-
Cure drage, molim vas pomagajte. MM i ja odlučili se poraditi na bebi prije par mjeseci. Oduvijek sam imala redovne menstraucije, ovulaciju, sve super. I taj prvi ciklus kad smo počeli raditi na bebi imala sam ovulaciju (prepoznala je po sluzi), ali od tada izgleda ništa od O. Nemam više iscjetka, osjećaja, vlažnosti, ništa. Mjerila sam i bazalnu temp i isto ne ukazuje na ovulaciju.
Bila sam privatno kod ginekologa i nakon UZV pregleda doktro je zaključio da je moguće da nemam ovulaciju (na jednom jajniku se vidio smežurani folikul) ali da to nije ništa zabrinjavajuće i da se može desiti svakoj ženi. Dao mi je utrogestane zbog zadebljale sluznice maternice.
Međutim, mene muči kako je moguće da mi ovulacija već nekoliko mjeseci uzastopno izostaje, a nikad nisam imala nikakvih problema a nemam ih ni sada (ciste na jajnicima i sl). M mi usprkos izostanku ovulacije dolazi svakih 27-28 dana iako slabija nego prije.
Jako bi željela bebu i pomalo me već hvata strah od možda preuranjene menopauze. Imam 31 godinu, znam da je još rano za razmišljati o menopauzi, ali svjesna sam i da ima puno žena mojih godina koje su u preuranjenoj menopazi. Stvarno željela dijete i sve me više hvata strah od toga da možda nikad neću postati majka iako sam svjesna da je prerano za to jer još nikakve veće pretrage nisam ni napravila. Ljuta sam na vlastito tijelo što je baš sada kada sam odlučila poraditi na djetetu "otkazalo suradnju".
Oprostite na malo dužem postu, ali zanima me dali je koja od vas imala sličan problem i kako ga je riješila. Mislila sam možda početi sa maruljom, vrkutom, maca prahom.
Naručena sam kod svoje ginekologice preko zavoda za 3 tjedna i planiram je tražiti uputnicu za vaditi hormone.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma