Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: OPREZ- Opasnost od privremenih tetovaža

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno OPREZ- Opasnost od privremenih tetovaža

Nisam bila sigurna da li da ovu temu stavim pod Zdravlje djece ili ovdje, pa molim moderatorice da ju premjeste ako smatraju da joj tu nije mjesto.
    Dakle bili smo na ljetovanju u hotelu Medena kod Trogira. Puno zabave i sadržaja za obitelji s djecom. Naravno tu je i štand sa privremenim tetovažama. L ju je i lane imala (isprala se potpuno za nekih mjesec i pol dana) pa nismo vidjeli problem da joj i ove godine stavom jednu. Velika pogreška. Kada smo se vratili u Osijek nakon cca 10 tak dana žali se da ju svrbi. Pogledam ja malo bolje, boja se potpuno isprala ali je zato ostala alergijska reakcija točno na tom mjestu i u tom obliku (konja) gdje je bila privremena tetovaža. Dobili smo kremu za mazanje
    A u razgovoru sa liječnicom saznala sam da svašta stavljaju u te boje koje nitko ne kontrolira i da samo zamislim sto moze biti tek kod prave tetovaže koja se ne ispire. Surfajući internetom našla sam i članak u kojem se upozorava na štetnost sastojka crne kane (kojom se rade te tetovaže) tzv. para-phenylenedimamin (PPD) koji izaziva jake alergijske reakcije.
    Dakle nigdje na tom štandu ni traga upozorenja da može biti štetno (naročito za malu djecu).
    Tu je i članak o tome a i slika alergijske reakcije 10-godišnjeg dječaka.
    http://zadovoljna.hr/clanak/ljepota_...li-opasne.html

Lijepo molim da se suzdržite potrebe kritiziranja moga plaćanja te gluposti koje sam i sama sada svjesna jer mi je želja upozoriti sve koji možda već jesu to priuštili djeci ili sebi ili to tek planiraju!

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uopće te nemam namjeru kritizirati. Ja sam je jednom platila i sebi i da nisam pročitala tvoj post možda bih danas-sutra i ja mojoj L. isto. Ali ja ti živim gdje ljudi žive od sezone i vjerujem da se je možda dogodilo da je taj netko odlučio potrošiti nepotrošenu bočicu boje od lani. Moj frendić koji ima taj štand je jednom svojoj curi bojom od lani kojoj je istekao rok da ne baci nacrtao cvijet. Imala je lijepu plikovitu sliku još 2 mj. nakon crne slikovite.
    Ali vjerujem da na žalost mi trebamo dva puta promisliti prije takvog kupovanja. Nitko neće na svoje proizvode i na police istih stavljati takve obavjesti, na ćalost potrošača. Neće u salonu auta pisati "ovaj ima 2 zvjezdice, ne kupiti ako ćete voziti klince" ili "ova sjedalica je niš koristi" "ili ovaj bebi šampon nije testiran". Mislim to je žalosno ali za to se nikad nećemo izboriti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam čula već za nekoliko slučajeva alergijske reakcije na tu crnu kanu, tj. pročitala sam to po raznim forumima.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala ti sasana
    moja V je danas birala
    i htjele smo sutra otići da ju stavi

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo stavili prošli petak
    izgleda ok, nema reakcije, nadam se da će tako i ostati
    sad bar imam dobar razlog što joj je ovo 1. i zadnji puta
    svakako nisam bila za to, ali popustila sam pred njenim svakodnevnim moljakanjem

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sasana,hvala na info. Zgrozila me fotka reakcije kože onog dječaka

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo stavili prošli petak
    izgleda ok, nema reakcije, nadam se da će tako i ostati
    sad bar imam dobar razlog što joj je ovo 1. i zadnji puta
    svakako nisam bila za to, ali popustila sam pred njenim svakodnevnim moljakanjem
    potpis.
    hebemu vraga, zašto baš sve što je tako zabavno mora imati i neku opasnost?
    tamo gdje sam bila, štand radi non-stop, djeca se tetoviraju non-stop, nitko nije dobio nikakvu alergijsku reakciju, i sasvim mirno sam pustila J da oslika 1/4 leđa s nekim strašnim zmajem
    i eto ti vraga, ovaj forum mora me i oko toga uspaničiti. našli neku sliku koja se dešava u omjeru 1/10000, al džabe, mislim da je i za mene ta priča završena.
    e da, kako je i M htjela isto, tip je rekao da ne radi djeci do 5 godina radi moguće alergije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    sasana,hvala na info. Zgrozila me fotka reakcije kože onog dječaka
    zbilja grozno izgleda
    Prije nego što dopustite da crtaju po vašoj koži, provjerite koristi li se umjetnik zbilja prirodnom kanom, a ne onom koja sadrži PPD.
    A kako se to može provjeriti? Trebalo bi pisati na tubicama koje koriste?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

te tetovaze masovno rade besplatno kad posjetite playmobil funpark

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i eto ti vraga, ovaj forum mora me i oko toga uspaničiti. našli neku sliku koja se dešava u omjeru 1/10000, al džabe, mislim da je i za mene ta priča završena.
    e da, kako je i M htjela isto, tip je rekao da ne radi djeci do 5 godina radi moguće alergije.
    Svaka cast covjeku koji te upozorio a da sve ne ostane na tamo nekom djecaku evo i nase slike (nije tako grozna ali se jako dobro vidi konj)
    http://yfrog.com/g4129xoj

Posljednje uređivanje od sasana : 18.08.2010. at 11:10

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uh, da, dobro se vidi konj, grozno. Ja idem ljeti u zabit,
    pa nikad nisam ni naišla na takve štandove, ali me zanima
    ako netko zna, što je s onim tetovažama, kao iz slatkača,
    onih što se preslikaju, što s
    njima, jesu li i one opasne? Moja mala je dobila set tetovaža, mislim iz
    Accessorize dućana, naravno iz Kine, jesu li i te opasne?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma kakva kritika! pa mi smo svi samo roditelji(ce)

hvala ti na informaciji! nisam ni pomislila da bi i to moglo biti potencijalno opasno i izazvati alergije..

(moje se frajla obožava pošarati s kemijskom .. i ne pada mi na pamet da joj branim...jer ću više štete napravit ak joj sve branim nego ak i radi nekaj kaj baš nije zdravo..ako nije pretjerano naravno)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dijana, kako to misliš?
    pa naravno da jesu

bome sasana, dobro joj je to nateklo

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uh, onda smo s tom pričom i mi završili. Mogu se samo moliti da joj neće bit
    ništa od ove jedne koju sam joj stavila. Imala je pravo moja sveki, ona je strašno
    bila protiv tih tetovaža.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ja se šalim, ovo je bila samo ironija!
    ako joj ništa nije bilo, onda nije alergična niti na jedan sastojak.
    pusti dijete da se veseli!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hm, cvijeta, pa je li moj post zvučao kao da se šalim?
    Nisi primijetila da ja sasvim ozbiljno pitam? Je li u redu
    ironizirati post u kojem netko sasvim ozbiljno pita nešto u
    vezi zdravlja djeteta?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dijana, koža je organ koji sve upija. Boje sa tetovaža između ostalog.

dječije tetovaže, šminka i ostale (ne znam pristojnu riječ) su, velikom većinom, pune sastojaka koje se tu baš i ne bi smjele naći. Na tome bi trebalo pisati "korištenje na vlastitu (roditeljsku) odgovornost!"

Vrištanje zbog jednog ne je daleko bezbolnije od vrištanja zbog alergo reakcije.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sasana, hvala sto si podelila sa nama iskustvo i sliku. Mozda bih se i prevarila, ovako necu.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam sasani također zaboravila napisati da sam joj zahvalna jako jer me nikad ne bi prije ništa potaklo da pomislim ne. od sad hoće.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    hm, cvijeta, pa je li moj post zvučao kao da se šalim?
    Nisi primijetila da ja sasvim ozbiljno pitam? Je li u redu
    ironizirati post u kojem netko sasvim ozbiljno pita nešto u
    vezi zdravlja djeteta?
    ajde, ne budi tako ozbiljna. zaboravila sam da ti ne voliš ironiju, a moj odgovor je išao u smjeru tvog pitanja - radi se o dječjim tetovažama, i ti i ja znamo da ih većina djece lijepe po tijelu, i ništa im nije. kao što se i većina curica šminka i lakira nokte.
    s druge strane, ovo što piše marijaP je, naravno, točno. a i ti vjerojatno kad si kupila taj paketić, si znala da sigurno boje nisu prirodne i da je koža organ koji upija.
    i, šta ćemo sad?
    kao i sve drugo, i ovo je - na roditeljsku odgovornost. uostalom, kad moja djeca završe sa pedijatrijskim pregledom, dobiju punu ruku pečata, od pedijatrice. vjerojatno i te boje u pečatima imaju nekakve štetne sastojke.

to je i bila poanta mog odgovora.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odmah sam išla kupiti dječji tatoo u Accessorize .. skupooo

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I moj je mali prije 3 god. imao takvu reakciju na tetovažu. Tada je imao 7 god. Isto je bilo izbočeno, hrapavo i crvenkasto. Od tada više ni ne pita za tetovaže...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajde nemoj ti biti tako neozbiljna, bar kad je zdravlje u pitanju..
    Ma dobila je te tetovaže, nisam ih ja kupila. a to da djeca to masovno
    lijepe, i nije im ništa..nekoj djeci jednom i nešto bude.ne mora odmah nešto biti.
    i mala od sasane je prošle
    godine radila tattoo, pa ništa, a ove godine, pa vidjela si kako to izgleda.
    Što se mene tiče, tetovaže idu u smeće...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj sin je imao identičnu reakciju na tu tetovažu, samo je mrvicu blaža od tvoje kćeri. Kćer i drugi sin ništa

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ja se šalim, ovo je bila samo ironija
    ako joj ništa nije bilo, onda nije alergična niti na jedan sastojak.
    pusti dijete da se veseli!
    Ni L. nije dvije godine ranije bila alergična niti imala tkakve reakcije. Poanta je u tome da se alergija moze razviti bilo kada i bilo koji puta. Naravno ni L. vise ne pada na pamet jer sada pamti kako ju to svrbi. A i dobro je sto joj je doktorica odrzala lekciju i za buducnost potencijalno razmisljanje o trajnoj tetovazi i piercingu (to je bila prica o mladicu koji je ostao bez pola uha). Doduse tko zna da li ce to pamtiti ali ovo sa alergijom na konja sigurno hoce.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

potpis.
    hebemu vraga, zašto baš sve što je tako zabavno mora imati i neku opasnost?
    tamo gdje sam bila, štand radi non-stop, djeca se tetoviraju non-stop, nitko nije dobio nikakvu alergijsku reakciju, i sasvim mirno sam pustila J da oslika 1/4 leđa s nekim strašnim zmajem
    cvijeta, di si J radila? na kvarneru ili južnije?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam uvijek bila instinktivno protiv onih tetovaža što se dobije u sladoledu ili linoladi i sl. pa sam se isprva s mužem svađala oko toga no popustila sam. svekrva mu je neki dan nalijepila 5 komada toga po tijelu. sad vidim da sam bila u pravu. e hebaj ga kad mi nitko nikad ne sluša i uvijek se moram svađati. šuti i slušaj što ti se kaže!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to su naljepnice a ne crna kana.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

magriz, južnije, južnije...
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 19.08.2010. at 13:19

Datum pristupanja
    Sep 2009

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kikidee prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam se i ja prestrasila, H je ovo ljeto dobila prvo jednu malu tetovažu dinosaura na ruci, a onda nakon 5 dana moljakanja sam popustila, pa je dobila još jednu, velikog zmaja na nozi. Sada sam se sva preznojila od muke. Dinosaur se vise ne vidi, a zmaj se jos dobro drži, već 5 dana.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je svako ljeto oblijepljenja tetovažama, u nekim momentima ih ima po 15 na tijelu, ne znam, ne bojim se tih naljepnica

od kane si je napravila prošlo ljeto - bez reakcije, i ovo ljeto - prije 7 dana. nadam se da neće dobiti alergijsku reakciju, a ako ju dobije, da će brzo proći i da me iduće ljeto više neće gnjaviti oko toga.

vjerojatno je najveći problem što smo i MM i ja tetovirani i planiramo još tetovaža, tako da ona vidi da su nama i tetovaže i pirsinzi ok.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo i nas iz Tunisa sa terovazama od kane. Ja imam ogromnog skorpiona na nozi, L ima dvije tetovaze na ramenima... I naravno prvo sam morala naletit na ovaj topic

Ugl. U TUnisu su svi turisti isarani kanom od glave do pete, i mlado i staro... Nisam primjetila da netko ima reakciju. Ni kod nas za sada nema reakcije, a osobito ja koja sam iznimno sklona alergijskim reakcijama na svaki drek. Tako da cu nas pustit da se veselimo jos neko vrijeme, ionako se brzo ispiru

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

He, a ja baš ovo ljeto popustila i dopustila kanom tetoviranu Hello Kitty na ramenu. Nema reakcije. A inače kupimo one ljepljive tetovaže ili kupi Monte, sebi stavi tatoo, a mama pojede sadržaj.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jučer mi frendica pokazuje kak joj je sin dobio reakciju na tetovažu, isto kako i kod sasane slikice više nema ali crvenilo i ispupčenost kože jasno pokazuju koji je oblik bio nacrtan. mislim da je rekla i da ga svrbi.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moji su dosta skloni alergijama pa ne dolazi u obzir, ali hvala na obavijesti. Dobro dođe.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    He, a ja baš ovo ljeto popustila i dopustila kanom tetoviranu Hello Kitty na ramenu. Nema reakcije. A inače kupimo one ljepljive tetovaže ili kupi Monte, sebi stavi tatoo, a mama pojede sadržaj.
    Evo, nakon 10 dana od tetoviranja, izbila je alergija. Slikica je nestala, boja se skoro uopće ne vidi, ali ima plikovitu Kitty.
    Samo se nadam da će brzo proći, a i otići ćemo do dr.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, nakon 10 dana od tetoviranja, izbila je alergija. Slikica je nestala, boja se skoro uopće ne vidi, ali ima plikovitu Kitty.
    baš mi je žao...evo vidiš..a ja sam nekako (naivno) mislila da ako se alergija ne prikaže u kratkom roku da ni neće...
    Malom su se njegove već skoro skroz skinule, ali moja škorpija još ponosno stoji...sad mi nekako dođe da to skinem,a žao mi

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zao mi je Matilda sto ste isto dozivjeli . L. je dobila Beloderm kremu i nakon 5 dana mazanja proslo. Nadam se da ce i vama brzo proci. Samo odi do doktora.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sasana prvotno napisa Vidi poruku
    A u razgovoru sa liječnicom saznala sam da svašta stavljaju u te boje koje nitko ne kontrolira i da samo zamislim sto moze biti tek kod prave tetovaže koja se ne ispire. Surfajući internetom našla sam i članak u kojem se upozorava na štetnost sastojka crne kane (kojom se rade te tetovaže) tzv. para-phenylenedimamin (PPD) koji izaziva jake alergijske reakcije.
    dopuštam da griješim i da postoje boje za trajne tetovaže na koje su neki ljudi alergični, ali nikako ne bih uspoređivala privremene tetovaže napravljene na plaži u tko zna kakvim higijenskim uvjetima i tko zna kakvim bojama, s pravim tetovažama napravljenim u licenciranim salonima od strane stručnih osoba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •