Nisam bila sigurna da li da ovu temu stavim pod Zdravlje djece ili ovdje, pa molim moderatorice da ju premjeste ako smatraju da joj tu nije mjesto.
Dakle bili smo na ljetovanju u hotelu Medena kod Trogira. Puno zabave i sadržaja za obitelji s djecom. Naravno tu je i štand sa privremenim tetovažama. L ju je i lane imala (isprala se potpuno za nekih mjesec i pol dana) pa nismo vidjeli problem da joj i ove godine stavom jednu. Velika pogreška. Kada smo se vratili u Osijek nakon cca 10 tak dana žali se da ju svrbi. Pogledam ja malo bolje, boja se potpuno isprala ali je zato ostala alergijska reakcija točno na tom mjestu i u tom obliku (konja) gdje je bila privremena tetovaža. Dobili smo kremu za mazanje
A u razgovoru sa liječnicom saznala sam da svašta stavljaju u te boje koje nitko ne kontrolira i da samo zamislim sto moze biti tek kod prave tetovaže koja se ne ispire. Surfajući internetom našla sam i članak u kojem se upozorava na štetnost sastojka crne kane (kojom se rade te tetovaže) tzv. para-phenylenedimamin (PPD) koji izaziva jake alergijske reakcije.
Dakle nigdje na tom štandu ni traga upozorenja da može biti štetno (naročito za malu djecu).
Tu je i članak o tome a i slika alergijske reakcije 10-godišnjeg dječaka.
http://zadovoljna.hr/clanak/ljepota_...li-opasne.html
Lijepo molim da se suzdržite potrebe kritiziranja moga plaćanja te gluposti koje sam i sama sada svjesna jer mi je želja upozoriti sve koji možda već jesu to priuštili djeci ili sebi ili to tek planiraju!