Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: anovulatorni ciklusi - koji su simptomi?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Draga vatra26, moguce je imati menstruaciju i anovulatorne cikluse. Najjednostavnije ces to provjeriti ako odes kod ginekologa na uzv u sredini ciklusa. Ako se blizi ovulacija, vidjet ce rastuci folikul, a ako je prosla ovulacija, vidjet ce zuto tijelo.
    zbunjena sam!
    bila sam na folikulometriji 2 puta i vidio je rastući folikul na lijevom jajniku,poslije je ustvrdio da je O bila 14.10.
    kad sam 22.10. vadila progestrogen bio je užasno nizak,što znači da nije bilo O
    muči me da li je moguće da se na UZV nešto vidi ako nema O? ili kaj? što se treba vidjeti ako je bila O?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anika2 prvotno napisa Vidi poruku
    zbunjena sam!
    bila sam na folikulometriji 2 puta i vidio je rastući folikul na lijevom jajniku,poslije je ustvrdio da je O bila 14.10.
    kad sam 22.10. vadila progestrogen bio je užasno nizak ,što znači da nije bilo O
    muči me da li je moguće da se na UZV nešto vidi ako nema O? ili kaj? što se treba vidjeti ako je bila O?
    Ne znači da nije bilo O. Ja sam imala ovulaciju (bila na folikulometriji), pa menstruaciju 7 dana nakon ovulacije, progesteron sam vadila pro forma, bio je doslovno zanemariv (7 dpo je bio i 1 dc).

Kod mene je uzrok bio prolaktin koji je očito rušio progesteron. Ostala sam T s Bromergonom u drugom ciklusu pod terapijom (iako je prolaktin bio u granicama normale, ali sam imala mlijeko a dugo već nisam dojila).

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znači da nije bilo O. Ja sam imala ovulaciju (bila na folikulometriji), pa menstruaciju 7 dana nakon ovulacije, progesteron sam vadila pro forma, bio je doslovno zanemariv (7 dpo je bio i 1 dc).

Kod mene je uzrok bio prolaktin koji je očito rušio progesteron. Ostala sam T s Bromergonom u drugom ciklusu pod terapijom (iako je prolaktin bio u granicama normale, ali sam imala mlijeko a dugo već nisam dojila).
    nego što bi moglo značit? prolaktin nisam vadila
    toliko sam bila bijesna i tužna u pon da sam razmišljala o promjeni ginića

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

nego što bi moglo značit? prolaktin nisam vadila
    toliko sam bila bijesna i tužna u pon da sam razmišljala o promjeni ginića
    Imala sam ovulaciju, ali je prolaktin u lutealnoj fazi snižavao progesteron. Nizak progesteron je uzrokovao jako rane menstruacije (19. ili 20. dc), tako da ako je i dolazilo do oplodnje trudnoća se nije mogla ostvariti (u vrijeme kad bi trebala biti implantacija ja sam već imala menstruaciju).

Meni utrogestani ni dabrostoni nisu pomagali, unatoč visokim dozama ciklus se nije produžavao.

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam ovulaciju, ali je prolaktin u lutealnoj fazi snižavao progesteron. Nizak progesteron je uzrokovao jako rane menstruacije (19. ili 20. dc), tako da ako je i dolazilo do oplodnje trudnoća se nije mogla ostvariti (u vrijeme kad bi trebala biti implantacija ja sam već imala menstruaciju).

Meni utrogestani ni dabrostoni nisu pomagali, unatoč visokim dozama ciklus se nije produžavao.
    i kako si to riješila?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

zbunjena sam!
    kad sam 22.10. vadila progestrogen bio je užasno nizak,što znači da nije bilo O
    anika, meni ovo liči na defekt lutealne faze. Ovulirala si i onda ti je prije vremena (8 dan) progesteron pao.
    ako je tako i obični ginić bi ti na to trbao dati Utriće i to je to.
    inače Radončić ti je mpo-ovac u poliklinici Vili

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    anika, meni ovo liči na defekt lutealne faze. Ovulirala si i onda ti je prije vremena (8 dan) progesteron pao.
    ako je tako i obični ginić bi ti na to trbao dati Utriće i to je to.
    inače Radončić ti je mpo-ovac u poliklinici Vili
    našla sam i hoću to napisati ovdje i ti me preduhitri

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

našla sam i hoću to napisati ovdje i ti me preduhitri
    želim ti da je to to, jer se taj problem vrlo lako rješava

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    želim ti da je to to, jer se taj problem vrlo lako rješava
    koliko žena nakon uzimanja utrića zatrudni? i ja se nadam da je to to ,,,svuda piše da je razlog u hipofizi....što još znaš o tome?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •