Vidi rezultate ankete: Koliko ste platili INFANRIX?

Glasači
5. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 150 kn

1 20.00%
  • 90 kn

4 80.00%
Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Mogućnost cijepljenja uz plaćanje

Početno Mogućnost cijepljenja uz plaćanje

Uskoro vodimo bebu na cijepljenje sa 4 mjeseca. Ne želimo da dobije DI-TE-PER cjelostanično, pa smo se odlučili za INFANRIX, međutim dobijamo razne informacije za cijenu - prijateljica kaže 90 kn u apoteci, pedijatrica kaže 150 kn kod nje u ordinaciji.
    Da li postoji na tržištu INFANRIX od više proizvođača, pa je zbog toga razlika u cijeni, ili pedijatrica želi zaraditi 60 kn razlike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo platili 5-u-1 (ne znam ako je to isto ) 300 kn

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo Infanrix platili 160 kn. Nije ni jedna od ponuđenih cifri u anketi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

3x cijepili Infanrixom i svaki puta u apoteci platili 90ak kuna!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pedijatrica želi zaraditi, ne postoje različiti Infanrixi na tržištu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

koje je od toga 3 u 1, a koje 5 u 1?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

"3 u 1" je i Infanrix i naš DiTePer - i jedan i drugi imaju tri komponente u jednoj injekciji (difterija,tetanus,pertusis). Infanrix je acelularno cjepivo a DiTePer celularno, Infanrix se plaća osim prve doze koju pokriva HZZO a DiTePer je besplatan. Infanrix ima manje prijavljenih nuspojava.

"5 u 1" je pak 5 komponenti u jednoj injekciji tj. Infanrix (difterija,tetanus,pertusis)+HiB+polio (inaktivirani). "5 u 1" se uvijek plaća.

Za neurorizičnu djecu sve doze Infanrixa bi trebale biti besplatne.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mima prvotno napisa
    Eh da, mi smo sve platili.

I to 5u1- 400 kn, a Infanrix 130kn. Naravno bez računa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jel vam problem otići u ljekarnu? Ili doc inzistira na svom cjepivu?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vidim da cijene 5u1 variraju u rasponu od 300 do 400 kn, mi smo platili 392 kn u ljekarni i uskoro to moramo ponoviti. Zašto cijene u ljekarnama nisu fiksne, ili i oni sami određuju maržu? Ali opet, razlika u marži od 100 kn?!? Prosvijetlite me? I gdje ima 5u1 za 300 kn?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da li se 5u1 plaća jedan put za 3 injekcije ili svaka košta 300-400 kn? Znači preko 1000 kn u razmaku od dva mjeseca vrijedi li to zaista toliko?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tri puta se plača po 300-tinjak kuna a vridi li toliko neznam mene to čeka sljedeči tjedan ...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo platili sve tri mislim da je cijena po cjepivu bila 370 kn no sad me ubijte ne sječam se, nisam ni trena razmišljala, pedica ponudila mi odmah pristali, ionako je bila malo osjetljivija

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Da li se 5u1 plaća jedan put za 3 injekcije ili svaka košta 300-400 kn? Znači preko 1000 kn u razmaku od dva mjeseca vrijedi li to zaista toliko?
    meni je pedica rekla da je razmak izmađu tri cijepljenja mjesec i pol

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razmak između svakog cjepiva je mjesec i po , a cijepi
    se 3 puta

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Iako sam jos negdje vidjela ovaj podatak, nigdje mi ga nisu potvrdili, pa pretpostavljam da se takav samo kopira dalje.

Zvala sam svojedobno HZZO, nisu znali za nikakva oslobadjanja, pa sam nakon toga epidemiolosku sluzbu Zavoda za javno zdravstvo u Zadru i zena mi nije odmah odgovorila, nego je rekla da ce to provjeriti i nazvala me nakon dva-tri sata i rekla da nema nikakvog oslobadjanja za neurorizicnu djecu. Ona se samo po preporuci pedijatra eventualno cijepe kasnije i to je to.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to sam i ja čula i pitala pedijatricu i ona mi je rekla da imam pravo na besplatno 3 u 1

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I da ga ne naplati pacijentu, HZZO ce naplatiti njoj. Tesko da ce ona naknadno traziti od pacijenta (roditelja) da to plati kad je vec tako rekla.

Cijepljenje je pod Zavodom za javno zdravstvo, i kad oni kazu sto moze a sto ne, ja im vjerujem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, nekako mi je teško povjerovati da bi pedijatri poklanjali cjepiva - a i dijete naših prijatelja, nedonošče, dobilo je besplatno sve doze Infanrixa.
    Ali, niti ja nisam nigdje crno na bijelo pročitala da neurorizična djeca imaju pravo na besplatno acelularno cjepivo.
    Mi smo cijepili sa 5 u 1 pa nemam vlastito iskustvo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo kupili u ljekarni 2 puta 5u1 i platili smo svaki put po 350 kn. treći put nas je pedijatrica počastila s cjepivom 5u1 i taj put nismo platili.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sva tri puta smo 5 u 1 platili 400 kuna kod pedijatrice. dobili smo račun svaki put.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Hm, nekako mi je teško povjerovati da bi pedijatri poklanjali cjepiva - a i dijete naših prijatelja, nedonošče, dobilo je besplatno sve doze Infanrixa.
    Ali, niti ja nisam nigdje crno na bijelo pročitala da neurorizična djeca imaju pravo na besplatno acelularno cjepivo.
    Mi smo cijepili sa 5 u 1 pa nemam vlastito iskustvo.
    moja m. je isto neurorizicna, prije cijepljenja smo morali na eeg, da vide kakvo je stanje jer je kao beba imala konvulzije, ali nije bilo govora o besplatnom infanrixu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nije niti nama naša pedijatrica spominjala da imamo pravo na besplatni Infanrix; ona to uopće ne mora niti znati, a ako i zna ne mora spomenuti - ali opet, ja ne mogu tvrditi da neurorizična djeca (ili nedonoščad) imaju pravo na besplatno 'pročišćeno' cjepivo, to je informacija koju imam iz druge ruke.

Kad budem imala malo vremena poslat ću mail glasnogovornici HZZO-a sa ovim pitanjem pa ću napisati odgovor na forumu; već sam joj jednom pisala i odgovorila mi je brzo i detaljno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •