Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 157 od 157

Tema: kada ste uspjele skuhati ručak....?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A čemu takvo gnušanje prema pomoći?

Ja sam bila bez pomoći, ali ne bih imala ništa protiv da sam je imala, niti manje poštujem one koji su je imali.

Šta fali pomaganju i suradnji? Ne mora značiti da je jednosmjerno, vjerojatno se i uzvraća.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam bila bez pomoći, ali ne bih imala ništa protiv da sam je imala, niti manje poštujem one koji su je imali.

Šta fali pomaganju i suradnji? Ne mora značiti da je jednosmjerno, vjerojatno se i uzvraća.
    Slažem se. Moja svekrva (86) i danas povremeno skuha nama ručak (1x tjedno, nikad češće - često rjeđe, ovisno o tome kako se osjeća i kako je raspoložena), ne zato jer mi to trebamo, nego je to NJOJ radna terapija. Ne može skuhati 2 sarme ili 1 tanjur ričeta, koliko je njoj dosta, pa kad kuha takve stvari - mm lijepo donese i mi uredno pojedemo. Isto, imamo razmjenu - kad mi pečemo paprike ili puricu, pošaljemo njoj. Isto vrijedi i za orehnjače i slično.... jer ona već dugo ne peče kolače. Vrijedi i za zimnicu - ja ju napravim bome za cijelu obitelj i šire (moj brat je samac, dobro mu dođe) i tako funkcioniramo.

Ponekad dobro dođe da imamo skuhano. Btw. kad smo kod zimnice - domaći paradajz i đuveđ je zakon, često skraćuje vrijeme kuhanja u tjednu na pola.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

od kad sam se udala kuham svaki dan,pa tako i sa prvim i sad sa drugim djetetom. ne smatram se super ženom.to mi došlo pod normalno.mm ponekad uskoči. Imam svekrvu koja mi želi kuhati,nudi se peglati i sl.ali ja to ne želim. Kako bi rekla,volim naše stvari držati unutar naše kuće. Dobra organizacija i prioriteti su najvažniji. Sa prvim djetetom sam se možsa malo i preforsirala pokušavajući imati sve savršeno dok sam sad malo opuštenija. I nakupit će mi se veša za peglanje,i neću obrisat glupu prašinu koja mi je pod nosom makar imam sad vremena dok sjedim tu i tipkam.prije toga sam vježbala jer su mi djeca otišla kod mm-ovih.nisam peglala ni čistila. al sam danas sa kikićima usisala auto,bila u dućanu u nabavi,naravno skuhala ručak. Ostatak dana sjedim na podu,hvatam puzavca i izrađujem kaširanu žirafu sa starijim. Sutra će možda biti na redu peglanje.
    Prije sam se čudila ovima koji ništa ne stignu,ali što sam starija kužim da jednistavno nismo svi isti i nemamo svi iste prioritete.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    S prvim nikako (al sam živjela sa svekijima pa mi nije ni bolo nužno), a sa drugim odmah.
    Kad imaš drugo dijete i osvjestiš si da ono prvo ne smije biti ni gladno ni pokakano zato jer je dobilo brata ili seku onda je sve drugačije.
    Onda retrogradno gledajući vidiš da se to dalo i sa prvim... ali lako je kasnije biti pametan.
    Nije da sam bas nesto spremala, ali uvijek je bilo skuhano i oprano.
    Ja ovo sve da potpisem
    Posljednje uređivanje od lady.x : 15.10.2015. at 15:46

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma varira i pocetna pozicija prije rodjenja djeteta. Ja ni prije nisam cesto kuhala, rucak smo oboje imali na poslu a vecera mi je oduvijek bila ok i ako je pizza, cevapi ili sendvic. Tetu spremacicu za 1x tjedno sam imala i prije i nakon rodjenja djeteta. Ali kad se rodila starija odjednom vise nije bilo rucka u kantini a pocelo se gomilati i prljavog vesa, sudja, nepospremljenih stvari i sl. Srecom, kako je teta spremacica dolazila 1x tjedno, onda sam makar za njen dolazak bila prisiljena spremiti posuseni ves u ormare i razbacane stvari, da se zena moze prihvatiti ciscenja

S drugim neko vrijeme nisam imala spremacicu ali sam i cistila i spremala i imala skuhano2x dnevno, poceli su me s dvoje djece relaksirati ti kucanski poslovi, bolje to nego slaganje kockica

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku

Zato što puno žena od sebe napravi žrtvu kad rodi. Eto. Meni se to ne sviđa. I više cijenim mater koja ide pišati s bebom u rukama ili gura kolica u wc, onu koja je rasčupana i nenašminkana zbog manjka vremena, onu koja s bebom u ruci pomaže starijem pisati domaći rad, nego onu koja za sve ima vremena jer ima vojsku pomagača. Cijenim takve majke. I ne mora značiti da ona koja prihvaća pomoć, nije na raspolaganju za pomoći drugima. Ja od svekrve nikad nisam imala pomoć, nisam je htjela. Sad ja njoj mijenjam pelene, čistim rane, masiram joj stopala i prošetavam je, kuham joj ručak za u bolnicu jer ne voli bolničku hranu itd.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali uvijek ću prihvatiti pomoć svoje matere koja će mi uzeti pola djece da ja mogu izaći vani
    Suđe i robu nek pere sebi i ćaći, meni neće

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •