Pokazuje rezultate 1 do 50 od 187

Tema: DjeČja Štednja - ograniČenje za roditelje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U PBZ-u je katastrofa. Orocili smo djecje novce i kad je isteklo htjeli ih prebaciti u drugu banku. Naravno nisu nam dali, bez obzira sto su vrijedila druga pravila kad smo potpisali ugovor. Cak i za ovih 1000 kn moramo potpisati izjavu da cemo ih potrositi na uzdrzavanje itd. Objasnili smo im da novac uopce necemo trositi, ali uzalud. Kazu da je jedini nacin da podignemo novac potpisivanje izjave.

Napisali smo zalbu banci i pokrenuli postupak u CZSS. Necemo nista lagati i izmisljati razloge za sto nam novac treba - prvobitna namjera bila je prebaciti u drugu banku, ali uz ove uvjete cuvat cemo novac kod kuce. To cemo im i reci. Biljezi za postupak u CZSS-u su skoro kao cijela godisnja kamata

Pokusao sam izguglati misljenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kojim je ogranicenje raspolaganja djecjom stednjom smanjeno s 10 kkn na 1 kkn, ali nisam nasao. Koliko vidim nije objavljeno ni na njihovom webu ni u Narodnim novinama. Ima li ga netko? Nasao sam samo preporuku Mile Jelavic kojim se trazi stroze ogranicenje. Mislim da se u ovom slucaju ponijela kao pravobraniteljica banaka, a ne djece.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oprosti kakav trošak biljega? Jel ste Vi to išli u javnog bilješnika dat izjavu tj. ovjerit je!?
    Ovaj postupak je za mene uvredljiv. Upravo tako se osjećam.
    Kraj postupka još ne nazirem, a javit ću Vam koliko je trajao.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U CZSS-u u Zagrebu, opcina Maksimir, naplatili su nam 70 kn biljega (20 za molbu i 50 za rjesenje). Puta dva jer imamo dvoje djece - bez obzira sto je molba ista za oboje. Teta je rekla da ce nas pozvati na razgovor za 2 tjedna. Zivi bili pa vidjeli. Kod javnog biljeznika nismo isli, nadam se da nece biti potrebno.

Koliko god me zivcira drzavna birokracija, jos vise mi smeta postupak banke. Uvjeren sam da takvom procedurom krse Obiteljski zakon. U clanku 259. stavku 2. pise

Maloljetnikovom imovinom upravljaju njegovi roditelji, osim onom koju je maloljetnik stekao radom nakon navršene petnaeste godine života.
    Oni se pozivaju na clanak 260. koji govori o prihodu od imovine - to bi u ovom slucaju mogla eventualno biti kamata, a ne novac koji smo orocili. Napisali smo zalbu banci, javit cu kako je to proslo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •