Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kako lakše psihički podnijeti restanak dojenja?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Kako lakše psihički podnijeti restanak dojenja?

Dakle, mišica ima 9 mjeseci. Dohranu je prihvatila odlično, doji oko 3 puta dnevno + noć.
    Problem je što ja moram radi bolesti izbivati skoro tjedan dana. I moram joj uvesti forumulu, ovih dana. Srce će mi pući jer znam da nakon tog tjedna više neće htjeti sisati. Jako mi je teško pri pomisli na to.

Imam dojam da su zdrave bebe= dojene bebe.

Neznam kako krenuti, što joj dati? Hraniti je i po noći ili ne? Koliko? Ipak ona posisa manje nego da joj napravim bočicu od 100,200 i tutnem...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Knap sam s vremenom pa samo nabrzinu (nadam se da ce netko drugi nadograditi).

Ako ti izdajanje ide dobro i u bolnici ces imati uvjete za izdajanje:

Beba: formulu joj moze uvesti i netko drugi. Dakle, ponasas se normalno dok ne odes u bolnicu, onda joj onaj tko je cuva daje formulu (o kolicinama je najbolje da popricas s pedijatrom ili nekim tko nesto zna o tome, ja stvarno nista ne znam). Ne mora biti nuzno na bocicu, moze piti na casu (obicna ili kljun) kako pije i ostalu tekucinu.
    Kad se vratis mozda opet prihvati dojiti, mozda ne.

Ti: izdajaj u bolnici barem toliko dok ne popusti napetost, a ako zelis nastaviti dojiti, onda do kraja (ako ne uspijes svaki put, onda barem 1x dnevno ili koliko bude islo). Moras znati i to da ce ti zbog smanjenja dojenja pasti razina prolaktina i da ces se osjecati i losije i depresivnije nego sto bi se normalno osjecala.

Ako ti izdajanje ne ide, moras poceti odmah smanjivati dojenje, da ti u bolnici ne bi bilo zastoja.

Sretno!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj corny prvotno napisa Vidi poruku

Imam dojam da su zdrave bebe= dojene bebe.

Neznam kako krenuti, što joj dati? Hraniti je i po noći ili ne? Koliko? Ipak ona posisa manje nego da joj napravim bočicu od 100,200 i tutnem...

Eh draga, kod nas je dojeno dijete skroz bolesno (mlađe)... A nedojeno niti jedan jedini put dosad (starije)......

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam morala prestati dojiti na 10 dana zbog zdravstvenih razloga kad je malena imala 2,5mjeseca
    puno ljudi mi je govorilo da se bezveze mučim izdajanjem jer ona više neće htjeti dojiti- pila je formulu jer joj s razlogom nisam smjela davati svoje mlijeko, a banku mlijeka nisam imala, davali smo joj formulu, a ja sam se stalno izdajala (ridajući suze) da održim laktaciju
    ali kad je došao dan da sam opet mogla dojiti nitko nije bio sretniji od nas dvije, a ona je samo nastavila gdje je bila stala
    tako da ne mora biti da više neće htjeti
    moja danas ima 10,5mj i još uvijek dojimo i ni ona ni ja ne možemo još ni zamisliti da prestanemo

probaj se što bolje informirati možeš li kako uskladiti bolnicu i dojenje da budeš spremna jer iz vlastitog iskustva znam da oni baš i ne mare za dojenje, svaka čast iznimkama, ali ja na te nisam naišla

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Draga corny, NatašaM ti je sve rekla što trebaš činiti da bi održala opskrbu mlijekom i da ne dođe do upale.
    A što se tiče nedojenja od 10 dana, to zaista ne mora biti razlog prestanka. Najvažnije je da u dane dok beba ne doji dojku, ne "doji" ništa drugo, tj. neka ne pije na bočicu, po mogućnosti izbaciti dudu (ako je ima). Tako neće usvojiti krivu tekniku sisanja i neće se "navući" na bočicu, što bi mogao biti najveći problem kod povratka na dojku. Čaša ili kljun su puno bolja opcija.

Za podršku i savjete imaš i SOS telefon za dojenje, a i mi smo tu...
    Sretno i javi se

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam sigurna koliko bi izdajanje uspjelo, odbila je jednu dojku,( nisu iste pa je gđica neće) koju izdajam i dajem joj na bočicu. Tako da na nju već ide jako malo mlijeka. A druga joj je malo?

Ili ne?

Prvu malu sam dojila do 2 godine, bez problema, a s ovom...milijun zapreka. Neznam hoćemo li upjeti dalje. Ona se toliko najede druge hrane da malo doji i to je to. jeli joj to dovoljno mlijeka?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj corny prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sigurna koliko bi izdajanje uspjelo, odbila je jednu dojku,( nisu iste pa je gđica neće) koju izdajam i dajem joj na bočicu. Tako da na nju već ide jako malo mlijeka. A druga joj je malo?

Ili ne?

Prvu malu sam dojila do 2 godine, bez problema, a s ovom...milijun zapreka. Neznam hoćemo li upjeti dalje. Ona se toliko najede druge hrane da malo doji i to je to. jeli joj to dovoljno mlijeka?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nisam te bas skuzila (sorry sto pisem sturo, ali stvarno sam uvik knap)

ti vec izdajas i dajes na bocicu otprije? ako je tako, onda po meni ne bi trebalo biti problema
    zast onda nisi sigurna koliko bi izdajanje uspjelo?

ili sam sve krivo skuzila?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

e da, jos nesto
    1. ces se lose osjecati zbog same situacije zbog koje ides u bolnicu
    2. ce ti dodatno biti uzasno tesko zato sto ostavljas djecu
    a 3. ce ti pasti razina prolaktina, koji inace na majke djeluje opustajuce i bit ces depresivnija i tuznija nego sto bi bila zbog 1. i 2.

to napominjem samo da znas sto ce biti, neki lijek ne postoji, nazalost

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

corny, sad sam tek uspjela u miru sve procitati

glede toga je li joj dovoljno mlijeka - kako ne mozes znati koliko ona povuce, morat ces se osloniti na svoj osjecaj je li joj dovoljno ili ne. Neka djeca cijeli dojeci staz doje na samo 1 dojci, pa ako mislis da je mozda problem, nije. To sto na bocicu znas koliko je pojela, a ovako ne znas, isto nista ne znaci. Probaj razmisliti koliko puta doji, koliko pije druge tekucine, je li zadovoljna, ...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da je meni razina prolaktina već pala ovih dana, jer s obzirom da ona dosta jede, a i jednu je dojku odbila, količina se drastično smanjila, prije sam nakon podoja izdojila oko 50, koje bi joj navečer dala na bočicu, (dnevno bi se skupilo oko 150, nekad bi sve pojela, nekad ništa). Sad izdojim jedva 20, a ona neželjena je skoro i prestala s laktacijom.

Neznam dali nastaviti dalje dojiti, totalno sam u komi, a savjeti koje dobivam i nisu nešto prodojeći, tako da mi je zaista teška ta situacija s dojenjem, pored svega drugog.

Trebam malo podrške da ustrajem....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I još nešto, doji oko 4,5 puta dnevno, nekad malo više, nekad manje. Drugu tekućinu (vodu) pije puno, jer s obzirom na vrućine i činjenicu da dobro papa drugu hranu, naravno moram je i napojiti.

Čini se zadovoljna....

Jedini problem koji smo imali, s 4 mjeseca je malo dobivala na kilaži, u prosjeku 400 grama tjedno, pa sam se ja zato počela izdajati i dodatno joj davati na bočicu...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

po opisanome ste vas dvije u odlicnoj situaciji: ona vec odavno kombinira bocu i dojku bez problema i tko god je cuvao nece mu biti problema za nahraniti je, a tebi se nesto smanjila laktacija, sto je zbog odlaska u bolnicu za tebe dobro

ipak, 4-5 podoja je jos uvijek dosta i ako odlucis ne prekinuti prije odlaska u bolnicu, vjerojatno ces se u bolnici morati koji put izdojiti zbog prepunjenosti, pa ponesi izdajalicu ako je koristis

kad se vratis, ti i beba cete odluciti kako dalje:
    mozda beba bude htjela nastaviti
    mozda je ti budes htjela vratiti na sisu
    ili se mozda budes htjela koji put izdojiti i dati joj izdojeno, ako ona nece sisati
    a mozda i obje odlucite da vam je bilo dosta

sve su vam opcije otvorene

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da si tvoji argumenti prevagnuli, nije kraj svijeta ako prestane dojiti, ali isplati se pokušati izdajati.

Hvala ti, tako ćemo i napraviti. pa što bude...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •