne treba. Tako je meni gin rekao. Ja ga skoro uvijek imam u brisu, čak i prije mpo sam imala

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Da mona li, stvarno ne trebas brinuti sto se poroda i bebe tice. Vrci, sto mislis za taj stafilokok? Zar ne bi i za to trebao antibiotik?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E to nemam pojma. Možda da tražiš drugo mišljenje?

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Budem..pitati cu svakako u petak u trudnickoj. Prosli put je dr. zlopasu mijenjala bas neka jako mlada..

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj lasica1234 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je streptokok na rodnici (taj bris se radi pred sami kraj trudnoce), onda se na porodu dobije antibiotik i sve je ok. E sad ako je negdje drugdje, to ne znam.
    A jel imala koja situaciju da joj na tom brisu drugu bakteriju nadu. Meni su stafilokok nasli. Bila je neka mlada dr i rekla da necemo nista poduzimati..a kad citam na netu, ne cini mi se bezazleno. Zar ne bi trebala i za to dobiti antibiotik?
    Nemoj se brinuti, ja sam imala e coli u rodnici, dr je rekla ta to nećemo liječiti. Po porodu su meni i bebi radili KKS i CRP i još jednom prije otpuštanja i pratili situaciju. Nije bio potreban antibiotik. Tako da će vjerojatno i tu tvoju bakteriju imati na oku, ali očito nije nužno sad piti antibiotik.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

MonaLi,
    Moj socijalni kod kojeg sam bila sad nedavno na brisevima je rekao ako se nadje streptokok u cerv.brisu da se to uopce ne lijeci, nego se ponavlja u 36 tt i ako je i dalje prisutan, iskljucivo se daje na porodu antibiotik, jer je jedino da na porodu prijedje s mame na bebu....
    Znaci oko toga se ne moras brinuti uopce.
    A sto se tice, urina, to stvarno ne znam...ali mislim da bi se to trebalo lijeciti ! Mozda da ponovis briseve??

Meni su brisevi dosli uredni !! Jejjj ! Sad sam bar malo mirnija oko toga.
    Ali posto me strah apsolutno svega, znam da nisam bas normalna, ali neki put zna biti neka skrivena upala /infekcija koja moze izazvati prijevremeni porod...kod upale plodnih ovoja...pa sam odlucila bar svaki mjesec vaditi crp, na kojem se even.moze vidjeti ukoliko se nesto zbiva u organizmu...

Idem sutra na uzv, na mini anomaly scan !! Jako me strah !!! Dns sam tocno 12 tt, ne mogu vjerovati da sam do tud dogurala !!

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Vrci - da citala sam da na porodu beba to moze pokupiti. Nadam se da cu onda dobiti taj antibiotik, samo ne znam jel se on dobiva samo ako je u rodnici ili je problem i u urinu. Uffff!
    Eto uvijek neki vrag...

Lasica - ako ti nalaz nije jako los onda se ni ne daje antibiotik. Sto ti pise na nalazu?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mono, crp će ti ionak biti viši od referentnog u trudnoći

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Mono - hvala na info ja nisam radila briseve u trudnoci, to cu traziti sada a ako mi nece dati onda tek pred kraj :/
    Nadam se da ce se bar iz urina to maknuti pa da mogu mirnije dalje.
    Navodno streptokok moze isto sje...posteljicu i slicno. Mislim google svasta kaze :O
    Radila sam ih pred postupak i bili su uredni ali ko zna stanje sada, tog me strah!

Posljednje uređivanje od MonaLi : 26.09.2017. at 15:34

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Vrci,
    Da li kako T raste, da li i CRP raste?? Jer sam ga vadila prije mjesec dana i bio mi je oko 1.4 mislim, do 5 su ref.vrijednosti...

MonaLi,
    Mozda ne bi bilo na odmet napraviti briseve s obzirom na streptokok u urinu....pa da li ce ti dati kakav antib.za to??

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Mono - dobit cu klavocin bid sad za ovo... a voljela bi i briseve raditi za svaki slucaj. Vidjet cu sto ce mi sutra dr reci na kontroli.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

aish, čestitam sa zakašnjenjem!
    lasice, šta - ništa od trudova? Samo čišćenje?

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

:/ e cure moje.. iscekujem stalno.. al meni je 6.10. pravi termin po mengi. Onaj je kriv jer je beba bila veca u pocetku pa su mi ga dali. Tako da je ocito jos rano. Al mislim trbuh mi je sve vislje umjesto obrnuto. Nocas sam imala dva puta jake neke bolove kao kod menge al je opet prestalo

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Isuse pa i ja imam zadnja 2 tjedna povremeno bolove kao u mengi. Kratko traju, ništa strašno pa se nisam zabrinjavala... Neće me valjda nešto prijevremeno iznenaditi, nema sličnih naznaka! Danas 31+5 tt

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

ja cu malo biti eksplicitna pa mi oprostite, al mene isto vec tjednima zna dost zabolit u ledjima i vec se uztrtarim da nije sad to prvi trud ...
    Al svaki put do sada je bio znak da moram kakati.
    33tt sam sad al tak mi je od 29tt valjda.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Netko je napisao da je sutra u četvrtak u Lidla odjeca za trudnice al ja na njihovim stranicama to ne vidim da pise??

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Od sutra je odjeca za bebe i trudnice.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Tajice, neke haljine i grudnjaci samo

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Izbor je bezvezan. Ali je za bebe presladak

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Ne brinite curke, vjerojatno je i kod mene samo probava :/

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Ja sam pitala danas doktora za tu "menstrualnu" bol koju sam isto imala, kaze on moguce da su crijeva ili tako nesto.

Danas na kontroli, 26+5 sve je super. 860grama ima mali mišek

Da, sutra u Lidlu odlicna Lupilu kolekcija za bebe, sve je premedeno, sveeee! Obavezno idem!

Posljednje uređivanje od MonaLi : 27.09.2017. at 19:05

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

MonaLi, super za bebaca

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oblekica je preslatka ja se ne mogu odluciti dal da kupujem ili ne, nekak mislim da je prerano. Kada ste vi pocele kupovati robicu za bebe?
    Cure koje su bile, koliko se ceka nalaz od OGTTa? Trebam ga donjeti na slijedeci pregled pa da si izracunam kad da idem. Sa koliko tjedana je najbolje ici? Jel problem ak odem prije 24. tj?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da je slj dan, a nisam sigurna. Ugl. jako brzo.
    Da, ne bi smjela prije 24 tjedna. Kaj ti nije niš objasnila ginica?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Rekla je samo da napravim do slijedeceg pregleda i da joj donesem nalaze.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Meni je nalaz bio gotov isti dan.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eci ja idem u ponedjeljak. Biti ću 22+6tt. Poslala me ranije jer je mali veći za dva tjedna a ja dobila 8 kg pa da provjeri. Napisala mi i dijabetička djeta u nalazu već sada neovisno o nalazu OGGT.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Eci - ja sam isto dobila nalaz isti dan, i to u domu zdravlja ne privatno.
    A sto se tice oblekice ma nije rano za kupiti nesto robice, pogotovo kad su ovakve prilike. Ja sam krenula vec sa 16tt po malo. Ok tek sam sad kolica uzela ali lakse mi je po malo kupovati tu robicu nego sve odjednom. Treba malo za gust

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla je samo da napravim do slijedeceg pregleda i da joj donesem nalaze.
    Koji si sad tjedan, a za koliko opet ideš na pregled?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 27.09.2017. at 21:46

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sada sam 22 tj. Narucena sam na pregled u 24.tj. Mislila sam otici sa 23 tj tako da imam nalaze dok dodem k njoj. Iz krvne slike sam imala 5,1 secer pa se malo brinem. Citala sam da se dijabetis moze razviti nakon 24. tj. I sta sad ak je meni u 24. tj ok i skoci kasnije?
    Sori na glupim pitanjima

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Cure
    Ja sam isto dns bila na uzv, sve je ok, nuhalni je 1,3 mm, sto je rekla da je ok.
    Sve joj se cini pravilno i ok..
    I na kraju sam radila taj glupi kombin.probir, makar nisam htjela...tj.rekla.je dokt.da oni salju i da bi ipak bilo dobro da napravim...ako necu kao ok, ali onda sam ipak vadila....
    Nalaze cekam dva tjedna.!!!!
    Nadam se da ce doci neki niski rizik inace cu se i oko tih glupoh statistickih brojka brinuti...

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Oblekica je preslatka ja se ne mogu odluciti dal da kupujem ili ne, nekak mislim da je prerano. Kada ste vi pocele kupovati robicu za bebe?
    Cure koje su bile, koliko se ceka nalaz od OGTTa? Trebam ga donjeti na slijedeci pregled pa da si izracunam kad da idem. Sa koliko tjedana je najbolje ici? Jel problem ak odem prije 24. tj?
    Ja sam nakon 20.tt nakon anomaly scana kupila i kolica,kindac i komodicu.
    Neki su govorili da je prerano ali evo sreca da sam tad jer sad su iskrsli neki nenadani troskovi pa bi to sad bilo puno teze.
    Ali ja i inace volim imat sve spremno za zlu netrebalo....
    Sad je za bebu sve spremno samo za mene nije ali uvijek si mislim lakse meni muz kupi spavacicu i kaj treba ako zavrsim prije vremena u bolnici nego sve za bebu.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Eci - pazi kaj jedes par dana prije ogtt-a. Ja sam ogtt radila u 25.tt, valjda mozes i ranije, ak ti je tak rekla.

Mono - kak tak dugo cekas nalaz? Ja sam dobila isti dan... ok privatno ali svejedno. Bas dugo cekanje. Bit ce sve ok ne brini.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mene je prvo gin, a onda sestra upozorila da ne prije 24tj i još su pritom radile zabrinute face. Nisu preporuke pazit kak se jede nego jest uobičajeno da se dobije realni uvid. 5.1 nije strašno, to je samo minimalno iznad granice
    Ali dobro je ne raditi fizičke napore. Ja sam u prvoj trudnoći išla pješke gore, žurila se, oznojila, i imala 5.7, da bih slj. g kad sam uzela taksi imala 5.3, a dr kaže da nema veze.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

MonaLi,
    Nemam pojma. Tako mi je rekla zena u labu....u Petrovoj sam radila.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam zbog guk 5,1 išla na ogtt u 14tt. Nije ništa prerano, pogotovo ako ima takva "indikacija". Samo ti odradi par dana pred pregled, nije problem

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Sto se tice stvari za bebu, ja sam neke krenula kupovati vec u 14.tj kad sam dobila nalaz harmonya. Jer su tad krenuli i oni baby sajmovi pa je dosta stvari bilo na akciji. Mislim da nije nikada prerano.. bolje da to obavite dok imate energije i volje (meni je 3.tromjesecje koma bilo). A nekada se curama zna dogoditi i da cijelo trece trom. moraju mirovati pa je onda steta drugima prepustiti gust da biraju za tvoju bebicu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam zbog guk 5,1 išla na ogtt u 14tt. Nije ništa prerano, pogotovo ako ima takva "indikacija". Samo ti odradi par dana pred pregled, nije problem
    Njoj dr nije rekla da ide ranije. Nije joj ništa rekla, a svi redovni pregledi ogtt-a, a ne iznimni kao kod tebe, se obavljaju u 24. tj, odnosno poslije.

Eci, ako nisi sigurna najbolje nazovi gin i nju traži da ti točno kaže. Ne želiš imati krive vrijednosti nalaza.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 28.09.2017. at 08:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •