-
i meni je djelatnica na šalteru Hypa rekla da do 01.09. mogu podići novce (kad sam otvarala štednju nije bilo ograničenja na podizanje) bez CZSS, ali pošto mene to ne zanima, ja ostavljam novce. To je stvarno štednja za P., nije neki iznos, a da mi je kući, priznajem da bih ponekad gurnula ruku u kuvertu. Evo, u zadnjih par godina već se promijenilo par pravila vezanih za dječju štednju.
U HPB-u (moram provjeriti točno iznose, pa ću vam napisati) je na snazi ograničenje (do sad je bilo 10.000 kn mjesečno bez CZSS), prema dobi djeteta određeni iznose može se podići bez CZSS, pročitala sam leteći, ali od prilike cca 900 kn mjesečno za dijete do 6 godina.
Također, svaka banka ima svoje pravilo (da ne kažem da se dogodi da i djelatnik na šalteru radi različito od svog kolege
), tako npr. u HPB-u kod prijevremenog raskida oročene štednje nema naknade za prekid (ima ako je fixna kamata), nego se dobije kamata za izdržani rok koja je trenutno važeća (npr. oročili ste na 12 mjeseci, došli nakon 9, i za svih 9 mjeseci se obračunava prva niža kamata koja postoji-u ovom slučaju po kamatnoj stopi od 6 mjeseci, jer postoje kamate za 1,3,6 i 12 mjeseci).
Posljednje uređivanje od jadro : 19.08.2010. at 10:40
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma