U PBZ-u je katastrofa. Orocili smo djecje novce i kad je isteklo htjeli ih prebaciti u drugu banku. Naravno nisu nam dali, bez obzira sto su vrijedila druga pravila kad smo potpisali ugovor. Cak i za ovih 1000 kn moramo potpisati izjavu da cemo ih potrositi na uzdrzavanje itd. Objasnili smo im da novac uopce necemo trositi, ali uzalud. Kazu da je jedini nacin da podignemo novac potpisivanje izjave.
Napisali smo zalbu banci i pokrenuli postupak u CZSS. Necemo nista lagati i izmisljati razloge za sto nam novac treba - prvobitna namjera bila je prebaciti u drugu banku, ali uz ove uvjete cuvat cemo novac kod kuce. To cemo im i reci. Biljezi za postupak u CZSS-u su skoro kao cijela godisnja kamata
Pokusao sam izguglati misljenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kojim je ogranicenje raspolaganja djecjom stednjom smanjeno s 10 kkn na 1 kkn, ali nisam nasao. Koliko vidim nije objavljeno ni na njihovom webu ni u Narodnim novinama. Ima li ga netko? Nasao sam samo preporuku Mile Jelavic kojim se trazi stroze ogranicenje. Mislim da se u ovom slucaju ponijela kao pravobraniteljica banaka, a ne djece.