a tako nekako...ove se ponaosob pokačile oko toga koje je bila na jušnoj dijeti i pila pilseve za mršavljenje i kako se ona druga tome zgraža.... prava Farma...![]()
![]()
Pa ako jednoj paše eksperimentirat s pilsevima, OK, neka joj je
Ako je drugoj to čista bezvezarija, ok, neka joj je
Sve u svemu ta diskusija je više propaganda za pilseve za mršavljenje nego diskusija o make-overima i normalnim stavovima spram prehrane i mršavljenja. Da nije bilo toga nikad nebih googlala nazive tih pilseva.......
Ali sve je u oku promatrača, meni je nenaa baš kul forumašica koja je iskreno pisala o svojim doživljajima.
I rado ću je ( opet ! ) pitat iza svjet jer je bila i na jednoj i na drugoj strani ...
Vidi, vidi... ovdje se naveliko Ćata, a nije vikend
Btw, ja sam baš voljela pogledati onu emisiju Extreme makeover dok je bila na televiziji. Baš je bilo zanimljivo zanimljivo, što je kandidat ružniji na početku to bolje ispadne na kraju.
men je u toj emisiji bilo zanimljivo da je gotovo svaki kandidat izgledao bolje čim bi mu zube popravili
5-10 kg gore-dole ne znači puno, al lijep osmijeh je neprocjenjiv
Baš sam i ja htjela spomenuti kako su tamo svi redom dobili onaj blistavi bijeli osmijeh
Ta emisija niti mi je bila nešto korisna, a bome ni užasna, samo zanimljiva. Ali ne bi pritom zanemarila činjenicu da su neki ljudi zaista na taj način dobili priliku da sasvim promijene svoj život. Jer, unutrašnja ljepota jest važna, ali život je puno jednostavniji ako nije baš sva ljepota skrivena unutra.
Naravno, ali ako se dobro sjećate na početku su naglašavali da će svi otputovati od svoje obitelji na min. 3 mjeseca, a neki su i na 4-5 mjeseci. To je jako dug period i realan za uspijeh. Vježbali su nakon operacije, pratili su im prehranu, živili su u hotelu pod njihovim nadzorom. Kod nas su svi odmah pod skalpel išli. Kažem, amerima je sve produkcija, scenarij i često je to visoko buđetno, barem je taj extream bio. Opet nije za usporedbu sa našim make overima na tv-u.
Ovo sa zubima izgleda nenormalno vazno u prekobarskim krajevima. Nema veze kako ljudi izgledaju, koji im je konfekcijski broj ili cime se u zivotu bave, ali zubi su, u vecini slucajeva, prekrasno bijeli, popravljeni... Ortodonti isto tako nenormalno zaradjuju.
naletila sam bila ovdje na neku od onih vikend emisija i u sklopu jedne takve radili su i te "make-overe"...
ovi mi nisu bili nesto drasticni po poduzetim radnjama, ali su svakako bili drasticni sto se tice rezultata.
stvar je funkcionirala tako da su se na makeover javljali parovi koji su bili, jelte, zeljni promjene. prije pocetka su parove "ocjenjivali" slucajni prolaznici, "pogadjajuci" koliko godina imaju. istu stvar radili su i nakon dovrsenog makeovera. pobjedio je par koji se "promijenio" za najveci broj godina...
opisat cu ukratko jedan takav makeover.
dugogodisnji par, bajkerion - mrsav, ispijen, duga kosa, duuuuga brada i brkovi, bezoblicne jeans hlace, crne "bajkerske" majice, kozne cizme. falio mu i koji zub. ona - mrsava, duuuga kosa s izrastom vezana u rep, jeans hlace pod prevelikim t-shirtovima, kozne cizme bez pete (bajkerske). falio joj jedan zub
osisali ih, napravili im sasvim normalne, nista ekstravagantne, frizure, njoj obojali kosu i uvili uvijacima, njemu osisali bradu i brkove na onaj "tridana" look, njega obukli u hlace koje mu pristaju, cipele sasvim normalne (koje se i njemu svidjaju), kosulju... nju nagovorili na cipele s petom (prvi dan je odbijala pomisao na petu od tri cetimetra, al se ipak prepustila), obukli je u haljinu - nis posebno, al joj stoji ko salivena, pokazuje tijelo koje nitko preko dana nije vidio godinama, a bas je lijepo gradjena, nasminkali je, preko haljine obukla jaknicu... zube im sredili koliko se moglo u tri dana koliko traje make-over - izglancali, ugradili krunicu-dvije... odveli i nju i njega u teretanu i pokazali im sto bi i kako trebali raditi, ako zele - radi zdravlja, odrzavanja forme, sebe samih...
ona se "pomladila" za deset godina. on za dvanaest. po sudu slucajnih prolaznika.
ono sto se meni, uvjetno receno, svidjelo kod ovakvog make-overa je prvo - sto su se javljali parovi koji su, jelte - zeljeli promjene. sto su promjene bile tako lako i jednostavno ostvarive - a ponekad se zablokiramo u neku ideju i jednostavno nam treba drugaciji pogled, misljenje, prijedlog - i hrabrost da ga poslusamo. sto je sve obavljeno u tri dana i sto nakon toga uopce nije izgledalo nemoguce i nedostizno taj novi "look" i zadrzati...
viš litala, sad kad ovo pišeš da se javljaju parovi. a u onom extreme je bio samo jedan partner (ako su bili u braku/vezi). nije fer. žena dođe doma 15 godina mlađa (tu su bile i operacije, dijete, vježbanja od par mjeseci...), a muž isti. ili obratno.
![]()
obrisat ću sve oftopičarske postove, ali mi spora veza pa da zamolim da ih se u međuvremenu još ne izrodi.
pa mozda ih je onaj drugi partner i "poslao" na makeoverda se "izjednace"
![]()
i jos sam nesto htjela dodati - nisu se na taj makeover javljali samo parovi koji su bili - po sudu neke srednje prosjecnosti - ful zapusteni. javljali su se i parovi koji su jednostavno zeljeli promjene - znate ono - na zeni ista natapirana frizura vec 25 godina, kosulje havajke na muzu i slicne, al i puno "blaze", stvari![]()
meni je bilo bas ugodno gledati kako se na jednostavan i efektan nacin ljudi totalno preobraze, dobiju novo samopouzdanje, neka sreca i ljepota izadju iz njih bez obzira kako oni nama osobno izgledali... a tek medjusobni pogledi kad se nakon tri dana vide - to su suze, plac, nevjerice... ovaj gore "bajkerski" par koji sam opisala ranije bio je ful zabavan - oni su u vezi bili vec godinama, imali troje-cetvero djece ali nisu bili vjencani. kad je ona usla u studio, on je nastavio gledat prema ulazu na stage ocekujuci kad ce se pojavit - ona hoda prema njemu, on je ne prepoznaje i ogleda se preko nje... kad ju je napokon skuzio - covjeku su samo suze potekle niz oci, nije rijec izustio, pao na koljena i zaprosio je, sav drhtav i zbunjen...
znam ja da postoji ta "spontana" i "nevina" patetika i to, al ovo je bilo stvarno predobro, nekako steknes neki dojam o njima kad se prate ta tri dana promjene i njihove reakcije na prijedloge koji stizu putem, prihvacanja ili odbijanja istih... ne odreagiraju svi na isti nacin, neki ostanu - malo je rec - "iznenadjeni" na drugaciji nacin
a mozda sam ja samo premeka i prenaivna![]()
opet ja :ina:
na temu - misljenja sam da su - neki, naravno, ne svi - makeoveri korisni. ne volim senzacionalizam i zutilo, ne podnosim uopce ni ne gledam ni ne pratim nikakvu "estradu" ni "zvjezde". podrzavam ih upravo u onom nekom "trenerka"kontekstu. kad zapnes u nesto i ostanes u tome iz ugode, straha od promjene, neznanja, cega vec... pa je sve sto ti treba lagano usmjeravanje, putokaz, ohrabrenje.
jednom sam vidjela dio neke emisije u kojoj je nekakav "stilist" (mm ih ne podnosi ni nacrtane) radio na tome da osvjesti jednu mladu zenu, s prilicnim viskom kilograma, da se moze urediti na nacin da izgleda ljepse i njegovanije i samopouzdanije... cura je imala cca 15-20kg viska. naucio ju je koji grudnjak da koristi, kakve suknje/haljine, majice i bluze, promijenili su joj frizuru i na koncu je izgledala i mladje i "tanje", totalno drugacije, ljepse, samopouzdanije.
zanimljivo mi je bilo kad su toj curi prikazali snimke tri zene koje hodaju ulicom. jedna je bila u sirokim hlacama/trenerkama, presirokoj majici i u patikama. druga je bila u jeans hlacama i kosulji, treca u haljini i cipelama s petom. pitali su je sto misli koja od njih ima najvise kilograma. odabrala je prvu. (ovaj primjer ne znaci da se u trenerkama, jeansu, kosuljama ili t-shirt majicama ne moze dobro izgledati.) onda su joj pokazali da se radi o istoj zeni. i da je - sto se izgleda tice - jako bitno sto i kako nosis.
kad sam tek rodila elu otkrila sam neki program na kabelskoj na kojem su povremeno make over-i (da li se to smije tako napisati i koja bi bila hrvatska riječ) i dok bi se ona nacicavala znala bi gledati ih. ono što je mene u njima zapanjilo je da ljudi ipak procjenjuju druge prema izgledu i da tvoj uspjeh u poslu može biti ograničen zbog načina oblačenja, frizure i sl (postoji dio u kojem "oni koji idu na make over" odlaze na sastanke, razgovor za posao i sl.-moguće da je sve baš namještaljka). ponekad se tješim da je to amerika, ali ipak postoji u meni crv sumnje da je to stvarno tako. kako sam ja osoba koja misli da je vanjski izgled malo bitan, to je ono u čemu su mi takve emisije otvorile oči.
van teme, obožavam emisiju kad preuređuju sobu, a sjećam se i nekadašnje emisije kad su preuređivali vrt. da tako nešto s vrtom postoji u hr ja bi se prijavila (lastane, što je to sa mnom?)
o, ovdje stalno preuredjuju vrtove, os nesto ful "dizajnerski" i skupo ili nesto za "obican" dzepi to mi se svidja, svidja mi se ta kreativnost na djelu, preuredjivanje neke kuce/stana u dva dana - od onih pothvata koji su stvarno izvedivi u dva dana i s minimalnim sredstvima, do onih kad te isele iz kuce za vikend i cijela vojska ti preuredi sve zivo...
eee, da imam svoju kucu/dvoriste - i ja bi se javila![]()
Obožavam gledati make-over emisije stanova i kuća! I onda cijeli dan sanjarim kak bum ja jednog dana...ahhh...
Volim pogledati i ove gdje mijenjaju ljude..doslovce..pokušaj mijenjanja osobe izvana,ali i iznutra.
Zanimljivo je slušati zašto neka kućanica već 25 godina nosi samo cargo hlače i T-Shirt majice,zašto se neka druga ne odvaja od ljubičastog, zašto se 45-godišnjakinja oblači u dućanima za teenejđere,a neka deseta brije na vulgarni seksipil u odijevanju,a u svojim stavovima je miljama daleko od toga ili zašto žena od 30 godina (koja iz ekoloških uvjerenja ima dvoje hlače u ormaru,tri majice i nikakve kozmetike ) nema uspjeha u traženju posla.
Uff...sve sam ih valjda pogledala...
Ove "pod nož"-varijante ne gledam.Prenasilno.