Stranica 93 od 581 PrviPrvi ... 43839192939495103143193 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,601 do 4,650 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Lili,ja super Bogu hvala! A beba lupka po cijele dane,sinoc jedno dva sata trbuh poskakivao koda ima vec 1 kg Jedino sam izladnjela,izgubila u bolnici 1 kg,tako da sam tek +1 kg.Muza uhvatio isijas,ne moze se pomaknut,a nemam tu ni mamu niti svekrvu...niti bilo koga tko bi mi donio nesto fino za rucati .

jako mi je drago zbog tebe draga samo tako dalje.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    floridita pa cervix to je ok za te tjedne

moj je u zadnjoj bio takav od prije 20 tt

al nisam mirovala, samo usporila
    Pa i ja mislim da je to okej, al me moja ginekologica isprepadala :/ i sad sam ja opet bezveze zabrinuta, a taman sam bila super cool, pozitiva

Sent from my iPhone using Tapatalk

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Floridita, to ti je prepostavljam doktor rucni pregled radio? Jel ti mjerio i preko ultrazvuka? Meni je moj sad na zadnjem pregledu dok me rucno pregledavao rekao: oooo, pa ovo je skracen cerviks i to dosta, ali je preko ultrazvuka izmjerio cerviks 3,75..i ustanovio da uopce nije strasno..neznam dal sam dobro zapamtila al je rekao da on preporuca mirovanje kad je cerviks 2,5 ili manje..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mury, mozda se tu neko nadje da ti je blizu? Ja nisam u zg, zao mi da gladujes, znam kako je

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Curke upomoć!
    Žgaravica me ubijaaaa, a moram ležati. Jel netko ima iskustva? Gastal navodno ima metala u sebi pa nije preporučljivo cuclati,a Rennie je kao dopušten pa će mi ga danas donijeti,ali ja bi rađe ako netko zna nešto prirodno da ne gutam Rennie

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam imala grozne žgaravice,ništa nisam koristila trpila sam,čak sam par puta povratila kiselinu iz grla... kada bi ležala obavezno u polusjedeći položaj...kisela jabuka,bademi,hladno mlijeko...

Curke moje,ja rodila 40+5,dečko ima 4080 gr i 53cm !

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mravak čestitke od

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mravak od srca cestitam

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mravak cestitam!!!
    Posljednje uređivanje od bugaboo : 06.09.2014. at 14:18

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Blueone, u ovoj trudnoci mi nista ne pomaze, u predhodnim mi je donat mg dista pomagao pa probaj s tim ako vec nisi..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Edit: samo pripazi s kolicinom jer ima laksativni ucinak..ako imas i zatvor mozda ubijes dvije muhe jednim udarcem..

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mravak čestitam!

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Hvala na savjetima, probat ću samo da prestane jer me bole cijela prsa i ne prestaje

Mravak ČESTITAM!!!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mravak,cestitam od srca !!!!!
    Mare,ne brigaj,imam sada brosura pizzeria koje mi dostavljaju u sobu hranu.Sinoc sam smazala pizzu,najela se da nisam mogla disat !!!
    A muz valjda uskoro bude bolje,pa cemo opet po starom

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mravak Čestitam!!!

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Blueone1 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke upomoć!

Žgaravica me ubijaaaa, a moram ležati. Jel netko ima iskustva? Gastal navodno ima metala u sebi pa nije preporučljivo cuclati,a Rennie je kao dopušten pa će mi ga danas donijeti,ali ja bi rađe ako netko zna nešto prirodno da ne gutam Rennie

Koka, lezanje na lijevom boku pomaze. I cuclanje badema. Al lijevi bok isprobano od vise trudnica, ukljucujuci i yours truly :D

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mravak cestitaaaammm!!! Pa to je pravi lepi vejiki decko!!!

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Floridita, to ti je prepostavljam doktor rucni pregled radio? Jel ti mjerio i preko ultrazvuka? Meni je moj sad na zadnjem pregledu dok me rucno pregledavao rekao: oooo, pa ovo je skracen cerviks i to dosta, ali je preko ultrazvuka izmjerio cerviks 3,75..i ustanovio da uopce nije strasno..neznam dal sam dobro zapamtila al je rekao da on preporuca mirovanje kad je cerviks 2,5 ili manje..

Cerviks nije skracen, samo omeksan. Nisu mi radili cervikometriju od cca 20tt, a na svakom uzv mi uvijek kazu da je sve okej. Sad, dal gledaju i mjere i cerviks preko uzv- ne znam, ali do sad mi je svaki pregled bio savrsen, zatvorena, cerviks normalne duljine, sve kul. Ovo je prvi put da je nesto drugacije. Iskreno, ne bi ja panicarila da moja ginekologica nije to rekla tako zabrinutim glasom i da nije napomenula da dva tjedna moram mirovati ... Al opet, znam da je to rekla, kako je i sama napomenula, radi prosle trudnoce. Pokusavam se kulirat i ponasat se najnormalnije, pa ako osjetim neke smetnje- legnem ili se primirim, popijem normabel i tak. Ali penso positivo!!!!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja se prehladila...imam osjecaj kao da cu je iskasljati van na momente. Spavanje nula bodova...nikada me nisu veselili kucanski poslovi a sada u 5h ujutro vjesam vesh Uz to me uhvatilo neko ludilo spremanja, danas prva tura robice u masini.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja sam sad sve slozila po velicinama i krecem sa pranjem od slijedeceg tjedna. Zao mi da mi stoji oprano i prasi se pa odgadjam taj cin Spavanje- vec dva dana napokon spavam ko bebica!!! Nakon tri mjeseca nesanice JA SPAVAM!!! A spremanje- vec sam natjerala muza da dva puta razmjesti bebinu sobicu. I jos uvijek nisam zadovoljna...

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Mravak - čestitam! Pa to je pravi dečkić, svaka čast...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mravak - ČESTITKE!!!
    Dobrodošao maleni (veliki) <3

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hahaha meni je ocito trebalo da operem jednu turu i da dignem sve na noge da dovucem tu robu kuci da bih shvatila i da se dogodi da dode sutra, to kaj sam oprala robu mogu macku o rep objesiti. Pa nije da bu prekosutra bila doma...sada iskusnija i olfo mudrija idem se ljeciti i odmarati...i spavati do prekosutra min.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mravak cestitam od srca

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Mravak čestitke na velikom dečku!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mravak, cestitam
    Mene je pred kraj toliko mucila zgaravica da vise nista nisam mogla jesti, ni rennie nije pomagao

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mravak čestitam ti na velikom dečku!!!
    Meni je sva roba već spremna, čak i torba za bolnicu...trenutno gledam vježbe koje bih mogla raditi da si olakšam porod i iskreno se nadam da me ovaj puta neće uloviti strah i panika...samoj sebi sam obećala kako ću ovaj put bez dripa da iskusim prirodan porod...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cure moje dali sad ova viroza koja hara može naštetiti bebi,pokupila sam nešto u krugu obitelji boli me grlo i nos curi,temperature nemam a niti opču malaksalost,nekako mo kroz glavu prolaze rijeći od prije 15 god .kad sam izgubila bebu i kad sam pitala što je uzrok tomu rečeno mi je da možda sam dobila neku virozu koju ja nisam osjetila i da je to bilo to a mislilo se na raniji stadij trudnoće (prvo tromjesečje),neznam dali da sutra odem lječniku opče prakse ili da nešto na prirodnoj bazi probam,imate li vi kakav savjet kako si pomoćo prirodnim puten .hvala vam unaprijed.

Mravak čestitke,pravi momak

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mravak čestitam! Zaista veliki dečko! Woow!
    jo, pij samo čaja i meda (mislim da nije problem ga uzimati u trudnoći ) ili si izmješaj med, limun i žličicu maslinovog ulja pa to uzimaj svakih par sati po jednu žlicu. Provjeri ranije smiješ li to uzimati. Meni pomaže uvijek pogotovo za grlo, ali nisam bila trudna.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje dali sad ova viroza koja hara može naštetiti bebi,pokupila sam nešto u krugu obitelji boli me grlo i nos curi,temperature nemam a niti opču malaksalost,nekako mo kroz glavu prolaze rijeći od prije 15 god .kad sam izgubila bebu i kad sam pitala što je uzrok tomu rečeno mi je da možda sam dobila neku virozu koju ja nisam osjetila i da je to bilo to a mislilo se na raniji stadij trudnoće (prvo tromjesečje),neznam dali da sutra odem lječniku opče prakse ili da nešto na prirodnoj bazi probam,imate li vi kakav savjet kako si pomoćo prirodnim puten .hvala vam unaprijed.

Mravak čestitke,pravi momak
    Ne brini se, viroza nemre nastetiti bebi, pogotovo kad temp nema. Prehlada je stetna zbog temp pogotovo ako je visoka. Meni je 3 dan poboljevanja i rebra me bole od kasljanja, ide prema boljem. Svasta oni kazu kada ne znaju sto je uzrok.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mravak - čestitam!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Mravak čestitam ti na velikom dečku!!!
    Meni je sva roba već spremna, čak i torba za bolnicu...trenutno gledam vježbe koje bih mogla raditi da si olakšam porod i iskreno se nadam da me ovaj puta neće uloviti strah i panika...samoj sebi sam obećala kako ću ovaj put bez dripa da iskusim prirodan porod...
    Ja odustala, sacekat cu jos malo i pametnije spremiti torbu za bolnicu. Mene muci isto...nakon 3 inducirana uopce nisam sigurna da cu prepoznati prirodne trudove. Danas obavila pikanje a sutra nosim krv za guk profil, ziher sam da cu pasti, prosli mjesec je bio dosta stresan i nisam bas jela kako bi trebala :/

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

kristina_zg, a koliko imaš do termina?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

31.10. mi je termin...imam još dosta, (32+3) no neka bude sve spremno tako da mogu dalje nesmetano šetati i šetati i šetati
    i već njušim...na kraju ću isto kao i u prethodne dvije trudnoće prijeći termin!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

KrisZg, ja bih voljela ovaj put što dulje ostati doma i doći u bolnicu zadnji tren, ili doći pred bolnicu pa šetati okolo kad nam već ne daju mogućnost mijenjanja položaja...grozim se onog dugog ležanja..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ajme i ja bi volila doći u bolnicu što kasnije...i mene muči to dugo ležanje..doduše ja sam drugu curu dosta brzo rodila, ali 90% toga vremena sam bila prikopčana na ctg i ne možeš mrdnuti...samo ja mislim da sam ja dosta veliki paničar, tako da vjerujem da ću u bolnicu odjuriti odmah...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

KrisZg, ja bih voljela ovaj put što dulje ostati doma i doći u bolnicu zadnji tren, ili doći pred bolnicu pa šetati okolo kad nam već ne daju mogućnost mijenjanja položaja...grozim se onog dugog ležanja..
    I ja bih..nije bolnica nam daleko. Ali uopce nemam pojma kaj mogu ocekivati. Imam kontrakcije citavu trudnocu, nadam se brzom porodu a opet kakve sam srece, opet budem 18h. Ako zeznem i fulam vrijeme radije cu kuci ostati, nego da mi u autu izleti Ili to sto kazes, doci pred bolnicu i setati okolo.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

jooooooj, kako ja to zelim izbjec, al mene planiraju ostaviti u bolnici koji tjedan prije termina .... ivf trudnica, petrova bolnica, to rade pod obavezno
    jedino ako ne uspijem dogovoriti termin sa prof. Djelmisem mimo mojih mpoovaca

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Floridita prvi put cujem da to rade u Petrovoj? I ja sam tamo, spadam pod sve nabrojano i nitko mi nije nikad rekao da cu zbog toga biti hospitalizirana?!?!?!?! Koji je tvoj mpo-ovac? Btw, uopce tamo ne moramo voditi trudnocu, mogla sam birati. znam ih brdo kone su isle roditi ksd su dobile trudove. A one koje su hospitalizirane, postojao je neki razlog

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj floridita prvotno napisa Vidi poruku
    jooooooj, kako ja to zelim izbjec, al mene planiraju ostaviti u bolnici koji tjedan prije termina .... ivf trudnica, petrova bolnica, to rade pod obavezno
    Kakve veze ima sto si ivf trudnica?
    Rodila sam troje djece (sve tri trudnoce iz ivf-a) i nitko me nije tretirao nimalo drugacije
    Ni kad sam trebala na prvi carski, ni kad je bio vbac
    Cak su mi napominjali da nema nikakve veze sto se radi o ivf trudnoci, bitno je kako je trudnoca protekla i ima li kakvih komplikacija

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam ivf trudnica u Petrovoj i to po drugi put i nikad cula da se zbog toga hospitalizira, a jos i prvu i ovu drugu trudnocu vodim kod svog mpo- vca.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zbilja kako moeže biti ivf indikacija za hospitalizaciju?

ja sam bila ivf trudnica u svojoj 42. godini i nikakva hospitalizacija nikad nije spomenuta jer se radilo o urednoj trudnoći, način začeća-spontano ili ivf nema utjecaja na odluku o hospitalizaciji. trudnice se hospitaliziraju na temelju medicinskih indikacija a ne s obzirom na način začeća.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 09.09.2014. at 01:06

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Drage cure,
    jučer je nina70 rodila svoju curicu.

http://forum.roda.hr/threads/85977-R...94#post2663994

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima sto si ivf trudnica?

Rodila sam troje djece (sve tri trudnoce iz ivf-a) i nitko me nije tretirao nimalo drugacije

Ni kad sam trebala na prvi carski, ni kad je bio vbac

Cak su mi napominjali da nema nikakve veze sto se radi o ivf trudnoci, bitno je kako je trudnoca protekla i ima li kakvih komplikacija

A u Petrovoj bas nije tako. Ne znam jesi li i ti bila u Petrovoj ili ne, medutim, sve ( ako ne sve, a ono velika vecina) ivf-ovke cekaju porod na CEFi. Prvo, lezala sam prosle godine cijelo ljeto na CEFi sa njima, a drugo, prosli tjedan na kontroli mi je prof. Šprem rekla da cemo se iduci put dogovoriti za hospitalizaciju...

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Sad tek vidim sve vase odgovore :D heheheheh IVF sam po sebi nije indikacija za hospitalizaciju, ali oni sve svoje bebe cuvaju i samim time sto su te ostavili da lezis do poroda kod njih na odjelu su se ogradili od bilo kakvih komplikacija koje se mozda mogu desiti ako si doma ( tak je to Šimunic meni objasnio). E sad, ja sam lezala tamo od 7-9 mjeseca i, naravno uz cure koje su dosle u bolnicu radi raznih komplikacija vezanih uz trudnocu, cca 80% ih je bilo cura koje nisu imale NIKAKVE komplikacije, NIKAKVE probleme, jedino sto su bile ivf trudnice i iz tog razloga su stavljene u bolnicu nekih tjedan dana prije termina. Dakle- vidjela ma svoje oci. A i velim, receno mi je tako na zadnjem pregledu prije tjedan dana. Sad, po cemu sam ja razlicita od ostalih- ne vem. Al sam spešl <3 hahahhahahahah

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Floridita, ako je to doista praksa u Petrovoj, oni si fino time nabijaju potrazivanja od HZZO-a za troskove bolnickog lijecenja.
    Nije ni cudo da nam je zdravstvo na tako niskim granama.
    Netko bi ih stvarno trebao prijaviti nadleznoj inspekciji.

Odoh u cestitare jer me ovo samo naljutilo.

Mravak, cestitam i tebi na velikom djecaku!
    Uzivajte!

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku

Curke moje,ja rodila 40+5,dečko ima 4080 gr i 53cm !
    Čestitam mravak

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Ja izgleda ništa od dolaska u bolnicu u zadnji tren i izbjegavanja dugog ležanja prikopčana na ctg "Smješka" mi se indukcija zbog gestacijskog dijabetesa U mojoj je glavi to trenutno gore nego carski.

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

I meni je čudna hospitalizacija IVF trudnica, svašta
    Mi danas imamo pregled (punih 29 tjedana) i baš sam nestrpljiva. Već par dana imam neke mučnine, uglavnom ujutro, bez povraćanja, samo mi dođe loše i preznojim se, tlak mi je ok, baš ću danas pitati dr što bi to moglo biti. Ako izuzmemo to, osjećam se stvarno super, bez ikakvih tegoba.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja mislim da to nema veza s Petrovom vec do doktora jer ja sam po drugi put ivf trudnica tamo i nikad nisam bila hospitalizirana zbog toga niti mi je najavljeno. Prvi porod bio 5 dana prije termina i to puko vodenjak i tek tad dosla u Petrovu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •