Stranica 97 od 581 PrviPrvi ... 47879596979899107147197 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,801 do 4,850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ispratila sam si danas kćer do škole i u povratku kući me tooooliko presjecalo skroz dolje (kao da me netko nožem reže) i beba me jako udarala da sam jedva došla do kuće..jel i vi tako osjećate? Jučer nema što nisam radila i jedva da sam legla na 20-ak minuta pa je možda to zbog tog?
    TinaB, svakako nam se javi kad obaviš preglede

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

ja danas prokrvarila (više je to bila sukrvica) !
    do bolnice stalo i doktor me pustio doma. da je sve ok,zatvorena...
    29+3
    jel zna netko uslijed čega to dođe? naravno da se nisam sjetila pitati doktora! čim je rekao da je sve ok mozak je stao

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Blueone1 možda je neka žilica samo pukla?

Evo izvještaja sa mojeg pregleda. I dalje cervix na 1 članak prsta,ali veli dr. sve čvrsto ko beton i zatvorena skroz. Veli da nema potrebe mirovat nešto extra,da je to normalno stanje za drugorotku, samo lagano dalje. Danas sam bila i na vježbama za trudnice i osjećam se super. Beba procijenjena na 1300g. Jedino idem vadit OGTT,ali se kod nas treba naručiti i imam termin tek 30.9.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Ispratila sam si danas kćer do škole i u povratku kući me tooooliko presjecalo skroz dolje (kao da me netko nožem reže) i beba me jako udarala da sam jedva došla do kuće..jel i vi tako osjećate? Jučer nema što nisam radila i jedva da sam legla na 20-ak minuta pa je možda to zbog tog?

A da malo usporis? Meni je tako jer se beba vec spustila u porodajni kanal, a vec je prilicno teska i pritisce na cervix. Lezi malo, noge u zrak!!! Koliko sam popratila ti si sad negdje 34tt, jel tak? Drugorotke se lakse otvaraju ( NAVODNO) pa ti malo prebaci u manju brzinu ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Blueone1 prvotno napisa Vidi poruku
    ja danas prokrvarila (više je to bila sukrvica) !

do bolnice stalo i doktor me pustio doma. da je sve ok,zatvorena...

29+3

jel zna netko uslijed čega to dođe? naravno da se nisam sjetila pitati doktora! čim je rekao da je sve ok mozak je stao

Pukla neka kapilarica vjerojatno. Najbolje zvrcni Ivanisevicku i zamoli za hitan pregled. Da budes potpuno mirna. Al uvjerena sam da je samo pukla neka sitna kapilara

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Uh i ja se danas loše osjećam, jutros osjetila neku slabost, išla izmjeriti tlak 130/80 inače 90/60, a otkucaji 142, ko da ce mi srce iskočiti. Zvrcnila dr, kaze popijte normabel od 2 mg i pratite tokom dana, posli se smirilo, sad su oko 100 otkucaji. Bome sam se prepala!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I ja bila na pregledu i dalje zatvorena ali mirovanje.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kristina_Zg - draga uspori malo.

Obavila sam UZV. Glavica je 10 dana veća, femur 3 dana veći, a trbuh se nije pomaknuo. Procjena težine je 2000 g. Protoci su 0,68, a od 0,70 vec nije dobro (u ponedjeljak su bili 0,51). Posteljica je gotovo zrela (terminska, tako su se izrazili).
    Ugl ostajem u bolnici do poroda. Rekli su da sad treba dobro balansirati u smislu ne forsirati porod da beba dobije na zrelosti, ali i ne čekati do samog kraja pa da ostane bez kisika. Termin neću dočekati - to jedino sigurno.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

TinaB kako se inace osjecas? Emocionalno?
    Mene je sad iskreno strah ponedjeljka i pregleda

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Floridita, može biti da je već u porođajnom kanalu, ili je jako nisko, jer mi na momente- tj. kad malo pretjeram počne jako lupati i upirati se vjerojatno glavicom prema dolje pa osjetim pritisak kao da će ispasti..i tada legnem, popijem normabel i smiri se...i onda se smiri i ajmo opet nešto švrljat po kući...tu griješim...bolje da još ta 3 tjedna obavljam samo hitne stvari, a za ove druge će biti vremena!
    TinaB, bitno da si u sigurnim rukama! I dalje nam javljaj stanje, mislimo na tebe!
    Blueone1, vjerojatno je neka kapilarica, da, no kao što ti i floridita kaže- napravi još jedan pregled pa da budeš mirnija.
    KrisZg, drago mi je da je sve u redu.
    Ljubilica, kad je tebi termin? Držimo fige da sve bude u redu! Mene je sad doktor naručio tek 10.10....to mi nekako dugo...tad ću već biti u terminu

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kristina, meni je tako znalo biti u trugoj trudnoći, zadnji mjesec..neke dane sam imala osjećaj da neću izgurati taj dan, baš tako sam imala osjećaj da će mi ispasti van. A onda bi nakon toga bilo i dana kad nisam osjećala baš nikakve tegobe..virujen da je to bilo do toga kako je bila namještena. Uspori koliko god možeš (znam da je to lakše reći nego učiniti, jer stalno nas neki posao čeka) ali kako si i sama rekli, obavi najnužnije, a za druge stvari će biti vrimena.

Tina, polako dan po dan..drži se draga. I kad možeš javi nam se. Tu smo da jedna drugoj damo podršku

Ledamo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Jucer (14+0) sam otisla na hitnu, zbog jakih bolova u trbuhu i ledjima. Pocelo je odjednom i nakon par sati vise nisam mogla izdrzati jer su bolovi bili nemoguci. Bol kao kad imam dane, samo sto puta gora. Pregledali su me, s bebom je sve u redu, zatvorena sam, a cervix je 3, 5 cm. Medjutim njihovo misljenje je da su to rani trudovi, preporuceno mi je mirovanje i magnezijum, kojeg do sad nisam uzimala. Bol je i dalje prisutna ali vise nije jaka. Sutra moram kod svoje doktorice na kontrolu. Jel mozda netko bio u slicnoj situaciji?

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

TinaB dobro da si pod konstantnim nadzorom, drzim fige da izdrzite sto duze zajedno

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

TinaB, držim fige da sve prođe sretno i bezbolno~~~~~~~~~

Nema me neko vrijeme na forumu jer sam u međuvremenu rodila (10ak dana prije termina). Cura je imala 3170 g i 51 cm duga. Dobro napreduje, po noći ne spava

Nisam u toku pa me podsjetite ako je još netko rodio (mravak, piki....?)

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

TinaB bitno da si pod nadzorom tamo i sve bude dobro, ne brini, probaj se cim vise opustit i vjeruj doktorima da ce napravit sve sto je u njihovoj moci da naprave najbolje za tebe i bebu. Drzi se!!!!
    Puno pusa

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ledamo nadam se da če te bolovi proći i netko iskusniji ti odgovoriti na tvoj upit.
    Tina-B da sve prođe ok tamo si pa lakše je intervenirati.
    Piki i Mravak javite se vrijeme je za najljepši susret
    Nina70 neka nespava samo neka raste i bude sretna pusa maloj princezi i hrabroj mami
    Mi smo neki dan bili na kontroli zatvoreni beba sa 23+4 tt 600gr. kažu ok je ,iza nedelje idem raditi ogtt od početnog naglog rasta kilaže sad se svela na kg od kontrole do kontrole imama tolike žgaravice i ko da vatru rigam tako da nemogu niti jesti,doručak mi je kraljevski ali kasnije jedem jako malo ,i tokom uzv pregleda moja ginekologica mi je najavila samo ti meni izguraj do 35tt a poslje lako čemo jer se spremi na carski,nisam baš oduševljena time ali ipak neželim riskirati samo neka bude sve ok i da nezavršim prijevremena u bolnici jer mrzim bolnice,čuvajte mi se cure

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ledamo, voljela bi da ti mogu pomoći i utješiti te, ali nažalost nemam iskustva s tim. vjerujem da će se javiti netko tko zna više.

Jo, oprosti, nisam u toku baš, zašto ćeš na carski?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Ledamo prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer (14+0) sam otisla na hitnu, zbog jakih bolova u trbuhu i ledjima. Pocelo je odjednom i nakon par sati vise nisam mogla izdrzati jer su bolovi bili nemoguci. Bol kao kad imam dane, samo sto puta gora. Pregledali su me, s bebom je sve u redu, zatvorena sam, a cervix je 3, 5 cm. Medjutim njihovo misljenje je da su to rani trudovi, preporuceno mi je mirovanje i magnezijum, kojeg do sad nisam uzimala. Bol je i dalje prisutna ali vise nije jaka. Sutra moram kod svoje doktorice na kontrolu. Jel mozda netko bio u slicnoj situaciji?
    Magnezij ce ti pomoci,on je tokolitik i to bi ti u bolnici dali,miruj i ako osjetis da su se pojačali,odi opet.Ti bolovi znaju biti i od rastezanja.Drzi se

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Anabeg neznam zašto mi je to najavila dugo smo u ovoj borbi sa puno ružnih iskustava pa možda žele samo da sve bude ok,bit če kako bude.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Aha, ma da, samo neka sve bude ok, pa kako god. Sretno!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mury, kako je
    ja sam pila mg po dva, nekad i tri, al taj treci uzrokuje proljev, zbog bh

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hej Mare,hvala na pitanju,ok sam ....ponekad neki bolovi,pritisci....valjda kako trbo raste, ali stolice normalne (samo ujutro),i jedva cekam petak da vidim bebu i stanje cx.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

koji si tjedan

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku

Nema me neko vrijeme na forumu jer sam u međuvremenu rodila (10ak dana prije termina). Cura je imala 3170 g i 51 cm duga. Dobro napreduje, po noći ne spava
    Iskrene čestitke na tvojoj princezici...mazite se i pazite!
    Ova trudnoća mi je stvarno proletjela brzinom munje...neću se pošteno ni okrenut i već će beba biti tu

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nina - čestitam!

Ja sam jos u komadu i nadam se da ce tako biti jos neko vrijeme.

Ljubilica- javi se nakon pregleda

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Iskrene čestitke na tvojoj princezici...mazite se i pazite!
    Ova trudnoća mi je stvarno proletjela brzinom munje...neću se pošteno ni okrenut i već će beba biti tu
    joj, blago tebi, ja imam osjećaj da sam već godinama trudna..jako sporo mi ide to vrijeme, tjedni...a mislila sam da će mi ova trudnoća najbrže proći, jer na proljeće smo selili u našu novu kuću, trajalo je to neko vrijeme dok smo sve sredili, pa je došlo ljeto i mislim ono ljeto je, stalno smo na moru, u pokretu pa proći će to vrijeme..ali ne, išlo mi je i ide jako sporo...još 11 tjedana...

ali sretna sam i zahvalna da je sve u redu zasad..sve će to proći...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Tina, eto prođe još jedan dan..samo polako...nadam se i vjerujem da ćete uspjeti dogurati 2u1 barem do 36-37tjedna..nadam se i duže naravno, ali ako ne ide, onda barem toliko

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam, baš mi je nekako preletjelo, do 6. mjeseca sam radila, onda GO tijekom kojeg smo uređivali kat, starija kćer je krenula u školu, mlađa premještena u drugu vrtićku grupu, svašta se izdogađalo i još mi treba vremena da se uhodam u novonastalu situaciju..a one nikad više pažnje nisu tražile nego što sada traže..svaku noć mi dolaze u krevet...baš se pomalo i bojim kako će to izgledati kad dođe beba...ne želim da im uzmanjka ni mrvica pažnje...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moram priznati da je i meni malo strah kako ću se organizirati i kako će to sve izgledati kad nam dođe još jedan član obitelji. Starija je divno dijete, mlađa isto tako, ali pravi mali zvrk, nema sekunde mira. Obadvije su mi jako privržene. Muž mi je pomorac tako da je odsutan i više nego je doma. Najviše me strah tih dana kad on ne bude doma. Najmlađe dijete traži svoje vrijeme, to jest dosta našeg vremena, a opet trebaju me i cure. Tako se bojim toga da će se osjetiti zapostavljene.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    koji si tjedan
    Danas 24+1

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ledamo draga kako si???je li bol prestala???

Ledamo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj lady555 prvotno napisa Vidi poruku
    ledamo draga kako si???je li bol prestala???
    Bol je i dalje prisutna, al nije jaka kao neki dan. Dok sjedim, hodam i lezim na ledjima pogorsa se. Imam nazalost peh, da je moja doktorica bolesna i nema zamjenu. Nitko nece da me primi, jedino mogu ponovno u hitnu, gdje me ceka minimalno 5 sati cekanja. Zivim dosta visoko u zgradi bez lifta i samo to penjanje mi je uzas zivi.

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

žene help, malo me uhvatila frka...friško s pregleda..danas sam 32+6, bebolino sve ok 2312g, ali cerviks je smekšan, 1 članak uloživ za jagodicu prsta i brine me još ovo...cervikometrija V oblika 3.92cm..dr mi nije djelovala zabrinuto čak mi nije rekla ni mirovanje ali nastavak nadzora trudnoće će biti u bolnici do poroda...jel to znači da se otvaram?? ima li tko iskustva...na kraju..kažem moja dr je flegma , a ja paničarim...help

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

saraya, mislim da se možeš smiriti..ti si skoro u 33 tjednu i cerviks ti je 3,92.. meni je u 25tjednu bio 3,75 i dr se nije zabrinjavao..malo uspori naravno, bez obzira na nalaz..ali mislim da ti je s obzirom na tjedne trudnoće nalaz dobar..neka me ispravi netko ako griješim..

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

anabeg hvala ti...a znaš li možda to sa oblikom ?? jer sam do nedavno imala T oblik, ima ih još par a ovo V je navodno otvaranje??

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bol je i dalje prisutna, al nije jaka kao neki dan. Dok sjedim, hodam i lezim na ledjima pogorsa se. Imam nazalost peh, da je moja doktorica bolesna i nema zamjenu. Nitko nece da me primi, jedino mogu ponovno u hitnu, gdje me ceka minimalno 5 sati cekanja. Zivim dosta visoko u zgradi bez lifta i samo to penjanje mi je uzas zivi.
    To su najvjerovatnije onda ligamenti..trudovi bole u svakom polozaju. Znam kako ti je, ja sam na 5.katu bez lifta. Bilo bi dobro da napravis i urinokulturu, tako je meni moja doc rekla da i to u vecini slucajeva uzrokuje bolove. Drzi se.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

a da, nisam skužila da si napisala V oblika, meni je bilo T oblika. Koliko sam upućena, mislim da najprije ide T, pa Y, pa V, pa U..e sad neznam s obzirom na tjedne trudnoće što je "normalno"...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ali svakako, da malo usporiš, neće odmoći, jer i dečko je već teži i što si više na nogama to je veći pritisak na cerviks...

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

uh...pa onda ovaj moj nalaz i nije baš dobar...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Saraya, jesi sigurna da se dr nije zeznula za V oblik ušća?
    Nekako mi ne ide skupa cerviks 4 cm, uloživ za jagodicu prsta a V oblika

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

maco, pa evo čitam iz trudničke...ne znam šta bih rekla..na to je komentar bio..ne znam kad to može krenuti 2 tjedna, 3 ili u 37 tjednu..ajde ti u bolnicu pa neka te oni prate...jer najvjerojatnije ću na carski, pa eto da ne bi nešto krenilo ranije i da budem pod nadzorom.. meni je to zvučalo ozbiljno, a kad sam postavila pitanje kako se trebam ponašati? trebam li strogo mirovati, jesam li za hospitalizaciju..odgovor je bio NE..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

da i mene je zbunilo ovo ušće V, a cerviks skoro 4cm..
    da nije ona pogriješila kad je upisivala? jel komentirala to ušće dok je obavljala pregled? ili si to vidjela tek u trudničkoj?

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

komentirala je da se sve počelo smekšavati i da ne zna kako i kad može šta krenuti...kad sam pitala jesam li otvorena...odgovor je bio pa eto sve se počelo smekšavati i onda je napravila vaginalni pregled...nisam dobila odgovor da ili ne..već ja bih rekla ograđivanje i prosljeđivanje da se nešto ne bi zakompliciralo uz kažem tu dozu "nije ništa strašno" tako da nemam odgovor osim ovoga što piše u trudničkoj...i da prostite sad se bojim ići i na wc jelte na duže... i sve me bocka..sad imam brdo simptoma..

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

i ja sam obavila
    F 2/P FS 30 KCS poz
    Cervix 1cl, uloziv za jagodicu prsta. Kaze da sam zatvorena, malo mekana ali nista strasno, da ne dizem tesko, ne idem jako puno po stepenicama gore dolje. Da sam joj samo rekla sta sam sve radila prosli tjedan..... Uterus mekan, velicinom odgovara gestaciji. Kaze da nastavim sa svime normalno, samo sporije. Sreca jos samo kolica trebamo uzeti.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj saraya prvotno napisa Vidi poruku
    komentirala je da se sve počelo smekšavati i da ne zna kako i kad može šta krenuti...kad sam pitala jesam li otvorena...odgovor je bio pa eto sve se počelo smekšavati i onda je napravila vaginalni pregled...nisam dobila odgovor da ili ne..već ja bih rekla ograđivanje i prosljeđivanje da se nešto ne bi zakompliciralo uz kažem tu dozu "nije ništa strašno" tako da nemam odgovor osim ovoga što piše u trudničkoj...i da prostite sad se bojim ići i na wc jelte na duže... i sve me bocka..sad imam brdo simptoma..
    Da, to sad već psiha preuzima glavnu ulogu.

Kad ti je sljedeći pregled?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ljubilice, super za super nalaz

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Da, to sad već psiha preuzima glavnu ulogu.

Kad ti je sljedeći pregled?
    pa eto s mojom socijalkom sam gotova...trebam se javiti u TA kod dr. s kojom sam se dogovarala za carski...ovaj tjedan..ako je uspijem dobiti..nadam se da neće poći po zlu prije par sati me bilo samo frka...e sad mi se već plače...uh..

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Saraya, ja bih na tvom mjestu vjerojatno otisla kod nekog dobrog privatnika na pregled.
    Normalno je da se sa pribizavanjem termina cerviks omeksava, skracuje, otvara...
    A samo iskusan ginekolog sa dobrim uzv uredajem ce ti tocno objasniti kakvo je stanje i je li to u skladu sa stupnjem trudnoce, a to je ono sto ti sad treba.

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

hvala ti maco..nažalost ona ima odličan uzv, e sada koliko je sigurna u to što priča to je druga stvar...vidim da mi ništa sa sigurnošću nije izjavila...ali slovi u gradu kao dr.koja ide na sigurno...pa ako je rekla da nije strašno ili ne moram mirovati...probat ću se smiriti, ali mirovati...a nažalost nema dr.ovaj tjedan u bolnici kod koje trebam ići...sad sam saznala...pa ne mogu vjerovati...kako se uvijek nešto dogodi kad tvoj dr.nije dostupan...
    uglavnom...ako bude panike..hoću maco..otići ću kod nekoga privatno...a sutra obavijestiti svoju socijalku da dr.u bolnici nije dostupna ovaj tjedan i pitati je koliko je moje stanje alarmantno...znat ću sutra nešto više...
    hvala vam cure..

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Saraya, ne znam puno o tehnikalijama ali meni je jako ružno (da ne kažem neprofesionalno) od tvoje dr. ovako te ostaviti zabrinutu sa sto upitnika nad glavom...

Trebala ti je objasniti cijelu situaciju i zašto misli da bi trebala prijeći u bolnicu na preglede ovako rano. No, s obzirom na takav stav vjerojatno i bolje da vise ne ides kod nje a da li je već vrijeme za bolničku ambulantu može ti reći neki dobar privatnik. Ne znam ima li u tvojoj blizini netko kvalitetan?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •