Crvenkapice super lavica je stigla uzivajte,mazite se.A Nina I ti brojis sitno.
Crvenkapice super lavica je stigla uzivajte,mazite se.A Nina I ti brojis sitno.
Crvenkapice, i ovdje cestitam i zelim vam sve najbolje! Uzivajte u svojoj sreci.
Mury, grlim, samo polako, prati stanje, uzimaj terapiju, miruj. Bit ce sve ok.
Ej draga dobro sam, hvala! Evo danas 26+1 i nemam nekih većih tegoba, osim ponekad bolnih leđa, pritiska i učestalog mokrenja, ali sve su to čari blaženog stanja
tebi i tvom sinčiću!
Mury odmaraj, čuvaj se, polako, dan po dan! I dobro si rekla, bude li ti nešto sumnjivo, pravac hitna! Sretno do kraja![]()
Danas 38+4 , bila jučer na pregledu... zatvorena totalno, dečko je velik ali ne znam koliko....koža trbuha me boli za poludit ...jedva čekam da rodim ali izgleda da to neće brzo... otečena nisam nimalo , samo se brzo uspušem i tlak mi je nizak... i tako...sve spremno i čekamo.....
mravak, ja sam sa mlađom curom bila petak na pregledu i ctg-u..ctg uredan, zatvorena...sa subote na nedjelju dobila trudove i nakon 3-4 sata rodila..ne znači da nećeš brzo
takav porod bi svakom poželjela..pošto želiš što prije roditi, eto želim ti istu ili sličnu situaciju od![]()
hvala anabeg, sviđa mi se tvoj porod...i ja bi tako
mury, drži se draga, puši i na hladno, i vjerujem da će se doktori ako bude potrebno maksimalno posvetiti...miruj što više, to znaš i sama...uglavnom mislim na tebe...i vidi nam crvenkapicu, mazi se sa svojom curom sada...tako ćeš i ti za par mjeseci....
Hvala curke na utjesi!!!!
Blueone mi smo terminuse onda,meni danas 25+4,a i dijagnoze su nam iste sad. Super sto ti je upalilo iz prvenama iz sedmog puta,ali vele da je 7 magicni broj pa se nadam da ce sve biti ok do kraja.
Ima li mozda netko od vas želucanih problema? Obicno mi po noci pocne kad se smirim muka,grcevi i proljev. U mjesec dana vec pet puta tako. Bas problemi sa želuce. Popijem linex pa onda po par dana ne mogu na wcne znam vise kako smirit zeludac.
Vaki sto se tice kg jel su stalni ili ti variraju? Meni se pocelo desavati da od danas do sutra imam manje ili vise za 3kg. Ja nisam vidjela da sam igdje otecena ili da imam vodu.
Ali moj doktor kaze da je to voda. I reko mi je da mi je sol tabu od sad pa do kraja trudnoce. To se da lako testirati ako jedan dan samo jedes voce i ako je velika razlika u kilazi onda je nakupljanje vode u pitanju. A za 2 tjedna ce mi raditi glucose tolerance test pa cemo i to znati. Ja sam 20+5 i na +7 kg sam, sto je puno s obzirom da jako zdravo jedem.
Mury draga moja kad ides kod Dr. Radoncica? Pisi sta je on rekao. I ja isto nebi smanjivala utrice. I treba vidjeti jel trebaju i duphostani. Ja koristim jos uvijek obadvnoje.
Miruj i miruj i miruj . I s obzirom sta si sve prosla svi lijecnici bi te trebali do kraja trudnoce cuvati kao kap vode na dlanu i ako treba nek te i hospitaliziraju i nadziru. Neplasim te ni slucajno al samo zelim da se jako potrude cuvati vas . Saljem ti puno zagrljaja.
Miruj
Aprilili,kod dr.Radoncica idem1.9.,ali sam se s njim cula mailom,predlaze mi da sto se tice preventivne setklaze javim se dr.Djelmisu,jer serklaze se rade u bolnici,on mi ju ne moze napraviti.A ja imam uzasno iskustvo s Petrovom i Djelmisem....ne znam dal otici na hitnu na sv.Duh i trazit da me hospitaliziraju do teceg tromj. A opet,prvo bih pricekala nalaz briseva...jutros opet jedna kontrakcija pratim stanje dok muz ne dode s posla,pa cu viditi....hvala vam sto me tjesite,savjetujete...![]()
Mury rade ti i na Vinogradskoj serklaže - ako ti je to opcija, raspitaj se i tamo.
Posljednje uređivanje od TrudyC : 21.08.2014. at 13:06
Za Sveti Duh sam i ja isto čula, zato sam joj spomenula Vinogradsku. Tamo još koriste i tokolizu koja obično ide u paru sa serklažom (par dana je drže kad je u pitanju preventiva)
Posljednje uređivanje od TrudyC : 21.08.2014. at 13:34
ARIANM
Super da smo terminusemirujes isto?
Ja pijem elevit, folacin i magnezij direkt od hermesa i ok mi je. Kao da je sve izregulirani s tim. Ali vidim da su mi navecer krenule zgaravice, a jos mi je to teze jer moram lezati pa je zeludac zavaljen. Čari trudnoće.
Kod kojeg dr si?
Ja sam prvi postupak odradila u Postojni i evo sinčić ima 4 god. Nakon toga nam je uspilo iz 6. puta u Cito i evo čekamo sekuJa ne mirujem, za sad je sve ok, uzimam prenatal od solgara, kaze dr ne elevit jer loše djeluje na probavu, magnezij direkt i jos 5 dana utrogestane onda prestajem s njima. Ima nas dosta terminusa u 2-3 dana razlike
![]()
Hvala vam cure na savjetima,onda mi je Vinogradska opcia B ako mi na SD odbiju serklazu a moj cerviks se bude skracivao!!!!Jedino ne znam sto cu za fragmin,sada ga dobivam na SD..jel bi mi ga Vinogradska dala ako bih presla kod njih?Kojeg dr.u Vinogradskoj traziti?Jel neki od tih dr.rade privatno?Jer znam da je najlaksi i najbrzi put doc do odredenog dr.otici mu prvol privatno....uh,zagnjavih ja vas![]()
Da,izgleda da sam ja prva na redu i jedva čekam !
još 10 dana do termina.![]()
Mury, pokusaj ne misliti sto se prije dogodilo i poziztivno sto je vise moguce, znam da je to tesko i ja sam svaki dan u panici bez pretjeranog razloga, ali moras i daj idi u bolnicu neka te zadrze i neka si tamo stalno pod nadzorom. Nije mi jasno zasto te vec nisu zaprimili pogotovo obzirom na tvoje prijasnje situacije??? Ja bi spremila torbu i ne bi izlazila iz bolnice![]()
Bit ce sve dobro
Mjestopodsumcem, dr. smatraju da je sve ok,a i iskreno ne znam jel bi mi bilo i u bolnici bolje, ona atmosfera,razne tragicne price,i jos kad vidim radaonu gdje sam rodila svoje andjele,puknula bih od bola,straha....ovako pratim stanje,oa cu na hitnu ako vidim da je nesto alarmantno. Jutros ok,nema kontrakcija,stolica jutros malo rjedja -mozda zbog magnezija,danas cu ga preskociti.A u pon.kad dobijem nalaze briseva,trazit cu bar da mi opet cerviks izmjere,pa ako bude isti,necu panicarit i ako brisevi budu ok.A ako bude bestija,i cx manji od 30 mm,ne idem iz bolnice doma!!!
Crvenkapice čestitke na curici
Mury![]()
mravak ti si prva na redu pa ~~~~~ da bude čim brže (kad jednom krene).
Cure koje ste blizu termina jel radite masažu međice? Meni baš to nekak i ne ideRekla nam je primalja na tečaju za trudnice da je za omekšavanje međice dobro piti i čaj od malinovog lišća (od 38 tt). Ima netko iskustva s tim?
Ma Mury, razumna si ti i hrabra žena.
Naravno da ćeš u bolnicu ako se nešto, ne daj Bože, zakomplicira ali puno je zdravije i za psihu i za tijelo ne boraviti u bolnici ako to nije nužno.
Iskreno vjerujem da vas vaši anđeli čuvaju i da ćeš u 2015. grliti svoje zlato.
Piki, mislim da je za omekšavanje međice puno važnije stavljanje obloga od toplog ulja kad krene porod i postepeni, kontrolirani izgon, ali sigurnno da ni masaža ne može škoditi.
Prije poroda sam negdje naišla na info da je najveća prednost masaže međice trudnoći ta što te upozna sa osjećajem žarenja kad se međica rasteže, pa rodilja bude manje iznenađena sa osjećajem i bolje odradi izgon![]()
Mury - u OB Bračak (Zabok) rade serklažu. Meni su napravili u 18 tt jer sam bila prohodna za prst do unutarnjeg ušća, a i ono je počelo dobivati izgled slova V. Uz to sam imala i bolove. Svi su jako ljubazni i pušu na hladno. Ako ti ne uspije u Zg...
Vadila sam betu u utorak bila je 13377, ja presritna sta je porasla, danas je vadim ona 14409mene nista ne boli, prijatelj ginekolog me tjesi da je sve ok dok nista ne boli i dok ona raste i da je trudnoca manja nego sta mislimo al opet...??????? Sta vi mislite, jel ikome ovako sporo rasla a da je sve bilo ok, napominjem da je on meni vidija i plod i sve u maternici ?????
(((((
Jopica, koji si tjedan trudnoće?
Jopica, dobro pita Inesz, koliko si tocno trudna?
Vidi, samo ove dvije brojke za sebe ne znace puno
Da, je spor porast, al daj jos koju info
Ima i tablica (inesz imas link?) kolika bi otprilike trebala biti beta koji dan nakon ovulacije
Ovo je sad vec visoka beta pa se ne dupla tako brzo kao na pocetku, zato je bitno koliko si trudna (nepravilan rast na pocetku trudnoce u pravilu znaci da nije dobro)
Drage moje,ja u bolnici,cx se od pon.skratio sa 30 na 24 mm.Brisevi ok,CRP ok....sad cekam daljnje upute i nekakvu terapiju,umrem od straha,raspadam se...bojim se da se povijest ponavlja![]()
Mury drz se, mislim na tebe....
Mury draga,drži se !!
Mury, šaljem ti more vibrica, pozitivnih misli i energije da sve bude u redu.
Drži se i izjadaj se kad god osjetiš potrebu.
![]()
Crvenkapice čestitke od srca,uživajte! puse!
Mury draga drži se,mislim na tebe i šaljem milione poz.vibri samo da bude sve u redu!![]()
Mravak, ~~~~~~~~~~~~~za brz i lagan porod
Mury, nemoj odmah pomišljat crno. Brisevi su ti ok što je super. Šaljem ~~~~~~~~~~~~~ da bude sve u redu.
Mury mislim na tebe!
Drz se draga, ne pomisljaj odmah na najgore
U kojoj si bolnici?
Ovo je sad 7tt, prva 4tt je pravilno rasla a onda se usporila. Prosli tj je on uspija na uzv vidit da je u maternici i plod vekicine 3mm da titra u ges.vrecici
Na s.Duhu sam,i ovdje ne prakticiraju serklaze,al ja cu je u pon.inzistirati na svoju odgovornot,nemam sto izgubiti.Tek ovako mogu izgubiti,cx se skracuje,a svi nalazi ok: brisevi,crp,leukciti, uk....i zato mi ne daju nikakvu terapiju.Samo mi krknuli injekciju za smirenje.....pa cekaj malo,sto cu tu ako se nista nece poduzeti,grrrrrrrr
Mury, ima točno određeni tjedan do kad mogu raditi serklažu, ali sad se ne mogu sjetiti koji.
Jopica, u 7 tt se već čuje srce. Jesi li napravila taj UZV? Ako jesi čemu daljnje vađenje bete?
Jopica i Mury samo hrabro cure drage!!!! Grlim vas
Ma meni se plod ugnijezdio skroz nisko u maternici i nisu bili sigurni oce li ta trudnoca opstati. Zato su stalno forsirali vadenje bete, jer kao ako ona raste to znaci da se posteljica pomice prema gore i onda moze sve biti ok
Jopica,
znam kako ti je, ali ostaje ti samo čekati i vdjeti.
Sretno~~~~~~~~~ Neka sve bude u redu.
Ja sam imala vrlo niske bete od samog početka trudnoće (IVF trudnoća). Na 6+2 imala betu 7 900, a na 6+6 beta je bila 14 800 uz embrij od 4 mm i urednu srčanu akciju. Razlog tako niskih beta bio je hematom koji je zauzimao cijelu lijevu polovicu gestacijske vrećice. Na 7+4 beta je bila 26 500. Imamo ddjete od 2, 5 godine iz ove trudnoće.
Da se ponovno nađem u sličnoj situaciju bete niskih vrijednosti i nepravilnog rasta a uz potvrdu trudnoće u maternici, ne bih radila više nalaze bete već samo čekala pregled ultazvukom.
Posljednje uređivanje od Inesz : 23.08.2014. at 12:33
[QUOTE=Inesz;2657433]Jopica,
znam kako ti je, ali ostaje ti samo čekati i vdjeti.
Sretno~~~~~~~~~ Neka sve bude u redu.
Ja sam imala vrlo niske bete od samog početka trudnoće (IVF trudnoća). Na 6+2 imala betu 7 900, a na 6+6 beta je bila 14 800 uz embrij od 4 mm i urednu srčanu akciju. Razlog tako niskih beta bio je hematom koji je zauzimao cijelu lijevu polovicu gestacijske vrećice. Na 7+4 beta je bila 26 500. Imamo ddjete od 2, 5 godine iz ove trudnoće.
Da se ponovno nađem u sličnoj situaciju bete niskih vrijednosti i nepravilnog rasta a uz potvrdu trudnoće u maternici, ne bih radila više nalaze bete već samo čekala pregled ultazvukom.[/QUOTE
Ajme kako si me sad utjesila, mada se tvoja beta bar donekle normalno duplala a moja sad na ovim vrijednostima raste al se ne dupla![]()
Jopica i Mury - samo hrabro curke. Sve bude ok!
Mury, Jopica - sretno!
Aprilili - danas sam na voću pa ćemo vidjeti. Tnx!
Crvenkapice čestitam ti od srca!
Mury vibram do neba da sve dobro prođe!![]()