Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 157

Tema: kada ste uspjele skuhati ručak....?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja kuham od kad sam dosla iz rodilišta, imam još doje djeca imoraju jesti a kruh i namazi nisu rješenje.
    U biti sve radim kao i prije, mali mi je na rukama ili u marami, spuštanje njemu nema šanse..bar po noći za sada dobro spava.
    Nekad se tuširam a on je viper i ja mu pjevam.
    Nekad se i dere jer sam ga spustila jer sam srednjoj išla rit obrisati ili promješati ručak.
    To je život, ako vam je teško zamislite kako bi vam bilo da imate još jedno, dvoje koje sto traže pažnju ili im treba nešto donjeti, spustiti.
    Povrće rezuckam kad zaspi i stavim u frižider, kruh stavim peći isto navečer.
    Da se sve...
    I kolač napravim, zadaću sa starijom, šetnje..
    I ne, nemam pomoć ni od koga, mm radi po cijele dane.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    ja kuham od kad sam dosla iz rodilišta, imam još doje djeca imoraju jesti a kruh i namazi nisu rješenje.
    U biti sve radim kao i prije, mali mi je na rukama ili u marami, spuštanje njemu nema šanse..bar po noći za sada dobro spava.
    Nekad se i dere jer sam ga spustila jer sam srednjoj išla rit obrisati ili promješati ručak.
    To je život, ako vam je teško zamislite kako bi vam bilo da imate još jedno, dvoje koje sto traže pažnju ili im treba nešto donjeti, spustiti.
    Da se sve...
    Kako je ovo lijepo čitati...
    Bravo i samo naprijed! Puno toga se može uz malu djecu i nitko ne mora biti ni gladan ni zmazan.

1 Mandarina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Slazem se i ja sam s dvoje malih (3g i 9mj) i vrlo cesto sama po cijele dane bez ikakve pomoći. Za pocetak nisam komplicirala, gledala sam sto je jednostavnije, a opet kvalitetan obrok. Sjeckala dok spava ili je stavila na pod pa kuhala. Dnevni i kuhinja su jedna prostorija pa su mi uvijek na oku. Nekad se malo sve odulji, nekad stignem brzo, ali bude. Do trgovine obje na kolica, poslije trgovine u parkić...ispocetka je znali biti kenjkanha, al brzo je uslo u rutinu

1 Mandarina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Budući da je pitanje bilo kad -prvih mj dana je cesto kuhao muz, bio je doma cijelo vrijeme, kad je krenio radit, kupio bi mi namirnice unaprijed -znaci nakon nekih mj dana

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Meni sveki kuha ručak

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cini mi se da svi imamo manje problema s drugim (i daljnjim) nego prvim. Ja sam vec negdje pisala kako su izgledali moji dani sa starijom. To je dijete koje je spavalo ako je bio zamor i culi se ljudi, u tisini doma (muzika nije palila, niti tv) je spavala samo na meni, budila se na svaki susanj, i preventivo urlala cim bi shvatila da je negdje "odlozena". Naravno, gledajuci unazad, i meni je trebalo da skuzim kako s bebom, ali mjesecima sam prvi obrok jela oko 15h, obicno torteline s barila umakom ili neki slicni kulinarski poduhvat od 10-ak minuta, najcesce s njom u krilu kako spava (imala sam mali anatomski jastukic koji mi je sluzio kao prijenosni "krevet" za krilo) i pokrivenu krpom da umak ili mrvice ne padaju po njoj. Ili bi izasle van i ne bi se vracale doma do pet, ja bi pojela nesto iz pekare, a ona spavala ko zaklana u kolcima u shoping centru. Pa zove muz gdje sam, mene nema doma, dzumbus u stanu, a za veceru pizza ili cevapi iz dostave

S drugim nisam znala sto bih s vremenom, odvezli bi stariju u vrtic, pa ducan, on bi zaspao u kolicima, ja dosla doma, skuhala si rucak, prosurfala, ne bi znala sto sa sobom (bila je zima, i to neka ledena snjezna). Popodne bi jos jednom kuhala veceru, isto bez problema, pekla kolace, igrala se sa starijom, spremala stan - sve, ama bas sve sam stigla, kao da ga nemam. Ali isto tako, on je volio spavati na krevetu, i nikad se nije zbog toga bunio, niti je urlao cim bi otvorio oci jer nije na rukama itd

vise se volim prisjecati drugog porodiljnog, onaj prvi sam potisnula

1 Mandarina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

To je istina. Iako meni ni prva nije bila nesto posebno zahtjevna, pitam se sta mi je bilo tesko samo s njom.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Istina, sa svakom sljedecom mi je bilo sve lakse
    Iako je prva bila najmanje zahtjevna beba, a druga i treca sve vise i vise
    A ono, sa trecom sam pocela i vjezbati svaki dan, uz sve ostalo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne mogu vjerovati da postoji ovakva tema. Zamisli, kad bi ja razmišljala kao autorica, na što bi ličio život moje djece. Valjda kad živiš određenim načinom života i kad imaš luksuz da netko drugi umjesto tebe radi svakodnevne poslove, ne možeš ni zamisliti da može drugačije. A normalno da može.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kada stignete spavati?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Po noći... i ne znam zašto čitam ovakve teme...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kada stignete spavati?
    Ponekad nocu

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je pitanje i tema skroz ok.
    Prvo dijete je ogromna promjena u životu za većinu ljudi i naravno da snalaženje traje neko vrijeme.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad se već spominje kuhanje i spavanje, padaju mi napamet neke mame koje ništa nisu stizale i imale su čitavu vojsku pomagača-za kuhanje, čišćenje i čuvanje djece. Ali su zato spavale i popodne i noću :D Ja do prije par godina nisam spavala ni danju ni noću. Sve se to da organizirati, a nevjerojatno koliko stvari se može napraviti s jednom rukom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne spavati danju ni noću nije neka sreća, to ćemo se valjda složit? Možda netko svoje zdravlje stavlja ispred čiste kuće. Možda i ispred skuhanog ručka, pa barem na godinu-dvije. Nije rečeno da je to pogrešan stav.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo dijete je ogromna promjena u životu za većinu ljudi i naravno da snalaženje traje neko vrijeme.
    Pa i meni je ok
    Samo kazem da mi je najkompliciranije bilo s prvim djetetom
    I mislim da je to normalno

Ja ne kuham i ne pospremam po noci
    I prije sam cesto imala pomoc
    Al opet bas ne spavam
    Najmanja se budi 1-3 puta po noci i to je sad suuuper
    Al najstarija zato ima show svaku noc
    A meni u glavi je sad lakse nego s prvom...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i meni je ok
    Samo kazem da mi je najkompliciranije bilo s prvim djetetom
    I mislim da je to normalno
    Pa da, to i ja kažem. Treba steći vještine, a i kondiciju, za biti roditelj.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa da, to i ja kažem. Treba steći vještine, a i kondiciju, za biti roditelj.
    Treba. S prvim je uvijek najteže. Ali ne treba (a ovo se ne odnosi na nikog s foruma nego na neke žene iz moje okoline) izigravat milostivu onog trena kad zatrudni pa nadalje, pa se prvih pet godina djetetovog života odmarati kad se odmara dijete, čistiti kad ti se čisti, jer prljava kuća se podrazumijeva s malom djecom, kuhati kad možeš, i tražiti pomoć nekoga da čuva djecu kad ideš prati kosu. Zato i kažem, kad prihvatiš dijete kao dio tvog života i obitelji, dio tebe, onda se uz malo truda sve može. Može se i onako kako sam opisala gore, ali u tom slučaju treba biti svjestan da postoji ogromna razlika između majki koje žele i majki koje ne žele.

Ja ću opet s jednim primjerom, ta jedna mi prva pada napamet kad je ova tema u pitanju. Čim je zatrudnila, prvo je prestala imati odnose s mužem. Kad je rodila, to je bio smak svijeta. Imala je normalan porod i ranu od epiziotomije, zbog koje je ležala više od mjesec dana. Mater i svekrva su joj kuhale, čistile, prale i čuvale bebu. Prestala je dojiti odmah jer je bolilo. Prvih nekoliko godina joj je svekrva nastavila kuhati, a ona je bila carica majka, koja zbog djeteta ništa ne može. Izigravala žrtvu na račun majčinstva. Muž joj našao ljubavnicu, svekrva je više nije mogla podnijeti, ona upala u depresiju i sve svoje frustracije iskaljivala na djetetu. Nakon pet godina rodila je drugo i isti scenarij se ponovio. Se to skupa trajalo je 10-ak godina. Do tad joj se život pretvorio u tešku dramu. Sve zbog stava. Od jedne trudnoće, do raspada sistema. Danas ima dvoje djece, loš brak, i milijardu savjeta kako biti dobra mama.

Ovo je ekstreman primjer. Ali i dobar primjer kako treba u čitav taj svijet ući sa stavom da se može i da se treba navikavati na petu brzinu, na umor, umor i umor, nespavanje i malo teži tempo. Jer sve se to isplati
    Posljednje uređivanje od Trina : 09.10.2015. at 15:58

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mislim da sam prvi rucak skuhala sa 6 mjeseci, od 12h do 13h. I tako kuhala svaki dan kasnije, jer je malcu to ritam spavanja. Doduse, sad po danu spava od 12:30- 15h.. Po noci spava ko top od 21h do 8-9 ujutro.

Skroz mi je nelose i dosla sam se hvalit jer sam godinu i pol imala divljaka koji se budio svakih sat vremena po noci

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Upravo tako.
    Cak mislim da kad novopecene mame ovo citaju da im se nabijankompleks svi super svi sve stignu a zanemaruje se neispavanost umor i sl. I naravno razlicita djeca.

ja sam se dobro organizirala na porodiljnom al nismo svi isti.i onaj tko kaze da nije umoran s malom bebom ili bebama doma taj laze :kesi se:
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.10.2015. at 17:37

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dok ja otipkam s oje i v3c par posto a napisale idem citat...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uh Trina kako grijesis s ovim da treba bit umou umor i umor i nema spavanja danju i nocu. Nemoj se ljutit al to te i dovelo do takvog zdravstv.stanja i savkoga bi. Spavanje i odmor trebaju bit sastavni dio zivota u nekoj fazi zi lvota vise u nekoj manje al mora.

kad se ide potpuno kontra zdravlja, onda sam kontra.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.10.2015. at 17:44

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde da jednom potpišem i lili, ja se isto nasmijala i sjetila odmah tahikardije "nepoznatog" uzroka, odmah mi je jasnija i količina kava koja je potrebna za izdurat.... nadam se da je tahikardija bolje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.10.2015. at 17:47

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prasice

Ja više nemam bebe, djeca su u rasponu 4-14,5 godina, spavam čitavu noć, odmaram se koliko me volja a kava je dio karaktera a ne umora.

Uopće mi nije bila namjera nekome nabiti komplekse, nego motivirati da pokuša sama jer se može. Bolji je osjećaj. Bar meni. Bez obzira na tahikardiju

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

he he ja sam tih prvih mjeseci usavršila složence bez ikakvih recepata samo sve ubacim u keramičku posudu za pečenje (bez previše sjeckanja..luk na četiri djela..) pokrijem sa folijom i za sat vremena ručak za prste polizat
    što se tiče pospremanja kad sam rodila odjednom mi se vrijeme spremanja pretvorilo sa 4 sata na 1 sat a i ne mora se čistiti svaki dan!!! jednom tjedno čisto dovoljno eventualno dva put (rijetkost). jedino kad je krenulo puzanje onda sam pod čistila svaki dan.

prva dva tjedna mi je bila i sveki i mama i muz i sestra na raspolaganju a nakon toga svi su morali raditi po cijele dane, muz na terenu...
    posložila sam si u glavi da je od sad na dalje tako i sve je krenulo!! nekad je bilo teže nekad jako lagano i to je to!! sve je super dok nema bolesti!!

jedino što mi je još uvijek nije jasno kako hrpa za peglat i hrpa za prat rastu simultano

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde da jednom potpišem i lili, ja se isto nasmijala i sjetila odmah tahikardije "nepoznatog" uzroka, odmah mi je jasnija i količina kava koja je potrebna za izdurat.... nadam se da je tahikardija bolje.
    u to ime ina

i ja se nadam da je tahikardija bolje, Trina ne zamjeri, tako pišem jer znam da se ti nećeš odmah nakostriješit ko neke

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

I meni je tema super, da sam bar imala prilike pročitati neke od postova majki sa ovog foruma, sam Bog zna koliko bi mi život bio lakši... Svi serviraju pred vas prekrasne i savršene majke čija djeca spavaju cijelu noć, mlijeko dolazi u točnim omjerima, nema grčeva, nasmiješena bebica mirno spava u kolicima... Majčinstvo je prekrasno, zaista najljepši osjećaj kojeg ću ikada imati prilike osjetiti, ali to je i proces, sazrijevanje, upoznavanje, a bome i umor, živčanost, stres... Svega po malo i lijepo da postoje žene koje nije sram reći da su i one proživjele i onaj manje lijep osjećaj koje beba u kući donosi i na tome im hvala

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je bila ljetna beba pa je MM skoro dva mjeseca bio doma. Da nije bilo grčeva do duboko u noć, i non stop dojenja mogla bi reći da sam bila na medenom mjesecu A kad je poceo raditi mislim da je bilo teze njemu nego meni. L. bi zaspala tek oko 2, do 6 bi se jos par puta budila i onda bi do 10 napokon mirno spavala, a zajedno s njom i ja. A on bi ujutro morao na posao.
    Sto se tice kuhanja, skuhala bi nesto jednostavno. Spremali smo oboje kad se kome ukazala prilika. S time da je MM puno više u početku obavljao te tehničke stvari jer moja non stop dojila, a dojenja su trajala po 20 minuta.

1 Mandarina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pitanje je bilo kad smo skuhale rucak, al daleko od toga da je sve super. Negdje sam na forumu procitala, i to mi je bila mantra, da je cilj prezivjeti dan i tako je bilo na pocetku..
    s vremenom i ti postajrs brzi i beba mrvu samostalnija i već biva lakse. Budući da ih je dvoje malih plus muz koji dosta radi, rucka treba biti, kakvog takvog, a ovo drugo, kako se stigne. Peglat, sam odlucila kad malo narastu, igracke su nabacane u kutu da bi pod bio bar dio dana slobodan. Moram priznati da u svemu tome sam se najvise izgubila i zapustila ja sama

1 Mandarina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Spavanje je ok, mlađa se budi cicati 4-5 puta. Dnavno spavanje je luksuz jer starija hahari i ne zeli spavati, a ne mogu je ostavit bez nadzora. Nekad se, al bas rijetko, dogodi da obe popodne spavaju, al onda ja od sreće ne mogu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kuhala sam odmah, vodila starije dijete u vrtic kad je bebac imao dva tjedna, svaki dan - vodila i isla po njega.
    Spremala, setala...
    Kod nas ne moze drugacije, sami smo i mora sve funkcionirat

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj 1 Mandarina prvotno napisa Vidi poruku
    Nekad se, al bas rijetko, dogodi da obe popodne spavaju, al onda ja od sreće ne mogu
    Oo, da, kako mi je samo ovo poznato...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eto ja se baš slažem s Trinom, samo što je ona u izričaju malo slikovitija... Ono akd ste uspjele skuhati ručak... Mislim kad mi je bilo potrebno... One koje imaju pomoć i ta pomoć je spremna to biti do kraja života, ne moraju nikad uspjeti u tom pothvatu.. Ostale smrtnice postižu te uspjehe dan za danom. Stav da je normalano ne uspjeti skuhat ručak do 6 mjeseca života djeteta meni nije jasan. Ono dođeš kući iz bolnice 4 dan nakon poroda, prvih par dana uleti muž i onda se 7. dan d poroda digneš i skuhaš paštu sa sirom, pa dan iza juhu, pa dan iza napraviš i pire krumpir za uz leše meso od jučer. i nakon dva tjedna kuhaš uobičajen ručak. A ove žalopojke o zahtjevnosti djece.. Mislim kupiš marau/sling ili štoveć i nosiš i radiš što trebaš... Ako imaš mamu ili svekvu koja je spremna kuhat, prat, peglat i tvoji živci su spremni gledat ju po svojoj kući, onda ne kuhaš i odmaraš se... Ako želiš biti izdepilirana, naspavana, nasmijana u čistoj kući gdje se širi miris domaćeg ručka u 6 slijedova kojeg si sama skuhala, onda ili nemaš djecu ili pukneš. Sve ostalo su nijanse.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pitanje je koliko mladih roditelja je prije rodjenja djeteta zivjelo samostalno ili koliko dugo su zivjeli u samostalnom kucanstvu.
    ja ne znam, ali gledajuci vristece naslove kako se maldi sele tek s 30 godina, onda mozda jos nisu istrenirani. pa mozda zato imaju takva pitanja.
    pripadam generaciji koja je otisla od kuce s 19, a rodila prvo dijete s 33 godine. pa sam valjda imala dovoljno vremena ispraksati se napraviati rucak od nicega u frizideru, jer novaca nisam imala, a bonove iz menze sam ili potrosila ili prodala.

a i pitanje je sta je kome rucak. meni je rucak i tjestenina s makom, a MMu je to desert. ja sam malo digla a on spustio kriterije, pa smo se nasli na pol puta (sad imamo i juhu prije tjesetnine s makom )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje je koliko mladih roditelja je prije rodjenja djeteta zivjelo samostalno ili koliko dugo su zivjeli u samostalnom kucanstvu.
    ja ne znam, ali gledajuci vristece naslove kako se maldi sele tek s 30 godina, onda mozda jos nisu istrenirani. pa mozda zato imaju takva pitanja.
    pripadam generaciji koja je otisla od kuce s 19, a rodila prvo dijete s 33 godine. pa sam valjda imala dovoljno vremena ispraksati se napraviati rucak od nicega u frizideru, jer novaca nisam imala, a bonove iz menze sam ili potrosila ili prodala.

a i pitanje je sta je kome rucak. meni je rucak i tjestenina s makom, a MMu je to desert. ja sam malo digla a on spustio kriterije, pa smo se nasli na pol puta (sad imamo i juhu prije tjesetnine s makom )
    Ovo je sve istina.

Ali istina je i ono što casa kaže - gdje je volje, nađe se i načina...naravno, uz uvjet da si ne postavljamo previsoke standarde. Ja sam i dan danas opterećena s tim da ručak mora biti brzo gotov, još od vremena dok su djeca bila mala, nikad se nisam odviknula od toga da ručak mora biti gotov u pol sata, osim pečenke (a to ne zahtijeva neki posebni angažman osim da netko bude doma).

Bilo je već dosta topica s jednostavnim i nezahtjevnim jelima koja su primjerena za ovakve situacije. Meni je bitno (i danas) da doma imam odličan set za guljenje i sjeckanje, štapni mikser (za odrasle, ne za djecu), dobru tavu u kojoj se ništa ne hvata, ekspres lonac i timer, da me podsjeti kad nešto treba isključiti.

Kod mene je zakon (bila i ostala) i mikrovalna pećnica, da mm može sebi podgrijati jelo u vrijeme kad su svi ostali već odavno jeli.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

X na casu.
    Sve ostalo su nijanse
    Napravis sto moras i kad moras. Ako ne moraš, super.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa da, ali o nijansama je skroz ok razgovarati.
    Posljednje uređivanje od vertex : 13.10.2015. at 13:06

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naravno da ces napraviti ono sto moras. no lakse je ako ti to isto nije neka novost, dakle nesto sto si vec godinama radio, pa se lakse snadjes i okrenes.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citam vas vec neko vrijeme...
    Iako mi sutra izlazimo iz 0-1, da napisem koju o svojem kratkom iskustvu.
    Zasad stizem kuhati i pospremati i u zadovoljavajucoj mjeri se baviti djetetom i psom. Ponekad uskace moja mama da npr odnesem prat ves 2 kata nize ili nam skuha neki rucak ako se dan prije tako dogovorimo. Na tome sam joj jako zahvalna jer su to popodneva kad stignem odmoriti - sto takodjer smatram jako bitnim. Oduvijek sam bila organizirana i brza i vjerujem da me to spasilo. Ali - nisu svi takvi. Mojoj sogorici treba 5min da oguli i nareze jedan krastavac i sat vremena da pojede rucak. I djeca su joj uvijek uredna i puno je s njima, ali joj kucu posprema pomocnica, a jedu iz dostave (doduse zdrave, al svejedno). I ne treba se zbog toga gristi. Ona je svoje prioritete odredila, u skladu sa svojim mogucnostima i sposobnostima.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam kuhala dosta prije prvog poroda
    ali mi je kuhanje s bebom bio ogroman šok
    jer dotad sam bila navikla da kad kuham, imam mir i slobodu da radim što hoću, pravila sam i kompliciranija jela..
    sad odjednom, u pola dinstanja luka njemu se više ne stoji u viperu (a spavao je po 5 minuta nakon pol satnog uspavljivanja) i tome slično

ali naravno, prilagodiš se. dotad je bilo: ručak treba bit gotov u 2, treba mi sat vremena da ga napravim, dakle počinjem u 1. A kasnije: počinjem kad dijete spava, dakle u 9. nastavljam kad opet spava, u 11. ručak je gotov jedan dan u 1, drugi u 3

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću opet s jednim primjerom, ta jedna mi prva pada napamet kad je ova tema u pitanju. Čim je zatrudnila, prvo je prestala imati odnose s mužem. Kad je rodila, to je bio smak svijeta. Imala je normalan porod i ranu od epiziotomije, zbog koje je ležala više od mjesec dana. Mater i svekrva su joj kuhale, čistile, prale i čuvale bebu. Prestala je dojiti odmah jer je bolilo. Prvih nekoliko godina joj je svekrva nastavila kuhati, a ona je bila carica majka, koja zbog djeteta ništa ne može. Izigravala žrtvu na račun majčinstva. Muž joj našao ljubavnicu, svekrva je više nije mogla podnijeti, ona upala u depresiju i sve svoje frustracije iskaljivala na djetetu. Nakon pet godina rodila je drugo i isti scenarij se ponovio. Se to skupa trajalo je 10-ak godina. Do tad joj se život pretvorio u tešku dramu. Sve zbog stava. Od jedne trudnoće, do raspada sistema. Danas ima dvoje djece, loš brak, i milijardu savjeta kako biti dobra mama.
    I onda mi se čude kad velim da treba uvest testove za postat roditelj.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ne kuham otkad sam rodila. Kuha svekrva, pa muž donese od nje ručak nakon posla, muž kad je slobodan, a nekad uskoči i moja mama. Većinu vremena sam oko malog i kad spava po danu (a nema još ustaljeni ritam), onda trčim ja jest, do wc-a, stavit robu, skinit robu sa sušila, opeglat i sl. Uz sve to ne znam kako bi stigla skuhat. Zahvalna sam što tu imam pomoć.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Al zato perem sude, he ,he jer nemam perilicu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Da se sve...
    isto ovako
    ne mogu zamislit da mi starija djeca cijele dane žive na sendvičima zato jer su dobili brata
    jest da je tempo puuuno jači nego prije (jer tu su, iz kuhanje i sve druge kućanske poslove i dječje aktivnosti, škola, vrtić...) al sve mi je to nekako postala normala
    i jedna popratna pojava svega toga - svi kg odoše vrlo vrlo brzo
    Posljednje uređivanje od buba klara : 13.10.2015. at 22:20

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jos jedan potpis na Casu, od a do z.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

naravno da ces napraviti ono sto moras. no lakse je ako ti to isto nije neka novost, dakle nesto sto si vec godinama radio, pa se lakse snadjes i okrenes.
    Onda nije problem prinova u obitelji nego kuhanje kao takvo
    Kad sam rodila prvo živjela sam sa svekrvom i naravno nisam kuhala u početku, al poslije sam ja bila doma a ona na poslu pa sam naravno kuhala ja.
    S drugim sam imala sreću da mi je prvi tjedan nakon poroda bila tetka u gostima, al vec drugi tjedan smo bili sami.
    A ruku na srce, koliko traje staviti pile u pećnicu i oguliti krumpire? Juha se sama kuha...

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Veeliki potpis!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bliže soma mjesečno. Zg holding je nevjerojatan.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Wtf, kako me prebacilo s teme o režijama ovdje. Molim admine da obrišu post iznad.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •