Stranica 99 od 581 PrviPrvi ... 4989979899100101109149199 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,901 do 4,950 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

meni pise na zadnjem +/-356 ne znam o cemu to tocno ovisi, ali bebe se u konacnici radaju i sa kilom +/-
    uglavnom, ne uzimat kilazu sa uzv kao 100% siguran podatak, to je samo procjena

Sent from my iPhone using Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mene od sinoc strasno boli kada pokusam leci na desni bok, i ona je vise na desnoj strani a nemam pojma zakaj tako jako boli...jel iskusila to koja?

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Trbuh je porastao pa visi- taj filing? Ili bas bol? Mene boli ko da se unutra nkj bude otkinulo jer dok ne stavim jastuk sve visi i tezina bebe vuce unutra sve pa me to... hmmmm... "pece" ne znam kak to drugacije objasnit. A to sad traje cca 2 tjedna (sad sam 37+1). Mislim da je to normalno.... Nadam se :zubo:

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma ne visi,imam onaj dugi jastuk ali ne pomaze,na lijevom boku nikaj ne boli ali na desnom strasno,ko kod upale mjehura,probada sa svih strana.Ma tak i tak sam za dva dana u bolnici pa budem tam vidla kaj je.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mozda se curka jednostavno nagurala na neki organ, tako okrenula

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Mene od sinoc strasno boli kada pokusam leci na desni bok, i ona je vise na desnoj strani a nemam pojma zakaj tako jako boli...jel iskusila to koja?
    I mene više boli kad legnem na desni bok ili na leđa, najbolje mi je kad legnem na lijevi bok..očito su bebači već veliki pa im drugi položaji smetaju, ne znam što bi drugo moglo biti.. Ja osim tog osjećam i neka žarenja, peckanja po sred trbuha i to obično kad malo više budem aktivna...jel to bebino guranje, protezanje možda? Osjećate li i vi tak nešto?

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

dobro jutro žene...100 tegoba mene stalno boli "probava" a zaboravljam da beba raste, sve gura...od sinoć najnovije..ne mogu disati...prvo sam mislila zbog večere, pa prošlo 3h od večere, ma to je ona glavna arterija..pa legnem lijevo...pa desno...pa mučnina + žgaravica i pa kao spavat ću na povišenom...uostalnom, kakvo je to spavanje na povišenom? u polusjedećem položaju? ili na boku...ak je na boku pa tek se onda sva pokočim jastuk za dojenje je moj najdraži prijatelj..s njim već dugo spavam... uglavnom....neprospavana noć.. zar više nema spavanja za mene??? 33+6 a o strahu od otvaranja da ne pričam...sva sam u gaćama i osluškujem svaki trzaj...a bome trzaja koliko hoćeš

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    I mene više boli kad legnem na desni bok ili na leđa, najbolje mi je kad legnem na lijevi bok..očito su bebači već veliki pa im drugi položaji smetaju, ne znam što bi drugo moglo biti.. Ja osim tog osjećam i neka žarenja, peckanja po sred trbuha i to obično kad malo više budem aktivna...jel to bebino guranje, protezanje možda? Osjećate li i vi tak nešto?
    Isto tako a zna zaboljeti da jaucem po noci kada se slucajno krenem na desni, na lijevom ne boli nista. Cak me zna kada sma na desnom ako pipnem rukom na lijevu stranu ispod trbuha sa strane, zaboljeti na dodir. Mislim da je ljubilica u pravu, beba nalegne na bubreg ili one cjevcice i stisce. A zna me zaboljeti i kada se ustanem pa dok ona se spusta u neki svoj polozaj...ma jedva ju cekam vise S obzirom da me nikaj nije boljelo do sada, zdrzala budem.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ma boli sve, sto dalje to je vise bolova, prvo nisam nocima spavala jer me bolilo kako god da sam se okrenula i budila me ta bol ( veli dr- ligamenti svi oko maternice). Okej- to smo prezivjeli, onda nisam mogla disat, sad se i to nekako smanjilo, ali je i dalje poluprisutno obzirom da mi je sad non-stop zacepljen nos... Zgaravicu sam uklonila spavanjem i lezanjem na lijevom boku- to stvarno pomaze. Sad kad me vise ne peku ligamenti i kad mogu spavat na oba boka- NAPOKON, sad mi trnu ruke tako jako da se po noci budim jer ne osjecam sake. I to trnjenje se proteze kroz dobar dio dana i vecinu dana u vrsku palca nemam uopce osjecaja- ISTO NORMALNO - kazu da progesteron olabavi ste ligamente i toliko ih prosiri/ olabavi da oni stisnu krvne zile i smanje cirkulaciju... Onda, ako dulje hodam ili stojim prvo iam feeling da ce mi cijela utroba ispast van, a drugo dobijem grceve u preponama pa prema dolje s unutarnje strane bedara. To pak vele da se desava u danima prije poroda
    kristina_zg to peckanje ti je rastezanje misica maternice
    saraya otvaranje se ne osjeca, svi ovi bolovi i boluckanja su pritisak na cervix ili na debelo crijevo i tak, tezina bebe i ne znam ni ja vise sta sve, ali otvaranje ne osjecas. To sve zene kazu. Curke koje nisu imale niakvih tegoba ili pritisaka su znale hodat okolo po dva prsta otvorene tjednima jer pojma nisu imale da su se otvorile - tak bar kazu. A i ja sam za prst otvorena i nisam imala niakav osjecaj da mi se to desilo
    Ak sam kome pomogla sa svojim "iskustvima" drago mi je. Sretno svima i drzite se!!!

Junior avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Moj gin mi je rekao da se preko UZV samo procjenjuje težina bebe i da u pravilu ispadaju teže. :D Mi smo za sada u prosjeku, pa ak i bude veći neće biti van "mama je dobila gestacijski dijabetes ili je tata košarkaš" okvira. Na sreću...

Još jedna briga: na trudničkom tečaju je simpa patronažna rekla da se nakon poroda ne smije pretjerivati s higijenom jer se preko kože mame bebina koža prilikom dojenja kolonizira s bakterijama koje su joj potrebne radi imuniteta i posvetila je pozornosti i stjecanju ovisnosti bebine kože kozmetičkim proizvodima što kasnije radi preosjetljivo dijete.

Pokušavam sad uvesti režim da pod tušem nisam dulje od 10 min i da se ne kupam vodom koja je prevruća (mada obožavam vrući tuš)... Sve to skupa mi malo teže pada jer imam osjećaj da sve u vezi i oko bebe mora biti sterilno, pa i ja. Razum mi veli da je sterilno- krivo, ali instinkt me tjera na ribanje... Ima li još tko problema s tim? I kak se nosite?

Junior avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

@floridita: Uzimaš li magnezij? Meni je jako pomogao s lažnim trudovima, općenito grčevima, i bolovima. Vjerujem da ga trudnice i dojilje i više troše.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i mene boli kad ležim na desnom boku, bolje reći probada.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Uzimam, uzimam, od pocetka trudnoce sam na mg, ali ovo sa trnjenjem ruku ..... Mislim da bi trebala popit oko 1 gram magnezija dnevno da ista pomogne ( ja uzimam 400mg i ne pomaze), ali onda bi vjerojatno dusu ispustila na wc-u. Ovo mi veli frendica da je karpalni tunel i da je to normalno i cesto u trudnoci i da nema pomoci. Jedina pomoc je porod a kako mi jos malo brojimo veselimo se i nestanku tog simptoma. I iskreno se nadam da ce me to u slijedecoj trudnoci zaobic

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

P. S. Ovo za desni bok- prodje. Ili se jednostavno naviknemo na to- ne znam sto je blize istini. Prvo me jako bolilo i budilo me nocu, a sad opce neam niakvih problema sa spavanjem na desnom boku. Cak i na ledima mogu spavat u zadnje vrijeme, a do nedavno sam se gusila i nisam mogla do zraka kad sam spavala na ledima
    Valjda tako treba biti

Posljednje uređivanje od floridita : 29.09.2014. at 14:23

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Trnci u rukama mogu biti i od vratne kraljeznice i od lose cirkulacije. Ja ujutro ne mogu sake stisnuti, nije to klasicno oticanje, a boli za nepovjerovati.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ne znam, al smeta za poludit!!!!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ah i te blagodati imam, po noci se probudim, ne osjecam ruku a jucer mi je koza na glavi utrnula, strava filing.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Pozdrav svima bušastima, sanjam o danu kad ćemo i mi dogurati do sitnog odbrojavanja, ali mi smo još jaaaako mali, tek 5+3 tt. Imam i ja svoje strahove, potencirane prošlom neuspješnom blizanačkom T, gdje su me upravo u ovom tjednu preko noći prestale boliti cicke, a samo dan prije su bile upaljene k'o dva lustera Sad me od samog početka skoro ništa i nisu boljele, malo neko pikanje sa strane i to je to i evo danas apsolutno ništa pa me opet hvata crni scenarij, a na uzv tek 15.10. Kaže dr da do tada uzimam utriće i mislim pozitivno, po njoj nema smisla vadit betu. Sad sam još i od utrića sva napuhnuta pa me i čarape režu. Uh...

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Pozdrav svim trudnicama a posebno novima na ovom PDF-u!
    Evo ja sam prije nekih 10-ak dana došla sa svojim malim savršenim zlatom iz rodilišta. Privikavamo se jedno na drugo ali je sreća beskrajna Želim vam svima isto što prije. Porod kao porod je naravno priča za sebe ali o tome nekom drugom prilikom.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Piki,iskrene cestitke !!!
    Uzivaj u toliko cekanoj srecici

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Piki cestitke!!!! Gustajte!!!!
    Stork, nadam se da ce ovaj put sve biti ok, mislim da se ne mozes osloniti na bolne cicke,narocito ak uzimas utrogestan, on ima sirok raspon simptoma...ak si bas jako jako nemirna, radije otidji privat izvadi betu pa ponovi za dva dana...sretno!!!
    Mi smo sad 29+4, spavanje kako koju noc, nocas novi trudnicki simptom...probudi me usred noci uzasna glad, pa sam oko 4 ujutro opustosila frizider i onda opet nema spavanja od zgaravice...
    Floridita, da ti sta prije prodju sve tegobe jednim brzim i laganim porodom

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Piki i Mravak iskrene čestitke mamice

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

bok svima,
    bila sam na pregledu u 26 tjednu, pa mi je rekao da je glavica manja za tjedan dana ( BPD - 61,9, AC 222,8 , FL 49,6 , HC 240,4 )...
    Da li se trebam brinuti ?
    koje su bile Vaše mjere ?

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Piki čestitke od srca!
    Mene je sinoć bebica lupala tako nisko, da sam imala osjećak ko da će ispasti, strašno! Još je na zadak pa su nogice skroz doli i bilo je poprilično bolno. U petak samo na kontroli, jedva čekam!

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Piki čestitke od srca!
    Mene je sinoć bebica lupala tako nisko, da sam imala osjećak ko da će ispasti, strašno! Još je na zadak pa su nogice skroz doli i bilo je poprilično bolno. U petak samo na kontroli, jedva čekam!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Piki cestitke

Stork :drzimfige: da ovaj put bude sve kako treba!

Sutra bolnica, mantram da u petak sam kuci, veseli me jedino kaj nju budu ispregledali od glave do pete i napravili i briseve i sve tako da budem mirna vise i ne moram hodati okolo. Inace, bol se povukla i ne boli vise niti na jednoj strani. Krenuo je neki mljecni vodeni iscjedak u malim kolicinama. I par puta sam osjetila kao da se kosti u zdjelici pomicu, onako tupo bez boli. Funky filing
    Posljednje uređivanje od KrisZg : 30.09.2014. at 12:23

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čestitke Piki!!!
    KrisZg, super što će ti sad sve obaviti pa da budeš mirna. Mene čekaju brisevi tek idući petak- 10.10., a u četvrtak će mi biti gotov nalaz urinokulture, nešto me pecka pa vjerojatno ne bu baš bio najbolji...zadnji nalaz je pokazivao nešto lactobacillus species manje od 10 na 3...ne kužim što to znači ali se nije previše zabrinjavao, rekao je da ima nešto malo bakterija i da ponovim urinokulturu te da prije ponovnog uzimanja uzorka trošim brusnicu...
    Stork, samo hrabro i sve će biti dobro...i začas ćeš i ti sitno brojati

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Piki čestitam! !!!!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Hvala cure Mislim si, sve dok sam cmizdrava i stalno gladna, ne trebaju mi drugi simptomi i to je dovolino. Al' opet kopka ono kad osjetiš nekaj od poslije O pa to poslije plusa nestane. I uz 2x ružan scenarij, mašta radi svašta.
    KrisZg još malo pa buš nunala svoju ljepotičku

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Loly prvotno napisa Vidi poruku
    Piki čestitke od srca!
    i meni je zadnji put dečkić bio na zadak..nadam se da okrenuo..nekad mi se čini da je glava dolje, nekad gore.. neznam ni sama.znam da ima slučajeva da se dijete okrene i zadnjih tjedana, ali ja nekako imam osjećaj ako se ne okrene u sljedećih par tjedana da ni neće..a onda me čeka carski sigurno, jer je prvi porod bio carski..a to bi baš volila izbjeći....meni je u četvrtak pregled..ne mogu dočekati jer sam zadnji put bila 03.09 čini mi se ko cila vječnost...

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Lina33-nisam baš stručna po tom pitanju, ali znam da te mjere često variraju pa ne trebaš brinuti. Držim fige da do idućeg ultrazvuka bude sve o.k.!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo i mene sa panicnim strahom! Toliko zeljeni plus pretvorio se u stalni strah...ko ce prezivjet do iduceg cetvrtka...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nivesa, čestitke na plusu..do četvrtka polako, dan po dan..Nažalost imaš loše iskustvo u prošlosti, ali sigurna sam da ti je tvoj anđeo sa neba poslao seku ili bracu koji će ispunjavati tvoje dane tu na zemlji..

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nadam se da nas budno pazi! Pogotovo to malo cudo u meni!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Piki čestitam !!! Uživajte u svom zlatu!

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Hvala cure!
    Nivesa ~~~~~~~~~~ za četvrtak.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nivesa,svu srecu svijeta i najuredniju trudnocu zelim !!!!!!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tnx curke!danas cu ja kod ginica u dom zdravlja..mozda me primi kad mu pokazem svu povjest bolesti!
    Posljednje uređivanje od nivesa : 01.10.2014. at 08:29

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

ma ja isto tako mislim, ali ne mogu sad prestati o tome misliti a pregled je tek 17.10... Nikako dočekati....

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Nivesa,svu srecu svijeta i najuredniju trudnocu zelim !!!!!!
    Veliki potpis!!!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nivesa cestitke i da sve bude ok

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Piki cestitke na tom prekrasnom mirisnom smotuljku
    Nivesa cestitam i sretno dalje !!!

A ja neznam sta me neboli. Prvo danima disem na skrge , mislila sam da je samo kad se secem al ono je sada uglavnom tako. I na to se jedva priviknem jel stvarno nije ugodno i onda se pojave takvi bolovi u svakom zglobu koji postoji na meni vec 3 noci zaredom. Boli sve , koljena najvise. Jel neko ima slican problem i imali tome ljeka ili se je to sastavni dio ove nase avanture?

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj aprilili prvotno napisa Vidi poruku
    i onda se pojave takvi bolovi u svakom zglobu koji postoji na meni vec 3 noci zaredom. Boli sve , koljena najvise. Jel neko ima slican problem i imali tome ljeka ili se je to sastavni dio ove nase avanture?
    upravo tako - sastavni dio
    Piki čestitam od srca!!!!! uživaj
    nivesa držim fige da je sve okej. jesi bila danas kod socijalca?
    curke, jel koja od vas ima filing da je bebina glavica dole nisko u rodnici??? ja se danas ne mogu ustat, prošetat, pomaknut s lijeva na desno, tj nagnut se s lijeva na desno kad sjedim jer imam neakav pikajući osjećaj dolje niskoniskoniskoniskoniskoooooo - šta bi to moglo biti? kaj mi je moja bucka nasjela na cervix?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zvala sam pa mi je sestra rekla da dodem u petak jer je ful rano....tolko cu se uspjet strpit. Valjda

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne znam po cemu bi mohla skuzit da li je sve ok. Ima tko kakav pametan savjet? Nis me ne boli...cice napuhane kao i prije 2 dana...iscjedak jos uvijek tu...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Majcice drage, cestitam vam na vasim srecicama i nek su nam zivi i zdravi!!!!
    Curke sa svjezim plusicima - zelim vam svu srecu svijeta da se fino zaokruzite kao mi koje smo vec dobar dio prevalile
    Mi smo bili na uzv misko nam nije htio pokazati lice, prekrio ga rucicama. Nogata se kao veliki. Ima duge nogice na svoju majcicu ..... A taj mali nosic i usnice.... Joj, jedva cekam da ga cmoknem. Veceras planiram prati prvu turu robice, pa drugu....... Pa peglaona tih malih slatkih krpica.... Eto malo sam se rastopila tu s vama. Cijeli dan mislim na cvrcka
    TinaB gdje si nam?
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 01.10.2014. at 18:29

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

TinaB, di siiii???

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ah i te blagodati imam, po noci se probudim, ne osjecam ruku a jucer mi je koza na glavi utrnula, strava filing.
    To sa rukama je sindrom karpalnog tunela u trudnoći. Neugodan, ali bezopasan. Ne liječi se. Porod je lijek

Nastaje zbog nakupljanja vode u tijelu trudnice.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tu sam. Jos sam 2u1. Svaki dan imam CTG i on je uredan. UZV ce biti u petak ili subotu pa ćemo vidjeti kakvo je stanje.
    Oprostite sto se bas ne javljam, ali zadnjih par dana sam sva u nekom bluesu pa...

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

KrisZg, kakva je situacija kod tebe?
    TinaB zasto blues? Sve je okej, nemoj se bacat u blues jer beba to osjeca pa je i ona tuzna a necemo tuzne bebice, jel da? Samo se drzi i samo pozitivo, paze te, brinu se za vas i sve je okej. Ne daj seeeeee!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •