Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Koja AS? 5 godina, skoro 18 kg

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Koja AS? 5 godina, skoro 18 kg

Do sada smo imali Roemer, ali budući da sam skužila da je sin knap na 18 kg (17,5, s oblekom malo više), visok 113 cm, kupili bismo mu drugu. Koju AS izbarati (može i izofix); molim što hitniju preporuku (danas bismo je htjeli kupiti, sutra ide na put).

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 19.08.2010. at 10:47

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala na odgovoru.
    I još malo proširujem pitanje: je li sigurniji booster (do sad se njega nisam sjetila) ili AS, uzevši u obzir da mi sin ima skoro 5,5 godina?

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za djecu te dobi koristi se AS-boosteri, a ima ih sa naslonom, bez naslona i kombinirana.
    Ja bih izabrala (i jesam) kombiniranu, znači sad kad je dijete manje koristi se sa naslonom, i automatski ga štiti/ublažuje i kod sudara sa strane. Sam naslon absorbira dio energije tijekom sudara. I tako sve dok zadovoljava uvjete proizvođača. Kad preraste, makne se naslon, i ostaje samo donji dio (to obično zovemo booster).

i napomena/podsjetnik da se djeca te dobi i kilaže vežu sa pojasom automobila.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    za djecu te dobi koristi se AS-boosteri, a ima ih sa naslonom, bez naslona i kombinirana.
    Ja bih izabrala (i jesam) kombiniranu, znači sad kad je dijete manje koristi se sa naslonom, i automatski ga štiti/ublažuje i kod sudara sa strane. Sam naslon absorbira dio energije tijekom sudara. I tako sve dok zadovoljava uvjete proizvođača. Kad preraste, makne se naslon, i ostaje samo donji dio (to obično zovemo booster).
    Znači, takva je i KidFix? Zvala sam Turbo Limač i vele da već više od godinu dana ne drže Roemer sjedalice. Znate li gdje se još mogu kupiti u Zg-u?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kika

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ima i fun4mum

i

tintilinić....

Ili Baby center u Sloveniji (brežice vam najbliže..)
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 19.08.2010. at 13:35

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Leelee prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, takva je i KidFix? Zvala sam Turbo Limač i vele da već više od godinu dana ne drže Roemer sjedalice. Znate li gdje se još mogu kupiti u Zg-u?
    Imaš ih i u Peg Perego dućanu u Ilici, nisko, skoro već kod Črnomerca.

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš ih i u Peg Perego dućanu u Ilici, nisko, skoro već kod Črnomerca.
    To je Fun4mum. Oni drže i BeSafe boostere, uz ove već imenovane.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala na odgovorima. Sjedalicu ipak tak' na brzinu nismo kupili (stara je po kilaži ipak još ok), ali mi je iskrsnulo još par pitanjca. Gledajući ADAC-ove ocjene sjedalica (kategorija II/III) za Roemer i Cybex sjedalice (testirane su one s isofix-om), te posebno za Cybex sjedalice iznose da ukoliko su bez isofix-a ne sjedaju najstabilnije u autu. Iako sam na ovom podforumu naučila da isofix ne igra sigurnosnu ulogu u ovoj kategoriji već samo pričvrsnu, ipak ispada da su bolje one s isofix-om. U autu imamo isofix, ali ne na stražnjem srednjem sicu (ne znam je li uglavnom tako ili većina auti ima i u sredini).

Budući da je srednje stražnje sjedalo najsigurnije, je li onda bolje kupiti Roemer bez isofix-a i staviti ga na srednje stražnje sjedalo ili ipak - Cybex ili Roemer - s isofix-om, pa ga "prišarafiti" iza sa strane?
    Kako ste napravili, odnosno razmjestili sjedalice u autu s isofix-om, vi koji imate dvoje djece, s jednim djetetom u nultoj ili I. kategoriji sjedalica a s drugim u kategoriji II/III?

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imamo isofix u autu, a trenutno ne koristimo nijednu sjedalicu koja se tako montira. Sjedalicu grupe II/III smo stavili iza vozaca, a 0+ grupe iza suvozaca, jer ova manja trazi vise prostora za montiranje. Mjesto u sredini nije preporuceno od strane proizvodjaca naseg automobila za montiranje sjedalica, jer je malo ispupceno a i nedovoljno siroko da bi sjedalica citavom svojoj povrsinom bila na istom nivou.

A podatak da sjedalica nije cvrsto pricvrscena za sjediste mene ne bi previse opterecavala kad je pitanju grupa II/III, jer je upravo kao takva i testirana i dobila konacne ocjene na testu. Vecina sjedalica grupe II/III koje se montiraju bez isofixa "plesu" po sjedistu. Doduse, neke manje, neke vise.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi imamo cybex sa isofixom i montirana je iza suvozačevog sjedala samo zato što je on naučio tako i voli zujati van dok se vozimo a malena je još uvijek u jajetu i vozi se iza vozača.
    inaće sjedalicom smo prezadovoljni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •