Stranica 67 od 581 PrviPrvi ... 1757656667686977117167567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Bila prekjučer na redovnom pregledu, bebač je malo veći: na 21+5 biometrija je za 23 tt i ima 520 g! Sve je odlično! Izgleda da je dečko ali nije bio siguran (ako je cura bude velika i bucmasta). Sad čekam anomaly scan pa da sigurno znamo. Posteljica je za sad sprijeda i nisko pa se nadam da će se povući do sljedećeg pregleda.
    Ajme vi ste sve tako rano osjetile pokrete, ja tek pred 2 tj. Ali kad stavim ruku na trbuh najčešće prestane. To mi je baš žao, izgleda kao da smetam.

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

piki,nemoj se brinuti,u prvoj trudnoci se pokreti kasnije osjete,ja sam u prvoj trudnoci osjetila u 20.-tom tjednu
    sad vec u 13.,ali ne svaki dan,i to jedva na milisekundu
    uskoro ces se zaliti da te sve boli od udaraca
    i bravo da je sve u redu,kad ce meni 22. tjedan
    ...i potvrda da je sve super

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Evo friske info...ne treba se narucivati, treba doci do pola 9 i izvaditi krv pa na uzv i treba imati dvije uputnice, jednu za triple a drugu za uzv...znaci to se ide od 15tt?Ovaj moj nije pitao

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo i ja izvadila krv. Poslijepodne ce biti nalazi.
    kris ides na tripl?

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Evo friske info...ne treba se narucivati, treba doci do pola 9 i izvaditi krv pa na uzv i treba imati dvije uputnice, jednu za triple a drugu za uzv...znaci to se ide od 15tt?Ovaj moj nije pitao
    joj super Kris,bas ti hvala,sad ja necu morati toliko mozgati,makar ce mi valjda sve objasniti sad 21.kad idem
    meni su u bolnici u Karlovcu u trudnickoj ambulanti rekli da se po pravilu triple test radi oko 11.ili 12.tjedna,a u Zg uvijek oko 15.tjedna,takva im je praksa

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i ja izvadila krv. Poslijepodne ce biti nalazi.
    kris ides na tripl?
    Mozgam si. Dobila sam uputnicu, mislim da cu otici, nemam se cega bojati.Koliko sam shvatila pouzdaniji je od kombiniranoga a sada na zadnjem uzv dr.Podgajski je rekao da bi mogla otici.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj frodo prvotno napisa Vidi poruku
    joj super Kris,bas ti hvala,sad ja necu morati toliko mozgati,makar ce mi valjda sve objasniti sad 21.kad idem
    meni su u bolnici u Karlovcu u trudnickoj ambulanti rekli da se po pravilu triple test radi oko 11.ili 12.tjedna,a u Zg uvijek oko 15.tjedna,takva im je praksa
    Kombinirani se radi od 11-13 tt, koliko sam skuzila triple se radi kada je sve vec zaista super vidljivo, zato i jest pouzdaniji od kombiniranoga.

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ljubilice,nikako ti napisati,tako slatko za rucice i nozice.......
    zapravo je to slika na 4d,jel da?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma neka ide vrit, sada citam da nije pouzdaniji od kombiniranoga

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kombinirani se radi od 11-13 tt, koliko sam skuzila triple se radi kada je sve vec zaista super vidljivo, zato i jest pouzdaniji od kombiniranoga.
    a ja skuzila da je pouzdaniji kombinirani
    ma neka samo bude sve u redu,meni je dr.rekao da je zapravo amniocenteza najsigurniji test kojim se moze potvrditi da je sve u redu,ovi testovi i probiri nisu 100 %,uvijek mogu postojati neka odstupanja...

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma neka ide vrit, sada citam da nije pouzdaniji od kombiniranoga
    pisala si brze od mene

eto vidis vraga

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure, kombinirani je daleko precizniji od triplea. i nije mi jasno zašto žene šalju na triple pored kombiniranog.
    frodo, krivo su ti rekli - kombinirani je oko 12tt, a triple kasnije.

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    cure, kombinirani je daleko precizniji od triplea. i nije mi jasno zašto žene šalju na triple pored kombiniranog.
    frodo, krivo su ti rekli - kombinirani je oko 12tt, a triple kasnije.
    evo vidis,vise ni doktore ne mozes "hvatat za rijec"

ma ja bi svejedno isla i na 4d,pa cure koje ste bile,gdje je u Zg najbolje,znam da je cijena oko 500kn manje-vise,i koliko se prije treba naruciti i u kojem je tjednu najbolje ici,negdjeoko 20.tjedna?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

ma ja bi svejedno isla i na 4d,pa cure koje ste bile,gdje je u Zg najbolje,znam da je cijena oko 500kn manje-vise,i koliko se prije treba naruciti i u kojem je tjednu najbolje ici,negdjeoko 20.tjedna?
    Taman sam htjela staviti link za 50% popusta na 4d ali kada sam guglala doktora, predomislila sam se.Meni je Harni jako dobra klinika, ja cu vjerovatno tamo.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ljubilice,nikako ti napisati,tako slatko za rucice i nozice.......
    zapravo je to slika na 4d,jel da?
    pa mislim da je bio 2D, klasican UZV.... kasnije je prebacila sad jel to 3D ili 4D neznam

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ako misliš na anomnaly scan, ja bih toplo preporučila dr. Kosa (mislim da se poliklinika zove gynekos ili tako nešto) - on je jedan od najboljih ultrasoničara kod nas. kad je moj dr. koji mi je vodio trudnoću nakon cca 23tt vidio da je anomaly radio Kos, rekao ja da oni iz bolnice čak ponekad šalju njemu kad nisu ziher oko neke dijagnoze i da nisam kod boljeg mogla ići. za Hrani recimo znam za neka nelijepa iskustva, ali prije svega vezana uz mjerenje nuhalnog i drugih parametata za kombinirani. na anomaly možeš ići nakon 18tt, ali dr. Kos je komentirao da su slike i snimke bolje kasnije - oko 22tt.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

opet se ja malo ubacujem u temu,
    4D i 3D UZV su isto, samo sto vam u 4D ukljuce snimanje, odnosno cetvrta dimenzija je vrijeme. 3D UZV je slika, bez pokreta.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo da se i ja javim na ovu temu. I mi smo u ponedjeljak bili na kombiniranom. Prvo smo radili UZV. Najprije smo gledali na 2D a onda nam je prebacio na 4D. Rastopila sam se. Mase rukicama. Vide se prstici. Zeludac. 4 srcane komore. Mahala nam je nasa maja sjatka bebica. Nakon toga ja u 7. nebu i zaboravila da trebam izvadit krv za biokemijski parametar i zaboravila trazit "ispricnicu" za posao. Uglavnom sve je ok. svako malo gledam slikice koje smo dobili i ne mogu prestat

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I nas nalaz iz krvi je uredan. Za trisomiju 21 je 1/10000, a za trisomije 18 i 13 1/100000
    Happy makar sam i osjecala da je sve ok

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    opet se ja malo ubacujem u temu,
    4D i 3D UZV su isto, samo sto vam u 4D ukljuce snimanje, odnosno cetvrta dimenzija je vrijeme. 3D UZV je slika, bez pokreta.

bubekice, hvala, znas da mi nije bila bas jasna razlika izmedu 3d i 4d

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mima32 i ljubilice,super, sad uzivajte i ljubite slicice

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    ako misliš na anomnaly scan, ja bih toplo preporučila dr. Kosa (mislim da se poliklinika zove gynekos ili tako nešto) - on je jedan od najboljih ultrasoničara kod nas. kad je moj dr. koji mi je vodio trudnoću nakon cca 23tt vidio da je anomaly radio Kos, rekao ja da oni iz bolnice čak ponekad šalju njemu kad nisu ziher oko neke dijagnoze i da nisam kod boljeg mogla ići. za Hrani recimo znam za neka nelijepa iskustva, ali prije svega vezana uz mjerenje nuhalnog i drugih parametata za kombinirani. na anomaly možeš ići nakon 18tt, ali dr. Kos je komentirao da su slike i snimke bolje kasnije - oko 22tt.
    cini mi se da cemo i mi onda tamo ici,citam samo pozitivna iskustva o dr.Kosu, prije je radio u pol.Vili
    nazvati cu koji dan da nas narucim,ako cemo ici oko 21. tjedna tada imamo jos fore 6 tjedana
    hvala ti

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I nas nalaz iz krvi je uredan. Za trisomiju 21 je 1/10000, a za trisomije 18 i 13 1/100000
    Happy makar sam i osjecala da je sve ok

Ja sam u Harni imala najbolje iskustvo s dr.Dedeic, koja je ujedno i kvalificirana za mjerenje nuhalnog...nazalost vidjela sam na svoje oci, sve ono sto je ona vidjela na uzv,tako da njoj vjerujem do neba, cak mi je preko maila dala konzultacije za hormone i terapiju stitnjace,i sve je u konacnici i dovelo do trudnoce.Konzultacije se naplacuju inace.I da, bila je neizmjerno puna podrske i dok smo prolazili kroz sve to a i u bodrenju za novu trudnocu.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Triple nije pozdaniji od kombiniranog. Pisala sam već - frendici je prošle godine triple pokazao da beba ima DS. Izgubila živaca i suza, išla na amnio i stigao nalaz da je beba zdrava. Zato ja nisam išla na triple, niti kombinirani.

Danas u 11 imam UZV (trebala sam sutra, ali gin ide na neki seminar). Držite mi fige!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

TinaB sretno i bez brige

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

TinaB sretno

Ja nikako da se odlučim dal da idem na kombinirani ili ne. Moj ginekolog tvrdi da ako NN bude ok nema potrebe,a MPO dr. mi napisao na povijest bolesti da u 12tt napravim kombinirani,međutim on mi više ne vodi trudnoću jer je predaleko. U srijedu idem u polikliniku Sunce na mjerenje NN i sva ostala mjerenja i onda bi se trebala odlučiti dal vaditi krv za kombinirani ili ne...ni sama ne znam...sestra mi je imala jako loš nalaz i iznervirala se i plakala cijelu trudnoću i na kraju sve super...

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo da se javim - čekamo curku!! Stiže nam Neva.

S njom je sve ok, ali ja sam se otvorila za vrh prsta. Moram mirovati i dao mi je magnezij. Za sada toliko.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Znaci curka???? predivno
    Cuvaj se!!!!! Jel mirovanje znaci strogo lezanje?? Ti si 16tt?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Znaci curka???? predivno
    Cuvaj se!!!!! Jel mirovanje znaci strogo lezanje?? Ti si 16tt?
    Je, opet nam stiže curka!!!

Reko mi je da mogu lagano šetati. I to je to. Krevet i lagana šetnja. :/
    Posljednje uređivanje od TinaB : 15.05.2014. at 16:11

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tina,čestitke na curki,lijepo ime!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lberc prvotno napisa Vidi poruku
    Tina,čestitke na curki,lijepo ime!
    Hvala!

OT Rekla mi je mama da te vidla. I da imaš lijepu bušu

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

TinaB bravo za curicu! Cuvaj se!
    Pitanje za iskusne trudnice Kako cu prepoznati da se radi o BH kontrakcijama? Jel se osjeca bol ikakva ili? Mozda mi se dogadjaju, a da ne znam da je to to!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lijepo TinaB, super ti je imati dvije curke, samo da znaš!! Ja ću, nadam se, u utorak saznati imam li još jednu curku ili dečka. Cure navijaju za bracu heheh

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tina,čestitam na curki !

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čestitke na curki
    Ja sam prehlađena, baš gadno. Tako da sad i kad se namjestim za spavanje, ne mogu spavati jer me boli grlo i ne mogu disati.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala cure!! Pričam jučer MM kak su svi oduševljeni kaj nosim curku, a javi se Ena: Ja nisam! Htjela je braceka.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nije mi nitko odgovorio sto je s tim bh kontrakcijama? Kako izgledaju i kako da ih prepoznam?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Lili_nova prvotno napisa Vidi poruku
    Nije mi nitko odgovorio sto je s tim bh kontrakcijama? Kako izgledaju i kako da ih prepoznam?
    Nepravilne su, u vecini slucajeva i bezbolne iako ja kada sam ih imala u kasnoj T osjetila bih bol u misicima vagine, sa strane.Osjetis kako ti se trbuh stvrde i opusti, ponekad moze zaboljeti kao menstrualni grcevi, dok nema pravilnog razmaka i ne pojacava se intenzitet, nemas brige

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kod bh se trbuh stvrdne, stegne pa popusti. često se napravi kao lopta na jednoj strani pa trudnice misle da je to beba. trebale bi biti bezbolne, ali znaju biti neugodne. ako su bolne, pravac dr-u jer mogu biti trudovi.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Dakle to što ja mislim da mi je bebica su BH kontrakcije.
    Zapravo to sam primijetila i čudno mi da bi išta bebino bilo tako veliko i toliko tvrdo, a nepomično.
    Sinoć mi je baš često bilo, al nije bolno samo osjetim da se dogodilo.
    A nebi baš potrajalo kratko, zadrži se neko vrijeme i onda popusti.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

TinaB čestitam na drugoj curki!!!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    TinaB čestitam na drugoj curki!!!
    Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo i mene sa svojim brigama i strahovima. Nakon što sam cijelu trudnoću prošla bezbrižno i opušteno, zadnjih par dana pred porod opsjedaju me svakakve misli. U kratko vrijeme izgubila sam dvije poznanice iza kojih su ostale male bebe, i počela me hvatati panika što ako umrem na porodu, kako će moja djeca odrastati bez majčinske topline i ljubavi... Sinoć slučajno naletim na tv-u na prizor tek rođene bebe koja nije odmah zaplakala (reality show, porod je bio težak, scene su prave), i kad sam je vidjela kako leži kao mrtva na onom stolu.... Užas. Ipak, više od gubitka bebe plaši me opcija moje smrti. Ne radi neke sebičnosti, da nemam djecu bilo bi mi sasvim svejedno. Užasava me pomisao da bi moja djeca mogla ostati otrgnuta od majke, tako mala... Ajme pišem kao da sam skrenula, ali nadam se da ćete me shvatiti. Najradije bih otišla liječniku, platila da mi napravi CR (i to pod spinalnom anestezijom, ne općom, da se ne bi desilo da se ne probudim :D ) i otišla roditi s mirom.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Rehab nisi skrenula, nazalost to o cemu pises se dogadja... Bojim se i napisati. prica mi prijateljica koja radi u bolnici da im iza poroda dodju cure "pune ko sipak" karcinoma. Prijateljeva sestra je jedan od slucajeva. Muci se vec 3 godine sa kemoterapijama i jako je slaba. I curica joj ima toliko godina.
    I ja stalno o tome razmisljam i nije mi bas ugodno samoj sa sobom. ALI MORAMO UZIVATI, BITI POZITIVNE I HRABRE. Sve smo to zasluzile da uzivamo u trudnoci i porodu a kasnije i sa svojom djecicom
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 16.05.2014. at 16:15

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Šanse da žena umre na prirodnom porodu su toliko male prema svim ostalim mogućnostima smrti, da su posve zanemarive. Sada je to mogućnost od 7 žena na 100.000 poroda. 2012. su 3 žene umrle na porodu u Hrvatskoj. jedna od HELLPa, a dvije zbog predhodnih srčanih bolesti.

Carski rez nosi više rizika od vaginalnog poroda. Tako da, rehab, bez brige

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rehab, kuzim te
    i mene su proganjali isti strahovi, a nisam se usudila nikome reci pa cak ni tu na forumu
    moj prvi porod je bio CR i imala sam uzasnu fobiju od rupture maternice
    isto sam razmisljala platiti carski (a s obzirom na traumatican prvi vbac muz me cak i pitao zelim li), al toga me bilo jos vise strah
    u nekoliko navrata su mi te crne misli proletile glavom i za vrijeme poroda (vezano i uz mene i uz bebeu), al srecom, brzo sam ih potjerala
    porod je na kraju bio predivan, skoro skroz prirodan, malena je imala pupcanu dva puta oko vrata, al primalja je to rijesila u sekudni i sve je bilo super

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Upadam kao padobranac... Jel se javila crvenkapica, kako je?!

Sent from my iPhone using Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Rehab, potpuno te razumijem.
    Ja sam s malom imala neko krvarenje obilno, nikada nisam saznala uzrok jer smo otpustene na zahtjev a moje otpusno nije bilo gotovo, kasnije proslo vrijeme, prepala se posteno...na zadnjem porodu imala sam ogroman izljev krvi, gubitak od 2,5L u zivotu nisam toliko krvi vidjela, mislila sam da cu iskrvariti tamo na krevetu...svasta mi proslo kroz glavu i svasta mi prolazi kada gledam iste ovakve serije koje si i ti gledala...samo kada sam ja vidla bebu onako kako lezi, samo sam govorila, ajde micek prodisi

Nakon 3h sam bila na nogama a sto se strahova tice, bojim se i danas da mi djeca ne ostanu bez majke pa i buduceg poroda.

Samo hrabro naprijed!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala vam na podršci
    Mene muči upravo ožiljak od CR (prvi porod). Nakon toga, imala sam prirodan porod koji je zbog veličine bebe i dugotrajnosti trebao opet završiti sekcijom, ali imala sam divnog liječnika koji je imao hrabrosti i iskustva i sve je prošlo predivno. Zapravo, meni je bilo predivno i skoro bezbolno, ali tijelo je očito upamtilo. Na početku ove trudnoće na uzv se jasno vidio razvučen ožiljak. Kasnije se više ništa nije vidjelo, liječnica koja je pratila trudnoću kaže da se ispunio krvnim žilicama i tkivom i da nema nikakvog razloga za brigu, ali ja brinem. Bojim se rupture maternice, bojim se da će sve završiti kobno za mene i bebu...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam na podršci
    Mene muči upravo ožiljak od CR (prvi porod). Nakon toga, imala sam prirodan porod koji je zbog veličine bebe i dugotrajnosti trebao opet završiti sekcijom, ali imala sam divnog liječnika koji je imao hrabrosti i iskustva i sve je prošlo predivno. Zapravo, meni je bilo predivno i skoro bezbolno, ali tijelo je očito upamtilo. Na početku ove trudnoće na uzv se jasno vidio razvučen ožiljak. Kasnije se više ništa nije vidjelo, liječnica koja je pratila trudnoću kaže da se ispunio krvnim žilicama i tkivom i da nema nikakvog razloga za brigu, ali ja brinem. Bojim se rupture maternice, bojim se da će sve završiti kobno za mene i bebu...
    Ali tehnicki nemas razloga za brigu, jel tako?Prihvati da su to strahovi koji se javljaju radi proslog iskustva i trenutacno nisu realni razlozi za brigu, razmisli logicno o tome

Ja se eto dva dana izludujem jer nakon sto sam osjetila da me lupka, vise ga ne mogu osjetiti u budnom stanju, koliko god da se trudila, kroz san mi se cini da osjetim ali kada se probudim ne znam jel sam sanjala ili ne, mozak mi divlja naprosto od brige ali sam svjesna da nemam objektivan razlog za strah pa se na momente primirim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •