Stranica 78 od 581 PrviPrvi ... 2868767778798088128178578 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,851 do 3,900 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

visina maternice u 18-19tt i je oko pubične kosti. čisto mi čudno da oko pupka osjeti , to dolaz puno kasnije kako maternica i beba rastu.

ja sam u tvojim tjednima počela osjećati nisko dole. u razini ruba gačica.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Tiia prvotno napisa Vidi poruku
    visina maternice u 18-19tt i je oko pubične kosti. čisto mi čudno da oko pupka osjeti , to dolaz puno kasnije kako maternica i beba rastu.

ja sam u tvojim tjednima počela osjećati nisko dole. u razini ruba gačica.
    Meni je u 20tt tocno prst iznad pupka, dugo ja nju vec osjecam ali jos nisu oni za ozbac udarci

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

TinaB u drugoj trudnoći sam išla u bolnicu kad su trudovi bili na pet minuta neko vrijeme i rodila sam jako brzo od dolaska u bolnicu.
    A sad mi sve koje su rodile tri puta kažu da su išle maltene čim su im počeli trudovi.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ja ne jos odnosno neznam jesu to crijeva ili beba.... Ma ne mogu ni zamisliti da me nesto skaklja iznutra. Jedva cekam

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jednu nedoumicu, pa ako mi netko može pomoći.
    Trećerotka sam i zanima me kad krenu trudovi kada bih trebala krenuti u bolnicu?
    Pitala sam gina, on je odgovorio pa nemojte čekati kao u prve dvije trudnoće.
    Least kaskam i ja s pričom s poroda, al evo vidjela sam Sanino pitanje pa da bar ukratko.
    Ja sam prvorotka, dakle UOPĆE nisam znala što me čeka ni kako to sve skupa izgleda.
    17.06. su me uhvatili trudovi oko dva popodne. Nije to bilo nešto prejako, više kao da ću dobiti menstruaciju, al se jako vidjelo izvana na maternici.
    Za to vrijeme sam obavila neke stvari u gradu, vratila se kući, spremila ručak, sredila stan i dočekala muža.
    Zajedno smo ručali, kad su se i bol i kontrakcije poprilično pojačale.
    Oko sedam navečer došle su na tri minute, muž me masirao po leđima, ja malo skakutala po pilates lopti i šetala.
    Onda sam se otuširala, oprala kosu i tako te neke higijenske stvari obavila kad smo krenuli u rodilište. Imamo nekih 10ak min do bolnice.
    Već u tih 10ak min vožnje trudovi su se jako pojačali, uopće više nisam mogla uhvatiti vrijeme između.
    Oko devet sam ušla u predrađaonu, u deset u boks i u ponoć manje petnaest rodila.

Ako osjećate da je sve u redu, bolje budite doma i opuštajte se u kućnoj atmosferi. Naravno, ako pukne vodenjak morate u rodilište.
    Al ako su trudovi još uvijek podnošljivi i jednostavno imate osjećaj da je to to, al da JOŠ nije vrijeme, radite neke uobičajene stvari kući.
    Eto meni je prvi put i vjerujete jednostavno znate kad je TO vrijeme za pokret!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam sto se veselite za nas
    Jos je rano ali jako smo sretni!
    maco jel to prirodna trudnoća?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Noćas me ulovio prvi grč u nozi ...uh uopće nije bilo ugodno... još me mišić boli dok hodam.... a baš sam sinoć zaboravila popit šumeći magnezij prije spavanja...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nek ne odem jedan dan na veliku nuzdu, nelagoda koja krene uopce mi nije draga. Neznam sta me boli. I danas odem na toalet a tamo na papiru krvi fajn. A nemam tvrdu stolicu, nemam hemice. Jedino ako mi je koza toliko tanka... Pa sam se namazala melemom.
    Recite mi, da li bolucka trbuh kad se siri? Kakva je bol? Ako se to moze nazvati bol

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo da vam javim ovdje stili su rezultati kombiniranog testa i doktor kaze da su rezultati odlicni. Tako da mojoj sreci nema kraja . Vrijeme je za godisnji odmor nakon ovoga

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Nek ne odem jedan dan na veliku nuzdu, nelagoda koja krene uopce mi nije draga. Neznam sta me boli. I danas odem na toalet a tamo na papiru krvi fajn. A nemam tvrdu stolicu, nemam hemice. Jedino ako mi je koza toliko tanka... Pa sam se namazala melemom.
    Recite mi, da li bolucka trbuh kad se siri? Kakva je bol? Ako se to moze nazvati bol
    Moze ti biti bol u kukovima, moze biti slicna menstrualnim ali i probavnim.Bitno da nije u valovima i pravilnim razmacima. Moze se prosiriti na jednu ili obje noge. A krv ti moze biti ako je svjeza od kapilara/ogrebane stijenke crijeva, ne mora biti hemoroid.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ljubilice, meni su bolovi od širenja maternice znali biti poprilični i jako zabrinjavajući u prvoj, teško stečenoj trudnoći.
    Nakon par takvih epizoda kad me bolilo 1-2 dana pa prošlo, počela sam primjećivati da mi se trbuščić vidno zaokružio nakon tih boluckanja.
    Mislim da ne bi trebali biti toliko jaki da se previjaš, više nelagodni i da te lagano brinu.
    A za krv, ja bih u slučaju da ne mogu locirati njeno porijeklo i ako se ponovi, preventivno pošla na pregled. Čisto radi svog duševnog mira.

Je, Željkice, ovu mrvu smo napravili bez ičije pomoći

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cek, jel ti znas od kud krv dolazi ili ne???

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Maco, krv je locirana. Popucala mi kozica oko debelog crijeva, pece me makar se nakon svake velike nuzde perem. Nije vaginalna. Vec od straha sve provjeravam. A trbuscic je vec tu. Ne mogu vjerovati da je moj . Bol se smanjila. Imala sam od jutros 2 velike nuzde. Imam osjecaj da mi sadrzaj crijeva zapne na nekom zavoju (neznam kako da to opisem) i da zaboli. Znalo je to i prije biti al sad je strah trodupli. Neznam jel bolno od toga, od sirenja, od ovog, od onog... pretpostavljam da je ipak od crijeva. Al nimalo ugodno ako se uz to spojilo i sirenje maternice

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ah ta probava i crijeva :/
    Mene jos uvijek cesto zna zabolit trbuh , grčevi, probadanja da umres od straha i onda krenem molit boga da me natjera na wc da znam da je to to
    Nije nimalo ugodno imat grčeve u 29 tj
    Moja crijeva ne podnose dosta hrane pa uvijek poslije ručka mogu očekivati bolove , ne znam zašto je to tako
    Nekad obični jogurt moze dovesti do grcenje crijeva
    I tako mi je od početka trudnoce
    Mozda je problem sto non-stop ležim pa probava usporena

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moze biti. Ja do nedavno nisam imala nikakvih bolova, sada su tek pocela leda povremeno i kukovi

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja jučer bila na anomaly scanu. Sve je ok, samo je mali bio u nezgodnom položaju pa nismo uspjeli vidjeti lice. Ali zato imam super 3D snimku njegove kralježnice i rebara.

Meni je stolica super od kad pijem Magnezij (šumeće tablete) - mekana i svakodnevna.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hahahah bravo Tina i Aprilili

Ja se bojim da od sala na trbuhu ne bumo nikaj vidjeli na 3D. Sutra ima redovan ginekoloski, mislim da mi nece raditi uzv a i ne treba jer smo 14-tog na kontroli na Merkuru. A izmedu toga idemo na 3D samo da se poslikamo za uspomenu

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sad kad sam rijesila ove glavne bolove, jedino sto osjecam je neznam kako da se izrazim pritisak, zarenje neznam ni sama u skroz donjem dijelu trbuha. Vjerujem da je to sirenje

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Sad kad sam rijesila ove glavne bolove, jedino sto osjecam je neznam kako da se izrazim pritisak, zarenje neznam ni sama u skroz donjem dijelu trbuha. Vjerujem da je to sirenje
    A nemas problema sa mokrenjem?Mislim zarenje ne bi trebalo biti stalno...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ljubilice,ja sam sada 16+4 i ovako ti je kod mene...od pocetka do kraja prvog tromjesecja svako par dana osrednji bolovi u jajnicima zbog blagog hipera, od pocetka i jos uvijek traju blaga, sasvim blaga kratkotrajna i ne svakodnevna bockanja u maternici, valjda od rastezanja maternice, a ima desetak dana svako dva-tri dana neka strujica lagana preko trbuha i osjecaj da mi je netko pokucao iznura, to je valjda bebica...inace se super osjecam,osim sto mi se nakon blagih mucnina vec pocela javljati zgaravica svako par dana,najcesce po noci

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A sta se tice probave,doka sam bila na utricima imala sam zatvor i te neke neodredjene bolove u stomaku,a nakon utrica sam se spasila,jedino pazi da polako jedes da ne opterecujes dodatno usporen rad crijeva

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da je to klasicno ucestalo mokrenje, danas nakon ovih stolica sam piskila valjda 5 puta u 2 sata. Al palo je i meni na pamet da nije neka infekcija. Al ne pece me dok piskim. Mislim da sam uz sve to i hiperosjetljiva. Valjda ce s petim djetetom biti lakse

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

maco to je predivno mogu mislit koje veselje i iznenađenje vlada kod vas!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da vas pitam
    Primjetila sam da je beba uvijek na desnoj strani , nikad na lijevoj ,
    Jel to normalno , ima mjesta zašto je uvijek desno,,kako je kod vas ??

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je polovicu trudnoce bio uvijek isto,nije se okretao

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Da vas pitam
    Primjetila sam da je beba uvijek na desnoj strani , nikad na lijevoj ,
    Jel to normalno , ima mjesta zašto je uvijek desno,,kako je kod vas ??
    Moja je prvu pol.trudnoce bila desno, sad je stalno lijevo!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni je isto bila dugo na jednu stranu, sad se ne sjećam više na koju. Iskreno, moj je dojam da je skoro svo vrijeme bila u vrlo sličnom položaju, kad god smo gledali na UZV, a i po osjetu pokreta

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moj je većinu trudnoće bio na desnoj strani , da cijeli se smjestia na desni bubreg.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj maleni je posvuda. Jedino kad ležim na lijevom boku onda je on cijeli na toj lijevoj strani ali inače nema pravila.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ena mi je bila skroz na desnoj strani. Toliko da sam imala zastoj desnog bubrega II stupnja.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moja se jos uvijek okrece samnom, kada sa boka predem na leđa ide i ona skup samnom

Bili jucer na gin.pregledu cervix 1 clanak, zatvoren. Znaci da te kontrakcije koje sam osjecala doslovno od 10tt nisu apsolutno nikaj napravile. U plusu sam 7kg za koje bi ne bi nikaj rekla da ja nisam krenula kukati i dobila ranital za zgaravicu jer me ubija. Nisam znala da je ranital jedino kaj se moze dati bez ikakvog straha i doslovno se moze uzeti do 600mg dnevno! Meni na srecu pomaze jedna

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

pozdrav trudnice! Stigao mi nalaz analize urina pa imam dosta povišene eritrocite, 10-15, a referentna vr. 0-2. I leukociti su mi povišeni na 5-10 od ref. vr. 0-2. Još čekam nalaz mikrobiloškog pregleda, ali se bojim da nije neka beštija. Doktor ne bi požurio s antibioticima. Ufff... Jel je itko imao ovakve tegobe? Mene ništa ne boli, baš se dobro osjećam.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam danas otisla ipak dr na pregled zbog tog pritiska u donjem dijelu trbuha. Zatvorena sam, otkucaji su uredni. Dr zeli iskljuciti upalu mjehura pa me salje na UK sa antibiogramom, CRP i KKS. Opet sam pocela piskiti svako malo, pritisak je pristuan i kad je pun mjehur i kad je prazan. Pitala sam ju jesu li to kontrakcije al od placa neznam sta mi je rekla. Na nalazu nista ne pise vezano za kontrakcije. Znam da je spominjala neke koje su fizioloske. Jesu to HB ili kako vec kontrakcije? Na kraju me zagrlila jer sam se opet toliko rasplakala. Zena sigurno misli da sam placko, al emocije su me dotukle. Sutra idem na pretrage pa me bas zanima da li se neka bestija naselila. Rekla je da uzimam puno tekucine, malo mirujem i naravno normabel. Takodjer je rekla da je moguca i upala mjehura u ovim tjednima trudnoce. Eto bas sam baksuz
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 03.07.2014. at 17:06

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam danas otisla ipak dr na pregled zbog tog pritiska u donjem dijelu trbuha. Zatvorena sam, otkucaji su uredni. Dr zeli iskljuciti upalu mjehura pa me salje na UK sa antibiogramom, CRP i KKS. Opet sam pocela piskiti svako malo, pritisak je pristuan i kad je pun mjehur i kad je prazan. Pitala sam ju jesu li to kontrakcije al od placa neznam sta mi je rekla. Na nalazu nista ne pise vezano za kontrakcije. Znam da je spominjala neke koje su fizioloske. Jesu to HB ili kako vec kontrakcije? Na kraju me zagrlila jer sam se opet toliko rasplakala. Zena sigurno misli da sam placko, al emocije su me dotukle. Sutra idem na pretrage pa me bas zanima da li se neka bestija naselila. Rekla je da uzimam puno tekucine, malo mirujem i naravno normabel. Takodjer je rekla da je moguca i upala mjehura u ovim tjednima trudnoce. Eto bas sam baksuz
    A daaaj pa kaj si se tako rastuzila?Pritisak je sasvim normalan i piskenje svakom malo isto, ja ako sjedim na wc duze, nemam pojma da toliko mokrace moze izaci iz mene. Kontrakcije osjetis i izvana, stvrdne se trbuh. Ja ih imam od 10tt pa nista. A normabel mozes zamjeniti utricima, tak je meni na Merkuru rekla i moja potvrdila i fakat pomazu.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mene taj pritisak zna i zaboliti, kao da imam tenisku lopticu u donjem dijelu trbuha, skoro da bi ju mogla opipati. Mozda je to sve i normalno, a opet ako je upala, ne zelim ju zapostaviti. Mislim da nemam nikakve kontrakcije. U utorak imam redovni anomaly scan a u cetvrtak redovni pregled. Nadam se da ce UK biti gotova do cetvrtka. Da li se kontrakcije vide na UZV?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da, vide se ako ih budes imala na pregledu.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja 30 tj i jos uvijek samo 3 kg u +

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Crvenkapice pa kako? S koliko kg si ostala trudna? Ja cca 5-6 u plusu. Kako se osjecas?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Eto mene s pregleda. Otvorena dva prsta, bebica se spustila.
    Ak kaj ne krene prije onda za tjedan dana ponovno kontrola.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sani sretno! Kad je termin?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Crvenkapice pa kako? S koliko kg si ostala trudna? Ja cca 5-6 u plusu. Kako se osjecas?
    Imala sam 60 kg prije trudnoce
    Dobro se osjecam zašto pitaš?
    Dr kažu to je ok
    Beba ok 1500 gr
    Naprednija za tjedan
    Meni se apetit u trudoci nije pojačao , jedem isto , želje neke nemam, jos sam u bolnici .

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne moze ti se ni pojacati kad lezis i jedes bolnicku hranu. Meni je njihova hrana bila zacudno ukusna, al porcije su realno male sto nadoknaduju sa po 3 snite kruha uz obrok. Ja ga rijetko jedem tako da sam znatno smrsavila u 6 dana u bolnici.

Sani, Tangerina i ostale trudnice u finisu zelim vam brz i lak porod.

Mury, kako je bilo na uzv, jel euforija jos drzi!?

Meni jos 10 dana do pregleda i kombiniranog

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pitam opcenito kako si jer si jos u bolnici Nemam ni ja pojacan apetit, solidno. Imam 3 normalna obroka i trudim se jesti voce prije jela i dosta tekucine. Moram priznati da mi se ne svidjaju te kile koje sam dobila, al eto....
    Maco, proletit ce 10 dana do spojaka sa bebolincom

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Aaaaa mi sutra idemo na 3D, uspjela dobiti termin vec sutra, cekali smo placu Sada samo da nam je docekati.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja u 17tt i zadnjih dana osijecam jaki pritisk dolje na zdjelicu i smeta mi pri hodanju. Narocito mi popodne i navecer nakon posla, a na poslu dosta sjedim. Nekako mi je to prerano s obzirom na proslu trudnocu. Cini mi se da mi je tada to tek u zadnjim mjesecima bilo. Da li to mozda znaci da mi je prenisko? Pregled mi je tek za tjedan dana

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala maco!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ljubilice termin je 15.7. ponekad imam osjećaj da će malo uraniti,ponekad da ćemo malo iza termina.
    Ali nisam nestrpljiva, djeca jesu
    Kako se ti osjećaš? Jesi se uspjela malo umiriti, pritisak popustio?
    Posljednje uređivanje od Sani1612 : 05.07.2014. at 08:34

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Željka33, mislim da ti je to od previše sjedenja. Meni je pak ako previše stojim ili dugo hodam. Ja nakon prethodne trudnoće nisam vježbala pa mi je u ovoj sve nekako bilo mlitavije. Od samog početka me bole preponi. Moguće da cure koje su i prije dosta vježbale puno lakše sve podnose. U svakom slučaju sad sam pametnija pa više odmaram, meni je lakše jer sam na bolovanju pa si to mogu priuštiti.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Maco,na uzv super, prava bebica,ima rukice,nogice, prstice,nosic,sve organe, ma rastop !!! Vec u srijedu opet idemo na uzv kod dr.Radoncica,jer vodim trudnocui na sv.Duhu i kod dr.Radoncica, mirnija sam kad me vodi vise strucnih doktora .Cure,sretno nam svima,da nam vrijeme do ljubljenja nasih smotuljaka brzo proleti !!!
    Posljednje uređivanje od Mury : 05.07.2014. at 12:35

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

sani za cas je vas dan
    Malo je popustio pritisak. Nalaz krvi je skoro pa uredan, CRP 2, leukociti 6 ako sam dobro upamtila, jedino zeljezo nisko pa sam dobila Heferol. Ja uopce ne osjecam da sam anemicna. Al dobro. S obzirom da se zeljezo bolje apsorbira sa vitaminom C, jel dovoljno da npr popijem limunadu jer imam dosta tableta, ne mogu ih vise gutati toliko?
    Vjerovatno ce mi i UK biti uredna.
    Koji Mg koristite?
    Mislim da sam jucer osjetila bebu, i to 2 puta
    I jos mi recite kako se osjecaju kontrakcije?
    Mury
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 05.07.2014. at 13:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •