-
Ja i MM smo prije godinu dana otvorili našoj Lari štednu knjižicu i potpisali oboje ugovor gdje smo joj zakonski zastupnici.
Nakon toga ove godine u proljeće nas je naša osobna bankarica PBZ banke zvala da dođemo potpisati izjavu u kojoj piše da se slažemo sa novim zakonom da trebamo dozvolu od Socijelne skrbi ako dižemo više od 10.000 kuna i to smo sve na ovoj temi do sada pročitali.
Mi smo to odbili i zatvorili joj štednu knjižicu i otvorila sam joj stambenu štednju i mislim da je to bolja opcija jer ću joj nakon 5 godina štednje produžiti i dalje koliko bude potrebno.
Tako ćemo našem djetetu moći pružiti školovanje, putovanje, autoškolu i slične stvari koje naši roditelji nisu mogli nama pružiti i jako se radujemo toj našoj pravoj odluci.
A zakon Ministarstva zdravstva i socijalne službe oštro kritiziram.
-
kaj mislite il znate da kad ste u stambenoj necete imat istih problema oko podizanja novca
kad istekne ugovor od 5 godina novci i dalje ostaju na ime djeteta
i negdje sam vec pisala kad vam istekne ugovor 5 godina, ne morate ga produzit, samo vam uzmu proviziju
kta i DPZ i dalje vam idu na nove uplate
i jos nesto DPZ se dobije na postotak uplacenog do max 5000 kn, znaci mozete uplatit bilo koju cifru i na nju ce te dobit postotak
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma