Stranica 95 od 581 PrviPrvi ... 45859394959697105145195 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,701 do 4,750 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Loly prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila ogtt zato sto sam na 29tt dobila 8,5 kg, pa dr smatra da je to previše!

Ma daj?!??? Ja sam na 29tt imala +10 kg i niko nije bio ni najmanje zabrinut... Ja sam ogtt radila sa 25 tjedana. Nitko nije rekao da ima bilo kakvih problema, samo da se to radi izmedu 24-26og tjedna... I sve je super. Sad sam na +13 ( 35tt)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Curke da vas nešto pitam, da li netko
    - pogrbljeno jedva hoda, radi jakog pritiska u trbuhu kojeg nema jedino kad ležim ili nakon sto se popiskim.
    Skraćen mi je cervix, jel to zato?
    Imam osjećaj da će mi trbuh prsnuti dok hodam.
    I tako mi je od 4.,5. mj
    ??!!

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma da 8,5 kg puno...ja stvarno jako malo dobijam kg u trudnocama ali 8,5 kg sa 29 tjedana stvarno nije previse..
    Kod kojeg si ti gin?

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

To da je dobila 18,5 sa 29 tt ajde bi rekla- okej, fakat si puno dobila, ali 8,5.... gledala sam po nekim tabelama i to je za te tjedne najnormalnija kilaza. Ja ne kuzim kaj je s tim doktorima, zakaj zenama rade paniku umjesto da im omoguce da u trudnoci uzivaju cim vise moguce?!? Tak je mene moja isprepadala- mirovanje strogo do iduce kontrole jer sam uloziva za vrsak prsta. Kome god sam to rekla od prijatelja koji su i lijecnici i ginekolozi i laici svi su se zagrcnuli od smijeha jer, kao prvo za ove tjedne je to potpuno normalna stvar, a drugo- lezanje?!? Zakaj lezanje?!? Naravno, svi su rekli da poslusam dr ak je tak rekla, ali da ne bu nis bilo ak se i odem prosetat ili ak si malo odsjedim na kavi ili nes slicno. Ne moram vam pricat da sam se ziva u**ala kad mi je to tak zabrinuto rekla i jos spomenula da drugi put dogovaramo hospitalizaciju. A zakaj?!? Moja povijest bolesti je zafrknuta, ali ova trudnoca je cijela tako uredna da nemre bit urednija i ne znam zasto mi rade paniku?! Ne samo meni, vecini nas.... Uzrujah se, a za bezveze
    Idem spat. Curke svima laku noc, nadam se da ce bit vise prospavana nego neprospavana ( SRETNO) i drzim fige da sve izguramo noc bez ikakvih briga.
    Blueone1 - beba okrenuta glavicom dolje? Ak je, to hoce stvarati oooogroman pritisak kad je vec tak nisko. Drzi se!!!

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Malo mi glupo ponavljati se ali prema najnovijim smjernicama na ogtt idu sve trudnice. Ja sam dobila 4 kg u 25tt pa sam isla...

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Flotidita
    Malo sam surfala i naucila nesto iz ljecnickih odgovora. Uloziva za vrsak prsta znaci zatvorena, a uloziva za vrh prsta znaci malko otvorena. No i to ovisi o tjednu. Ako je u npr.19 tj. onda je prerano, kod tebe nije ni vrh prsta,nego vršak. To znaci da je to uredan nalaz i ne kuzim, draga moja, čemu doktoričina panika.

Dr. Šakoronja:" Ukoliko je vanjsko ušće uloživo za vršak prsta to se smatra urednim nalazom i potrebna je kontrola za 3 tjedna.
    Ako je uloživo za vrh prsta ili više, to više nije uredan nalaz i potrebna je daljnja obrada."

P.S.nije glavica dole, za sada smo po cijelom trbuhu na zadak
    Posljednje uređivanje od Blueone1 : 13.09.2014. at 06:58

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ma daaaaa, pa velim da mi je napravila paniku za bzvz! Uostalom, pa nemre sve bit savrseno do samog kraja, moraju se malo stvari i promijenit, cisto da ne bude dosadno heheheh
    A to za ogtt sam rekla- receno mi je da to sve trudnice moraju obavit izmedu 24-26og tjedna bez obzira.
    Na zadak- tak je i meni bila pa sam hodala okolo drzeci trbuh jer sam mislila da bude mi sve ispalo van! Trudnicki pojas mi je malo pomogao, ali zivcirali su me odlasci na wc sa tim cudom i prestala sam ga nosit. Sad je na glavicu, al to je jos gore- ko da mi stalno dubi na glavi na mjehuru i vrti se

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

dobro vam ovo kišno jutro drage moje
    imam osjećaj da ovoj kišetini nema kraja. Nego, ja sam nekako primjetila kad su ovi izrazito kišni dani, da puno teže podnosim trudnoću, to jest možda to nema veze sa trudnoćom, ali osjećam da nekako teže dižem i općenito sam sva božemepomozi. Čim izađe malo sunca, ja sam ko ponovno rođena.

ja sam prije nekog vremena pisala, kako se moj pišonja neprestano vrti, lupa, al doslovno cijelo vrijeme..imala sam osjećaj da su rjetki trenutci kad spava i miruje. Zadnjih dana se to smirilo. Mislim čujem ga dosta, ali manje nego prije. Jel moguće da mi se količina plodne vode smanjila to jest dovela u normalu, jer mi je i ginekolog rekao da se toliko vrti i lupa jer ima i previše mjesta unutra? na zadnjem pregledu je bio na zadak, ali i tu je gin napomenuo da on vrlo vjerojatno često mjenja poziciju baš zbog toga što zbog viška voda ima i više mjesta.
    Danas sam točno 27 tjedana.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Napisah post i nije mi poslan...osjećam bolove u donjem dijelu trbuha i u leđima te na momente ostajem bez zraka..beba me lupa..i nakon dvije trudnoce ja i dalje ne mogu procijeniti je li to za zabrinut se ili ne. Popila sam normabel i čekam da se smiri. 33+1 sam trenutno i beba je nisko i glavicom prema dolje pa si mislin da je to mozda zbog tog..Redovnu kontrolu i uzv imam u utorak

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Napisah post i nije mi poslan...osjećam bolove u donjem dijelu trbuha i u leđima te na momente ostajem bez zraka..beba me lupa..i nakon dvije trudnoce ja i dalje ne mogu procijeniti je li to za zabrinut se ili ne. Popila sam normabel i čekam da se smiri. 33+1 sam trenutno i beba je nisko i glavicom prema dolje pa si mislin da je to mozda zbog tog..Redovnu kontrolu i uzv imam u utorak
    Tak ti je meni svaki dan vec tjednima ali ne otvaraju me.Ako se nastave,odi pogledati kaj je,ako su pravi nece se smiriti iako mirujes.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bolje je, smirilo se. I to me obično ujutro ulovi. Kako se tebi smiri? Popiješ li nešto za smirenje? Sva sreća pa već u utorak idem doktoru..baš me zanima stanje

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ne pijem nista osim mg, danas me peru citavo jutro,opet je mala na mjehuru ali prehodavam.ja sam ti smotana ful

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma ja sam isto konstantno u nekom pokretu..no danas sam se baš prepala! Znači magnezij..dobro, trošit ću i to

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

ma ja sam isto konstantno u nekom pokretu..no danas sam se baš prepala! Znači magnezij..dobro, trošit ću i to
    Vidis meni niti on ne pomaze..ili pomaze, tko zna koliko bih ih imala da ga ne pijem. Ukratko kako je meni jucer doc objasnio, mg spada medu tokolitike, to ti daju i kada dodes u bolnicu. Buduci da se ja nisam niti malo otvorila, iste zanemarujem, naravno da mi je rekao mirovanje ali nije specificno rekao da lezim pa ne lezim.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

kristina_zg mozes si popiti normabel od 2mg. Meni su rekli barem jedan dnevno, al ja to ne prakticiram osim kad osjetim da bas moram tj da su ti grcevi/ trudovi bas prevrsili svaku mjeru. Pijem Mg od 300 mg dnevno, a ak je priša popijem si jos jedan, pa ako ni onda ne prestaje onda normić. Sad jel to za zabrinut- niko od nas ne zna, osim doktora, al hvala Bogu u utorak ces sve vidit. Vjerojatno su BH i nije nis strasno. Al da je neugodno- je. Kisa je, odmaraj, lezi, posalji muza s klincima da skacu po lokvama vode, a ti noge u zrak i odmaraj.
    Meni kontrola u ponedjeljak... Obzirom da nisam mirovala kak mi je bilo receno, zivo me interesira sta ce mi rec sad. Al ja znam da je sve okej. oooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    Puse i javi kak se razvija situacija

