Ljubilice - hvala ti. I ja sam tog mišljenja. Prije mjesec i pol su brisevi bili cisti, a od onda sam samo doma na relaciji krevet - wc, nemamo spolne odnose i da ne nabrajam dalje. Mislim da stvarno nema smisla da ih sad ponavljam.
Ljubilice - hvala ti. I ja sam tog mišljenja. Prije mjesec i pol su brisevi bili cisti, a od onda sam samo doma na relaciji krevet - wc, nemamo spolne odnose i da ne nabrajam dalje. Mislim da stvarno nema smisla da ih sad ponavljam.
Ja sam serklazu radila u 19 tj
U 23 tj sam dobila iscjedak koji traje jos uvijek samo je pojačan
Koristila sam 2 ture vaginaleta polygynax i nista stanje isto
Ne svrbi i ne smrdi
Sad Dr zeli dati rojazol i napraviti briseve ( brisevi radjeni sa23tj i bili ok)
Sad je i onak vrijeme za bris streptokoka koji se radi pa ce valjda onda sve odjednom
Iscjedak me nervira ali valjda je to nekad normalno u trudnoci pogotovo u kasnoj, kontam , ne mora značiti da svaki iscjedak odmah gljivice ( tjesim se)
Od 14 tj uzimam laktogyn oralno 1x1 pa valjda ih nemam
Ja jos non stop lezim onda kad ustanem do wc curi ...
žene koliko je bitno bukvalno trpanje Mg u trudnoći...?? naime danas sam 24 tt-ravno i osjećam stezanja trbuha-bh kontrakcije...prije tjedan dana sam bila čvrsto zatvorena, ali mi je dr.sva uspaničena da se ne bih otvarala prepisala konstantno uzimanje Mg, kojeg ja jako teško podnosim...jelte idem na wc 2-4 puta i NE MOGU dežurat stalno...a o vjetrovima da ne pričam...ubijam komarce i mužahelp meeeeee
![]()
Inače mi je taj iscjedak pojačan i osjetim mokre gaćice, no taj dan je bila čitava prednja strana gaćica mokra...ne bih se ni bila prepala da se prije tog nisam fizički naprezala i osjetila bolove ubrzo nakon tog...MM me samo mrko gleda i čeka da se više smirim...
Nadam se da će se sad ova kiša ispadati pa da nam bude lijepo vrijeme na odmoru. Ipak biram more zbog kupanja, a ako bude hladna voda, onda niš od tog...
Kad se obično rade ti brisevi? Meni se čini kao da mi je doktor u prijašnjim trudnoćama briseve uzimao puno ranije...![]()
Očito mi je do sad bilo sve u redu, no ne mogu vjerovat da se to toliko razmnožilo od zadnjeg puta otkad sam bila kod njega...s obzirom da on nije ništa posumnjao, a ja nisam imala smetnje. A ništa...vaginalete + acidofil i proći će...niti je prvi niti zadnji puta! I neka to bude najveći problem
pa povremeno..ali nisam imala velike tegobe s grčevima...zasada...iako sam tu i tamo uzimala Mg...ali kažem sada bih ga trebala koristiti svakodnevno...i to kuhanje probave me iscrpljuje ... ahahaa dobra siali smeta i mene..ispati me...a što se zvukova tiče ni sama nisam znala koliko ih "različitih " znam proizvesti...
i još jedno pitanje...zna li netko može li se probiotik npr linex koristiti često u trudnoći?? kao terapija za bolju probavu? imam osjećaj da mi je bilo lakše kada sam uzela Mg uz linex?? Ima li to smisla?
Curke samo da vas pozdravim41+3 i još beba uživa u buši. Iritiraju me pozivi, iščuđavanje okoline i kontrole svaki dan.
Ok, priznajem da sam i ja sad već nestrpljiva.
Bebici je ctg svaki dan uredan, pl vode ima dovoljno i protoci su super.
pojma nemam, ne znam može li se pretjerat sa probiotikom, valjda tijelo ima mehanizam držanja tih dobrih bakterija u ravnoteži jer nikad nisam čula za taj problem
osim bankrota, baš sam nedavno uzela taj linex i nije baš jeftin. a nije ni magnezijosim ako uzimaš Kplus ili neki.
Pozdrav cure,
treba mi vaša pomoć. Dobila sam uputnicu za izvadit betu, i kako mi je muž otišao po uputnicu nije pitao gdje ju mogu izvaditi i od koliko sati, ginekologicu ne mogu dobiti ni pod razno. Iz Zagreba sam.
Puno hvala
Ja pak volim onaj šumeći Mg iz dućana jer je slabiji pa mogu popit 2-3 čaše dnevno. Tako se ujedno prisilim da pijem više tekućine nego obično. Ako ga ne popijem odmah imam grčeve u listovima, a i trbuh mi se stvrdne, ufff što je to neugodno.
Onaj jači i skuplji iz apoteke mi je preintenzivan.
Što se tiče probave skoro pa nisam imala nikakvih problema. Mislim da je to zahvaljujući Mg i Fe. Željezo ne uzimam baš svaki dan jer jedem dosta mliječnoga pa moram gađat kad ću ga popit. Srećom ne pada mi teško pa ga nekad popijem usred noći kad hodočastim u wc.
Iscjedak imam od početka, bez uloška ne idem nigdje.
Posljednje uređivanje od nina70 : 24.07.2014. at 09:59
Joj, nisam trebala otvoriti ovu temu.
Sad se pitam...trebam li uzimati Mg? O kakvim grčevima i stvrdnjivanju pričate?
Ja sam u 23 tjednu i osjećam se super, ne uzimam nikakve dodatke. Vjerojatno ću, kao i u prošloj trudnoći, u nekom trenutku početi uzimati željezo, kad mi dr kaže. Po pretragama krvi ničeg mi ne fali, ali sad ste me poljuljale s ovom temom, jel se uzima Mg preventivno zbog nečeg?
Jel se išta još pod jako važno uzima preventivno osim željeza? Kad ste ga počele piti? Mislim da sam u prošloj trudnoći to počela baš negdje u dvadeset i nekom tjednu...
I isjedak...imam nešto, ali mislim ne moram nositi uloščiće. Koliko su vam jaki ti iscjedci, jel se to povećava s kasnijim tjednima? Iz prošle trudnoće sjećam se samo žgaravice...
Mg se uzima radi smirivanja grceva, znaci kontrakcije maternice, grcevi u nogama...uzima ga se do 36tt...neka me netko ispravi ako sam fulala. Ja uzimam direkt mg i nemam problema sa trcanjem na wc a niti sa grcevima bilo koje vrste, cak mi pomogne kod umora i mucnine (onaj sa b kompleksom) Ne bih uzimala jeftine varijatne od kplusa ili iz ducana jer ne prolaze bas stroge kontrole.
tako to bude, da
ma ne treba ti ništa, po meni
premda sam i ja već krenula razmišljati o magneziju dok sam čitala
ali nisam ga ni u prvoj trudnoći uzimala niti mi je u ovoj doktorica išta rekla
inače se ti grčevi javljaju, po mom iskustvu, u kasnijoj trudnoći - meni najčešće u nogama ako se noću probudim i malo protegnem, baš me zna uloviti jaki grč u listovima, ali to prođe
bh kontrakcije se također osjete u kasnoj trudnoći, ja ih se iz prve uopće ne sjećam, a sad jedino što osjetim je napetost u trbuhu kad sam malo više umorna, obično popodne, nakon što se naspavam prođe
ginekologica na svakom pregledu kaže da je sve u redu pa se ne uznemirujem, eventualno idem prileći
e sad preventivno uzimanje nečeg u tabletama... ja sam automatski skeptična, vjerujem da bi se u zdravoj prehrani trebalo ipak naći dosta svega
ako proguglaš o magneziju dobivaš npr ovakve članke
http://istineilaziohrani.blogspot.co...-magnezij.html
sve je zagađeno i magnezija nigdje nema
a mi nekako živimo sve duže i ima nas sve više
tako da bih ja izdvojila (dok mi doktor na osnovu nekih pretraga ne kaže drugačije) iz tog teksta slijedeće
još niže imaš te vrijednosti izražene u mg na 100 g za pojedine namirniceIzvori magnezija iz hrane
Kao što je već spomenuto, ako su poljoprivredna zemljišta dovoljno zasićena mineralima, lisnato zeleno povrće, sjemenke, orašasti plodovi i cjelovite žitarice predstavljaju prilično vrijedne izvore magnezija. Međutim, određena se samonikla krmna hrana doista ističe, kao što su kopriva (860 mg na 100 grama) i mišjakinja (529 mg na 100 g) i pruža mnogobrojne krijepeće i hranjive koristi i u ljudskoj i u stočnoj prehrani, ponajviše zahvaljujući njihovu visokom mineralnom sadržaju. Alge, stari morski stanovnici, sadrže izvrsnu razinu kao i većina morskog bilja. Prisjetite se da su one neprestance oplakivane otopinom čiji je treći najzastupljeniji mineral - magnezij. I izvorna, neprerađena morska sol predstavlja vrlo vrijedan izvor magnezija, skupa s mineralima u tragovima. Svakodnevno korištenje temeljca od kosti pružit će još jedan izvrstan izvor minerala uključujući i magnezij, u obliku koji se brzo apsorbira.
i koliko ja vidim ima ga u skoro svemu
nisam nikad uzimala ni željezo, u prvoj trudnoći sam tu i tamo pila Prenatal, ali ne redovito
Pa naravno da ga ne uzimas ako nemas grceve...u tom slucaju ima ga dovoljno u bilo kojem prenatalu. Donat i takve vode se vise uzimaju za probavu koja je usporena. Ja imam kontrakcije od 10tt. U T sa malom nisam 3 mj spavala kako su mi se noge pigale...nisam pojma imala za magnezij. Inace sa njom sam imala intenzivnu zelju da jedem led a nisam znala da to ima veze sa anemijom a uzimala sam prenatal redovito. Skoro na transfuziji zavrsila a ona savrsena sa zeljezomAko se javljaju cesce konrtakcije i grcevi u nogama znaci da ga se ne uzima dovoljno, to nisu simptomi trudnoce koje trebas otrpiti.
Pomikaki, koliko si trudna?
Ja se iz prve trudnoće ne sjećam ni grčeva ni kontrakcija. Što se tiče Mg, mislim da ga onda dovoljno imam jer tamanim sjemenke i orašaste plodove, tu i tamo slano, a mogu pojačati i Donatom. Alge su mi još uvijek sf u prehrani.
Što se tiče temeljca od kosti, jedno sam ga vrijeme stalno kuhala (po receptu A. Šupe), onda sam postala skeptična jer meso i kosti koje kupujem u mesnici baš i nisu s eko-posjeda...
Ginekolog mi je u prošloj trudnoći na moj upit rekao da ne trebam ništa uzimati, osim zdrave prehrane, tek mi je u drugoj polovici trudnoće prepisao željezo, najprije jednu, kasnije dvije tablete jer većini trudnica padne željezo. Toga sam se držala i sve bilo ok.
Ali čitanje tema je prokletstvo![]()
Pijem Mg od Kal-a jer mi baš fali, ono, grče mi se noge i trbuh prilično stvrdnjava. Za željezo pak pojma nisam imala, eto viš
I noćima se mučim sa nervoznim nogama. tuširam ih hladnom vodom, umatam u mokre ručnike, čudesa
I na kraju pošaljem neki dan muža da mi kupi Burt's Bees kremu za noge za trudnice - ajme žene koje olakšanje![]()
Napokon mogu zaspati!
cure, jel se kojoj od vas dešavalo hmm, kako da to opišem, kao da vas hvata neki nemir u rukama i nogama..sinoć sam jako teško zaspala, baš me uhvatio neki nemir u rukama i nogama, neznam kako to bolje opisati, nisam se mogla opustiti kao da sam se stalno morala vrtiti, a ruke i noge kao da nisu mogle stati u miru, opušteno..e a jesam ga opisala...dok bi se digla, malo šetala ok, al kad bi legla i pokušala zaspati, nikako, odmah taj neki nemir...sjećam se toga iz druge trudnoće, ali to je bilo par dana pred termin pa sam to pripisala nervozi, uzbuđenju, isčekivanju, al sad sam tek na pola puta...
Pozz cure,sad čitam da pišete o gljivicama pa me interesira jel postoji neka kremica ili vaginolete koje mogu sama kupiti? Ili ima neki prirodan lijek koji bi pomogao još boljeIscjedak je prisutan cijelu trudnoću,sad sam 21tt, ali sad se pojavilo lagano peckanje(svrbež), a ja sam na moru pa da ne idem na hitnu zbog toga. I još jedno pitanje: mogu li gljivice biti štetne za plod tj. trudnoću?
To je sindrom nemirnih nogu,cest u trudnoci.
Canesten ili plymicol na recept,pitaj u ljekarni.Koliko znam gljivice ne stete plodu ali nisu ugodne za trudnicu.
ahahaaaaa nisi daleko od istine
evo svježe izvješće od dr...ako netko ima sličan problemčić brze probave + kontrakcije...probiotik može svakodnevno ali se konzultirati u ljekarni koji, dr.nije sigurna može li linex (nisam još provjerila pa ne znam koji)+ Mg možda svaki drugi dan, znači doziranje...nije dobro niti kada "kuha probava" non stop jer i to dovodi do kontrakcija...znači ...mirovanje, doziranje i osluškivati svoje tijelo...ne pretrpavati se Mg-om ako ga ne podnosite poput mene..i dalje sam zatvorena, znači do sada takva situacija učestalih kontrakcija nije dovela do otvaranja...
Mah ja ih imam od 10tt i zacementirana sam dolje ko da nikada rodila nisam.
Sta ja sve saspem u sebe nebi li imala koliko toliko normalnu stolicu
Zar Mg moze nekome tesko pasti? Tipa bolovi u zelucu ili? Meni je bas ugodan i kao Donat i kao sumece tbl
joj da...većina trudnica ima zatvor...ja imam otvor
nisu bolovi u želucu, ali kad dođe do crijevca kreće tulum vjetrova...nimalo ugodnih...muž već ni ne komentira...samo me pogleda i jadan bježi
i onda kad se to sve fino "razradi" ako imam sreću samo budu 2 stolice dnevno...nekad i do 5.... (oprostite na detaljima )
znam, netko će reći da je ljubomoran i blago meni...ali vjerujte mi niti jedna krajnost nije ugodna... sad ću probati sama malo regulirati kad imam i drugo mišljenje, a ne samo paniku da moram uzimati 500mg Mg-a uh...
Joj cure,moram se i ja pozaliti, naime,od pocetka trudnice svakih 10-ak dana imam sukrvkasto-sluzavi-ponekad smedji iscjdak...nitko ne zna uzrok,nema hematoma,jedino moja gin.mi rekla mozda pucaju kapilare dok posteljica raste,i da to mogu ocekivat do 13 tt,ali meni se taj iscjedak pojavio sa 14 tt,pa opet i danas na 15+4 tt.Jucer me trbuh bolio i zatezao,danas sve ok,ne boli,al ima iscjetka....i obicno mi taj iscjedak se pojavi dan-dva nakon bolova i zatezanja u trbuhu.Jel moguce da kapilari i dalje pucaju?Inace sam na Fragminu 5000,pa mozda mi krv rjedja,pa lakse izade kad pukne kapilara?Na ne znam vise,luda sam...dr.rekao ako je samo sluz na papiru u maloj kolicini da ne moram na hitnu...u pon.bila na uzv,sve ok,zatvorena,beba super![]()
Posljednje uređivanje od Mury : 24.07.2014. at 15:27
sad sam 31 tjedan.
ne jedem ni ja alge, a juhice od kosti me ne privlače, općenito meso iz uzgoja izbjegavam, više sam na ribama
jedem kako stignem, gledam da bude dosta povrća, voća (nešto od toga uspijem dobaviti eko), domaći integralni kruh, orašasti plodovi, počela sam si i raditi kefir
pa će se valjda tih minerala i vitamina nakupiti
da baš ne spavam od grčeva, pila bih magnezij, ovako mislim da nije potrebno - vidjela sam već dosta tekstova i dokumentaraca o lošem utjecaju sintetskih dodataka prehrani
željezo mi isto ginica nije prepisivala ni prije ni sadali nikad nisam bila anemična, pa tako ni u trudnoći
a kontrakcije pred kraj trudnoće su sasvim normalna stvar i u pravilu ne dovode do prijevremenog poroda
Ah Mury, vjerujem da sve čitamo i ne znamo šta bi ti napisale a da smanjimo tvoju brigu, a ujedno preodgovorno da bi nešto sa sigurnošću tvrdile ili rekle šta bi to bilo...vidi, ja imam prijateljicu koja je smeđarila cijelu trudnoću...nitko od dr. nije znao reći zašto, nije bilo hematoma i isto je imala kontrakcije...svi nalazi i uzv uredni...znači sve je bilo ok i pod kontrolom, ali bila je uznemirena...danas je njen sinčić 2.razredživ i zdrav...
može biti sve to što si navela...slušaj dr..i pokušaj se smiriti...beba je dobro i trudnoća napreduje..to je najbitnije![]()
Canesten i Plymicol su kreme identičnog sastava, samo se drugačije zovu, i obje idu bez recepta.
Cure, kako izgledaju te kontrakcije da ih znam prepoznati ako dođe do njih?
ja ih osjetim kao stezanje trbuha...bude kao kamen i za par sekundi popusti...ali evo tu je sve opisano.. meni traju kraće ali mi se čine česte...
http://www.roda.hr/article/read/brax...to-me-to-steze
Ne znam hoće li te utješiti, ja sam oko 20 tt imala par dana svježe krvi na papiru. I rekli su da je moguće od Fraxiparinea. Tako da ako nema nekih vidljivih uzroka, može biti od inekcija. Pitala Radončića što da radim, rekao niš i prošlo je. Jel kontroliraš kakve parametre koagulacije?
I ja sam dobila Plimycol na recept, nesto sitno nadoplatila
Ja nakon antibiotika evo prijavljujem afte. Naravmo ne smijem koristiti nista sto ce ekspresno rijesiti ovaj bolan problem...tipa Betadine. Tako dam mazem s nekim gelom od kojeg su rezultati vidljivi tek za tri do 4 dana.
Planiram se baciti na ispiranje kaduljom...jos netko neki savjet kako se rijesitti afti? Jako su bolne, sire se... Luda sam moram priznat vec tjedan dana problemi sa usnom supljinom![]()
To sam, sjećam se, čitala u prvoj trudnoći, ali nikad nisam osjetila te kontrakcije. Jedino što sam osjećala je intenzivno micanje bebe i često štucanje. Je li moguće da ih nisam prepoznala ili da ih uopće nisam imala? Ni sad ih ne osjećam, osjećam bebu i to je to.
Ima li još netko takvo iskustvo?
Moguce je da ih nisi imala... Frendica je nedavno rodila i nikad ih nije osjetila. Ja sam ih s druge strane itekako osjetila. Ne znam s cim je povezano...znam samo da sam otpocetka prosle trudnoce imala konstantno zatezanja, probadanja i bolove...dva put bila na hitnoj radi toga, a ove BH na kraju su me dotukle koliko su bile intenzivne. Meni to uopce nije bilo ugodno i kako je bila prva trudnoca bez obzira na sve procitano plasile su me. Nakon sto sam rodila shvatila sam da trudnoca moze biti itekako bolna. Nadam se da ce ovaj put bit bolje...
Moguće je. Ja sam u prvoj trudnoći uspjela prepoznati kontrakcije tek kad je doktor već vikao da vidi kosu. Najmanje pet sati prije toga bila sam otvorena 9 cm, a ctg je bilježio ravnu crtu kao i uvijek do tada. Ne sjećam ih se ni iz ranijih faza trudnoće.
Ja odoh na ogtt...bljuje mi se od same pomisli, bljak.
Ja sam sazivjela sa tim kontrakcijama, kada se stvrdne trbuh, ostanem bez daha...imam ih po par dnevno, unatoc mg i utricima.
kod mene je nekako drugačije, možda to i nisu BH
nakon što se malo fizički umorim - npr kupovanje u nekakvom supermerkatu s noge na nogu me ubije - ili jednostavno popodne kad mi se sve skupi, trbuh mi se jednostavno stvrdne, baš osjećam maternicu ispod površine trbuha kako se okameni, ali to traje duže od koju minutu, imam osjećaj da tako može biti i cijelo popodne
nije nešto strašno neugodno, ali sam malo zapuhana i umorna
ako idem prileći, sve prođe
a ujutro nakon spavanja sam kao nova, ni ne osjetim da sam trudna
inače se trudim biti aktivna, mislim da nema smisla previše mirovati, pogotovo ako je na pregledima utvrđeno da je sve ok - a nekad čak ni tada; izgleda mi da je kod nas pretjerano patološki pristup trudnoći, i sami doktori prepisuju često lijekove i mjere koji nisu potrebni, jednostavno da bi sebe zaštitili u eventualnom slučaju lošeg ishoda
iz ovog članka treba izdvojiti slijedeće
- Gledajte na kontrakcije kao na dio pripreme za porod. Iako su Braxton Hicksove kontrakcije ponekad neugodne i dosadne, te vam mogu oduzeti potreban san, one su vrlo važan faktor u pripremi cerviksa za porod.
- Isključite prijevremeni porod. Kontrakcije koje upućuju na početak poroda najčešče su popraćene bolovima u križima, bolovima sličnim predmenstrualnim, krvavim ili vodenastim iscjedkom, bolom u nogama. Zapamtite, Braxton Hicksove kontrakcije su neujednačene, neredovite, te se pojavljuju u potpuno neujednačenim intervalima.