Muma o da, uspava ih, ne brini. Ja sam se isto znala zabrinuti..
Muma o da, uspava ih, ne brini. Ja sam se isto znala zabrinuti..
Ja sad znam popiti pola normabela, isto me lijepo umiri i smiri kontrakcije Al beba je puno življa.
Normalno je da ako nas umiri da i bebu umiri jer prolazi kroz posteljicu.
Naravno da ništa pretjerano nije normalno pa tako ni ne osjećanje bebe pretjerano dugo.
Muma je pitala jel normalno da se beba umiri, normalno je, djeluje i na nju.
Da. Normabeli uspavljuju bebu i mogu uzrokovati "mlitavu bebu" nakon rodjenja ako se piju do rodjenja (koliko sam citala, to je kratkotrajno, ne radi se o pravoj hipotoniji). Proucavala sam to dok sam ja vagala dal da ih uzimam ili ne, pa sam odlucila ne jer sam vec bila u bolnici i uz 34tt. Ali...prati.
Posljednje uređivanje od Sybila : 26.12.2017. at 13:24
A javlja se on, ali ne često. I dođe mi da izbacim taj normić... Ništa, neću piti par dana pa ću vidjeti razliku s njegovom aktivnošću i kontrakcijama.
Muma, možda je samo takva beba. I moj prvi nije bio udarač, a ova malena je non-stop u pokretu skoro
Meni recimo kad uzmem normabel beba se skroz umiri, nema je sigurno 3-4 h , možda neki manji udarac , a onda ponovno po starom, nije neki udarac kao prva ali ok se javlja. Znaci bas mi je povezano sa normabelom, s tim da ga ja uzmem bas kad su mi bh stalne jedna ta drugom, cca 1 tjedno, u zadnje vrijeme po pola uzmem jer sam skužila da mi pomogne i pola a beba se toliko ne umiri.
Be znam koliko ih ti uzimaš , probaj bez pa ćeš mu skuzit aktivnost.
Ista svar mi je bila u prvoj T s tim da sam tad uzimala 1 dnevno u prosjeku, isto se umirila na par sati a onda po starom.
Ja sutra imam pregled i vjerojatno ce me poslat u rodilište
Uf koji strah me vata mislim da nocas nema spavanja! ,
Zasto mislis da ce te poslati?
I ja sam sutra u trudnickoj...
Mi se upravo vratili s pregleda (sutra 19 tt). Svi organi na mjestu i prsti na broju.
Curka luduje, a ja još ništa ne osjećam![]()
Pa tako mi je zadnji put govorio da se dogovori carski zbog niske posteljice!
Meni je kontrola u petak i navodno ce mi gledati plodnu vodu, da li je netko radio to? Jel bolilo?
Meni je sve teze i najradje bi da me ostave u bolnici i da tamo lezim i mirujem. Ko ce svaki drugi dan na kontrole, ufff. A termin mi je za vikend pa vjerujem da cu morat cesce na preglede.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene pregled plodne u prvoj trudnoci nikad nije bolio. Al kazu da ovisi o otvorenosti, tvojoj opustenosti i doktoru
Vrci - thanks, ja sam tek za pola clanka uloziva bila prosli petak, ne znam kak mi misli gledat ak sam jos zatvorena al ok, hmm
Joj sad sam vec postala jako nervozna.
željkica koliko ti je sad tt? Misliš da će te odmah ostaviti do carskog?
MonaLi ali pa ne može ti raditi pregled plodne vode ako si zatvorena. Pa kako će? Neće ti valjda otvarati cervix!?
Munkica bravo! Barem ti uživaj!
Ja sam do sad (moram provjeriti unazad postove) nekih mjesec dana pila 1 x 2mg normića dnevno. I nisam se do sad zamarala s njegovom aktivnošću jer je bio manji a ja u pokretu pa sam znala da ga ne "hvatam" svaki put. Ali sad sam ipak 28tt i osjećam da je narasao pa sam primijetila da se ne javlja često. Jučer sam ga uhvatila 3-4x u akciji. Izbacila sam normić. Počet ću od danas baš intenzivno pratiti. Ali ni moja prva dva miškeca nisu bili u trbuhu puno više aktivni, samo što sam se sad zabrinula jer sam prvi put u životu na normićima. A dok čujem da bi beba mogla biti uspavana, i naročito hipotona, dođe mi da vrištim - ne hvala ponovno. Evo sad je prva akcija u tijeku. Ako će biti aktivniji, definitivno ne nastavljam s normićima. Samo da ne postanu kontrakcije prečeste.![]()
Muma - nemam pojma, mozda racuna da cu biti bar malo otvorena u petak... vidjet cu. Ne zeli ona na silu otvarati to znam jer je tako rekla prosli put.
A sretno! Kako ti je Vrci rekla, ovisi o tome koliko si otvorena, veličini amnioskopa, nježnosti... Ako će ti raditi pokušaj se opustiti.
Kod mene ctg ok, s jednim mini-trudicem. Cerviks pola clanka, tijesno 2prsta otvorena.
U utorak opet, il rodiliste prije jelte :D
Kod mene isto sve ok,dosla sam kuci kaze dr da nema potrebe da lezim u bolnici,sljedeći tjedan pregled i dogovor za carski.
Muma pa vidi da, ako ništa drugo ćeš si uzet normabel po potrebi kad te bas operu kontrakcije. Tako je meni propisan, kad je gusto. I uvijek smiri lijepo.
Evo i mene sa pregleda. Curka 2440, uloziva za clanak. Nalravula mi je i bris za streptokok. Ovo mi je bio zadnji pregled kod moje gin, sada za 2 tj.u klinici. Imala sam trudic na uzv , dr je trebala čekati da prođe. Kaže da je jaki a ja sam ga jedva osjetila. Znaju me puno vise boliti inace a imam ih i po 10-15 dnevno. Sada kad znam da je ok da se rodi sam nestrpljiva...
Eci koliko si ti tj?
Eci, super, jos malo
Muma, ima li razlike u aktivnosti malca?
Eci - super za pregledide to polako hehe
Ja nastupam sutra, nadam se da sam otvorena bar nesto... u subotu mi je termin.
Eci ti si tjedan manje od mene
MonaLi možda budeš na dnevniku![]()
MonaLi sretno na pregledu!
Dominik, kako ti stojis sa kontrakcijama i otvaranjem?
Evo mene sa kontrole, prohodna sam za prst, plodna voda pocetno mlijecna, ctg ok i rekla je da ce me u ponedjeljak hospitalizirati tako da sam pod nadzorom zbog IVF-a i torzije jajnika koju sam imala. I kao da moram roditi do 41.tjedna, znaci iduci tjedan svakako :O ajme van sebe sam.
Mozda bude i prije ko zna, mozda jos stignem i na dnevniku biti da, haha
Imam ih kroz dan sigurno 10ak, spasmex i magnezij i ležanje mi pomogne , kad je neizdrživo jedna za drugom uzmem normabel.
Otvorena sam bila za vrsak prsta pred 15 dana, drugi tjedan ćemo vidjet stanje.
Htjeli su mi Dat neku injekciju zadnji put protiv kontrakcija, ali sam odbila jer me strah jer dojim.
Ja sam mislila da će mi ctg pokazat trud koliko me zna boljet kontrakcija, ali nije, a vidiš tebe nije bolilo a zabilježilo ti trud
Mene kontrakcije ne muce, pojave se tu i tamo, al me od jucer uzasno dolje sve pritisce. Ne boli, ali je neugodno. Uloziva sam za vrh prsta vec 2 mjeseca,ne mijenja se za sada, kaze dr da je to za trecu trudnocu odlicno. Danas sam 34+1.
I dobila sam vanjske hemeroide, prvi put u zivotu... grrr.... mogla sam i bez toga
Narucena sam 16.1. za pregled kod Podobnika, pa cemo vidjeti u kojem smjeru ce se situacija razvijati. Jer ako mi pukne vodenjak, ja do Zg ne stignem. Prije toga imam zadnji pregled kod svoje dr 09.01. tad cu biti 35+5.
MartinaP koliko si od ZG? Ja isto planiram za ZG kad krene
Oko sat i 15 minuta, radnim danom mozda i vise. S obzirom da sam imala 2 jako brza poroda, ne bih se usudila krenuti ako vodenjak pukne. Nadam se da nece, pogotovo ako ostane na zadak.
Bravo za sve preglede. Ljepše je sigurno čekati dan D kod kuće.
Ja sam bila na jednom izvanrednim pregledu na 35+1. Sve je ispalo u redu, nisam se otvarala, bolovi trajali dva i pol dana i onda nestali sami od sebe. Biti će mali stisnuo nešto što ne treba
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
MonaLi- ja sve imam osjećaj da ćemo te ipak gledati u dnevnikuI sretno
))
Nego pitanje za sve..nisam našla na temi ali u zadnje vrijeme su mi bradavice jaaako velike i kao da su se pojavile smeđe krastice i sve to naravno nenormalno srbi. Od lijekova uzimam samo utriće pa neznam dali može biti povezano.... Za par dana je kontrola ali htjela sam i ovdje pitati.
Ivana - hvala ti... bas sam uzbudena i prestravljena u isto vrijeme
Bradavice su i meni poprilicno velike i isto imam kao neke male kvrgice okolo ali to je navodno normalno?!? Koji si tjedan?
Da baš to velike s kvrgicama, al mene brine tih par smeđih krastica. Pa sad sam 21+5... Samo hrabro, što si sve prošla, proći i ovih zadnjih par dana![]()
Za krastice pitaj, iako mislim da je to sve normalno.
Da, jos samo da porod prodjem i da bar malo "mirujem"
MonaLi, mogu misliti kako si uzbudjena!!!
Ako budes u Dnevniku, nemoj nas zaboraviti pozdraviti
Neka vam je sretno!
Ivana, mene su cice u nekim tjednika jako svrbile. Mislim da ne trebas biti zabrinuta, ali svejedno pitaj, za krastice ne znam.
Svrbi li te ista drugo na tijelu?
Posljednje uređivanje od Optimist : 30.12.2017. at 20:37
Optimist - hvala ti... haha ne vidim se bas u dnevniku, ali poslat cu pozdrave na forum ako budem hahaha
Optimist ne svrbi nista drugo..nesto mi je prijateljica rekla da je ona koristila ulje za bradavice al nisam pitala jel bi moglo sto ublaziti u ovom slucaju.. MonaLi cijeli je dan pred nama, svasta se jos moze dogoditi!
Posljednje uređivanje od IVANA 86 : 30.12.2017. at 21:17
Jel se sta kod koga pomice,oce li bit novogodišnjih bebica?
Bademovo je ulje super za to. Ja sam se mackala svaki dan i jako mi je pomagalo. Najobicnije bademovo. S tim da pazi na nadrazivanje bradavica - endometrioza i twinsi su sami po sebi problematicni, a stimulacija bradavica uzrokuje kontrakcije. Znaci predjes jednim pokretom i to je to![]()
Cure sve najbolje u novoj godini, neka nam dječica budu živa i zdrava !
Ima novosti?? MonaLi?
Muma kako si ti?
Hvala, i vama svima sretna nova
Nema novosti, od danas sam u Vinogradskoj pod njihovim nadzorom, mozda sutra na viziti saznam nesto vise. U svakom slucaju jako sam uzbudjena
Sretna nova cure
I ja sam sutra u TA opet, u cetvrtak termin. Malo me frkica hvata...
Sve najbolje cureeeee!!! Da su nam trudnoće što mirnije do terminskih i divnih poroda
MonaLi bilo bi bolje da si otišla s trudovima, ali ajde, svejedno ti je dobar ulazak u Novuideš po bebušku
Vrci javi se nakon pregleda
Ja sam ok. Malac je jako aktivan, osjetim da je narasao, a koliko, vidjet ćemo danas u 18.40h. Za čudo, nekako sam danas mirna, nije mi uopće panika zbog ovog pregleda, iako znam da mogu u bilo kojem trenu ostati hospitalizirana. Svejedno, prkosim sama sebi i nadam se da je još uvijek sve ok![]()