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kristina_Zg, i meni je barem svaki-drugi dan i tako već tjednima. Pa barem od 28 tt.
    I sve ok, ništa me to nije otvaralo (bar do sada)
    Tad se samo legnem i popijem čaj ili tako nešto jer se ne mogu kretati, pritisak bude nenormalan i sve me boli.
    A šetnja - nema šanse duže od 10 min laganog hoda. Ona zasjedne na mjehur, piša mi se, steže me trbuh,stežu me leđa, bole prepone..

Sve mi je drugačije ovaj put

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ovim glupostima nikada kraja, ne samo da mi pritisce sve i imam kontrakcije kao i svaki dan,sve me boli.... jos se i umirila i zaista se malo mrda. Bas me zanima da li ce kako inace zna po noci divljati i danas.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ovim glupostima nikada kraja, ne samo da mi pritisce sve i imam kontrakcije kao i svaki dan,sve me boli.... jos se i umirila i zaista se malo mrda. Bas me zanima da li ce kako inace zna po noci divljati i danas.

pojedi nekaj slatko i da vidis akcije tak ja kad se ne mrda dugo- kockica cokolade i casa vode i za par minuta ona plese! sve samo da se makne s mjehura, vec mislim da mi mjehur viri van kak me pritiska.... do sad sam skuzila da je aktivna od cca 22-24h i u to doba ne idem spavati nego cekam da se ona ugnijezdi i narikta i onda idem u krevet. oko 3 po noci opet pocinje akcija, pa oko 5-6.... i uredno me svako jutro u 8 zbudi sa stucanjem. srce moje malo, jedva cekam da dode!!!!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zene, ja se jedva okupam. Da ne kazem kako se namucim da sredim noge.... Trtica kao da nije moja, kao prebijena se osjecam. Lopatice me peku od boli. Sake me bole koma. Nisam natecena, ok sam. Cak nisam niti gladna. Sve u svemu, pretjerujem i sa kucanskim poslovima.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

sredit noge, kaj je to?!???

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Točno to LOL
    već tjednima mi muž skida lak za nokte na nogama, veže tenisice, depilira me..
    Trbuh mi je preogroman za takve egzibicije

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja ih nisam sredivala od proslog pregleda...prekjucer sam pokusala i corak...za sada mi samo carape oblace, kako tko stigne

Inace mala je i dalje nesto mirnija, bez obzira na klopu ili polozaj...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa imamo srece pa nam muzevi pomognu, makar sumnjam da im je to neki gust Ko zna, mozda i je. Al sta je sa zenama ciji muzevi ne pomazu po tom pitanju? Ja se osjecam potpuno beskorisno. Plasi me pomisao ko ce ocistiti i skuhati kao ja kad ja ne budem mogla?!?! Malo me to sve skupa pere
    I da, jos uvijek nemamo kolica. Nemamo cak ni favorite nikakve

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam jučer u poslijepodnevnim satima (naravno, nakon što se stanje smirilo) otišla na depilaciju...i eventualno odem još jednom prije poroda ako malac ne požuri prije..Imam muža koji radije pomaže oko drugih stvari nego tih...A izbjegla bih brijanje u bolnici ako ikako mogu, prvi puta su me svu razrezali... Spominjale ste štucanje bebe....hehehe i mene svako jutro probudi Što se tiče kolica, ni mi ih još nemamo i još će neko vrijeme pričekati, imam sad nekih hitnijih stvari koje moram pokupovati tako da za kolica još ima vremena. Spomenuli su mi Baby centar, neka njihova marka kolica je navodno vrlo povoljna..a nešto sam pikirala i stranicu Dječja kolica preko facebook-a, no oni imaju samo online narudžbe pa mi to onako...

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Curke, za kolica se u Lesnini zna nac jako dobrih kolica na akcijama- oni stalno imaju neke akcije i stvarno se isplati. Sogor i sogorica kupili Stokke s neakvim popustom od 35% i izasla su ih oko 6 hiljada sa cijelom opremom dok su u Baby Centru sa svim tim oko 10. Mi smo kupili Quinny Moodd za 2700 dok gledam kako su posvuda oko 4... Pa poskicajte. Inace, mi smo kolica kupili negdje oko 30og tjedna. Prvenstveno zato sto sam ja bila uvjerena da ako ih ne kupimo sad- ne budemo stigli a i bila je ta neka akcija pa sam naforsirala da to obavimo.
    Kaj se tice oblacenja carapa, lakiranja noktiju, pedikure, manikure.... sve radim sama. Ne zato sto on ne zeli pomoc vec zato sto se u protivnom osjecam ko da sam bolesna, a nisam vec sam trudna. Kad stvarno ne mogu on mi uskoci i obuce mi carape ili tenke ili kaj god treba, ali kad stvarno izgubim strpljenje jer ne mogu sama. Zadnja pedikura sam obavila prije dva tjedna i to sam jedva odradila. Trajalo je- ali sam odradila. Ali sad pred kraj cu definitivno otic pedikerki jer mi se ne da vise mucit sa tim. A depilacija..... hmmmmm, otisla bi, al se bojim da ne dobim kontrakcije od toga. I imam problem- imam uske pore i rijetko kad dam da mi sve dole depilira jer obicno sve zavrsi u krvi- kako ona povuce tako iz pora samo sikne krv iz pora. A od brijanja uredno dobim osip tako da moram izabrat manje od dva zla ....

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da...depilacija dolje mi je dosta bolna, no nije nepodnošljivo, i srećom za tren je gotovo, a od brijanja uredno dobijem osip i potkožne prišteve..eh...što nismo rođene u doba kad je dlakava žena bila hit

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni će MM pomoći oko svega, ali brijanje mu ne smijem ni spomenuti. Probao je pomoći pred kraj prve trudnoće, sve pripremili, ja legla i raširila noge, on me samo pogledao i rekao oprosti ali ne mogu, jednostavno ne mogu.. i ne zamjeram mu to..i meni je to najmanje drago raditi sebi, a kamoli kome drugom. Tako da se nekako mučim. Meni izbije osip od brijanja ako čekam od pregleda do pregleda da se obrijem, ako to napravim jednom tjedno ili rjeđe ako baš imam volje onda bude ok..da se razumijemo, nije to nikakvo specijalno brijanje, ja to radim na slijepo ali nedam tim dlačurinama da narastu previše jer mi tada nakon brijanja slijedi osip.

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ženske, ja kupila aparatić za brijanje (malu usku mašinicu za intimno brijanje) i maknem sve nastavke i obrije na 1mm i sve je lijepo i uredno, nema krvi i nije nikakav problem. Buduci da ja mirujem sve si radim lezecki i depilaciju i sa silkepilom sređujem noge,lakiram nokte...uzicam nekad frendice...al od muza to ne trazim...on kupuje,kuha,pere,čisti,masira me...

A kolica...sad bas to gledamo...jel netko čuo za CAM kolica, lijepa su mi, al ne znam nikoga ko ih ima. Za peg perego sam čula sve poz. Ono za sad što su nam rekli je da je dobro da je jedna ručka koja se da premetati da mozes gledati dijete i da mozes staviti na drugu stranu. Kotači da su najbitniji, a da su dobri gumeni ( oni koji su kao od bicikla).

Mi smo danas u 29.tjednu )) sretna!
    P.S.žgaravica prolazi ko rukom odnešena od lijevog boka

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Blueone1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ženske, ja kupila aparatić za brijanje (malu usku mašinicu za intimno brijanje) i maknem sve nastavke i obrije na 1mm i sve je lijepo i uredno, nema krvi i nije nikakav problem. Buduci da ja mirujem sve si radim lezecki i depilaciju i sa silkepilom sređujem noge,lakiram nokte...
    Tu masinicu i ja imam, ali kaj kad oni hoce da to bude izbrijano do kraja za porod...
    Sa mnom je lezala jedna cura sto je dosla na neku operaciju i dosla je depilirana, ono- voskom se depilirala kod kozmeticarke dan prije dolaska u bolnicu, i sestra ju jutro prije operacije isla brijat- ne kuzim koja je to fora :nezna:
    Ja bum se otisla kozmeticarki depilirat tjedan- dva prije termina i kazu mi za Petrovu- obavezno ponijeti svoju britvicu jer te ionako briju pa da te ne briju s nekom tupom, stoput koristenom britvicom - bolje uzeti svoju.
    I to sam isto skuzila- najlakse mi ne odradit pedikuru na lezecki. Je da trbuh smeta, ali je lakse nego na sjedecki :rofl:

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

cure u 12 sam tj. i uhvatila me jaka prehlada, borim se sa čajem i limunom protiv, moze li ista naskoditi bebi ja se nadam da ne moze??'

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ovo floridita što ti pričaš za tu prijateljicu...nadam se da tako neće meni..izričito ću naglasiti da sam to već obavila...pa zato i idem na to da me tamo ostave na miru.
    Lady555, samo puno čaja, limuna, meda i proći će...uzmi i dodatne vitamine, prehlada je u ovo doba godine sasvim normalna stvar, a naročito u trudnoći kad si osjetljivija nego inače. I ja sam u početku konstantno bila prehlađena, čak sam u jednom periodu pogriješila vrativši se na posao dok prehlada nije prošla i navukla si jaku upalu sinusa...i onda sam morala ostati doma i 3 tjedna...Toplo se obuci i maksimalno pazi na sebe

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj floridita prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bum se otisla kozmeticarki depilirat tjedan- dva prije termina i kazu mi za Petrovu- obavezno ponijeti svoju britvicu jer te ionako briju pa da te ne briju s nekom tupom, stoput koristenom britvicom - bolje uzeti svoju.

Ja sam se sama obrijala prije dolaska u Petrovu na porod i nisu me tamo ponovno brijali, nisu niti imali sta brijati

Nadam se da cu sad za 2. porod isto tako.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja budem depilirana, obrijana, celi tretman i zicat cu da me ne diraju, ako je ikako moguce. Jos da mi je klistir neako zaobic, bilo bi kul
    Ja prijavljujem uzasne poteskoce u disanju jucer i danas. Bilo mi je koma prije par tjedana kad se ono zaredalo par toplih dana za redom i bas se maternica tada dizala u najvisu poziciju pa sam tesko disala, ali sa ovim hladnijim vremenom nekako je i to prestalo, tj- nisam toliko osjecala da mi je tesko disat, a i kretala sam se puno. Jucer i danas sam bas poprilicno u sjedece- lezecem polozaju i uuuuuzass!!! Sve zuji dok disem ... Nadam se da naredni dani donose olaksanje ...
    Kak se vi nosite sa tim problemom?

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj lady555 prvotno napisa Vidi poruku
    cure u 12 sam tj. i uhvatila me jaka prehlada, borim se sa čajem i limunom protiv, moze li ista naskoditi bebi ja se nadam da ne moze??'

Nemre ti nis bit od caja od sipka ili kamilice, al nesto mi zvoni u uhu da se treba izbjegavati menta ili kadulja - tako nesto. Malo prosurfaj. Inace, prehlada je ucestala u trudnoci i mislim da smo sve prosle barem jednu grozomornu prehladu u trudnoci. Meni je najbolje ustrcavanje fizioloske u nos olaksavalo disanje i tak sam se dosta brzo rijesila slajma iz nosa i sprijecila nesnosni kasalj. I pila sam tone i tone caja sa medom i limunom. A ak trebas lijekove- doktor ce ti najbolje reci koje kapi za nos smijes/ ne smijes, koje pastile za grlo itd
    Utopli se i uzivaj. I sretno!!!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kadulja se ne smije,menta da ali ona je vise za zeludac i probavu.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Znam da su neke biljke opasne. Mada, davno sam to citala i zaboravila sam puno toga.

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo da prijavim i ja sam napraivla 0gtt test i srednji mi je visok 10.8 i moram se bockati 4 puta dnevno. Poslali su me kod nutricionista i propisana mi je prehrana i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

hvala na odgovorima, nema mi druge, nego čekati da prođe...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj aprilili prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da prijavim i ja sam napraivla 0gtt test i srednji mi je visok 10.8 i moram se bockati 4 puta dnevno. Poslali su me kod nutricionista i propisana mi je prehrana i to je to.
    Mislis, moras se bockati 4x onda kada nosis krv ili?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jučer, a evo i od jutra osjećam kao da me kosti doli u "gospođi" bole..nije to osjećaj pritiska ili tako nešto nego baš bol ili čak možda bolno zatezanje. Ne jaka, kao npr kad se lupite negdje pa kad se dirnete u to mjesto..e takva bol..samo dok hodam, ne dok ležim ili sjedim..Jesu tu ligamenti pa da to osjećam?
    Ne sjećam se ovoga iz predhodnih trudnoća.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

E mene tako zna zaboliti kad mokrim, baš takva tupa bol kao kad se lupiš- dobra usporedba! I mene zanima što je to. Nisam ništa nikoga pitala jer je sve ostalo u redu, a i traje već 10ak dana. Nekako sve to pribrojavam pripremi tijela za još jedan porod kuliram, hehe!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

To ti je beba na pubicnoj...mene je tako isto boljelo a taj dan sam imala uzv i tocno se vidjelo...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

našla sam temu o boli u predjelu stidne kosti, to me umirilo...jedino me muči što većina cura piše kad je to počelo boliti nije ni prestalo do kraja trudnoće..uff, nadam se da ipak bude pauza..mislim nije to neizdrživa bol, ali je dosta neugodno..
    Posljednje uređivanje od anabeg : 15.09.2014. at 15:56

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ana mene je ta bol uvatila mjesec-dva prije poroda i da nije prestala. Ovo da te utješim hehehe

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer, a evo i od jutra osjećam kao da me kosti doli u "gospođi" bole..nije to osjećaj pritiska ili tako nešto nego baš bol ili čak možda bolno zatezanje. Ne jaka, kao npr kad se lupite negdje pa kad se dirnete u to mjesto..e takva bol..samo dok hodam, ne dok ležim ili sjedim..Jesu tu ligamenti pa da to osjećam?
    Ne sjećam se ovoga iz predhodnih trudnoća.

Ja imam isti problem..prvo mi je bilo prije 2 mj jedan period pa proslo. Hodalo ko patka i primjetila da mi je najgore kad dugo sjedim na poslu. Onda mi prosli ponedjeljak oper pocelo i to malo jace da mi je bas bilo bolno hodat. Drugi dan sam uzela godisnji i prelezala pola dana i malo mi bolje, a nakon duzeg sjedenja opet bude gore. Sada mi je malo se pomaklo da mi je samo s jedne strane imalo straga. Bila u petak na kontrolu u petrovoj i dali mi normabele 2x1 i mirovanje, tako da sam sada kuci i kombiniram malo radim pa malo prilegnem. Inace ja sam sada 28 tt i druga trudnoca. Cini mi se da mi je u prvoj to tek bilo zadnjih mjesec dana. Inace sve drugo mi ok i svi nalazi ok

Nasla sam jedan clanak sto dosta opisuje moje stanje
    http://www.roditelji.hr/trudnoca/tru...ekom-trudnoce/

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Javljam da smo danas obavile pregled kod prof. Đelmiša koji kaze da je sve dobro da bolje ne moze biti Cerviks je 3/4 clanka, ali kaze zatvoren, nalaz odgovara tjednima trudnoce (35+2)
    Beba je procjenjena na 3200 gr, ctg uredan, uzv uredan. Jedino kaj ne znam kaj na nalazu tocno znaci F=X/3- zna ko? Znam da F=X znaci da je maternica dosegla svoj vrh, ali kaj ne ovo /3? I kaj je FS=36?
    Ako je tko upoznat sa skracenicama i oznakama da ne trazim sad po netu - HVALA!!!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

FS ti je fundus maternice=36cm od pubicne...a ovo /3 je mozda 3 prsta od osita...
    Posljednje uređivanje od KrisZg : 15.09.2014. at 20:30

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sad kad čitam kolike su vaše bebice...nadam se da je moja dobila nešto više na težini...sutra ujutro sam u pola 8 kod doktora...Nadam se da će sve biti u redu..

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Sad kad čitam kolike su vaše bebice...nadam se da je moja dobila nešto više na težini...sutra ujutro sam u pola 8 kod doktora...Nadam se da će sve biti u redu..
    Zakaj ne bi bilo u redu??

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam...u strahu sam..luda glava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •