Mi smo dignuli prvih 1000 da nam poslije ne bude zao ako ne dobijemo dozvolu CZZS-a. Kako sada stvari stoje vjerojatno cemo je dobiti prije nego sto cemo moci dignuti iducu rundu. Bili smo danas na razgovoru. Teta je bila ljubazna, ali meni se sve skupa ne cini kao normalna situacija. Da bismo 4000 kn prebacili u drugu banku moramo joj objasnjavati uvjete u kojima zive djeca, jesu li zdravi, kakve ocjene imaju u skoli itd. Sad cekamo da nam dodje socijalna radnica doma, valjda zato da provjere to sto smo im rekli

U CZSS-u takodjer nisam mogao dobiti misljenje Ministarstva kojim je ogranicenje smanjeno na 1000 kn. Pred 20-tak dana trazio sam ga od Ministarstva i pozvao se na Zakon o pravu pristupa informacijama. Nisu jos odgovorili, iako je zakonski rok 15 dana.

Uvjeren sam da se tim misljenjem pogresno tumaci Obiteljski zakon i da banka i CZSS na temelju misljenja krse prava moje djece. Banka takodjer nije odgovorila na pismenu zalbu.

Razmisljamo o sudskoj tuzbi. Ima li jos ljudi u slicnoj situaciji koji bi htjeli nesto poduzeti?