Evo da se prijavim sa svojim brigama

Mi smo jucer usli u 30-ti tjedan i na zadnjem pregledu prije 12 dana je sve bilo suuuuuuuper, samo se malena okrenula na zadak, al ima se jos vremena predomislit tako da se ne zamaram previse sa time. Ovo mi je prva trudnoca i sve mi je novo, sve me strasi, ne znam sta je "normalno", a sta ne. Uglavnom, BH kontrakcije imam od cca 20tt, prije ih je bilo manje, sad se nesto cesce pojavljuju, tipa kad moram na pi-pi pa nakon pi-pi, pa ako predugo sjedim ili ako lezim na boku tako da mi trbuh "visi"...
Najnoviji strah koji me muci je od otvaranja. Zadnjih par dana imam neakav cudan osjecaj u rodnici ili cak nize dolje - ko da me beba lupka skroz tak nisko i bude mi lakse, odnosno, kao da prestane to lupkanje kad odem na wc- je li to malena lupa u mjehur?
Cesto mi se desi da me boli nesto od prepone prema sredini stidne kosti, to su pretpostavljam okrugli ligamenti, medutim- mene boli samo taj jedan i to vec duze vremena i stalno. Neki put me nisko u trbuhu "zareze" kao da mi se unutra nesto dere, drapa, kao da ce nesto popucat - to su valjda misici koji se rastezu. Ne znam si objasnit neku suplju bol u rodnici koju ponekad osjetim kad me mala lupi oko pupka, kao neka refleksna bol- ona lupi u pupak, a mene zaboli dolje ko da se nesto "na vakum" povuklo.
Onda recimo, stalno se bojim da ce bebi nesto biti ako se malo vise polozim na trbuh, onak na bok, ali noga prek jastuka pa sam malo vise na trbuhu nego na boku- da cu ju zgnjecit ili stisnut. Ili da nece imat dosta kisika ili opskrbe krvlju i hranom u posteljici ako cu lec na desni bok ili na leda....
Joooj, ima toga jos toliko da bi mogla napisat post od 10 km, ali evo ovo su glavne preokupacije trenutno. Ak ima ko sa slicnim "problemima" nek se javi i podijeli, cisto da ne mislim da sam prolupala nacisto :D
I moje isprike na ovolikom postu- necu vise, obecajem