Stranica 87 od 581 PrviPrvi ... 3777858687888997137187 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,301 do 4,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo mene s pregleda danas navečer koji sam čekala ko ozebli sunce i sad sam u još većoj panici. Molim vas cure ako je itko imao slično iskustvo da me savjetujete. Ultrazvučno sve u najboljem redu,posteljica ok smještena,plodne vode dovoljno,beba 765 gr na 25+1tt. Veli dr. ne može bolje. Nakon toga pregled i dr. mi rekao da je ušće maternice skroz sprijeda i omekšano,ali da sam skroz zatvorena i zbog bh kontrakcija koje osjećam ponekad da će mi dati normabel,ali da nema razloga za brigu niti strogo mirovanje nego da samo usporim. Ne znam ni sama što sad da mislim...što to sve znači? Hoću li se uskoro početi otvarati ili to ne mora to značiti? Da pijem normabel jer sam čula da on može izazvati oštećenja ploda i srčane mane...ajme sad sam u sto briga,iako se dr. nije činio nešto previše zabrinut...čak mi je rekao da mogu na plažu se rashladiti u moru pa ležati na plaži i u lagane kratke šetnja,kuhati ručak na brzinu...Jel imao netko slično iskustvo?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ajde polako. Zatvorena si i tu nemas brige. To sto je malo smeksano usce nije toliko strasno, ja sam pola trudnoce otvorena za prst. Normabel pijem svakodnevno skupa s pola drugih trudnica u drzavi. Samo se nemoj naprezati, polagano raduckaj, nista tesko, i popij tabletu ako osjetis bolove tj.ako te te kontrakcije bole, da ti opusti misice malo.
    Kakva ostecenja ploda, onda ne bi bilo zdravog djeteta u Hrvatskoj.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Smeksano usce u odnosu na sta? Pacijenticu prije tebe ili tvoje usce kakvo je bilo na proslom pregledu? Sorry, malo karikiram da ti pokazem nelogicnosti koje meni prve iskacu iz te izjave.
    Btw. Moja gin gleda samo uzv, nema nikakvih pregleda, kao i puno drugih ginekologa danas. Mozda je i meni smeksano usce a ja nemam pojma o tome... nit mislim da je bitno. Dok sam zatvorena i duljina cervixa ok.
    Pijes magnezij? Probaj od twinlaba, ne one sumece. Puno je kvalitetniji i bolje se apsorbira + vit c. To ti govorim za kontrakcije.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nisam ni ja imala pregled dva mjeseca,ali sad kao radi prevencije jer sam pije dva dana imala jaku crijevnu virozu i strasne grčeve pa eto. Objašnjenje za ušće je da je ono inace smjesteno skroz iza i tvrdo,a kod mene je naprijed i mekano što znaci da se tijelo priprema za porod i da bi se mogla poceti otvarati,ali ne mora znaciti. Mg pijem od početka trudnoce 300+ od Biorona kupljen u ljekarni,a od Twinlaba pijem prenatal.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj piki prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure! Smije li se u trudnoći koristiti faktu mast kod problema s hemoroidima? Naime u zadnje vrijeme me malo muče ali kad sam pročitala upute ne znam više. Kako se vi borite s tim?
    Meni su rekli za faktu mast bolje ne,ja sam koristila dječju pastu i pomogla mi je.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ako te bas frka odi po drugo misljenje. Ali meni je to sve nekako puno upitnika. Svako tijelo je drugacije i ako je tvoje usce mekse od prosjeka to ne mora nista znaciti... kazem, ja ni u prosloj trudnoci ni sad nisam imala niti jedan pregled, samo uzv. A preko uzva se sigurno ne vidi tvrdoca... ako te frka, odi po drugo misljenje negdje gdje vjerujes da su strucni.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ni ja imala pregled dva mjeseca,ali sad kao radi prevencije jer sam pije dva dana imala jaku crijevnu virozu i strasne grčeve pa eto. Objašnjenje za ušće je da je ono inace smjesteno skroz iza i tvrdo,a kod mene je naprijed i mekano što znaci da se tijelo priprema za porod i da bi se mogla poceti otvarati,ali ne mora znaciti. Mg pijem od početka trudnoce 300+ od Biorona kupljen u ljekarni,a od Twinlaba pijem prenatal.
    Hm, moje je mekano od pocetka..jos uvijek ga mogu i sama dohvatiti (blazeni dani utvrdivanja ovulacije) i uloziva sam za vrh prsta, kontrakcije od pocetka i isti nalaz od pocetka. Takav mi je cervix

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kris jel imas kakvu terapiju zbog toga? Ne znam dal pit taj normabel íli ne? Problem je sto sam preko ljeta na moru i ovdje odlazim privatno na preglede,a doma se vracam u 9. mj.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ne,pila sam utrice do prije mjesec.Uzimam magnezij direkt i to je to.Ako nemas stezanja u jednakim razmacima,nemas brige.
    Nisam fan normica ali nemoj se izludivati i popi jedan po potrebi,nece ti nista biti.
    Posljednje uređivanje od KrisZg : 19.08.2014. at 09:29

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Evo mene s pregleda danas navečer koji sam čekala ko ozebli sunce i sad sam u još većoj panici. Molim vas cure ako je itko imao slično iskustvo da me savjetujete. Ultrazvučno sve u najboljem redu,posteljica ok smještena,plodne vode dovoljno,beba 765 gr na 25+1tt. Veli dr. ne može bolje. Nakon toga pregled i dr. mi rekao da je ušće maternice skroz sprijeda i omekšano,ali da sam skroz zatvorena i zbog bh kontrakcija koje osjećam ponekad da će mi dati normabel,ali da nema razloga za brigu niti strogo mirovanje nego da samo usporim. Ne znam ni sama što sad da mislim...što to sve znači? Hoću li se uskoro početi otvarati ili to ne mora to značiti? Da pijem normabel jer sam čula da on može izazvati oštećenja ploda i srčane mane...ajme sad sam u sto briga,iako se dr. nije činio nešto previše zabrinut...čak mi je rekao da mogu na plažu se rashladiti u moru pa ležati na plaži i u lagane kratke šetnja,kuhati ručak na brzinu...Jel imao netko slično iskustvo?
    Omekšano ušće može dovesti do skraćivanja cerviksa, a kad se cerviks skroz skrati onda kreće otvaranje. Dakle, ti imaš za sada samo omekšani cerviks pa se moraš čuvati kako to ne bi išlo dalje. To znači- nikakva dizanja teškoga ( više od 2-3 kg), sagibanja i dizanja (npr. veš iz mašine) što manje stajanja, sjedenja, a što više ležanja, a sve kako ne bi krenulo na skraćivanje cerviksa.
    Meni (25+2 tt.)je počelo kao tebi pa sam i dalje laganini sve radila, ali očito previše pa su mi na sljedećem pregledu rekli da se cerviks skratio i da više uopće nema hodanja osim do wc. Sada ležim. Znači, nemoj to što ti je dr. savjetovao olako shvatiti, beba je još premala.
    Pij magnezij 300,direkt, od Hermesa. On je najučinkovitiji magnezij pa ti neće trebati normabeli.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Blueone, jedna lasta ne čini proljeće pa ni tvoj slučaj ne predstavlja presedan.

Arianm, jesi li već bila kod tog dr na pregledu ili ti je prvi put?
    Pitam jer ukoliko je on primijetio razliku u mekoći i položaju cerviksa u odnosu na zadnji pregled, onda to vjerojatno nešto i znači i trebala bi malo usporiti.
    Ako te sad prvi put pregledao i to ti rekao, ja bih na tvom mjestu ponovila pregled za dva tjedna da vidimo kakvo je stanje cerviksa.
    Jesu li ti se BH počele češće javljati ili i dalje par dnevno?

Ja sam u prošloj trudnoći imala bolove u 20 i nekom tjednu i zabrinuta otišla na izvanredni pregled. Bila sam uloživa za vršak prsta što ne mora značiti ništa, ali u kombinaciji sa bolovima i time da je to bilo novo dr mi je savjetovao da usporim i dođem za 2 tjedna. Na idućem pregledu nije bilo nikakve promjene i nije mi savjetovao nikakvo daljnje mirovanje.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bila sam kod njega prije 4 tjedna ali samo na uzv. Ovaj put mi je uz uzv radio i pregled znaci u biti prvi put.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A kontrakcije su ko i prije , par puta na dan.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Onda ga poslušaj i malo uspori,otiđi na pregled ranije da provjeri da li se doista cerviks skraćuje ili je to kod tebe tako.
    Ovo što Bluone opisuje graniči sa strogim mirovanjem, a to ti dr nije savjetovao, prema tome nema potrebe da se zalijepiš za krevet.

Za normiće sama procijeni trebaju li ti. Naškoditi neće ni tebi ni bebi, a hoćeš li ih piti ovisi o tebi i tome kako se osjećaš, boli li te...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A kontrakcije su ko i prije , par puta na dan.
    Hm, ja sam neki dan osjetila prvu rastežući se u krevetu ujutro, a tek sam 17 tt. Tako mi je bilo i u prvoj t, ali nisu me otvarale i to je onda b.o.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

bubekica, željkica hvala na info
    Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su rekli za faktu mast bolje ne,ja sam koristila dječju pastu i pomogla mi je.
    Kakvu dječju pastu?

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ako je nešto omekšalo znači da više ne može dovoljno dobro držati ono što bi trebalo držati- dijete koje će biti sve teže, plodnu vodu koje će biti sve više. Prosto ko pasulj! Iz tog razloga se mora paziti jer joj cerviks daje znakove-nisam dovoljno jak, nemoj me dodatno i ti opterećivati. Ne znači da će se pogoršavati, ali tijelo joj je reklo svoje. Pametnome dosta

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da je to bas tako onda bi i preporuka lijecnika bila strogo mirovanje, a ne ova koju je Arianm dobila.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je rekao da mogu i na kupanje čak?! Ne plivati,samo uci u more,rashladiti se i lezati na plazi. Zvala sam ga danas jer nisam imala mira pa smo se dogovorili da sutra dodem na briseve da iskljucimo mogucnost neke bakterije koja bi izazvala otvaranje,kontrola za 14 dana svakako kod njega.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Danas beta 13377, valjda ce sve bit ok

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ima negdje tablica visine bete s obzirom na tjedne. Ja mislim da je ok beta

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

cure u 9 tj. sam, svi bolovi su mi prestali kao da ću dobiti u 6 tjednu,ali sada su se ponovo javili, bila sam na moru 2 dana, jel moglo more nešto naštetiti, da sam se nahladila ili tako nešto??? prije 2 tj. sam bila na uzv sve je bilo u redu, nisam mislila ići barem još dva tjedna na uzv, ne znam je li to preugo za čekati???
    Posljednje uređivanje od lady555 : 19.08.2014. at 19:05

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mi smo danas bili na pregledu iiiiii konacno se beba okrenula kako treba, dobicemo deckaaaa
    Mury jel se kod tebe sta vidilo ?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ARIANM bez panike
    U dvije od tri trudnoce sam imala smeksani cerviks vec i prije 20tt (ustanovljeno oko tog tjedna, znaci bilo je i prije)
    U trecoj sam bila i uloziva za vrsak prsta
    U toj zadnjoj sam i radila jos neko vrijeme
    Nisam dizala tesko, dugo sjedila ili stajala
    Sve ostalo sam normalno radila, kuhala, setala, bili smo i na moru, malo sam se brckala i tak...laganini
    Uglavnom, nalaz je isto skoz isti do kraja trudnoce, rodila sam na 39+0 i 38+0 i pritom se sporo otvarala
    Dakle, uspori, prati svoje tijelo, al nema panike

I da, to je jako cest slucaj kod drugorotki/viserotki
    Posljednje uređivanje od Ginger : 19.08.2014. at 20:30

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Lady ako te tjesi, mene je bolilo kao da cu dobiti do negdje 16tt. Ligamenti se sire, maternica raste.... Mislim da se ne moras brinuti. Ja sam do sad bez problema docekala svaki pregled
    Ali, da nije ugodno, nije. Opet, slusaj svoje tijelo. Ako smatras da trebas ici ,odi. Nemoj nas slusati. Radi po osjecaju
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 19.08.2014. at 22:49

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam evo 9 tt i isto me bokucka kao da cu dobiti. Uglavnom ako puno hodam ili dugo sjedim ( na poslu recimo) i cim malo odlezim bude ok.
    Imam pitanjce...jeste se borile s mucninama? Ja ne povracam, ali imam odvratne mucnine koje pocinju u popodnevnim satimabi traju sve do navece...isto tako primjetila sam da se javljaju ako sam i malo gladna. Cim prodje vise od tri sata od prethodnog obroka mene primi nenormalna glad, mucnina, nekako mi ne bude dobro. Od jela mi pase samo kruh ( po mogucnosti suhi), sir i jogurt, topli sendvici i ev suhe grickalice. Tjeram se jesti voce, al nije da mi pase. Ak ovako nastavim bit cu ko buhtla za mjesec dana. Sto ste vi jeli tada ako ste imali slicnih poteskoca?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da vam javim
    U ponedjeljak sam rodila svoju princezu
    2500 gr
    Sve je ok prošlo hdB
    Malo je poranila ali sve je u redu
    Sreća neopisiva

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Crvenkapice prekrasno prekrasano prekrasno

Sretna sam ko da sam ja rodila

Uživajte, grlite se i mazite

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čestitam od srca! Predivno!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Crvenkapice,predivno! Čestitam od srca ! Uživajte i mazite se !

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Crvenkapice draga, od ti čestitam na vašoj neopisivoj srećici!
    Sad uživajte i mazite se, dugo ste to čekali...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Crvenkapice prekrasna vijest za dobro jutro!!!!! Od srca cestitke i kad ces uhvatiti vremena, napisi kakp je bilo. Ne mogu ni zamisliti kakvo veselje

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Crvenkapice - čestitam!!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Crvenkapice bravoooo

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Crvenkapice nemogu ti opisat koliko mi je drago!!!!!!!!čestitam!!!!!!!!!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj piki prvotno napisa Vidi poruku
    bubekica, željkica hvala na info

Kakvu dječju pastu?
    Od jadran galenskog lab ( valjda smijem napisat proizvođača) dječja pasta meni je pomogla,ima je u dm-a za kupit.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

crvenkapice, cestitam od srca!!!! prekrasno!!! uzivaj u svojoj curici ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Sent from my iPhone using Tapatalk

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Crvenkapice divnoooo ,cestitam ti na princezi

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Crvenkapice predivno Čestitam od srca, dobrodošla mala princezice!

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Da vam javim
    U ponedjeljak sam rodila svoju princezu
    2500 gr
    Sve je ok prošlo hdB
    Malo je poranila ali sve je u redu
    Sreća neopisiva
    čestitke!!! Bravo!!! Dobrodošla curice
    Koliko si bila tjedana? Vaginalno?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Crvenkapice,i ovdje cestitke !!!
    Aprilili,bila na uzv,i dr.kaze najvjerojatnije pisonja !!
    ali me i dalje muce svaka dva -tri dana krvavi iscjedci,dr.nema na to komentar ..i jos kada sam izasla od dr.vidim da mi je cx 30 mm,a prije tri tj. bio 37 mm,znacajno se skratio.Jos jucer neki jaki grcevi,slicni onim koji su mi krenuli u prosloj trud.taman oko 19 tt,a bebe izgubila sa22 tt.Danas 19+3,sad su oni tjedni i umirem od straha.Dr.mi uzela briseve,u pon.nalazi i napravila jucer UK.Cure,sto kazete na moj cerviks od 30 mm T oblik sa 19 tt,i grceve,nalik onim u crijevima kad imas proljev,i pritisak na debelo crijevo,uh,uh....do sad sam se drzala,sad lagano ludim

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mury jel piješ magnezij? Normabele? Uzimaš li još uvijek utrogestane ili nešto slično tome?

Je li ti itko od ginekologa preporučio preventivnu serklažu u ovim tjednima?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Crvenkapice čestitam <3

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Crvenkapice čestitke!!!
    Mury kod mene isto. Danas uzeli briseve,a situacija ko i prije dva dana-cervix omekšan i skraćen. Kontrakcije povremene,a pritisak osjecam kad se beba rita,okrenut je na zadak i dole bas jako udara tako da me sve probada. Za sad mg i normabel po potrebi i pregled za 8 dana jer me ceka put od 700km.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vaginalno da
    Brz porod hdB
    36+1 tt
    Sav popustio krvarenje pa trudovi
    Sve se desilo odjednom

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Crvenkapice, čestitke!
    Meni je beba jako nisko pa je doktor rekao da trebam više mirovati, a ja gotovo i ne izlazim iz kreveta zbog hematoma koji se raspada, ali je još uvijek prisutan. No, mene muči nešto drugo... Sada sam 17 +4 tt i već sam dobila 6 kg, a gotovo ništa ne jedem jer mi je od svega muka. Pitala sam doktora da mi provjeri šećer, ali on samo odmahuje rukom. Kaže da sam bila premršava pa je sad to o.k. Ma ne brinu mene kile, nego se bojim da nije nešto drugo u pitanju... Da ipak odem negdje po drugo mišljenje ili me hvata panika bez razloga?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Loly prvotno napisa Vidi poruku
    Crvenkapice predivno Čestitam od srca, dobrodošla mala princezice!
    Loly kako si?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Crvenkapice,i ovdje cestitke !!!
    Aprilili,bila na uzv,i dr.kaze najvjerojatnije pisonja !!
    ali me i dalje muce svaka dva -tri dana krvavi iscjedci,dr.nema na to komentar ..i jos kada sam izasla od dr.vidim da mi je cx 30 mm,a prije tri tj. bio 37 mm,znacajno se skratio.Jos jucer neki jaki grcevi,slicni onim koji su mi krenuli u prosloj trud.taman oko 19 tt,a bebe izgubila sa22 tt.Danas 19+3,sad su oni tjedni i umirem od straha.Dr.mi uzela briseve,u pon.nalazi i napravila jucer UK.Cure,sto kazete na moj cerviks od 30 mm T oblik sa 19 tt,i grceve,nalik onim u crijevima kad imas proljev,i pritisak na debelo crijevo,uh,uh....do sad sam se drzala,sad lagano ludim
    Mury, draga, pretpostavljam da uzv nije radio isti dr kad je ovaj nalaz od prije tri tjedna? Znam da ides paralelno kod dva.
    Ako je isti dr i nije nista komentirao, moguce je da je razlika i do nepreciznosti mjerenja.
    Meni se isto tako bio naglo "skratio" sa Klempicem pa mi je dr objasnio da je cerviks malo zaobljen pa da ga zna malo neprecizno izmjeriti jer mu to nije toliko bitno dokle vidi da je zatvoren, T oblika i dovoljno dugacak.

Giuseppe, i meni je pasao tost i krusno, morala sam jesti svakih par sati, ali sam dobila "samo" 2 kg, mucnine prosle i sad jedem normalno i zdravo.
    Samo treba prezivit to mucno razdoblje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Trudy,pijem mg 375,utrice uzimam 3*1,ali u pon.mi dr.rekla da smanjim na 2*1,ali ja ne smanjujem dok ne vidim i s dr.Radoncicem.Normabel ne pijem,iako imam kutiju od prije,ali nastojim ga ne uzeti dok mi dr.ne kazu da trebam.
    Maco,nije mi ista dr.radila uzv,i ova jucer nije bila zabrinuta,iako mislim da je veliki strucnjak i pazljiva,jer me zna iz prethodnog slucaja....danas Bogu hvala nema grceva,ali zato sam imala krvavi iscjedak....i tako,da ne bih sekundu bila mirna!!!!Ali u Bozje ruke,ako bude neki los znak,pravac hitna!!!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Crvenkapice predivna vijest. Iskrene čestitke na maloj princezi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •