Stranica 92 od 581 PrviPrvi ... 42829091929394102142192 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,551 do 4,600 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ovo moje pitanje ne spada ovdje, ali možda tko ima kakvih saznanja. od sutra mi kreće rodiljni dopust, tj onih 45 dana prije poroda i dobila sam doznaku koja nema zaključnog datuma, samo datum od kada traje. no to je nevažno, zanima me- da li ja svaki mjesec idem po novu doznaku i nosim ju u hzzo ili samo odnesem ovu i to je to? i koliko ja znam trebam dobiti neko rješenje u firmu, al me interesira trebam li podnositi kakvu dodatnu dokumentaciju uz ovu doznaku? hvala puno svima! i sorry, ovo je totalno off topic, al neće se ponoviti

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Danas sam bila na pregledu..mjere su sve ok..cerviks 3,75...kaze gin da imam malo vecu kolicinu plodne vode. Moram ici raditi ogtt. Neznam kako on vidi da imam visak plodne vode? Jel netko od vas to imao?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj floridita prvotno napisa Vidi poruku
    ovo moje pitanje ne spada ovdje, ali možda tko ima kakvih saznanja. od sutra mi kreće rodiljni dopust, tj onih 45 dana prije poroda i dobila sam doznaku koja nema zaključnog datuma, samo datum od kada traje. no to je nevažno, zanima me- da li ja svaki mjesec idem po novu doznaku i nosim ju u hzzo ili samo odnesem ovu i to je to? i koliko ja znam trebam dobiti neko rješenje u firmu, al me interesira trebam li podnositi kakvu dodatnu dokumentaciju uz ovu doznaku? hvala puno svima! i sorry, ovo je totalno off topic, al neće se ponoviti
    Ne ide se svaki mjesec po novu doznaku. Odneseš je na HZZO-o i tamo ćeš dobiti dva papira. S jednim im dolaziš po rođenju djeteta a mislim da se odnosi na novčanu naknadu, a s drugim za 6 mjeseci (tada eventualno produžiš porodiljni)

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne ide se svaki mjesec po novu doznaku. Odneseš je na HZZO-o i tamo ćeš dobiti dva papira. S jednim im dolaziš po rođenju djeteta a mislim da se odnosi na novčanu naknadu, a s drugim za 6 mjeseci (tada eventualno produžiš porodiljni)

hvala nina70!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

anabeg gin ultrazvukom vidi količinu plodne vode.
    Ako ti negdje na nalazu piše afi i broj to ti je oznaka za plodnu vodu.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sani, pokusat cu sad iscitat pa prepisati ono sto je on meni jucer napisao u trudnicku:
    25+5 zadak, kčs + , f=46
    Posteljica straga b.o
    Donji rub b.o
    C: 3,75
    PP. V. (Nemam taj znak ali tu je napisana strelica prema gore)
    Ovo gore napisano je na stranici ultrazvucne biometrije. Iz ovoga ne znam iscitati kolika je kolicima plodove vode, ali pretpostavljam da ovo zadnje znaci da plodove vode ima viska.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jos da dodam da mi je samo rekao da plodne vode ima viska, nije mi spominjao afi niti neki broj..kad sam pitala sto to znaci rekao je da se on ne zabrinjava i da ce me poslati na ogtt test.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Po novome ogtt svi rade, tako mi je moja gin rekla kad me slala. Tako da mislim da ta pretraga nema nuzno veze s kolicinom plodove vode.

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Jos da dodam da mi je samo rekao da plodne vode ima viska, nije mi spominjao afi niti neki broj..kad sam pitala sto to znaci rekao je da se on ne zabrinjava i da ce me poslati na ogtt test.
    Višak plodne vode je jedan od pokazatelja da eventualno imaš gestac.dijabetes, ne znači da ga imaš. Dobro te je poslao, predostrožnosti radi, a inače se mislim od 26.tj i pod normalno ide na OGTT. Sretno!

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala na odgovorima cure. Joj nadam se da nemam g.dijabetes.Negdje oko 16tt sam radila kompletnu krvnu sliku.tsh i glukozu koja je onda iznosila 4,2. Od pocetka trudnoce sam dobila samo 2kg, ali sam na startu imala poprilican visak kg. U utorak najvjerojatnije idem napraviti ogtt..cula sam od dosta zena da je taj napitak grozan, ako povratim onda pretpostavljam odgadjaju test? A stisnut cu zube i probat izdrzati..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Koliko se toga mora popiti, 1-2dcl?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Anabeg, nije ti ta secerna otopina taaako grozna.
    Jako je slatko, ima je oko 2 dl ali ne moras popiti na eks nego kroz kojih 5 minuta.

Vise se prica o tome kak je to strasno nego sto doista je.
    Mozda jedino onim trudnicama koje imaju problema sa secerom ili mucnine cijelu trudnocu, al inace, odradi se.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

anabeg - potpisujem macu. Stvarno nije tako strašan taj napitak.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

vezano za OGTT - vecina vas je ipak taj secer popila, dok sam ga ja morala POJESTI jer je smotana teta u labu pokusala glukozu otopiti u hladnoj vodi. pa sam dobila casicu i zlicicu kao granita od glukoze

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bubek, ja se ne sjecam da je bilo toplo
    bice su ga pripremili ranije, pametne tete
    al ovo tvoje zvuci jos jace bljak

ja spadam u onu grupu kojoj je to fuuuuj i uredno mi dodje zlo

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    anabeg - potpisujem macu. Stvarno nije tako strašan taj napitak.
    Meni je to najveća trauma iz prve trudnoće. U drugoj sam odbila (nije bilo indikacija, da je bilo onda bih napravila). Sam napitak nije strašan koliko mi je bilo zlo poslije toga, čekajući da prođu ta 2 sata.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

A sto cu, moram to odraditi..mantrat cu kako je to ok pa se nadam da tako i bude..nataste je to pa se samo zbog toga malo bojim da ce mi biti muka i da cu povratiti..a sto bude bit ce..inace nemam i nisam imala mucnine kroz ovu trudnocu pa se nadam da mi je i to jedan +.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam medu onima kojima je napitak cak bio i fin da bi 5min kasnije se rusila po hodniku koliko mi je bilo zlo.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni je bilo kao sokić, jako fino. I poslije mi nije bilo zlo...

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Meni bilo fino,slatko,toplo i niš mi nije bilo zlo. Fina slatka tekućina.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mozda u razlicitim laboratorijima daju drugacije okuse... ja bila u Breyeru.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ginger, trebalo bi otopiti u malo tople vode pa onda dodati hladnu. Gledala sam kako to radi iskusnija teta curi koja je dosla poslije mene.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam to odradila bez problema. Super stvar je sto izmedju vadjena krvi mozes piti vodu. Meni se jedino prispavalo, a stolice koma. Uopce nemoj razmisljati o tome. Kak sve, tak i to odradis.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Meni isto bilo relativno OK, pogotovo jer sam smjela iscijediti limun unutra. Neka trudnica donijela sa sobom pa mi je udijelila pola, neprocjenjivo!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cure negdje prije se je ovdje pisalo o mokrim doljnim vešom tražila nisam mogla naći naime meni već neko vrijeme gače su mi konstano mokre kao da poslije male nužde nisam dobro obrsala,nepate mene mokre gače pati me to dali mi to plodna voda odlazi nekim skrivenim putem ,bojim se da neostanem bez nje,prvu bebu izgubila jer nisam imala plodne vode,ali prije 10 dana sam bila kod dr. kosa i kaže vode ima dovoljno fi je bio 16-17,a cervix 41mm,dali se još kome slično to događa dali da idem ranije na pregled,inaće ujutro kad se ustanem prvo moram popiti 3dcl vode a onda tek ostalo tekučine pijem i više nego prije što sam pila,s trudnočom je sve ok za sada ,obavila i veliki anomaly scan sve ok,i još nešto danas sam punih 22tt več tri dana bebu osjetim dosta i često jeli to ok,sve mi je ovo novo jer prva beba nije tako lupkala pa me ovo sad iznenađuje

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jo i meni su stalno mokre gacice a izgleda da plodne vode imam i viska..mozda nam je pritisak na mjehur pa se ne popiskimo do kraja..ja se napnem jos jednom kad sam kao gotova..haha..al ipak su mi mokre stalno...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E i bas sam nekidan pisala da mi je u ovoj trudnoci dijete najaktivnije..ne mogu se sjetit da su mi cure ovako lupale...stalno..imam osjecaj da je rjetko u miru...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I meni su gace mokre stalno i dnevno se po 3x presvucem. Al sta je to spram iscjetka od utrica. To je normalan trudnicki iscjedak, nema mirisa, nema neke boje. Gace nosim i u torbi. Radije ih stalno mijenjam nego da nosim uloske. Kad mi prekipi ( jer stalno imam osjecaj da sam se popiskila) stavim si papirnatu maramicu na gace i odem di trebam.
    I moja beba bas skace

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I moja luduje unutra i od kad je počela imam stalno mokre gaće i isto ih stalno mijenjam.
    Kad me jaaako izlupa (ono, da baš moram cviliti i prodisavati lupanja) onda imam ful mokre gaće. Očito fajn pritiskaju mjehur ti mali akrobati )

Ogtt - ne spominjite
    Em sam se jadva dala natjerati sa 33 tt na tu pretragu em sam bila sretnica kojoj je bilo ne zlo nego sam se gotovo srušila. Morali su me polegnuti, stavljati hladne obloge i čudesa
    Ne podnosim slatko I znala sam da ću "nadrapat"

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni taj čudotvorni napitak nije bio ništa strašno, ali svakoj očito drukčije sjedne na želudac...
    Mokre gaće....konstantno!! A što se tiče lupanja bebe, jaaako je aktivna beba i imam osjećaj da nikad ne miruje

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Starija kcer je bila jako mirna u trbuhu takva je bila i kao beba, a i dan danas. Mlađa je bila aktivnija u trbuhu..dosta..takva je i bila i ostala..ako je suditi po tome bit ce nam veeeselooo sa ovim malim zvrkom koji nema minutu mira u trbuhu...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ma neka lupka i stišče mene raduje svaki njegov pokret,svaki put kad se okrene meni srce zatreperi mogla bih romane pisati o tom osječaju,a znam da vi to sve znate meni je to novost pa imam osječaj ko da sam jedina na svijetu,samo da bude sve ok do kraja eh kad če taj božić,hvala vam cure na vašim odgovorima malo sam mirnija.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bit ce sve ok jo...ti cekas božić kao i ja..to jest ja cu koji tjedan prije ali nek sve bude u redu i to ce bi biti najljepsi bozicni pokloncic..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

martinaP, da, ta dva sata poslije mi je bilo grozno
    na rubu povracanja, a ne smijem, jer cu onda morati ispocetka

cure, iscjedak zna biti jaci i od gljivica

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Meni su isto mokre gace(pisala sam vec o tome) stalno a jutros me iznenadio neki grumencic bijele boje u dva navrata, teksture kao tijesto ali ne onako tvrdo zamjeseno...nesh ti usporedbe ali to mi je prvo palo na pamet Usle smo u 30-ti tt...i ja jos nemam nikaj spremno...doslovno nemam niti jednu stvar za bebu osim par uzoraka pelene i nesto djecje robice. Puca me nesting instict tako da sutra radimo po stanu a za vikend idemo kod kume po robicu. Stalno mi se mota po glavi da moram torbu spremiti i da nista necu stici, bez mm nemrem nikaj veliko napraviti pa perem ormarice za zacine i sudje

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bravo cure, drž te se !

Mury, kako si mi, šta ima kod tebe.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, iscjedak može biti jači i od gljivica...tako je bilo kod mene.
    Meni je polovica torbe spremna Isto me puklo da moram sve podhitno spremiti. Još mi nedostaju grudnjaci za dojilje i spavaćice. Moram škicnut na forum Merkur da vidim je li se što promijenilo unazad 6 godina..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Lili,ja super Bogu hvala! A beba lupka po cijele dane,sinoc jedno dva sata trbuh poskakivao koda ima vec 1 kg Jedino sam izladnjela,izgubila u bolnici 1 kg,tako da sam tek +1 kg.Muza uhvatio isijas,ne moze se pomaknut,a nemam tu ni mamu niti svekrvu...niti bilo koga tko bi mi donio nesto fino za rucati .
    Posljednje uređivanje od Mury : 05.09.2014. at 07:03

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mury, zadavit cu te, nosit cu ti ja rucak!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bubek, za sada se izdrzi,hvala u svakom slucaju!Javim se ako bude trebalo .A bar necu nakon poroda morat na dijetu
    Posljednje uređivanje od Mury : 05.09.2014. at 12:25

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mury ako imas kakvih zelja, i ja cu se pridruziti sa nekim super finim ruckom. Po zelji naravno

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

He,he...hvaka vam cure moje ! Evo sam si zbavila brosuru nekakvog grila i pizzerie koji imaju dostavu u bolnicu,pa vise ne budem gladna

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

cure, iskustva molim. zadnjih par dana imam pritisak nisko, nisko dolje u trbuhu i u rodnici kao da trebam dobit mengu. danas smo 33+6tt
    hvala svima na pomoći

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Stalno ili povremeno?
    Jesi radila briseve?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mury
    e da si u mom gradu, ja bih ti svaki dan nosila papicu
    jel ti nije fino ili je malo?
    meni je hrana u rodilistu bila bljak i bilo je malo, muz mi je nosio svaki dan, nekad i po dva obroka
    Najbolje mi je bilo kad je dosla vecera nakon poroda - ja rodila u 15h, a u trudovima od zore i cekam glaaaadnaaaa
    Nose oni - slani zganci sa kravljim mlijekom
    Ja reko di je ostatak, a veli meni zena: nema, to je to

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Stalno ili povremeno?
    Jesi radila briseve?
    povremeno, briseve mi rade 15.09. inače su zadnji rađeni u 11.mj i bili su uredni. uk mi je uredna, imam neki iscjedak cijelu trudnoću oko koga se nitko ne zabrinjava (nema mirisa, boje, ne smeta, ne svrbi...)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ok, nije ni to daleko
    A ne znam onda, ako se nastavi nazovi ginekologa
    Probava ti je ok? Meni je znao biti pritisak i kad sam imala problema sa stolicom, tj. zatvorom

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, nije ni to daleko
    A ne znam onda, ako se nastavi nazovi ginekologa
    Probava ti je ok? Meni je znao biti pritisak i kad sam imala problema sa stolicom, tj. zatvorom
    probava ok, nema frke. s tim da često imam osjećaj da su mi crijeva puna i to mi stvara i pritisak na anus pa i to nekak boli, a crijeva su mi prazna
    inače na zadnjoj kontroli od utorka kaže- cerviks smekšan, uloživa za vršak prsta, preporuka mirovanje. ja mirujem maximalno, al nisam prikovana uz krevet, samo ne idem u šetnje i ne sjedim nego većinom ležim, al hodam gore dole po štengama (moram, nemrem preletit do kuhinje), čistim (lagano, brisanje prašine, čišćenje kupaone) i jučer sam dosta stajala jer sam slagala robicu za bebicu...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ginger,ja ne volim luk cijeli svoj zivot,pa sva hrana koja je s lukom,ne mogu ju jesti.Ono sto je bez luka je ok,al mi nije dovoljno,trebale bi mi dvije porcije!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

floridita pa cervix to je ok za te tjedne
    moj je u zadnjoj bio takav od prije 20 tt
    al nisam mirovala, samo usporila

Mury, a nije ti lako onda, skoro sve je s lukom
    a bojim se da ti ni moja klopica ne bi bila prefina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor