Stranica 570 od 581 PrviPrvi ... 70470520560568569570571572580 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 28,451 do 28,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala cure, popratit ću sad proteine. Nije baš ni da sam se klonila špeka i sl. ali definitivno idu češće na meni.

Ogtt u ovoj trudnoći nisam radila, u prvim trudnoćama jesam i sve 5. Sad je rekla da me neće maltretirati kad niti previše kila kod mene niti kod bebe (kao i prije)...dapače, do ove faze skupim čisto dovoljno ja bih rekla...ali sad kreće problem. Šećer mi je na kks bio 5.0 ali sam jela navečer čokolade i kekse (nisam planirala vadit krv za taj nalaz ali je tak ispalo). U prošloj trudnoći sam ga neko vrijeme i kontrolirala sama svaki dan, i sve ok. Omegu pijem tekuću od Childlifea (koju i moja E), po preporuci jedne farmaceutkinje.
    Za trombofiliju nisam nikad ništa radila, niti kontrolirala razine vitamina. A gle, vitamine sad na strogom mirovanju vrlo vjerojatno ni neću kontrolirati
    U zadnje vrijeme nemam apetita, ali jedem reda radi. Mučnina ili sl nemam, osim što mi je sad koma zbog cordipina (glavobolje)... To je to

Bilo kakve daljnje sugestije slušam

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ako te slucajno hospitaliziraju, inzistiraj na prosirenim pretragama. Isto tako ti vitamin D mogu provjeriti u bolnici.
    A da ubacis vitamine b skupine da ti malo otvore apetit?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ako te slucajno hospitaliziraju, inzistiraj na prosirenim pretragama. Isto tako ti vitamin D mogu provjeriti u bolnici.
    A da ubacis vitamine b skupine da ti malo otvore apetit?
    Nemam pojma. Mislim da je možda problem što sam trudna pa mi je želudac malo stisnut Provjerit ću koliko ima B vitamina u prenatalu.
    A ovo ću definitivno tražiti ako me hospitaliziraju!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja bih da ti jos provjere barem lac, aca (antifosfolipidni sindrom), koagulogram itd.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Inace, ja imam trombofiliju i od pocetka trudnoce sam na heparinu (Clexane 0,4).
    U 26-om tt (pisala sam prvo ovdje) sam osjetila laganije, ali upozoravajuce bolove u krizima i trbuhu pa sam otisla na hitnu.
    Poslije sam se javila mom dr., napravili smo obradu, doza heparina mi vise nije bila dovoljna, povisili su mi je, uveli i Aspirin 100 (iako nemam antifosfolipidni sindrom).
    I zbog tog mi je beba malo veca, heparinske bebe su obicno teze, a ja sam na terapijskoj, ne na preventivnoj dozi.
    Protoci su bili u redu, ali da nismo pratili koagulaciju, ne znam kako bi zavrsilo :/
    Trece tromjesecje je i inace najriskantnije za koagulaciju pa te zato malo tjeram u tom smjeru, mozda pogresno
    Posljednje uređivanje od Optimist : 04.01.2018. at 15:40

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma gle, ja to sve mogu fino popricat sa svojim frendom ginekologom koji radi tu u rodilistu. Tako da, svaka informacija mi super dode.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pola poruke mi mob posalje. Pokusat cu bez smajlica. A zar ne mislis da bi onda i protoci bili losiji? Ne razumijem se u to pa pitam.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pretpostavljam da u nekom trenutku bi, ali ne odmah.
    Ne znam ni ja kako taj dio price s protocima funkcionira, tu sam sve prepustila svom gin. kojem vjerujem, bitno mi je da cujem da je sve u redu, dalje ne pitam.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Optimist,

Ipak sam jucer isla na hitnu, kako bi mirnija bilai a ne doma se mucila sa 100 pitanja, radi bh...ne otvaraju me , tj cerviks mi je 5 cm, sto je super, tako da je toto sve kao normalno...
    A stoda se tice tog heparina i svegada, moja beba nije nista veca radi toga :/ tj.sad je bila procjenjena tj.bedrena kost je bila za tjedan vise, ali ostale mjere tocno odgovaraju..tebi je veca beba radi heparina?
    A sto se tice te koagulacije i tog svega, ja samo radim d dimere, aptv i to, bez anti xa. Kad sam pitala za to, rekao mi je da 0,4 clexane nije terapijska doza i da nije potrebno raditi to....sad od iduceg tjedna povecavam heparin na 0,6.
    Rekao mi je od 28 tt, iduci sam 27 + nesto dana....pa cu odnah prijeci na vecu dozu. Andol cu za sada ipak jos ostaviti, do mozda cca 30 tj.
    Idem opet na fetalnu pa cu vidjeti da lije se ona rupica zatvorila....ali mozda ipak budem na andolu do 32 tt, do kad se on u biti i dalje.

MonaLi,
    Ajdeeee, kad ce viseee? Sto su rekli na viziti dns,??

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mono, super za cervix, odlicno!
    Ja tek sada mogu reci da znam sto su bh kontrakcije, pocele su biti cesce i intenzivnije prije jedno 7 dana. Ono prije je bilo zbilja rijetko. Sad me uhvate dok hodam, malo vise radim, a cini mi se i kad se bebonjica proteze.

Pa super da ti je beba normalnih mjera, heparinske bebe znaju biti vece, ali nije to nikakvo pravilo. To sam negdje procitala i priupitala svog gin., rekao je da je to tocno, znaju, ali ne moraju biti vece.

Ajde, sad tako i tako prelazis na vecu dozu heparina, iako se ja ne bih slozila za taj anti xa. Meni su po njemu i skuzili da mi je doza od 0,4 postala nedostatna. Terapijska ili ne, on je pokazatelj je li ti doza stima.

Za Aspirin je meni rekao do daljnjeg pa pijem dok mi ne kaze da prestanem.

Sutra uzv!

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Optimist,
    Od kojeg tjedna su tebi pocele te bh??
    Makar mi.je dokt.na hitnoj rekla da cak to ni ne moraju biti kod mene bh, da moze biti od sirenja maternice, makar ja sam sigurna da ih imam, bas osjetim grc, ne stvrdne mj se uvijek trbuh, ali kad se stvrdne to sigurno jesu bh.
    Meni su bile bas ceste, ali cak mislim da su mi isto tako pocele od probave..promijenila sam prenatal, narucila sam neki s aktivnim folatom s Iherba, mislim da ima puno vise zeljeza nego sam do sad uzimala, i stolica mi je dosta crna, do sad nije bila, pa mozda je to sve povezano sa probavom i svime time. Ugl.necu piti taj prenatal...
    Sretnooo sutra na pregledu...
    Koji si tt??

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zapravo mogu reci da su mi bh pocele tek prije tjedan dana, ono prije je bilo jaaaako rijetko i sporadicno, sad nisam ni sigurna jesu li to bile bas bh.
    Sad sam 32+4.
    Jesi probala povisiti dozu magnezija?
    Hvala!

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Mono - super da je sve ok kod tebe ma joj ja jos cekam trudove, na viziti su rekli da ce pregled biti u nedjelju pa da ce vidjeti sto i kako. Kao nema smisla zuriti sada i inducirati ako je sve ok. A moj mali nece van, aaaaaa

Sent from my iPhone using Tapatalk

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Željkice, sretno
    Hvala!Bas sam večeras placljiva i svasta nešto!
    Lipo te vidit tu,koji si sad tjedan?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala!Bas sam večeras placljiva i svasta nešto!
    Lipo te vidit tu,koji si sad tjedan?
    Samo sam svratila da ti poželim srecu ❤️
    Sad sam 16+1, u zadnjoj trudnoci mi je na taj dan puknuo vodenjak tak da sam bas napeta i pratim svaki signal tijela..

Ti ces jos malo grliti svog malog dečkića ❤️ Brzo ce proci bolnički dani pa se onda doma mazite svi skupa.
    Ja sam bez svog miša bila 5 dana kad sam imala taj spontani i dosla doma bez smotuljka, zamisli samo te tuge.

Puno pozitivnih misli i vibrica ti saljem Cuvaj se i drzi se...

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mono super za pregled
    MonaLi tvrdoglavi žalac, to su jarčići[emoji38]
    Blubella vibramo da ovog puta bude mirno i školski do kraja.
    Meni je danas neki ok dan. Malac se pomakao pa ni ne lupa po cervixu. To je pravo olakšanje. Naručujem se frizeru, na depilaciju i sl pa da na miru dočekamo o the dan. Nego već dva dana me svrbi trbuh i grudi ma ustvari sva koža od struka na gore.
    Jel moguće da još bujam ? Danas smo 36+2

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Optimist,
    Koliko kg imas ako smijem pitati? Pitam radi te doze heparina. Navodno osobama do cca 70 kg je dovoljna doza 0,4....
    Jesam, povisila sam dozu na 2 puta po 375, i dalje je bilo isto. Sad vise ne obracam ni paznju na te kao bh, jer znam da mi ne skracuju cerviks..ali po tom osjecaju, su me i dns par puta uhvatile, ne toliko puta kao onaj dan...u ned mi je najgore bilo mislim...

MonaLi,
    Koji ces tjedan biti u ned?? Kad oni induciraju?? Da li si otvorena bar malo?? Gledaju ti plodnu vodu?? Ctg ti rade svaki dan??

Bluebella,
    Vjerujem da ce sve biti ok ovaj put )

Pak,
    Kad sam bila jednom prilikom na hitnoj, dosla je cura isto koja je dobila svrab po cijelom tijelu, to joj je bio znak i prvog poroda, ugl.dobro da je dosla jer je taj put vec bila otvorena 3 prsta....ugl.zelim reci da je mozda kod tebe to znak da ce porod stvarno brzooo ! Sretnoooo

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Bluebella,da neopisiva tuga,vjerujem da ce sad bit sve uredu!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mono, taman sam bila oko 70 kg kad sam presla na 0,6 i pred 3. tromjesecjem.

pak, meni je bio malo povisen jedan jetreni enzim pa sam se cula s mojom prim. gin., priupitala me svrbi li me tijelo, rekla sam ne pa je rekla da nista, da pijem dosta tekucine, ne gazirano (gazirano niti ne pijem) i to je to.
    Danas cu vidjeti sto moj mpo gin. kaze, ali se ne zamaram.
    Uguglala sam taj jetreni i svrab i izguglala kolestazu, ali nije to, ipak napominjem ako te pocne jako svrbiti.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nalazi su mi super, vadila sam prije tjedan dana.
    Iako imam jako suhu kožu za čudo nisam dobila niti jednu striju a imam veliki trbuh. Nadam se ako se sada još budem širila naglo pred kraj da ni neću popucati

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod mene dan nakon termina nista novo. Nalaz isti, kontrola za 2 dana.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Optimist,
    I ja sam na pragu 70, hahaha sad, i sad ulazim uskoro u 27 tjedan.
    Pocinjem s 0,6 u 27 + 3, to je petak, taman tad podizem heparin

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mono, bas sam razmisljala o korelaciji heparina i tezine...nikad mi nitko to od strucnjaka nije spomenuo niti sam procitala taj podatak.
    Zapravo, ne poznajem niti jednu zenu koja je bila na dozi vecoj od 0,4 u trudnoci, a sigurno su bile preko 70 kg.
    Mislim da su jedini pravi pokazatelj krvne pretrage i da se doza ne bi trebala povecavati napamet.
    Cestitam na 27 tt, sad ce ti ipak postati malo lakse

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam čitala o heparinu i težini, zapravo su i mene pitali koja mi je kilaža radi doze.
    Isto tako čitala sam i da su ove doze naše placebo pa ono[emoji849] . Dokle god djeluju dobro je.
    Optimist na zadnjem kongresu na Brijunima je baš bila tema heparin u trudnoći i navodno su se dr složili da kod ovih lakših mutacija nema nikakvog učinka. Kako god, sudeći po tome možemo doći do zaključka da će ga sve teže prepisivati pacijentima.
    Ja imam blaže mutacije i nisu mu koregirali dozu ali sam bila i na aspirinu do 34 tt iako sam debelo premašila 70 kg

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I svakako mislim da bi se svaki lijek uostalom trebao davati uzimajući u obzir sve parametre. Krvna slika je u ovom slučaju jako bitna

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo i mene,vratilo me kuci da sta cu lezat preko vikenda tamo a nema potrebe, u ponedjeljak cu znat sta dalje,al najvjerojatnije u srijedu carski.
    MonaLi sta je kod tebe?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dosli s pregleda, sve OK, malo usporila s rastom, sad ima 2 kg, protoci uredni. Danas 32+5.
    Bila je jako aktivna, jedva ju je snimio
    Zijevala je, stavljala prstice u usta
    Cervix 3,4 cm, odlican.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

cure, ja cijelo popodne imam neke kontrakcije u razmaaku od 15-20 min. Ne pojacavaju se pa pretpostavljam da su bh. Ali ono sto me brine je da se beba umirila. Malo se promeskolji i to je sve. Znam da se bebe prije poroda znaju smiriti, ali moji su i na samom porodu skakali i lupali me.
    Ajde cure koje ste vec rađale , umirite me !

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Još sam u komadu, trudovi su prestal8, beba se probudila , od 5 se vrtim po krevetu. Ovaj zadnji mjesec je bas tezak...
    Optimist - super za pregled i slatku bebicu!
    Zeljkica - ajme pa to je za cas! Sigurno si uzbuđena!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I ja vise hocu roditi, ubija me ovo cekanje nakon termina

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jos nisam svjesna al vec sutra ce panika bit ,u pon idem u rodilište i u utorak je carski!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

željkica, MonaLi i Vrci...ma sve ćete u roku dan-dva roditi. Samo hrabro željkica
    Optimist divno, barem netko eto uživa

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Eci, super da se curkica razbudila, mogu zamisliti zabrinutost!

Ajmo, trojka, male jarcice na sunce, bas su trvrdoglavci

Muma, da, hvala Bogu, ali ipak mi je maaaala buba u uhu da je manji zastoj...iako znam da je to procjena koja je podlozna pogreskama, a i ona je, za razliku od inace, bila dosta nemirna.
    Prosli put je bila prenapredna, sad malo u manjku u nekim poljima, ali sve skupa odgovara tjednima.
    Je li imala neka od vas slicno iskustvo?
    Gin. nije zabrinut, rekao je da je sve u redu, ali, eto, ovaj put malo ipak brinem.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Gin. nije zabrinut, rekao je da je sve u redu, ali, eto, ovaj put malo ipak brinem.
    Eh, vidiš sad kako je meni. Ali ja vjerujem da je kod tebe zabuna u mjerenju! Možda baš zbog akcije. Iako, i moj je bio zadnji put nemoguć Ali mi radi uzv 3x duže nego drugim trudnicama, i nije do sad nikad bilo greške Nemaš što nego čekati idući uzv.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bas tako, cekati sljedeci uzv i to je to. Iako vjerujem da je sve u redu.
    Eto nas, sve ovdje od uzv do uzv

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ovo je sad utrka ko ce prije!
    MonaLi se jos danas nije javila??

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam opet sutra na pregledu, nadam se i dalje da ce krenut prije

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

MonaLi je jucer navecer rodila. Javit ce se

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    MonaLi je jucer navecer rodila. Javit ce se
    Aha nisam znala,nadam se da je sve ok!
    Vrci onda ja i ti nastavljamo utrku !

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Optimist - super za curku i jedna je moja takva,nikako da se smiri da ju izmjere,jedna 2kg,druga 2,1kg...danas 32tt,totalno zatvorena,sve super.Jedino što me malo brine da me evo zadnji dva puta boli svaki vaginalni pregled,kaže doktor da sam jako uska...baš onako jako neugodno i malo bolno...
    MonaLi - čestitam

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

MonaLi! Čestitke i čekamo da se javiš!

Meni danas pritisak ne mogu stajat, svaki pokret bebana me boli ufff

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

MonaLi cestitke!!!

Hadasa, za blizanke i 32 tt su prilicno velike, iako procjene mogu dosta pogrijesiti. Mjeris si secer?

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Na dijabetičkoj dijeti sam,bila sam jedan dan u bolnici opet na profilu,šećer je u redu,doktori kažu da je sve ok i da odgovaraju tjednima,u mjesec dana nisam dobila ni gram,jedino mi malo željezo na granici. Opet imam profil za 20 dana...u procjeni mi još piše -/+ 250gr,tako da...ne znam .ultrazvuk je bil temeljiti,sve je pogledao ok je..samo su gospodične bile nemirne,čak su mi digli 2000 kalorija dijetu,ali nemam ni ovako teka baš...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Aha nisam znala,nadam se da je sve ok!
    Vrci onda ja i ti nastavljamo utrku !
    Ti barem znaš kad si na redu. Ja sam već luda i živčanim. Cijeli dan čistim, hodam, pospremam i ništa me ne boli ni malo. Ova se zalijepila unutra i ni makac

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

MonaLi, cestitam!!!

Hadasa, odlicne curke, zvuci kao savrsena blizanacka trudnoca!

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Meni je prijateljica rekla, koja je dokt.ali nema veze s gin.da se u pravilu osobama do 70 kg daje 0,4. E sad...da, to je sve placebo doza...

Optimist,
    Bravoooo za curicu i cerviks. Ako su protoci uredni, nema brige mislim !

Ajde cureeeee, valjda cete uskoro roditi. Vjerujem da su ovi zadnji dani i tjedni uzasni, kao i sam pocetak.
    Sretnoooo svimaaaa

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Fala ti, mono, i ja se nadam da je malena dobro!
    Ma neka nama heparin pomaze, a neka se doktori brinu o dozi.
    Jesu se tebi prorijedile kontrakcije?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ovdje je bas napeto postalo!
    MonaLi cestitaaaam!!!
    Nadam se da ce se brzo javiti da cujemo kako je bilo.
    Cure, do kada ste pile zeljezo? Ja sam popila do kraja a gin ne mogu dobiti, mozda su na godisnjem. Ne znam dal mi to moze i dr opce prakse propisati?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja ostajem u bolnici, ne znam jel ide indukcija il ne. Kazu da se plodna voda smanjuje

Cekam da me zaprime

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Vrci sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •