Samo što dolantin koliko kužim ne ublažava toliko bolove, nego te samo ošamuti. To je ono što se zna staviti u koktel na punkcijama, pa ti je sve ravno iako sve osjetiš![]()
Samo što dolantin koliko kužim ne ublažava toliko bolove, nego te samo ošamuti. To je ono što se zna staviti u koktel na punkcijama, pa ti je sve ravno iako sve osjetiš![]()
Da, bas te uslagira. Osjecas da boli, ali te se ne tice![]()
O meni je na porodu bilo koma, i boljelo i osjećala sam i povraćala od vražjeg tog dolantina i muka mi bila... ne bih hvala više uopće
Aaaaaaaaa, tako je! Sad se sjećam. Ja sam na porodu gledala špricu dolantina na stolu i mislila da je to drip (ne znam kak sam to pomiješala). I bila sva sretna kad je primalja nije ni taknula a rekli su dati drip. Onda mi je muž rekao da mi na infuziji piše drip...pa mi nije bilo jasno... Tnx!
Jep, drip ide u infuziju, dolanin sam dobila u onu u braunilu u ruci koju sam imala
Od silnih lijekova uopce nisam osjecala nesto posebno kad sam rodila, osjecala sam se ful tupo
Na kraju onda zakljucujem da je epiduralna najbolja?htjela bi nakon poroda biti prisutna sto vise... iako znam da nema pravila.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma ja sam tražila nešto protiv bolova, 20 minuta nakon tog dripa (prije toga trudovi skoro nikakvi)...i u tom trenu sam se osjećala ko zadnja biiiip. Ono, zar već na mogu izdržati a tko zna što me još sve čeka. Ali tad nisam znala da sam pred izgonom...pa sam umjesto dolantina dobila bebuOnda mi je bilo jasno da očito nisam biiip, jer su ti bolovi bili neizdrživi (pogotovo ako misliš da bi tak moglo biti satima
)
Pa ispada da je :D
Iako se iskreno ja jos dvoumim. Jest da je prvi puta bilo koma, al bilo je brzo.i da nije bilo dolantina mislim da bi mi bilo lakse. ja ga nisam trazila, dali mi ga eto za pomoc.
Ako budem i sad dosla dosta otvorena, s cestim trudovima i da ide brze, necu nista. Ako bude sporije,onda bih epi
Da, i ja bi voljela izbjeci epi, ali spremna sam na sve. Valjda cu biti pametnija kad to sve krene, ili ne?!? Hehe
Ja sam dolantin dobila na zadnjoj punkciji i bilo mi je grozno, lakse su mi bile one bez anestezije.
Ja sam se odlucila za epiduralnu, na tecaju su je dobro izreklamirali![]()
Bubekica - pogotovo sam za epiduralnu kod induciranog poroda, gdje sigurno dobivas drip. Ma super ce ti to porod biti, frendica mi kaze da ni ne zna sto su to trudovi, hehe Isto je imala inducirani.
Moje iskzstvo s epi nije bajno: nije djelovala. Kasno su je ukljucili, a vjerojatno i krivo aplicirali. Ostala iskustva za koja znam su redom pozitivna.
A ja znam sto su trudovi kad ih imam vec danima na random... i to neke onak bas da te na pod zasarafe.
U vinogradskoj sam
Optimist- prije 2 tjedna je željezo bilo u redu .tek 3.01 idem na pregled opet
Cure koje ste u završnici sretno , stižu najdivniji Božićni pokloni
Kod nas nema epiduralne , za carski samo opća ili spinalna , makar kod nas dosta forsiraju prirodan porod , mali grad nema opcija ...
Na tecaju su na sv duhu reklamirali onaj plin. Da li je to netko koristio? Htjela bi cuti iskustva iz prve ruke. Epiduralne me strah zbog kicme i glavobolja poslije. Dolantin su mi dali na prvom porodu i samo me osamutio između trudova, bolilo me kao i bez njega, tak da to necu. Ma ako sam 3 puta rodila bez icega budem i sad. Jedino ako se oduzi , tko zna.
bubekice, cestitam i ovdje!!!
Brzo se oporavite, puno se mazite, javi nam se kad budes mogla![]()
bubek javi se kad se probudiš
ivancica sretnoooo!!! Nek je što prije divan izvještaj ovdje!
Bubekica - evo čestitam i ovdje!!! Uživaj sada, napokon je stigao
Ivancica - javi se i sretnoooo
Ja danas bila na kontroli, nesto malo vise uloziva nego prosli put ali jos nista konkretno. Iduca kontrola za tjedan dana, a tada ce biti termin.
Ja sutra ujutro idem na zaraznu. Malcu izbijaju kozice.
A ja ih nisam preboljela, no prije par god imala granicna antitijela.
Muz me ne moze voziti jer moji ne mogu paziti malca jer nisu sigurni jesu li preboljeli. Bas mi je krasno.
Danas sam 38+1
Vrci,
pa nema toliko straha za tvoje roditelje, osim ako nisu jako stari i jako bolesni. Ako su preboljeli, sve je ok. Ako nisu, u slučaju da dobiju kozice, neka se odmah jave na zaraznu da dobiju potrebne terapije.
Sretno draga!!!
Tata ima 78 godina, mama 67. Znači imaju godine. Plus tata je srčani bolesnik (preživio srčani udar i ima 2 stenta). Tako da...nije mi baš drago
Ali mislim da postoji velika šansa da su preboljeli. Mislim, ako ja imam antitijela valjda znači da sam i ja bila u neko doba djetinjstva zarazna i nisu pobrali od mene
Joj Vrci, sad još i to
Ja sam se jutros pola sata tresla. Odem na wc, no2, završim i krv. I onda pitanje odakle. I sve mi se činilo da ću na hitnu i da je vaginalno. Pa sam neko vrijeme analizirala i zaključila da ipak nijeAli još sam na oprezu s crvićem sumnje
![]()
Muma,hemic?
Danas bila do podneva u zaraznoj, kazu da imam antitijela. Al svejedno da dodem ak sto primijetim zabrinjavajuce
Danas dakle 12 dana do termina, malu jos izbijaju, ima blagu temperaturu. Ajd barem lezi i gleda crtice, i ja odmaram uz njega
Evo da se javim. Jučer u 11 h došla nam je mala helena. Duga 45 cm i teska 2700. Ekipa doktora i sestra zltu je stvarno super i iako je moj porod bio operacija ostalo mi je u jako pozitivnom sjećanju. Budem napisala malo više na onoj temi priče s poroda za koji dan.
![]()
Ivancica, cestitam od srca!!!!
Moj je dobio koze kad je mala imala tri mjeseca, nije ih tada pokupila nego točno ma ročkas
Cestitke za malu imenjakinju s H
Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.12.2017. at 20:24
Da, kažu da bebe imaju do 6mj mamim imunitet na kozice
Mog je večeras satralo, baš mi ga siroče teško gledati...valjda bude brzo bolje
Ivancica čestitke na mrvici!
Vrci drži se, sezona je kozica i mene je strah da mala sad u finalu ne pobere bilo to ili sto drugo jer jedva sebe nosim a kamoli još i to.. tješi me sto ne ide u jaslice pa smo rizik umanjili.
Kod nas je dobro da je muz sad na kolektivnom godisnjem do tri kralja,plus sto ce biti doma i za bebu. Pa on puno pomaze i radi oko malca
Moji nisu sigurni jesu li imali koze, a kako zivimo s njima sad smo u karanteni na katu. Barem dok je malac zarazan
Inace uopce nemam osjecaj da sam 11 dana do termina. Samo da priceka beba dok malcu ne bude bolje, jos kojih 5 dana
Posljednje uređivanje od Vrci : 24.12.2017. at 11:08
Vrci, uffff, izdrzite...sreca pa ti imas antitijela.
Ja nisam preboljela kozice i bas ih se bojim. Nisam vadila antitijela.
Nego, boli me desno stopalo, tocnije, jedan manji unutrasnji dio, na njegovoj lijevoj strani, navecer zna malo i oteknuti, pipam neku ispupcenu kost na tom dijelu...e tu me boli (ta kost je i inace ispupcena).
Je li imao netko slicno iskustvo?
Ivancica - čestitaaaaaam! Jedva cekam procitati tvoju pricu... uživaj dalje sada
Hvala Bogu!
Curke koje slavite, sretan Bozic, svima drugima ugodne blagdane zelim!
Ivančice čestitam !!!
Muma dobro da je lažna uzbuna, puno prerano bi bilo da ne
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Cure ove dane nisam citala sad vidim puno promjene. Cestitam svima koje su dobile svoje bebe.
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Sretan Bozic svima koje slavite!!!
Ja sam se tako naradila ovih dana da su me jucer uhvatile kontrakcije, vec sam pocela mjeriti vrijeme,ali sam zaspala
Nestalo mi je pola posta. Dakle probudila sam se u komadu tako da je ocito sve ok. Samo me kosti dole bole kao da se sve rastegnulo. Sutra sam 35 tj, tak da je valjda sve to ok.
Cure, da li je ipak moguce da normic od 2mg malo uspavljuje bebu? Moje bebe ni inace nisu bile previse aktivne, ali imam osjecaj da je ovaj momcic jos mirniji. Javi se on svaki dan, ali mislim da bi mogao i cesce