-
Moj omiljeni antipasti
ovo jelo je stalno na "narudžbenici" naših prijatelja kad nam dolaze.
kad napravim dosta , popakujem u staklenke i poklonim prijateljicama.Uvijek se raduju.
1 patlidžan
1 tikvica
1 crvena paprika
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika ruzmarina
1 tegla šampinjona
200 g Feta sira(ja volim ovčiji a MM slani kravlji)
250 g (cherry) paradajza
10 listova bosiljka
4 kašika balzamika
3 kašike bistre supe
prstohvat šećera
1 češanj češnjaka
biber
Sol
Patlidžane izrezati na tanke šnite, posoliti i ostaviti 30min.Malo ih saprati i izrezati na kockice.Tikvice i paprikutakođer izrezati na kockice.Sve propržiti na maslinovom ulju.Dodati ruzmarin.Dodati šampinjone i sve dinstati još nekih 5 minuta.Ostaviti da se malo ohladi.U međuvremenu paradjze prepoloviti, fetu izdrobiti(ne skroz sitno) , bosiljak isjeckati.Balsamiko pomiješati sa supom, dodati isjeckani bijeli luk,šećer, sol i bosiljak.Marinadu preliti preko mlakog povrća.Dodati sir i paradajz, sve promiješati i ostaviti da malo odstoji.
MOže se održeti i po nekoliko dana u frižideru, STAJANJEM JE UKUS SVE BOLJI!!!
Najbolje šmeka sa vrućim bijelim hl****m.
-
znas sta WM?
eto mene za vikend kod tebe, svakako sam zasluzila da ne kuham bar koji dan
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma