Stranica 66 od 581 PrviPrvi ... 1656646566676876116166566 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam se u 2. T ubijala u grožđu. čak sam ga kupovala i po zimi kad je bilo oko 30-40 kn jer je to bilo jače od mene , unatoč svoj sili šećera koju sadrži. u 2. T sam izgubila ukupno 20 kg jer me nije nekaj ekstra vuklo na hranu i jer mije bilo užasno slabo ako bih ikaj (osim spomenutog grožđa) stavila u gubec.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam oko 1.5kg u plusu, danas smo 11+6. Nije bas da pazim sta jedem ali od kad sam trudna, svoj obozavani cips i smoki nisam stavila u usta. Jednostavno me ne trazi. A danas sam recimo jela odojak ( ne volim ga inace, mozda sam ga 3x stavila u usta) jednostavno je islo
    Voce i salate jedem kao i do sad.
    Kod mene tezina varira ovisno o odlasku na wc jer se s tim i dalje mucim
    Mislim da mi raste trbuh
    Dobro mislis

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Apropo vocu...s malom sam dobila 18kg s time da sam jela iskljucivo samo zdravo i brdo mandarina, kada kazem brdo mislim po kilu i pol dnevno.Gin mi rekla da je od toga, jer je ona sama napravila isto...ali mislim da to nisu ozbiljne kile jer su zaista brzo i otisle.Sada gledam, danima jedem normalno, uz povremene greske i dobila sam 5kg a prve 3 odmah na pocetku u sve skupa 5 dana!!A oko blagdana sam zaista svasta jela i niti grama i tezina mi zna varirati po kg dnevno, ovisi o probavi.U prosloj nisam niti gram dobila do 17tt, jos sam i zgubila

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mogu uzimat magnezij na svoju ruku? mislila sam si kupit šumeće
    koliko mg dnevno?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

možeš
    mislim da je doza oko 300-350mg dnevno, i većina šumećih je takva doza. Ako pretjeraš, dobit ćeš proljev. Ako ti nije dovoljno, probudit će te grčevi

netko mi je rekao da je bolje uzimati ga razlomljenog u više doza, da se tako bolje apsorbira.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a za debljanje od voća piše i na trudničkoj knjižici na zadnjoj strani, između ostalog može se dobit previše kila i od puno voća ili mlijeka.

ja neki dan u parkiću pola kila jagoda stukla

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    mogu uzimat magnezij na svoju ruku? mislila sam si kupit šumeće
    koliko mg dnevno?
    Mozes, na predavanju samoljecenje u trudnoci su rekli da je itekako pozeljan, jer sprecava grceve...dr.ulla marton ako sam dobro napisala...imas onaj direkt magnezij, e sada neki kazu da ti oblici magnezija nisu u potpunosti iskoristivi pa ja koristim magnezijevo ulje, proguglaj malo ali svejednu tu i tamo pijem donat, ili uzmem sumecu..jedino ne uzimati mjesec prije poroda

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

niko ne kaze da je voce nezdravo ali sa pretjerivanjem se nista ne dobija sem viska kilograma,ja ga takodje jedem uzimam ga svaki dan ali bez ikakvog pretjerivanja bas onako kako sam navela.Jeste da nije za temu ali moj suprug koji ima velikih problema sa trigliceridima pa je morao da skine 10-ak kg,pa da vodi racuna o ishrani gdje se uzima iskljucivo zdrava hrana bez masnoca,slatkisa,tjestenina i ostalog nezravog,navedeno je od voca limun,grejp,narandza,kisele jabuke i to po par vocki dnevno.
    Svako naravno odlucuje sta mu valja i odgovara a sta ne i po tome postupa.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Neka od vas je pitala za kantarionovo ulje.
    Jel pomoglo?
    Posljednje uređivanje od Lili_nova : 12.05.2014. at 13:18

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes, na predavanju samoljecenje u trudnoci su rekli da je itekako pozeljan, jer sprecava grceve...dr.ulla marton ako sam dobro napisala...imas onaj direkt magnezij, e sada neki kazu da ti oblici magnezija nisu u potpunosti iskoristivi pa ja koristim magnezijevo ulje, proguglaj malo ali svejednu tu i tamo pijem donat, ili uzmem sumecu..jedino ne uzimati mjesec prije poroda
    nisam nailazila na ovaj podatak da ne mjesec prije poroda, niti mi je doktorica spominjala, otkud ti to? Ne bih baš trpila grčeve u nogama mjesec dana ako ne moram.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tangerina, Mg se u pravilu preporučuje do 36tt jer djeluje i na mišiće maternice pa može "spriječiti"/odgoditi početak poroda (a time ga i otežati).
    jedan mi je dr zbog grčeva u listovima preporučio sok od rajčice (Mg mi tu zapravo i nije previše pomagao) i stvarno je upalilo - probaj s tim nakon 36tt. grčevi mogu biti i zbog manjka K.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    nisam nailazila na ovaj podatak da ne mjesec prije poroda, niti mi je doktorica spominjala, otkud ti to? Ne bih baš trpila grčeve u nogama mjesec dana ako ne moram.
    Evo frka je odgovorila...to se odnosi i na donat mg, samo ne znam dal se odnosi na magnezijevo ulje a cula sam da ako ga nema manjka u organizmu da nema ni grceva, vidjet cemo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    tangerina, Mg se u pravilu preporučuje do 36tt jer djeluje i na mišiće maternice pa može "spriječiti"/odgoditi početak poroda (a time ga i otežati).
    jedan mi je dr zbog grčeva u listovima preporučio sok od rajčice (Mg mi tu zapravo i nije previše pomagao) i stvarno je upalilo - probaj s tim nakon 36tt. grčevi mogu biti i zbog manjka K.
    dok dođem do 36. tjedna taman očekujem da ću jesti rajčice non-stop

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cure, znam da se morski plodovi, tuna, morski pas nebi smjeli jesti, no što je s hobotnicom i lignjama?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, znam da se morski plodovi, tuna, morski pas nebi smjeli jesti, no što je s hobotnicom i lignjama?
    Mozes, naravno pazi da je svj....ovo ostalo je radi eventualne zive u ribi.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Least ja sam jela i hobotnicu i ligne i crni rizot od sipe.
    Jedino sto izbjegavam od one moje alergije su kozice i skampi. Nakon onoga imam osjecaj da ih dugo, dugoo jos necu jesi. A vjerojatno nije imalo veze s tim.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni su rekli da se može i školjke ako su iz uzgoja, a ne vađene na divlje

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Jedno lijepo pitanje za viserotke:Kada ste osjetile prvo micanje?Ja neki dan, dolje nekih 2 prsta iznad stidne sam osjetila kao ono kada titra zivac ili sto bih rekla kao ribica 2-3 puta i prestalo je,koji put u snu bih isto osjetila... u toku dana jos koji put... danas evo vec 2h 3 prsta od stidne sa strane lupka li ga lupka,pa se migolji, mora da je to to

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

KrisZg dosta rano,negdje sa 14 ili 15 tt. I nije bilo zabune,to je bilo to

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    KrisZg dosta rano,negdje sa 14 ili 15 tt. I nije bilo zabune,to je bilo to
    Jap to je toJos par puta do spavanja, po noci osjetila kroz san i probudilo me u pola 6Sada je mir.

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I ja sam pocela osjecati prije par dana,sigurna sam da je to to
    onako kao da ribica prode ili kao skakljanje, na pola puta izmedu stidne kosti I pupka
    traje samo tren,ali izmami smijesak samo takav

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da da...ili kuckanjeFrodo, ti i ja smo si tu negdje jel?

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mislim da jesmo,ja sam danas 13+1
    termin 17.11.,mada ce vjerojatno ranije jer zbog 1.carskog idem I ovaj put na dogovoreni carski

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj frodo prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da jesmo,ja sam danas 13+1
    termin 17.11.,mada ce vjerojatno ranije jer zbog 1.carskog idem I ovaj put na dogovoreni carski
    Ja 13+5

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja 13+5

super
    onda cemo se druziti mjesecima I razglabati o tegobama
    jel mirujes ili?
    Ja jos najvise lezim,mama ce mi bitI kod mene sad par dana pa cu to jos iskoristiti za mirovanje
    pregled imam drugu srijedu u petrovoj,tko ce to docekati...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

koji osjećaj vlažnosti danas...ne strašno kao da se popiškim, ali onako vodenkasto, mliječno bijeli iscjedak, rjeđi malo nego inače. Kako je vama curke koje ste oko 34,35 tj?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Least nemam nikakav. Iako za vikend sam imala osjećaj da mi je stalno nešto mokro, al nije ništa bilo osim što sam češće mokrila.
    Sad je opet sve kao prije.
    Jedino što sam se počelo događati (kada duže stojim il hodam) je ta neka oštra bol koja se zadrži par sekundi i prođe. Javi se baš jako nisko, oko stidne kosti i u unutrašnjosti vagine.
    Ne znam kako bi vam opisala, al valjda je to normalno.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

super
    onda cemo se druziti mjesecima I razglabati o tegobama
    jel mirujes ili?
    Ja jos najvise lezim,mama ce mi bitI kod mene sad par dana pa cu to jos iskoristiti za mirovanje
    pregled imam drugu srijedu u petrovoj,tko ce to docekati...
    Mirujem u smislu da nekaj napravim, pa legnem malo, pa opet nekaj...secem normalno, popijem normabel po potrebi, ne mogu bas lezati, osim danas.Lezim i tamanim jagode Meni zacudo sada brzo vrijeme ide...u odnosu do sada.Samo odmaraj i iskoristi mamim posjet

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Lili uopce nemas nikakav iscjedak? Meni je onak kremasto bijelo, nekad gusce, dana lagano rijetko na momente, pa ne znam jel to ok...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bila sam danas na uzv
    NN 1.4mm
    Nosna kost 3.3mm
    CRL 5.73cm
    Kaze doka da je sve u redu. Nema nikakvoh iscjetka osim utrica, nema hematoma
    vidjeli smo kako skuplja rucice i trlja se po licu
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 13.05.2014. at 15:59

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ljubilica - bravo!!

I ja osjećam pokrete. Nisu stalni, ali tu su.

U petak imam UZV. Jedva čekam.
    Posljednje uređivanje od TinaB : 13.05.2014. at 16:04

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cure i ja sam počela pokrete osjetit negdje sa 14 tj...probudio me iz polusna njegov okret
    Ljubilice...kako sjatko...jojj

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Lili uopce nemas nikakav iscjedak? Meni je onak kremasto bijelo, nekad gusce, dana lagano rijetko na momente, pa ne znam jel to ok...
    Pa i ne bas, bar nista sto bi mi odvlacilo paznju. Mislim da ti to nije nista i da je to skroz normalno.
    Ja ne znam sto je s ovim sto mene nekad zaboli dolje. Pretpostavljam da se sve sprema za veliki trenutak.
    Sutra mi je nalaz brisa, nadam se da je to sve u redu.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Least123 ja ti imam takav iscjedak već neko vrijeme. I sve je ok. To je normalna pojava pred kraj trudnoće.
    Naravno, ako nema svrbeža. S tim da sam ja 31tt a ne 35 kao ti.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cure s kojima sam u tokuKak ste s mucninama?Ja se taman ponadala da su prosle, to je bila procjena na par dana da bi me opet podmuklo iznenadile...nisu cjelodnevne vise na mahove, s time da i problijedim i jos uvijek povracam

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure s kojima sam u tokuKak ste s mucninama?Ja se taman ponadala da su prosle, to je bila procjena na par dana da bi me opet podmuklo iznenadile...nisu cjelodnevne vise na mahove, s time da i problijedim i jos uvijek povracam
    mene su mucile cjelodnevne grozne mucnine od 9 dnt pa do pred tjedan dana,nikad nisam povracala, ali onaj grozni okus cijeli dan I zeludac u grlu
    od kraja proslog tjedna prestale mi je biti mucno po cijele dane, ali jos uvijek ujutro mi odjednom postane mucno, I ako taj tren ne stavim mentol bombon u usta mislim da bi zavrsila nad skoljkom
    I navecer, svaku vecer mi je mucno, evo upravo cekam da pocne, onda se smirim, legnem na desni bok, mentol u usta I prode
    I poslije rucka obavezno moram odmah u vodoravno,jer inace ne mogu disat

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

mene su mucile cjelodnevne grozne mucnine od 9 dnt pa do pred tjedan dana,nikad nisam povracala, ali onaj grozni okus cijeli dan I zeludac u grlu
    od kraja proslog tjedna prestale mi je biti mucno po cijele dane, ali jos uvijek ujutro mi odjednom postane mucno, I ako taj tren ne stavim mentol bombon u usta mislim da bi zavrsila nad skoljkom
    I navecer, svaku vecer mi je mucno, evo upravo cekam da pocne, onda se smirim, legnem na desni bok, mentol u usta I prode
    I poslije rucka obavezno moram odmah u vodoravno,jer inace ne mogu disat
    Slicno i meni pomaze ljuta zvaka, airways ili slicno...samo supi odjednom, neki dan u autu, sva sreca da sam vrecicu imala, nisam stigla niti reci.Valjda bude ubrzo gotovo...

Ljubilice bravo!A jesi isla vaditi krv ili?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U Breyer sam mislila. A ako ustanem na vrijeme, mozda onda u Vinogradsku. Ne svidja mi se to da nesto placam a oni me ogranicavaju vremenom dolaska. Znaci, idem na drugi kraj grada u periodu kad svi idu na posao. Neznam jel gore ici autom ili tramvajem.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    U Breyer sam mislila. A ako ustanem na vrijeme, mozda onda u Vinogradsku. Ne svidja mi se to da nesto placam a oni me ogranicavaju vremenom dolaska. Znaci, idem na drugi kraj grada u periodu kad svi idu na posao. Neznam jel gore ici autom ili tramvajem.
    U petrovoj si radilla ili?U merkuru ti odmah izvade krv nakon uzv...i ja idem sada jahati do vuk vrhovca radi tsh

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Cure jel za vađenje kg i rh faktora treba biti na tašte? Otišla bi sad,al umjetnost mi je izdržat na tašte jer ujutro čim otvaram oči jedem jer mi je inače zlo užas...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jel za vađenje kg i rh faktora treba biti na tašte? Otišla bi sad,al umjetnost mi je izdržat na tašte jer ujutro čim otvaram oči jedem jer mi je inače zlo užas...
    Ne moras biti na taste

Jel zna netko jel se narucuje na triple u petrovoj?

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala,onda gibam...

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Ne trebas za to biti na taste,samo se ti lijepo napapaj I popij kavicu
    na taste moras biti kad vadis kks
    Ja Sam to vadila prosli tjedan

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ne moras biti na taste

Jel zna netko jel se narucuje na triple u petrovoj?
    Kris, mislim da se narucuje,meni je doktor u Petrovoj rekao da iduci puta kad dodem na pregled idem dolje u podrum na dogovor za triple test
    probaj nazvati 01 4604 723,to je gore odjel humane reprodukcije,pa te mozda upute ili ti daju broj na koji mozes nazvati

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U petrovoj si radilla ili?U merkuru ti odmah izvade krv nakon uzv...i ja idem sada jahati do vuk vrhovca radi tsh
    U Petrovoj sam napravila UZV. Zvala sam i Merkur. Traze me dva isprintana formulara koja isprintam sa njihove web stranice, pa mi u Petrovoj popunjavaju, pa svi potpisujemo.... Pa sam morala zvati lab na VV, pa me prespajali, pa ispalo da nisu sigurni sta trebam..... Samo jer sam vanjski pacijent. Pitam jel dovoljno da donesem mjere sa UZV? Ne, nije. Ajmo cjepidlacit. A kaze mi dr da nije sigurna da rade rani komb jer su ta dva papira za triple test. Ugl idem u Breyer. Sad sam ustala.
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 14.05.2014. at 08:37

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pa rade kombinirani,ja bila samo sam odustala od vadenja krvi,izvadio je on formulare ali nismo ispunili,bas su specijalni

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

crvenkapice kako si?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kris, mislim da se narucuje,meni je doktor u Petrovoj rekao da iduci puta kad dodem na pregled idem dolje u podrum na dogovor za triple test
    probaj nazvati 01 4604 723,to je gore odjel humane reprodukcije,pa te mozda upute ili ti daju broj na koji mozes nazvati
    HvalaZove muz s posla pa ce mi javiti kaj su rekli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •