Stranica 550 od 581 PrviPrvi ... 50450500540548549550551552560 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 27,451 do 27,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nama je dr na SD na tecaju rekao da ne vidi razlog da se u TA s urednim trudnocama dolazi prije termina,on bi to mijenjao na tipa kako je u Rijeci

Ja cu zadnji pregled kod svog gin imati negdje s 35-36tt, radit ce mi bris. I nakon toga se narucujem u TA

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Sybila prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam shvatila da se narucuje za 36tt, a ne u 36tt sorry
    pa znas kaj, nemam pojma kak je u drugim rodilistima
    kod nas nema narucivanja, samo dosjes
    zadnje preglede kod svoje gin sam imala u 36 tt kad mi je radila bris rodnice na streptokok i dala uputnice za bolnicu
    osim u prvoj trudnoci, tad me poslala ranije, jer sam trebala na dogovoreni carski (al malena je odlucila van tjedan dana prije dogovorenog termina, tocno na 38+0)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da, obicno se ide s 38 tt
    u trecoj t nisam ni stigla do TA, rodila s 38+3

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Biska draga, malo kasnim, ali saljem ti svu snagu da izdrzis dok malena ne izadje Meni je prvi bio na neonatologiji samo 15 dana pa znam kako je svaki dan kao godina, ali samo pozitivno, sve ce to bit dobro!!!!

Meni jucer dosli dosta losi nalazi zeljeza i hemoglobina, zeljezo 4,5 (na pocetku trudnoce 25), hemoglobin 87 (na pocetku 120). Nije ni cudo sto mi je nervoza nogu, umor, disanje... Pijem Legofer, ne znam da li da uzmem sto drugo, jer nije mi ostalo previse vremena popravit situaciju do carskog, a stvarno ne zelim da mi se dogodi transfuzija.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovan, situacija ti je takva uz terapiju zeljezom ili si ga tek zapocela piti nakon takvih nalaza?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Legofer ima 40 mg zeljeza?
    To ti je premalo, cini mi se :/
    A da predjes na Heferol plus vitamin c?
    Meni je beba rano pocela papati zeljezo, a cak sam ga pocela piti i prije trudnoce, feritin mi je ljosnuo u roku 1-2 mjeseca na donju granicu. Sad sam na Kenduralu C i za mjesec dana mi feritin perzistira na istom.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Sybila - procitala sam i tvoju pricu s poroda. I bas me nekako ohrabrila. [emoji4] meni je dr R rekao da za 4 tjedna odem u bolnicu zbog svega kaj je bilo, pa da me poprate malo ranije. Tada cu biti u 36.tjednu. Nadam se da to nije prerano obzirom na sve.
    Nadam se da necu imati peh da dobijem bas tu losu doktoricu na porodu, kakve sam srece inace.
    Da li se samo za prvu kontrolu narucuje ili za svaku? I muz smije samnom biti cijelo vrijeme na porodu jel? Cula sam da na SD nije tako, tamo smiju samo na izgon.

Vrci - ma bit ce ti dobro i na SD, tebi je to drugi porord, vec bi po tome trebalo biti lakse [emoji4] i tamo su super doktori. Ajme uzasno sam nervozna i uzbudena. I u stahu i u sreci!! [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od MonaLi : 27.10.2017. at 10:53

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Optimist, pila sam prenatal i popila sam 1,5 bocice Legofera do sada. S tim da sam napravila pauzu prije vadjenja krvi. Kaze doktorica da je u trudnoci Legofer lakse za podnjet jer je u sirupu, ali u utorak mi je pregled pa cu vidit s doktorom u bolnici sta kaze. Trenutno jedva probavljam bilo sto i svaki zalogaj hrane mi je ko kamen na zeludac.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jel treba raditi pauzu od željeza ako se vadi samo hemoglobin?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Joj, da, ako ti tesko pada na zeludac, onda je to malo problem.
    Koji si sad tt?
    Mozda da pojacas dozu Legofera ili da uzmes Gentle iron od Solgara pa popijes vise kapsula, on je stvarno lagan za zeludac? Mozda ti hpje i taj Legofer tezak.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj MonaLi prvotno napisa Vidi poruku
    Sybila - procitala sam i tvoju pricu s poroda. I bas me nekako ohrabrila. [emoji4] meni je dr R rekao da za 4 tjedna odem u bolnicu zbog svega kaj je bilo, pa da me poprate malo ranije. Tada cu biti u 36.tjednu. Nadam se da to nije prerano obzirom na sve.
    Nadam se da necu imati peh da dobijem bas tu losu doktoricu na porodu, kakve sam srece inace.
    Da li se samo za prvu kontrolu narucuje ili za svaku? I muz smije samnom biti cijelo vrijeme na porodu jel? Cula sam da na SD nije tako, tamo smiju samo na izgon.

Vrci - ma bit ce ti dobro i na SD, tebi je to drugi porord, vec bi po tome trebalo biti lakse [emoji4] i tamo su super doktori. Ajme uzasno sam nervozna i uzbudena. I u stahu i u sreci!! [emoji4]

Za muza ti ovisi o tome kakva je guzva. Ako tebe ne stave u boks jer nema mjesta pa si u predradjaoni, nece ni njega pustiti. Ali kad si unutra, puste i njega. Iskreno, oni imaju manje posla s tobom kad je muz tamo ja sam odmah isla s odjela u boks i njega su pustili unutra cim je dosao (a dosao je odmah, iako su sestre na odjelu rekle da krene tek za sat vremena)
    Mislim da te oni tamo narucuju dalje, samo za prvi put ti s uputnicom preko maila.

Ne brigaj, znam kakav ti je kaos bio na pocetku, nemre i sad na kraju

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Sybila,
    Mislim da si mene krivo oslovila mislim da si htjela curama koje idu u Vg napisati o narucivanju i patologiji T...ja sam u Petrovoj inace

MonaLi,
    Da, da, napisati cu si sto ga zelim pitati..moram sad preko vik pripremiti.
    U Petrovoj su mi rekli da misle da je cura, ali nisu sigurni...i to dva puta.

Hadasa,
    Super.za uzv koji dugooo trajeeee, za promjenu jel?? Ajde, jos malo, +))) prosla si pola...makar,.jos toliko se i meni cini puno.
    Neke cure pisu kako im vrijeme leti, da bar meni pocne letiti...nadam se da bude !

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Sybila - thanks za info
    Da i doktor mi je neki dan rekao da sam ja svoje pehove potrosila hope so!
    Nije da ocekujem lagan porod, samo bez komplikacija.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Jel treba raditi pauzu od željeza ako se vadi samo hemoglobin?
    Ne treba radit pauzu ako se vadi hemoglobon i feritin.
    Ali ako se vadi Fe onda treba pauza.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Upravo sam dobila nalaz. Vadili su mi i zeljezo, iako sam pod terapijom, 10 je. A bome sam i umornija. Vjerojatno mu je realno stanje nize.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da li vi koje pijete terapiju i imate opet niže nalaze imate tamniju stolicu? Moja je od solgarovog željeza + prenatal baš tamna

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja je na vecoj dozi crna. Potpuno. I ne smeta mi to. Ne zagledam previse
    Na Solgarovom zeljezu je bila nesto tamnija, ali ne i ovako crna.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Optimist, sad sam 33tt i blizanci pa se mislim da je taj hemoglobin jos i dobar Kaze tablica da je u trudnoci, trece tromjesece hemoglobin ref. vrijednost od 95, a meni je 87.
    Pojacat cu malo Legofer pa cemo vidit, jer me vise brine zeljezo - 4,5....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliko Legofera pijes? Manje od 15 ml dnevno nema smisla, zapravo bi 30 ml bila realna doza.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je na vecoj dozi crna. Potpuno. I ne smeta mi to. Ne zagledam previse
    Na Solgarovom zeljezu je bila nesto tamnija, ali ne i ovako crna.
    Ma pitam jel mozda znaci ako je crna da je doza zeljeza ok. Da li mogu napraviti poveznocu :D

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ma pitam jel mozda znaci ako je crna da je doza zeljeza ok. Da li mogu napraviti poveznocu :D
    Gatanje iz skoljke

Jedino sto znam da je crnja sto je doza veca, ali ne znam ukazuje li to ikako na bolju ili losiju apsorpciju.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 27.10.2017. at 14:58

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba radit pauzu ako se vadi hemoglobon i feritin.
    Ali ako se vadi Fe onda treba pauza.
    meni su uvijek naglasavali da treba raditi pauzu
    jednom mi u privatnom labu nisu htjeli raditi feritin, jer sam imala prekratku pauzu
    pa sad ti znaj

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ginger,ja sam bas sad na pregledu pricala sa Skvorcem jer pijem Heferol,a poslala me vadit Fe ali ne i feritin.Ispalo je da je dozvoljeno Fe 30,a ja imam 54 cini mi se.Hemoglobin je i dalje nizak pomaknuo se nije.
    I on je rekao da ovo nije vjerodostojan nalaz,jer pokazuje trenitno stanje Fe,a feritin se moze vadot pod terapijom jwr ne pokazuje trenutno stanje vec zalihu.
    Uglavnom preporuka nastavit sa Heferolom dok ga ne potrosim.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Pozz cure, dala mi je moja soc gin uputnicu za Vinogradsku i napisala na njoj nesto "nepovoljni ishodi u anamnezi" i rekla je da bi me s tim trebali naruciti u ambulantu za rizicnu trudnocu, zna li netko nesto o tome? Nisam ni znala da je to odvojeno tj da su dvije ambulante?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hm, nisam sigurna ali mislim da vinogradska nema odvojenu ambulantu za visokorizične trudnoće. To znam da ima Sveti Duh. U Vinogradskoj te naručuju gdje i ostale trudnice

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bili na uzv, curka 23+1, 611 g Nismo joj dobro vidjeli liceko, okrenula nam je guzu i zabila mi glavicu nisko udesno. Izgleda da me to boli, slicno je onoj boli kad sam isla na hitnu. Ugnjezdi se mamino srculence.

Nego, jucer ujutro sam imala malo sluzavog iscjetka. Zaboravila sam spomenuti ginu, ali je na pregledu rekao da je sve u redu, cerviks 4. cm, T oblik.
    Maloprije vidim opet malo gustog sluzavog iscjetka, inace mi je onaj tipicni mlijecni.
    Mislite da je to OK?

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Bili na uzv, curka 23+1, 611 g Nismo joj dobro vidjeli liceko, okrenula nam je guzu i zabila mi glavicu nisko udesno. Izgleda da me to boli, slicno je onoj boli kad sam isla na hitnu. Ugnjezdi se mamino srculence.

Nego, jucer ujutro sam imala malo sluzavog iscjetka. Zaboravila sam spomenuti ginu, ali je na pregledu rekao da je sve u redu, cerviks 4. cm, T oblik.
    Maloprije vidim opet malo gustog sluzavog iscjetka, inace mi je onaj tipicni mlijecni.
    Mislite da je to OK?
    Bravo za curu ❤
    Ok je taj iscjedak,meni se kroz trudnocu mijenja malo je vodenast i ima ga puno (pa sam se bila i pretrasila da mi curi plodna voda) pa se promijeni u bijeli mlijecni o tako.....
    Ali ostaje zajednocko da nema mirisa neugodnog niti peckanja i svrbeza,a to je bitno....
    A gin ako te je gledao vaginalno vidio je stanje i da nekaj ne valja bi rekao.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cure, jel koja zna dal u Vinogradskoj ako se ide na carski daju tati bebu koza na kozu?
    Kad mami donesu bebu nakon opce,a kad nakon spinalne anestezije?
    Ja sam danas saznala da zbog dijagnoza idem na carski u 39.tt pa me sve zanima

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Na mojoj uputnicu za bolnicu piše ambulantna kontrola visokorizične trudnoće i koliko sam shvatila u vinogradskoj su me naručili isto kako bi naručili i bilo koju drugu trudnicu.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tnx, snelly

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj ivancica_001 prvotno napisa Vidi poruku
    Na mojoj uputnicu za bolnicu piše ambulantna kontrola visokorizične trudnoće i koliko sam shvatila u vinogradskoj su me naručili isto kako bi naručili i bilo koju drugu trudnicu.
    Hmmm mozda nemaju onda tu ambulantu, ali mozda ipak bude neka razlika, hmmm

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nema razlike, samo mislim da te naručuju po potrebi i rade uzv koje inače ne rade

I nisam čula da postoji koža na kožu s tatom nakon carskog, barem koliko sam čula od žena koje su tamo tako rodile

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, nagadjam, ali je li mozda caka u tome da se visokorizicne trudnice prije uzimaju, da ne cekaju?

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Ne znam, meni je dr jucer rekla da ce me tamo poslati da me bolje poprate i to. E sad mozda je mislila da je kao i na SD to odvojeno...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

snelly, mislim da koza na kozu nakon carskog s tatom u rh mozes dobiti samo u privatnom rodilistu
    pod spinalnom u vz sam bebu dobila odmah da ju pogledam i poljubim, tati su je pokazali na hodniku nakon obrade i odnijeli u topli krevetic (bila je mala)
    u privatnom su je dali meni na lice (da se tako izrazim) i da ju ljubim i mazim, dragala sam ju a ona je bila tako smirena (a ja se nisam iopce tresla)
    onda su je dali tati koji je bio unutra i tek je onda isla na obradu
    u sobu su je dovezli odmah, jer sam tako trazila i odmah su je stavili na cicu

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Uveli su to i u Rijeci (ne vjerujem ako je hitni CR, zaboravila sam pitat, ali elektivni sigurno- rekoše na tecaju). Čisto informativno.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj ivancica_001 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je to pisalo na uputnici.Narucuju te zajedno sa drugim trudnicama jedino ako jw tvoj ginekolog trazio u odredenom vremenu pregled.
    Recimo Skvorc je meni na zadnjoj kontroli napisao kontrola u TA za tjedan dana,tako su me i narucili.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Da. Meni je pisalo za 2 tjedna i dobila sam termin za 2 tjedna.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Optimist,
    Bravoooi za curkuuu !!!

MonaLi,
    Mislim da Vg ima jednu jedinu TA i taj jedan uzv gdje svi cekaju...ona nema posebnu ambilantu za visokorizicnu T...koliko ja znam.

Snelly,
    Ne znam jesi li pisala, radi koje dg ides na carski?? Koji si sad tjedan??

Ja sam isto dns bila na uzv ! Cura jeeeeee ! Posteljica se podigla malo, 2 cm od usca, i rekao je dokt.da ce se ona jos podizati. Sve je ostalo ok !!!
    Mozete me staviti na listu, tj.dodati spol )))

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Argente 17.11. 2017. / (M)
    snelly85 24.11.2017. / (Ž)
    glow 24.11.2017. / (Ž)
    Ovan 15.12.2017. / (Ž), (M)
    bubekica 17.12.2017. / (M)
    JUHU 20.12.2017. / (Ž)
    ivancica_001 25.12.2017. / (Ž)
    minic 30.12.2017. / ()
    MonaLi 31.12.2017. / (M)
    Vrci 4.1.2018. / (Ž)
    željkica 10.1.2018. / (M)
    Eci 30.1.2018. / (Ž)
    pak 30.1.2018. / (M)
    dominikslatki 9.2.2018./ ()
    martinaP 9.2.2018. /(Ž)
    Optimist 25.2. 2018. / (Ž)
    Hadasa 3.3.2018. / (Ž), (Ž)
    Muma 24.3.2018. / (M)
    miuta821 9.4.2018. / (M)
    mono111 10.4.2018. / (Ž)

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj mono111 prvotno napisa Vidi poruku
    Optimist,
    Bravoooi za curkuuu !!!

MonaLi,
    Mislim da Vg ima jednu jedinu TA i taj jedan uzv gdje svi cekaju...ona nema posebnu ambilantu za visokorizicnu T...koliko ja znam.

Snelly,
    Ne znam jesi li pisala, radi koje dg ides na carski?? Koji si sad tjedan??

Ja sam isto dns bila na uzv ! Cura jeeeeee ! Posteljica se podigla malo, 2 cm od usca, i rekao je dokt.da ce se ona jos podizati. Sve je ostalo ok !!!
    Mozete me staviti na listu, tj.dodati spol )))
    Cestitam na curki ❤
    Moje dijagnoze su epilepsija(koja sama po sebi ne bi bila indikacija za carski jer je kontrolirana hvala bogu) i hidrocefalus koji je indikacija za carski.
    Ja se samo nadam da 39.tt za prvorotku nije prekasno za carski tj. da nece samo krenut prije.
    Jer bi htjela bas da me ovaj dr operira,a i ugodnija mi je cinjenica da sve ide po planu nego hitan carski.
    Koje je vase misljenje?
    Jel prekasno taj 39.tt?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mono, curkica, jupiiiii, cestitam
    A i bravo za posteljicu!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    Cestitam na curki ❤
    Moje dijagnoze su epilepsija(koja sama po sebi ne bi bila indikacija za carski jer je kontrolirana hvala bogu) i hidrocefalus koji je indikacija za carski.
    Ja se samo nadam da 39.tt za prvorotku nije prekasno za carski tj. da nece samo krenut prije.
    Jer bi htjela bas da me ovaj dr operira,a i ugodnija mi je cinjenica da sve ide po planu nego hitan carski.
    Koje je vase misljenje?
    Jel prekasno taj 39.tt?
    Po meni, ako dijete uredno raste, 38 tt bi bilo sasvim dosta. Ali, s druge strane, ne radja se ko u filmu, ako i samo krene jos uvijek imas dovoljno vremena za carski.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ak i dobro krene još uvijek ima mjesta i za hitni carski.
    U svakom slučaju treba držati fige

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

snelly meni je s prvim curkom bio zakazan carski na 39+1, ali je vodenjak puknuo tjedan dana ranije i rodila sam na 38+0
    bio je carski usred noci
    jedino mi nisu radili klizmu i isla sam pod spinalnom, jer sam neposredno prije jela
    zadnji porod je bio isto carski, nesto hitniji od prvog, isto pod spinalnom i bez klizme
    meni se pokazalo da radjam cim napunim 38 tt (osim druge curke, ta je isla s punih 39tt, vaginalno)

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hvalaa cure

Snelly,
    Nemam pojma, svaki dokt.valjda drukcije odluci....

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    snelly meni je s prvim curkom bio zakazan carski na 39+1, ali je vodenjak puknuo tjedan dana ranije i rodila sam na 38+0
    bio je carski usred noci
    jedino mi nisu radili klizmu i isla sam pod spinalnom, jer sam neposredno prije jela
    zadnji porod je bio isto carski, nesto hitniji od prvog, isto pod spinalnom i bez klizme
    meni se pokazalo da radjam cim napunim 38 tt (osim druge curke, ta je isla s punih 39tt, vaginalno)
    Daj mi reci za tu spinalnu,to je zapravo iszo ko i epiduralna?
    Budan si prilikom operacije.
    Ali sam procitala da ako se zele izbjec glavobolje (koje su posljedica neujednacenog tlaka u spinalnoj tekucini) da treba lezati ravno na ledima 36h.
    Zene svugdje pisu da ih nakon 24h dizu na noge i da moraju hodat???!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dižu i iz opće nakon jednog dana

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

je, snelly, slicno kao epiduralna, budna si i odmah vidis bebicu
    oba puta su me dizali 24 h nakon i nijednom nisam imala glavobolje ilu bilo kakve druge nuspojave

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Iz opće su mene digli nakon 8 sati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •