Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Promjena teta i adaptacija na nove

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Promjena teta i adaptacija na nove

L. je prošle godine krenuo u vrtić (Pazinski vrtić, područni vrtić Lupoglav) i bilo mu je super. Obožava svoje tete koje su zaista drage i odlične. Jako su se trudile oko djece i svi smo bili super zadovoljni.
    Sada smo bili na roditeljskom i saznali da će od ukupno 4 tete (bile su dvije grupe - svaka je imala 2) 2 biti premještene u druge područne vrtiće a jednoj nije produžen ugovor (jer će biti nešto manje djece). Dakle ostaje samo jedna stara teta i dolaze dvije nove. Djeca iz naše grupe ostaju bez obje svoje tete i dvije grupe se spajaju u jednu (dakle, promjeniti će ne samo tete nego i prostor!!!).
    Sad mene zanima je li to uobičajena praksa u hrvatskim vrtićima da se te tete tako mjenjaju?? Zar se ne pazi na to da djeci iz jedne grupe ostane barem jedna poznata teta?
    Ravnateljica nam je na pitanje zašto se to dogodilo odgovorila da je to u sklopu reorganizacije unutar vrtića i da ništa ne brinemo (prilagoditi će se djeca ).
    I što mi je sad očekivati? Kako djeca reagiraju na takve promjene? Imate li takva iskustva?

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mi smo preko ljeta prošli to famozno spajanje grupa i mijenjanje teta tako da mi stvarno nije jasno kako su to dječica preživjela i još uvijek preživljavaju.Barem u našem vrtiću još uvijek se tete mijenjaju i Hvala Dragom Bogu da su od ponedjeljak u svojoj sobi sa svojim tetama.
    Kako reagiraju? a kako drugačije nego plačem .nadam se da vi nećete tako.M. je plakao prvih par dana ali se onda prilagodio jer nije imao izbora i dočekao je moj GO.

I mene je užasno smetalo što su ovim najmanjima i promijenili i sobu i svaki dan je bila neka druga teta ali evo PREŽIVJELI SMO.Ali naravno da postoje djeca koja se ne prilagode tome da nema njihove tete bez obzira što su i stariji , nadam da ćete ove promjene proći što bezbolnije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Naš vrtić ima praksu "rotiranja" teta po grupama (otprilike je ista teta u istoj grupi 2 godine, što znači da nema šanse da dijete ima iste tete kroz cijelo vrijeme pohađanja vrtića).
    Meni se to ne sviđa, ali činjenica je da se djeca uopće ne bune i da to jako dobro prihvaćaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas su se trudili maloj djeci (jaslice) ne mijenjati tete i to je bilo ok.

Većoj djeci (3 godine i više) to nije problem. Moji su obožavali ljeta jer su se tada spajale grupe, dolazile nove tete ili su išli na druge lokacije (njihov vrtić ima 4 adrese).

Iz vlastitog iskustva - to često teže pada roditeljima nego klincima. Probaj pripremiti dijete - reci da će upoznati krasne nove tete (bla bla) pa će se veseliti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja cura se nije ništa posebno vezala uz tete, sada im se grupa raspala jer ih je više od pola predškolaca. Dobiti će 2 nove tete, ali se ne brinem. Po ljeti su tete često mijenjale i njoj to nije ništa smetalo, ne ferma tete nešto posebno.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala vam, cure... nadam se da će tako biti i kod nas. nadam se da će naći svoje stare prijatelje pa će oni to skupa nekako prebroditi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •