Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Silapen za svaki slučaj

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Silapen za svaki slučaj

Na dugo ću jer bih željela što detaljnije opisti situaciju.

Prije 10 dana, u ponedjeljak, bili smo na moru i Tin (4 godine) je odjednom dobio crveni, reljefni osip po prsima, prednjoj strani bedara i rukama. Taj osip je prošao nakon nekoliko sati. Tu večer dobio je povišenu temperaturu koja je trajala tu noć i prijepodne idućeg dana (oko 38, najviša 38,6), a drugi dio utorka i dio srijede bila je oko 37. Žalio se da ga boli grlo kod gutanja, ali imao je dobar apetit i bio je ok, vesel i razigran, a najveći problem je bio taj što mu se potpuno začepio nos jer mu ga je, pretpostavljam, zatvorio treći krajnik (to se već znalo dešavati). U srijedu ujutro probudio se natečen u licu, najviše oko očiju te mu se pojavio crveni osip na leđima koji se širio i izgledao potpuno drugačije od ovog prvog, nije imao reljef. Otišli smo kod lokalne doktorice koja ga je vrlo detaljno i pažljivo pregledala, rekla da je glo malo upaljeno i da su natečeni svi limfni čvorovi te rekla da se vjerojatno radi o nekoj virozi, da to nije za antibiotik, da odmiruje i kloni se sunca. U toku srijede osip i natečenost su se povukli, temperaturu više nije imao, ostao je jedino problem začepljenog nosa, ali tata mu je dobio temperaturu, bolilo ga je grlo i to je trajalo iduća 3-4 dana.

Kad smo se vratili doma otišli smo u ponedjeljak kod pedijatrice (zamjene jer je naša na go) jer je i dalje jedva disao na nos tj. u snu je stravično hroptao. Pogledala ga je, rekla da nema upale, da se tu ne može ništa nego čekati da prođe i da idemo samo napraviti bris grla. Otišli smo u utorak i danas nas je nazvala s nalazom koji pokazuje da je prisutan streptokok (ovo ću sad otprilike jer nisam dobro zapamtila izraz) u trećini ili trećina streptokoka ili tako nešto, zapamtila sam da je spomenula trećinu. I sad kaže da za svaki slučaj provedemo terapiju silapenom jer sam ja trudna (u 29 tjednu trudnoće), a to je možda bio šarlah. Ne razumijem kakvog to ima smisla. T. je imao šarlah prošle godine, doktorica ga je prepoznala odmah, zar ne bi onda i ova gdje smo bili kad je bio natečen i osipan vidjela da se radi o šarlahu nakon detaljnog pregleda. A sve i da ga je imao, danas mu više ništa nije, meni ništa nije, ako me nije zarazio s nečim u ovih deset dana, čemu onda davati antibiotik? Ima li netko kakvo slično iskustvo? Jako bih voljela da se javi netko iz struke i da mšljenje. Hvala na strpljenju.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s obzirom da si trudna saznaj o kojem je streptokoku riječ i posavjetuj se sa svojim liječnikom i ginekologom. Možeš nazvati i zavod za javno zdravstvo i njih pitati ( meni su puno puta pomogli i bili jako ljubazni ).

Kad mi je sin imao šarlah rekli su neka curki dam antibiotik preventive radi, nazvala sam zavod, posavjetovala se s njima i na kraju curka niti je popila antibiotik, niti dobila šarlah, no ti si ipak trudna i treba vidjeti da li streptokok može štetiti bebi ( mada mislim da u 29 tjednu više ne može ) .

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala ti, tajchi. Sutra se vraća naša doktorica pa ću vidjeti i točan nalaz i što ona misli. Nikako mi i dalje nije jasno što će njemu antibiotik ako je dobro, zar ne bi bilo logičnije da ga preventivno meni prepiše tj. uputi me na moju doktoricu?

Inače, danas smo bili na kupanju i opet je dobio isti osip kao i ovaj s kojim je sve počelo nakon izlaska iz mora, a povukao se za 15-ak minuta. Zar može dijete odjednom postati alergično na nešto u moru? Kupamo se gdje je stvarno čisto more...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja bih se samo ubacila i čestitala Balarosi na trudnoći (nisam znala), baš se veselim

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku

Inače, danas smo bili na kupanju i opet je dobio isti osip kao i ovaj s kojim je sve počelo nakon izlaska iz mora, a povukao se za 15-ak minuta. Zar može dijete odjednom postati alergično na nešto u moru? Kupamo se gdje je stvarno čisto more...
    Moj mlađi se i ove godine osipao. Kod njega je trigger krema za sunčanje s visokim faktorom (30) + more. Kad sam ga namazala svojom kremom s puno nižim faktorom, crvenilu i osipu ni traga... Možda kod tvog sina to nije slučaj (nisi ništa napisala o sredstvima za sunčanje) ali kod nas je ovako bilo i ne prvi put...

Inače, s tom kremom (faktor 30) mazala sam djecu i kad smo bili u vikendici blizu Zagreba - nitko se nije osipao niti se išta dogodilo, ali u kombinaciji s morem rezultat zna biti osip.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.08.2010. at 13:13

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, Vitekova.... ja to nikako pristojno da objavim, samo u sklopu nekih problema

Peterlin, ovo s kremom za sunčanje mi je bila prva pomisao, baš zato jer se crvenilo pojavilo prvi put kad smo promijenili kremu tj. smanjili faktor. Zato sam idući put probala bez mazanja, ali opet je bilo isto. I ovaj vikend smo se kupali, opet crvenilo, ali stvarno kratko, nestane za par minuta. Možda mu je samo prehladno, razmišljat ćemo iduće ljeto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •