Stranica 91 od 581 PrviPrvi ... 41818990919293101141191 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,501 do 4,550 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

P. S. Za papu vele da se kao nije niti mogao promijeniti od zadnji put pa ga nece niti raditi u trudnoci

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

curke,danas sam 40+1 i ništa se ne događa,sutra imam pregled pa ćemo vidjet...

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam Rh - i u obje trudnoće su me na testove senzibilizacije slali tek početkom trećeg tromjesečja.

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Mislim da je "problem" u tome što sam MPO trudnica pa sam radila sve žive pretrage prije postupka, no svi ti nalazi su stariji od godinu dana pa pretpostavljam da bi ih trebalo ponoviti. Krvnu grupu smo određivali i ja i suprug, oboje smo A-, zar ipak moram dobiti injekciju iako je i on Rh-? Mravak, sretno!
    Posljednje uređivanje od Vaki : 01.09.2014. at 12:28

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mravak, drz se

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

vaki i ja sam mpo trudnica i opet sam radila neke pretrage ponovno. Vec sam pisala da muza nitko nije trazio KG i Rh faktor, injekcija koju primamo nema veze s muzevom KG nego koliko sam ja shvatila zbog iduce trudnoce. Mi smo klasicne trudnice kao i svaka druga trudnica. Samo ti pitaj, ja pitam sve zivo i nezivo sta me zanima i dr mi uvijek lijepo objasni.
    Mravak napeto cekamo I nas ceka pregled ovaj tjedan i veselim se sto cemo se ponovno gledati. Cak je i muz sanjao nasu bebicu

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Suprug i ja smo A pozitivni,nisam dobivala injekciju nakon poroda,ali je cimerica koja je bila Rh pozitivna a suprug Rh negativan.
    u 12 tj.trudnoće sam vadila krvnu grupu i rh faktor,premda imam nalaz iz prve trudnoće i kako sam MPO pacijentica prije postupka smo istu stvar radili.
    Negdje u 7 mj. trudnoćegin. me je pitala koji sam rh faktor ,kada sam rekla da sam rh pozitivna komentirala je da nema potrebe ponovo vadit krv.
    PS.ne znam kako je slučaj u drugim bolnicama kod nas u Ri na početku trudničke knjižice se upisuje krvna grupa i rh faktor sa njihovom ovjerom.

Cure hvala,jedva čekam da rodim i da ga upoznam :D

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mravak,sretno,da cim prije grlis svoju bebicu

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ako si rh- nema veze sto je muz. Gleda se sto je beba. (To ima drugacija pravila nasljedivanja)

Bebama rh negativnih mama odreduju krvnu grupu kad se rode. Ja sam rh-, beba je rh+ i dobila sam injekciju
    Posljednje uređivanje od Vrci : 01.09.2014. at 15:11

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Suprug i ja smo A pozitivni,nisam dobivala injekciju nakon poroda,ali je cimerica koja je bila Rh pozitivna a suprug Rh negativan.
    Ocito je njena beba Rh- pa je zato morala dobiti injekciju

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Zanimljivo, mislila sam da beba ne može biti Rh+ ako smo mi oboje Rh-.
    Ništa, reći ću ginekologu da je već vrijeme da me pošalje na neke pretrage...
    Hvala vam mame!

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Vaki prvotno napisa Vidi poruku

Hvala vam mame!
    http://www.roditelji.hr/trudnoca/102...or-i-trudnoca/
    Moras izvaditi kg bez obzira kaj ti znas svoju krvnu grupu jer ti oni ne budu razmisljali o tome prilikom tvog poroda vec se budu konzultirali s tvojom trudnickom knjizicom/ povijesti bolesti gdje to pise. I jos uz to pise da se Rh- trudnice dodatno kontrolira, a ti si "negativka"

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja ni nemam trudnicku knjizicu. Zar to jos postoji?!?! Mislim, ocito postoji kad pisete o njoj

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Postoji,ali sve manje ih zena ima. Koliko sam skuzila.
    Ja sam imala samo svoje papire

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

u kojem si tt trudnoće? Nisam ni ja dobila odmah, nego tek tamo sa 12 tt.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj floridita prvotno napisa Vidi poruku
    Ocito je njena beba Rh- pa je zato morala dobiti injekciju

Ako je majka Rh+, a dijete Rh- nema imunoreakcije. Problematicno je samo s Rh- majkama i to samo ako nose Rh+ dijete sto je moguce samo ako je otac Rh+.
    Barem su tako nas ucili u skoli/na faxu.
    I pravila nasljedivanja su bas jako jednostavna za Rh.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nama je dr rekao da se rh ne nasljeduje tako matematicki,da tu ima vise stvari. A sad,ne znam detalje

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne znam, tako kako sam rekla pise i na onom linku koji je floridita stavila

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je majka Rh+, a dijete Rh- nema imunoreakcije. Problematicno je samo s Rh- majkama i to samo ako nose Rh+ dijete sto je moguce samo ako je otac Rh+.
    Potpis

Majke koje su Rh+ se ne prate kao ove koje su Rh-
    Ja sam Rh+ i krv sam u tu svrhu vadila samo jednom, na pocetku prve trudnoce (a rodila sam troje)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Vaki prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam mame!
    Beba NE MOŽE biti Rh + ako su i mama i tata Rh- . U tvom slučaju, tvoja beba je sigurno Rh- i ne moraš ići ni na kakve pretrage radi toga.

No, tata na papiru i tata u životu nisu uvijek istog Rh faktora, zato liječnici uvijek određuju krvnu grupu i Rh faktor bebi negativne trudnice, da ne bi slučajno bilo iznenađenja.

Ovako, ako je Rh- trudnica rodila ili pobacila Rh+ bebu ( znači bebin tata je Rh+), treba dobiti "injekciju" da ne bi imala problema u eventualnoj idućoj trudnoći sa Rh+ djetetom. Samo u tom slučaju može biti beba bolesna.
    Rh+ trudnica ne treba nikakve injekcije, bio tata Rh+ ili Rh-.
    Moram dodati da i Rh+ tate mogu imati Rh- bebu.

Mama Rh +, tata Rh+ = beba može biti Rh + ili Rh -

Mama Rh+, tata Rh- = beba može biti Rh+ li i Rh-

Mama Rh- , tata RH+ = beba može biti Rh+ ili Rh-

Mama Rh-, tata Rh- =beba može biti samo Rh -.

Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.09.2014. at 19:42

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ni nemam trudnicku knjizicu. Zar to jos postoji?!?! Mislim, ocito postoji kad pisete o njoj

mi MPOovke nemamo trudnicku, al imamo povijest bolesti koju moramo ponijeti sa sobom u bolnicu kad krene porod- tak su mi u Petrovoj rekli

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku

Barem su tako nas ucili u skoli/na faxu.

I pravila nasljedivanja su bas jako jednostavna za Rh.

da, tako sam i ja procitala na kraju kad sam pocela malo istrazivati

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Beti3 - tako sam i mislila jer mi je nekako logično da beba isto bude Rh- kad smo i nas dvoje. Ja imam trudničku knjižicu, no nije baš sve popunjeno. Pošto sam MPO trudnica nema zabune oko očinstva tako da mogu biti sigurni da je i tatek Rh-.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam imala interesantan slucaj...navodno sam rijetkost...2000 kada sam rodila sina imala sam A+, 2005 kada sam malu radala, uvazili su stari nalaz. 2007 ako se dobro sjecam godine, odlazim na operaciju sinusa i vadim ponovo krvnu grupu i ispada da sam A-, na moja pitanja upucena sefici zavoda dobivam odgovor da ta zrnca kaj prebrojavaju ili koji vrag vec su meni granicna i ovisno koju metodu koriste za utvrdivanje krvne grupe i rh faktora ispada + ili -...tada me taj odgovor zadovoljio. Prosle godine vadim opet krvnu i ispadam A+...objasnjenje je opet isto uz dodatno da su otkrivene neke nove mutacije ali da nema dovoljno ljudi da bi nastao novi rh faktror...zdravo seljacki mi je rekla da eto nije sve crno-bijelo. Znaci ja sam na nekoj granici..kaj ja znam...sve u svemu uvjeravaju me da ne bi nista bilo da primim transfuziju + ili- rh. Ljudima kada to pricam, kazu ma ziher je greska, ja mislim da nije jer sam prosle godine nakon cvs-a dobila rhesonativ na sv.duhu jer su vidjeli nalaz iz 2007. Iduci tjedan idem opet vaditi krvnu grupu i molim Boga da ostane rh faktor isti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kris ti si cudnovati kljunas

trudnicku knjizicu neki imaju, neki ne, to ovisi o lijecniku kojem idete
    ja je imam odavno, nisam ni trudna bila, tamo mi dr zapisuje sve i imam sve na jednom mjestu

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Trudilice
    Ima li netko tko leži ili zna:
    - koliko se kilo kalorija dobije u Petrovoj kad se leži zbog gestacijskog dijabetesa?!
    Dobiju li tamo sve žene isti broj kalorija ili ne?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam bila gladna, a hrana ocajna, nisu kalorije iste za sve

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Meni je klopa u Petrovoj bila savrsena, a curka kaj je lezala sa mnom ( dijabeticarka) je jela jos bolju klopu. A broj kalorija ti zna samo teta nutricionistica koja sastavlja menije za kbc zagreb

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure kako se mjere trudovi? Razmak između dva truda? Ili?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da,kaj ih imas?

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Evo da se javim, danas obavljena kontrolica ( 33+3tt) i nalaz kaze cerviks smeksan, uloziva za vrsak prsta. Kontrola za dva tjedna do tada mirovanje uz barem jedan normabelcic dnevno. Tak da se pridruzujem ekipi u horizontali Curke- neka iskustva s ovakvom dijagnozom?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Da,kaj ih imas?
    Nemam, samo se pripremam (kao pravi horoskopski jarac moram sve imati pod kontrolom tjednima unaprijed).

Floridita - mislim da ti je to i ovim tjednima normalno. Samo laganini. Koliko ti je teška beba (ako smijem pitati)?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Floridita, meni je takav nalaz od 28-og tjedna ali nisam dobila nikakvu uputu da mirujem ili uopće usporavam
    Sad sam 35 tt i još uvijek je nalaz isti

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo i mene sa pregleda i uzv-a...zadnji mi je bio 21.7...i jedva sam dočekala današnji dan. Rekao mi je doktor kako je beba nešto manja nego što bi trebala biti u ovom tjednu...ne mogu reć da me nije zdrmalo, no svjesna sam da i bebe imaju svoj ritam, nekad dobiju više, nekad manje..barem se nadam da je tako i u mom slučaju! Naručio me ponovno za 2 tjedna na uzv. Danas sam 31+4
    Evo mjera:
    UZV BPD 7.74 ZA 31 (pretpostavljam da to znači da ta mjera odgovara 31 tjednu trudnoće...)
    FL 5,79 ZA 30+2
    AC 25,62 ZA 29+6
    TT 1534 (trenutna težina bebe..valjda..)
    Samo neka dobiva na težini, i bit ću smirenija...ovo je prvi puta da mi beba ima neka odstupanja pa ne mogu ostati potpuno smirena koliko god se trudim..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i dobila sam uputnicu za urinokulturu, ABG, broj klica...zna li tko što je taj ABG i broj klica?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene sa pregleda i uzv-a...zadnji mi je bio 21.7...i jedva sam dočekala današnji dan. Rekao mi je doktor kako je beba nešto manja nego što bi trebala biti u ovom tjednu...ne mogu reć da me nije zdrmalo, no svjesna sam da i bebe imaju svoj ritam, nekad dobiju više, nekad manje..barem se nadam da je tako i u mom slučaju! Naručio me ponovno za 2 tjedna na uzv. Danas sam 31+4
    Evo mjera:
    UZV BPD 7.74 ZA 31 (pretpostavljam da to znači da ta mjera odgovara 31 tjednu trudnoće...)
    FL 5,79 ZA 30+2
    AC 25,62 ZA 29+6
    TT 1534 (trenutna težina bebe..valjda..)
    Samo neka dobiva na težini, i bit ću smirenija...ovo je prvi puta da mi beba ima neka odstupanja pa ne mogu ostati potpuno smirena koliko god se trudim..
    Evo moje terminuše - već sam se pitala di si.
    Ja se na tvojem mjestu ne bih zabrinjavala - imaš sitniju bebu. Moja Ena je rođena s 2540 g i dan danas je sitna. Visoka, ali mršaaavaaaaa.... I njoj je AC cijelo vrijeme bio tjedan dana manji.

Evo moje mjere od petka (31tt):
    BDP 80 mm - 32 tt
    FL 60 mm - 31+1 tt
    AC 270 mm - 31+1 tt
    Težina: 1742 g

Vidiš da u mjerama i nisu neka velika odstupanja, samo je moj za 200 g teži (al opet, ne brini, stigneš me još i prestići).
    Posljednje uređivanje od TinaB : 02.09.2014. at 13:19

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ej draga, hvala ti, baš si me utješila! Uspoređujući mjere tvoje bebe ispada da su to sitna odstupanja. Samo mi je bitno da napreduje, a uostalom to ću vidjeti za 2 tjedna kad me naručio na ponovni uzv.
    Inače, beba je okrenuta glavicom prema dolje i dubila je na glavi sa skupljenim nogama pa mi doktor nije mogao potvrditi spol. Tri puta mi je rekao da je dečko i kupila sam plavo odijelce, ali još uvijek čuvam račun za slučaj da ga zamijenim za rozo

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Moja Ena je rođena s 2540 g i dan danas je sitna. Visoka, ali mršaaavaaaaa.... I njoj je AC cijelo vrijeme bio tjedan dana manji.
    Moje curke su uvijek odgovarale svim mjerama, ovo mi je prvi puta da je neko odstupanje pa me malo uplašilo.. no dobro..niti su sve trudnoće jednake, niti bebe..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moj pregled je sutra..jedva cekammm..zadnji pregled sam imala 06.08 i cini mi se da je od tada prosla cila vjecnost..sutra sam 25+5..moj deckic je jako aktivan..ne mogu se sjetiti da su mi curke bile ovoliko aktivne u ovim tjednima..ma samo neka on lupka svoju majku, onda je i majka mirna i sretna..
    Cestitke svima na dobrim pregledima i isto tako drzim palceve za sve nas kojima pregledi tek slijede....

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Floridita - mislim da ti je to i ovim tjednima normalno. Samo laganini. Koliko ti je teška beba (ako smijem pitati)?
    prosli tjedan na uzv je bila 2303 gr. i ja mislim da je to sasvim normalno i nisam nes pretjerano utucena. malo budem usporila ova dva tjedna, malo vise odmarala nego inace i to je to

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    Floridita, meni je takav nalaz od 28-og tjedna ali nisam dobila nikakvu uputu da mirujem ili uopće usporavam
    Sad sam 35 tt i još uvijek je nalaz isti
    ja cu malo usporit, za svaki slucaj. za pocetak - prestajem sa sjedenjem na poslu :D uostalom- sutra mi je 45 dana prije termina i bas se sve lijepo poklopilo

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

i dobila sam uputnicu za urinokulturu, ABG, broj klica...zna li tko što je taj ABG i broj klica?

Antibiogram- tako nesto. S pomocu toga se ustanovi koja tocno bakterija tj. tocno koji antibiotik da se upotrijebi za tu bakteriju. Ako se dobro sjecam... Ako tko zna pouzdano sto je to nek me ispravi

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Evo, nesto sam nasla:
    Mikrobiološka pretraga urina - popularno zvana urinokultura. Kod nje određujemo broj bakterija i ako je potrebno testiramo osjetljivost bakterija na antibiotike.

Postoje bakterije koje se nalaze normalno na sluznici i one se nazivaju fiziološka flora. Međutim, neke bakterije su patogene i one izazivaju simptome bolesti. Da bi nalaz bio pouzdan, vrlo je važno pridržavati se uputa prikupljanja uzorka mokraće.
    Referentne vrijednosti:
    Muškarci i žene: sterilno

Povišeno:
    Ukoliko je nalaz pozitivan i nađene su i izolirane bakterije, radi se antibiogram, odnosno određuje antibiotik koji najbolje djeluje na izoliranu bakteriju

Vrijeme određivanja:
    Tri do pet dana.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala floridita, to bi znači bila proširena pretraga urinokulture uz određivanje vrste bakterije te odgovarajućeg antibiotika...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sad mi se čini da mi se i beba nešto rano okrenula glavicom prema dolje... kakva je kod vas situacija?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Sad mi se čini da mi se i beba nešto rano okrenula glavicom prema dolje... kakva je kod vas situacija?
    Moja visi naglavacke od pocetka doslovno,zovemo ju shishmishica.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to će biti mali mislioci

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Moja je bila naglavce do 25 tjedna, onda se okrenula na zadak i frajla si je lepo sedila tak par tjedana onda se opet okrenula i sad sa 33 tt je opet vodeca glavica. Meni su rekli da se bebe stalno okrecu do negdje 32-33tt i onda polozaj koji zauzmu u pravilu imaju do kraja trudnoce

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Drage moje, tu i tamo vas citam, ali slabo se javim... Imam dosta jake mucnine uglavnom u popodnevnim satima. Jedva cekam da to prodje jer mi je jako tesko raditi.
    Sljedeci tjedan imam pregled nakon dugo vremena i vec sad ne mogu docekati. Radit ce mi doktor i uzv jer treba mjerit nuhalni nabor.

Nekako mi je to sad dugo vremena od proslog pregleda i ne mogu docekat ovaj...
    Danas je 11 tt plus jedan. Jos je to malo...nadam se da ce sve biti ok

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Postoji obična pretraga urina i na njoj se vidi samo ima li bakterija, proteina, soli,leukocita...ali ne znaš kojih bakterija. I onda kad doktor dobije takav nalaz urina onda kaže morate na urinokulturu da se točno vidi:
    - koje bakterije imaš
    - u kojem broju
    - i uvijek se radi i antibiogram da se vidi na koji antibiotik su tvoje bakterije rezistentne, a na koji dobro reagiraju pa doktor točno zna koji ant. da ti prepiše.

Znači nije ti to s antibiogramom proširena pretraga urinokulture, nego to je urinokultura.
    Običan urin je čista glupost, to nikada ni ne dam da mi rade jer na tome samo izgubiš vrijeme, a ništa ne vidiš.
    Najbrže urinokulturu rade u Petrovoj- gotova za cca.2-3 dana i šalju doma mailom.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj je od 26 tt pozicioniran glavicom dolje. Prije toga je bio popreko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •