Evo konacno i nase price s poroda , Marin se rodio 17.12. dakle punih 17 dana nakon termina uh uh ( ovaj uh ide na konto amnioskopije iako moram priznat da nije bilo bolno vise onako odvratno neugodno)
Dakle taj famozni petak ujutro ustala se ja oko 8 i na putu do wc osjetim nesto fino toplo kako curu iz mene , nije bilo dvojbe odmah sam znala da je pukla plodna voda, i za divno cudo nije me uhvatila panika( ma nisam mogla virovat jos uvik nemogu ) vec sam skuvala kavicu , probudila MM , doruckovali i krenuli lagano put firula.
Dosli smo oko 11 h, a ja nisam imala apsolutno nikakvih trudova, sestra me primila odvela na kat u ambulantu , tu su me pregledali (otvorena 3 prsta), obavili klistir koji je moram rec za krepat od smija.Sestra koja me klistirala crkla od smija kad sam ja pitala da mi da neki cep da mogu doc do wc-a ili da ostavi onu gumu pa da cu ja to njoj vratit kasnije![]()
![]()
![]()
Brijanje sam obavila doma sama i ona je bila odusevljena cak me i pohvalila i rekla super ne moram ja.
Nakon svega toga odletila ja nekako do wc-a (srica pa je blizu , a oni jos kazu probaj setat 15 min. HA HA HA mos mislit)Nakon toga dosla jedna sestra ful ljubazna (a moram priznat da je svo osoblje bilo toliko ljubazno i ugodno da ja nisam mogla virovat nakon svih onih horor prica iz rodilista)i rekla mi da se setam po hodniku koliko god mogu.
Setala se ja tako od 12 do 15.20 ali sve za nista od trudova ni T , jedino su me zabolile noge od tolikog hodanja![]()
![]()
, a bilo mi je i dosadno (slala sms poruke i lajala na mobitel cilo to vrime)
![]()
Oko 15.20 dosla po mene sestra i odvela me u boks , krasan nov novcat sa fenomenalno udobnim krevetom, i tada sam zvala MM da dodze.
MM doletio u roku od 5 min . cili jadan prestravljen jer je mislio da ja krepajem a ja jos ni jednog jedinog truda![]()
![]()
![]()
Tada dolazi neki dok. vrlo mlad i vrlo zgodan, i objasnjava nam da ce me morat stavit na drip nebili pokrenuo trudove jer da je vec proslo dosta vremena od kada je pukla voda.... a dobro kazem ja sta se mora mora se.
U 15.30 stavljaju me na drip , ja i MM pricamo , zafrkajemo se , saljemo sms poruke , smijemo se.... ali od trudova i dalje nista, dok. dolazi pregledava me i dalje samo 3 prsta ,vrti glavom i odlazi.Ja nemogu virovat kako je vrime proletilo ali odjednom je bilo 21.30 a ja i dalje nisam imala apsolutno nikakve trudove i nisam se uopce otvarala i tada je dok. odlucio da ce me pustit jos pola sata , a ako se nista ne pokrene idemo na carski.Ajme majko ja sam cula samo ono CARSKI !!!
Uhvatila me panika jer to niposto nisam zeljela, i onda nakon sta su mi iskljucili drip (nakon 6 h na njemu bez ijednog truda) u 22 h krenuli su moji trudovi i to sasvim pravilni svako 4-5 min.
Trudove nemogu opisat kao bolne , sasvim sam ih lipo osjecala pocetak , vrhunac i kraj i disala sam onako kako sam naucila i stvarno je bilo super ,MM je bio pored mene govorio mi kad dolazi sljedeci,ma prekrasno ukratko.Sve je bilo super do 1.30 (tada sam ja zadnji put pogledala na sat )a onda su nastupili pravi bolovi , bilo je zaista grozno, bolilo je za krepat sican se samo muzevog glasa disi disi a ja vise nisam mogla ni disat pa sam samo nekako puvala na usta....
Tada dolazi dok. gleda me i kaze otvoreni ste skrozi ali morate na livi bok jer beba nije u dobrom polozaju za izlazak. Okrenula se ja na bok i tada nastupa onaj filing kad zene opisuju kao da ce kakit; iskreno govoreci ja bi prije rekla da je filing kao da ce ti raketa izac kroz guzu![]()
![]()
![]()
Marin je izletio u dva truda(koja uopce nisu bolila) , imala sam dva punta od eoiziotomije ali zene moje onaj momenat kad ugledate svog bebaca .....neopisivo nesto ja sam bila totalno zblesena a MM je plaka....
Sivanje nisam ni osjetila (lokalna anestezija) ali sam zato dobila hemeroide UH UH UH ali to je sasvim druga prica. Svo osoblje i sestre na odjelu bile su fenomenalne i ja mogu rec da nemam niti jedno jedino lose iskustvo .I zato drage moje Splicanke bez straha jer sve ono sto pricaju......
I na kraju mogu rec da porod zaista nije bio meni nista strasno ( doduse mo je od prvog truda do Marina trajao 4.5 h ) i MOGLA BI JA TO OPET a tata je bio totalno odusevljen sa svime da je na koncu izjavi da nikad nebi porostio sam sebi da je to propustuio.![]()
![]()
![]()