Ma je vjerovatno je sve normalno.
jučer isto popodne ništa, otišli malo van , došla doma, legnem, stavim ruku a ono lupa. čak neugodno.
(sigurno sam poludila)
sad ću pojesti malo naranče, popit soka i leći, pustiti muziku.
možda je pospan.
hvala Kris![]()
Ja sam ovaj tjedan provela u bolnici. U ponedjeljak sam prokrvarila, sasvim malo, ali cijeli dan nisam osjećala bebu pa sam se uplašila i otišla na hitnu. I oni su me zadržali jer su ovo kao jako rizični tjedni. Danas smo 21+4 tt. Sve je ok, ali na nalazu od urinokuture imam neke bakterije, tako da sam sada na Klavocinu 7 dana i onda ponavljam UK i nadam se da će sve biti ok. Pozdrav svima![]()
dino , sta kazu odkud krv u 21tj ?
ja mogu razumjeti krvarenja do 12tj ali sve kasnije mi je ajmeee,
Ma ne kažu ništa konkretno. Dr. koji me je primio na hitnu je rekao kao da nije krvarenje iz maternice, nego valjda iz grlića jer je meni taj grlić i inače jako osjetljiv, a sad u trudnoći još i više. Krvarenje je bilo stvarno oskudno i prestalo je do utorka ujutro.
Sad me više brinu te nesretne bakterije i kako da ih se riješim.
Šta su tebi rekli da je razlog tvog krvarenja?
Tiia, kad si ti aktivnija, beba je mirnija jer joj paše tvoje gibanje, kao da ju ljuljaš u kolijevci. kad se ti umiriš i misliš npr. ići spavati, onda se beba razlupa jer joj je pasalo tvoje gibanje preko dana i to joj nedostaje. također, pomaže, ako si baš full zabrinuta, pojesti malo čokolade, od slatkog se nakon nekoliko minuta malo razbude i živnu. pomaže i da si gladiš trbuh i pričaš bebi uvijek istim tonalitetom i istim riječima koje će ona "zapamtiti" i nakon nekog vremena skužiti da se tim frazam obraćaš isključivo njoj pa će te za nagradu lupnuti ili se izbočiti, odnosno "dodirnuti" točno to mjesto na kojem držiš ruku. i nadasve, nemoj se brinuti. ni mi nekad nismo raspoloženi za gibanje i tjelovježbu, tako je i tvojoj bebici možda baš u tom trenutku pasalo da se malo odmori i predahne.
Iberc, držim fige da bu slijedeći pregled onda bolji.
dino84, ~~~~~~~~~~~~~ da nije niš alarmantno.
Hvala Franny na lijepom objasnjenju.
Kad bi,tako dr objasnjavali, nebi bile tako zabrinute. Nego, isla na pregled jel nisam htjela panicariti, ugl beba je ok, nista ne fali. Bit ce da su mu takvi dani doduse, ne krecem se puno.
U bolnici prvo,te sestra napada da ona nije osjecala danima svoju,bebu pa normalno. Onda dr kaze morate stalno osjecati nakon nekog vremena.tako da sam tu zbunjena.
Cure , recite mi jeste imale kakva probadanja u rodnici u 16-17 tj ?
Jel to normalno?
Crvenkapice hrabro dalje, nemam savjeta jer sam daleko od vasih tjedana al se nadam da ce se smiriti
Cure, sta mislite da su stavim termofor na prsa kad legnem? Ne mogu vam opisati napad kaslja kad legnem. Pijem dosta caja, muz mi je po preporuci magistre kupio biljne pastile Mucoplant Trpuceve biljne pastile od dr.Theissa al to je doslovno biljno i ne osjecam neku promjenu. Mrtva sam. Cak mislim da je to u kombinaciji s alergijom koja me duuuugo nije copila
Imas od dr.theissa, pitaj u ljekarni, zaboravila sam kako se zove.U svakom slucaju bolji izbor od termofora.
samo da prezivim noc, sutra idem doktoru. Bas sam gledala, nemam u kuci nikakvu mast. Nikad to nismo ni koristili
Da inace su jako ljubazni i sve vole objasniti.. vole komunicirati među sobom a ti ko da nisi tu, bar su takva moja iskustva.
A sto se tice bebice, mene je tako 3 puta kroz trudnocu se smirila, pa bi mi sijede rasle ahah... Iskreno tek sam tamo negdje oko 30og tjedna malo smirenija jer je ipak beba dosta velika pa se osjeti često.
Čuj bit ce dana kad ce bit smirenija a na dane ce ludovati mislim da nema pravila...
Inace u kojem ste tjednu trudnoce?
Ja bila na uzv u srijedu pa mi se neda opet sad ići Dr a strah me jel to ok ili se cervix skraciva , svasta mi prolazi kroz glavu ...
Ležim cijelo vrijeme, mirujem
U srijedu sam opet u bolnici i onako
Pusem i na hladno poslije svega
Ninu 26tt. Nadam se da su to samo,faze. Koliko su tebi trajale, meni vec par dana je tako mirniji. Nemogu reci da ga ne osjetim, ali fale mi oni,jaci pokreti
LJubilice, kupi si u gradskoj ljekarni sirup od korijena bijelog slijeza. Mnei su rekli da trputac se ne preporuča na više mjesta i da je ovo najprirodnije.
Ja sam njime i dobrim čišćenjem sinusa lječila kašalj. uglavnom kupila sam si onu posudicu za čistenje od sinusa od aqua marisa.
cure jel istina da u bolnicu nužno moramo ponijeti spavačicu, tj. da pidžama ne dolazi u obzir?
ne znam di mislis roditi, ja sam u vzu trazila njihovu za porod , a nakon toga sam imala potkosulju sa debelim naramenicama i grudnjak za dojenje ispod, jer u vžu rodilistu jako griju mislim da je 35 stupnjeva, ali tak sam bila obucena pslije poroda dok sam bila u sobi! mene vitita nije pregledavala posto sam imala samo dva povrsinska sava bilo bi je lakse u pijami!
Least, na samom porodu, naravno, imaš spavaćicu. A kasnije u sobi što želiš, bar u Vinogradskoj.
Ja sam bome "zaradila" antibiotik zbog gnojnog iskasljavanja koje nastupi nakon suhog kaslja. Jel itko pio antibiotik u ranoj trudnoci?
Kupila sam i caj korjena bijelog sljeza i eukaliptusovu mast pa da mazem navecer
Ljubilica koji antibiotik pijes? I u kojem su tjednu? (Sorry sto ne znam, nisan bila u toku neko vrijeme.)
Vecinu antibiotika smijes piti. Na koncu zene u trudnoci imaju mnogo problema sa npr. eserihijom il streptokokom i uzimaju antibiotik. Nije to nesto opasno.
A glede spavacice i pizdame! Mislim da ti je prakticnije imati spavacicu.
Ljubilice, čini mi se da smo u sličnoj situaciji, mene još ne popušta ova prehlada ili što je to već. Nakon suhog kašlja nastupio je taj mokar, nos i uši su mi konstantno začepljene, glava me boli i totalno sam bez energije. Uz sva inhaliranja + đumbir + antibiotici ovo se bome pošteno odužilo što sam jednim dijelom i sama kriva- prerano sam se vratila na posao misleći kako sam zdrava..kad opet na bolovanje i ovaj put u gorem stanju nego prvi put. U devetom sam tjednu trudnoće i trenutno trošim Cefalin.
Jel tko od vas sumnjao da mu curi plodna voda ? Imam oskudni iscjedak vodenasti
Ljubilica, meni je moja ginekologica rekla kako ona ne preporučuje korištenje antibiotika u prvom tromjesečju. Kako sam ja tek s nekih 14 tt počela piti antibiotik, nisam ju previše ispitivala o tome. Možda bi bilo najbolje da se posavjetuješ sa svojim ginekologom.
Dobila sam Ospamox (amoxicilin) 6tt, i mislim da ga necu piti. Nastavit cu sa fizioloskom, imam i taj balzam, imam i caj korjena bijelog sljeza pa kud puklo da puklo. Ne osjecam se toliko bolesnom da pijem antibiotik. Valjda nisam u krivu. Moj najveci problem je suhi kasalj a ne lijeci se antibiotikom tako da cu se bazirati na to.
Ljubilice bas si mislim dal da pisem ili ne...ne volim pametovat kad ni sama nisam sigurna jel sam pametno postupila
Moj kasalj je poceo vec oko Bozica, lijecila ga samo kako sam ti napisala neki dan (sljez, inhalacija i cajevi, med limun..). Igrom slucaja samnimala svrab jedno 3-4 tj nakon toga, pa vadila kks i ispali visoki leukociti i neke toksicne granule koje ukazuju na upalu, a crp cijelo vrijeme dobar. Zbog tih granula dr mi je dala antibiotik klavocin, ali sam se posavjetovala s gin i jednim kucnim projeteljem doktorom koji je rekao da za to nebi antibiotik, dok god crp miruje. Neatao je kasalj, a i te granule, s tim da su leukociti stalno oko 16, 17...no ja sam fiZicki bila super.
Nedavno sam od necaka ooet zaradila pregladu, lagana tem i opet udarac na sinuse i kasalj, koji lagano staje evo na isti nacin.
Uf raspisala sam se....pisem s mob i sigurno je puno gresaka
Ja sam isto prvo pokušala bez antibiotika, kao proći će...nije prošlo...i tako sam se odlučila na antibiotik. Ovo nije prvi put da u trudnoći trošim antibiotik..postoje antibiotici koji samoj trudnoći ne smetaju (barem tako kažu..) Obično me u prethodne dvije trudnoće pucalo na mjehur, obavezno bih imala upalu mjehura i bubrega i onda naravno da moraš uzeti antibiotik. Zato sam mislila ovaj puta da ga neću uzimat zbog "obične" prehlade..ali kako se odužilo, uplašila sam se prevagnulo je da ga uzmem. Sad mi se čini kako mi baš i nije trebao, jer se nimalo bolje ne osjećam, ali što je tu je. Vjerujem da neće naškoditi mojoj bebi, ona je s razlogom ovdje! Najbolje da svatko učini prema svojoj savjesti. Mislim da nam je svima rješenje u konzumiranju što više vitamina (voća, povrća)i izdržati ovo osjetljivo razdoblje. Proći će...
P.s. trošite li vi kakve vitamine (tablete) za jačanje imuniteta i koje?
crvemkapice da ti curri plodova voda curila bi ti stalno, ona je inace topli mlaz, ako si doma obuci sosek ili haljinicu i hodaj po stanu, ako je plodova voda onda ti bude curila stalno između butina, ako je javi se sbom ginicu. Ako nije onda je icjedak ja sam ga vukla cijelu trudnocu.
ja sam isto čula da antibiotici, osobito u ksnijim fazama trudnoće ne štete plodu, međutim ja sam općenito protivnik antibiotika i ne uzimam ih prvenstveno jer smatram da se organizam mora i sam naučiti boriti te da smo s vremenom postali imuni i na njih.
a sad u trudnoći više me bilo strah popratnih pojava...mekana stolica, loš tek i moguće gljivice dolje.
Ma jasno, mora se sam naučiti boriti, no trudnoća je potpuno drugačije stanje organizma, zato se i zove drugo stanje, i nismo u mogućnosti boriti se sa svim tim beštijama kao inače, barem ja nisam. Sve živo se sad lijepi za mene, a opet se moram vratiti na posao među djecu gdje ko spužva upijam sve njihove viroze, prehlade i sve što trenutno hara. A uostalom i moje cure mi iz vrtića mogu svašta donijeti...svjesna sam da ne mogu pod stakleno zvono, ali moram si koliko toliko pojačati imunitet da makar u manjoj mjeri budem magnet za boleštine..
joj da, ja sam svaku svoju prehladu, a imala sam dosad 3 (1 na početku, slabiju, a druge dvije su bile jače zbog tog kašlja) zaradila od dječice...mallih prijenosnika
ali dobro, da nije od njih, bilo bi od nekog drugog i tako, jer imunitet nam je zaista oslabljen.
pitala si za vitaminčeke...a ja uzimam prenatal od twinlaba i omegu i to je sve. pokušavam pojesti minimalno 2-3 vočke kroz dan, ne imati previše otvorenu obuću ako je hladno da si ne stvorim neku upalu dolje, nosim potkošulje i omotavam se vestama...ali to naravno ne znaći ništa jer ne možemo biti u staklenom zvonu, osobito ako radimo.
Hvala Least123, uzet ću si još i neke dodatne vitamine da se malo osnažim pa hrabro dalje u nove pobjede![]()
ne znam kaj smijemo uzimati od tih vitamina...recimo jel zna koja kakav oblik c vitamina smijemo uzimati? jel smijemo recimo onaj šumeći magnezij i tako to?
ja uzimam sumeci magnezij od dijetpharm u ljekarnoj + elevit + laktogyn
1x dnevno
hehe snupi, ne curi stalno , ja moram lezat non stop nema hodanja, i onda kad ustanem do wc npr iscuri malkice nesto ko voda, imala sam svakakvih iscjedaka na pocetku trudnoce dok sam koristila utrogestane vaginalno , od bijelih do zutih , sad pijem utrice i imam povremeno taj iscjedak ko voda , malo mi cudno ....
Ja sam u devetom mjesecu počela piti c vitamin i to onaj iz dm-a. A tijekom trudnoće twinlabov Prenatal.
Meni mm narucio preko neta solgarov prenatal 240 tabl za 25usd, to je doza za 4mjMeni su solgarovi inace najbolji kaj se bilo cega tice.Pogotovo prenatal, ne sjeda na zeludac kao neki.
ljubilice ja se slazem sa tobom da ne pijes antibiotik on ti svakako nije za suhi kasalj i moje je misljenje sto manje medikamenata bar prvo tromesecje.Probaj da pijes spinovano mlijeko to jeste za kasalj,ne znam kako se kod vas to zove,stavis secer (supenu kasiku) i istopis ga na vatri dodas mlijeko (solju),mozes da stavis gusciju mast (najbolja je) ili puter malu kasikicu i to sve prokuhas.Pijes toplo ne vrijedi ti hladno
Smarija pijem i spinovani secer naverec prije spavanja i ujutro. Mogu reci da sam nocas relativno ok spavala. Mislim da mi je sve izmedju ostalog i s alergijom povezano.
moguce je da ima i alergije ali meni je zaista to mlijeko pomagalo,udri samo po prirodnim lijekovima .Ja sam od transfera bila u bolnici pa sve do proslog petka i tamo zakacim virozu,uzasno me bolilo grlo,kasalj,nos curi,suzne oci a po hiljadu puta dnevno sam kihala,sve me je bilo pohvatalo sem hvala Bogu temperature.Sve sam uspjela rijesiti sa dosta cijedjene narandze i limunade,caj sa medom i limunom i dosta svjeyeg voca.Bukvalno sam se pretrpavala sa tim tako da sam sad kuc,kuc super kao nova
bok cure,
ja od jutros imam temperaturu 37-37.8, boli me sve, kljukam se cajem i vocem, od pocetka pijem Prenatal od Twinlaba, lezim i ne znam kak se zovem, sam me zimica trese, uzas
Pozdrav! Asper i cure s prehladama želim brzi oporavak.
Ima već više od tjedan dana kako su mi počele oticati noge. Nakon par sati na nogama već me sve steže i stišće, noga barem broj veća. Očekivala sam takvo nešto ali ne tako rano u trudnoći. Ako je sad već tako sve se bojim ljeta i sparina. Jeli zna netko mogu li to nekako ublažiti prehranom ili slično ili ono noge povišeno ili u lavor? Isto tako, sad ne znam jeli povezano, često se probudim po noći, osjećam nemir u nogama i rukama i teško opet zaspim. Izgleda mi kao da mi živci rade ali stvarno nema nikakvih razloga za to (osim što nestrpljivo čekam sljedeći uzv, ali to je valjda normalno).
Hvala Kris! Probat ću mg, ali sol ne mogu smanjiti jer ionako ne jedem slano, a i tlak mi je prilično nizak.
Hm,onda bi trebala pitati dokt u vezi oticanja ako si sigurna da kroz svu hranu ne unosis prekomjerno sol(ukljucujuci i skrivene soli).Kada ti je iduchp pregled i u kojem si tjednu?
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk