Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: kako ste reagirali na prva ciepiva?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno kako ste reagirali na prva ciepiva?

evo pitanja u naslovu.još nismo išli na prvu pikicu zbog upale uheka,ali idemo slijedeći tjedan.bojim se ih ko vraga.najviše temperature i nuspojava.kak je vama bilo ?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    evo pitanja u naslovu.još nismo išli na prvu pikicu zbog upale uheka,ali idemo slijedeći tjedan.bojim se ih ko vraga.najviše temperature i nuspojava.kak je vama bilo ?
    Nikad nije imao nikakvu reakciju do 5u1 onaj oko 2. godine. Onda mu je naoteklo mjesto uboda i tako je bilo cca 5 dana.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To ti je tako individualno da će te čitanje o tuđim nuspojavama samo uplašiti, a vama ne mora biti ništa.
    Starija je imala samo povišenu temp, a mlađi apsolutno ništa.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kako sam ja reagirala na prvo cjepivo, ali moja djeca nisu nikako, niti temperatura, niti bilo što drugo

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moja niti jednom do sada nije imala nikakvu reakciju...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

F je na prvo cjepivo s 5u1 reagirala temperaturom i prodornim plačom koji je trajao sat ili dva. Koma smo bili...Kasnije vise nista. B nije nikada reagirao temp. ali je nakon svakog 5u1 imao kvrgu u nozi koja se razgrađivala i mjesec dana...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je tu i tamo dobivala lagani osip i temperaturicu. Na neka cjepiva ništa, a na Priorix, koji sam doplatila, čini mi se da je najviše reagirala, tijekom tjedan - dva joj se temperatura malo dizala pa spuštala, bila je još nervoznija nego inače, ali to je teško bilo na kraju znati što je bilo od cjepiva a što ne.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

apsolutno nikakva reakcija, svašta su nabrojali da može biti - od temperature, osipa, nervoze, odbijanja hrane nekoliko sati, ali ništa i to ni jedan ni drugi

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ni moji nisu imali nikakvih nuspojava.

Sretno!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nikad nikakve reakcije.

Bit će dobro!

MM je bio taj heroj koji ga je držao, meni se plakalo prvi put. A malac ni A!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nikakve reakcije

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

beskrajno urlanje i ništa više od toga

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ni starija, a ni malac mi nisu imali nikad reakciju ni na jedno cjepivo. hvala bogu. ni crvenilo nakon cjepiva se ne bi pojavilo.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Danas smo malenog cijepili s pediacelom plus protiv hepatitisa B-e i nažalost već imamo reakciju,mišek je dobio temperaturu 38-rektalno,strah me je i pomisliti koliko može skočiti do večeri.Preventivno sam mu probala staviti pola čepića,ali topio se kao sapun.Ljubica cijelo vrijeme spav, s tim da se budi plačući svakih desetak minuta i traži malo maženja,pusica pa natrag u krevetić.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nakon prvog Pedijacela, HZZo 5u1, mala temperatura i malo plača, dva tri kmeka. Dala pola čepića i prošlo ko rukom odnešeno.

Sada nakon drugoga Pedijacela DRAME - temperatura 39, plač neopisivi, i to ne plač nego drečanje i grčenje - srce mi je puklo!!! Nikada ga nisam takvoga još vidjela u ovih 5 mjeseci. Cijela dva dana koliko je to trajalo mi je bi ona rukama i grčio se.

I onda sam sva u panici išla na forume i otkrila da taj 5u1 nije onaj koji sam ja kćeri prije 8 godina kupovala (infanrix) i na koji nije imala nikada nikakvu reakciju. I da se i sada taj isti Infanrix kupuje, a ovaj Pedijacel (obično/često??) ima nuspojave.

Pedijatar nam nije ništa rekao niti spominjao alternativu, a ja naivno vjerovala da je to onaj 5u1 koji je prije bio za kupiti.

Osjećam se kao loša majka jer sam to prepustila pedijatru, a ne napravila istraživanje kao što moraš za sve drugo.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto moze zaciti taj neutjesan plac ako cjepiva, zna li netko?

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni se čini da bebu boli to mjesto gdje dobije cjepivo pa zbog toga plače. A ako ima temperaturu, možda ih boli i sve, ja znam da se jako loše osjećam kad imam temperaturu. Znam da bebe to lakše podnose, ali ipak...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama je pedijatrica kod prvog cjepljenja dala izbor između cjepiva koje pokriva hzzo i koje navodno ima nuspojave (temp), tako da smo ju cjepili sa ovim koje se plaća. I sve je bilo ok.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Emmaa prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je pedijatrica kod prvog cjepljenja dala izbor između cjepiva koje pokriva hzzo i koje navodno ima nuspojave (temp), tako da smo ju cjepili sa ovim koje se plaća. I sve je bilo ok.
    Emmaa, jel vam pedijatrica baš i rekla kako to HZZO cjepivo izaziva nuspojave?

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Naš je plakao tj. urlao još tamo u ordinaciji. Jedva smo ga umirili. Zaspao navečer u 21 h i probudio se u 23 h vrištanjem, nosali ga ujutro do 6 h. Vrištao bez prestanka da smo ga na hitnu htjeli voziti. Dobio i temperaturu pa dali pola čepića. Samo se nadam da će sljedeći put biti bolje, jer je ovo bilo strašno. Sljedećih tjedan dana bio je bez glasa jer ga je izgubio vrišteći.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj natilalimaci prvotno napisa Vidi poruku
    Emmaa, jel vam pedijatrica baš i rekla kako to HZZO cjepivo izaziva nuspojave?
    Da, rekla je da se radi o visokoj temepraturi i da bi za prvi put možda bilo bolje da se cjepimo ovim drugim.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

uh moja malena kad je primila prvo cjepivo sa 2 mj....bila je uzasna reakcija prvo je odspavala u komadu od 2 popodne do 7 sto nikadnije probudila se vristeci i vristala je cijeli dan zamislite samo kad je ni cica nije smirivala otecene su joj nogice bile imala temp...i nije htjela jest ali sutra dan je sve bilo ok....a sad s 4 mj je primila cjepivo i bogu hvala sve je bilo super kao da ga nije ni primila

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo moja Meli je primila 2 cjepiva Engerix B i Pediacel 5u1....malo je zajodlala kad ju je piknula......kao prevenciju dr nam je rekla da joj stavim pola čepića i obloge na bedra ( tamo su ju piknuli)...tak sam i napravila....tempicu je dobila tek nakon 24h i to smo skinuli s pola čepića....jedino sam primjetila da je bila pospanija, kunjala je većinu dana kad je dobila pikicu i dan poslije i to je to.....( ja sam se jako bojala reakcije....ali eto, dosta je dobro to prošlo)......

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj šniki prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moja Meli je primila 2 cjepiva Engerix B i Pediacel 5u1....malo je zajodlala kad ju je piknula......kao prevenciju dr nam je rekla da joj stavim pola čepića i obloge na bedra ( tamo su ju piknuli)...tak sam i napravila....tempicu je dobila tek nakon 24h i to smo skinuli s pola čepića....jedino sam primjetila da je bila pospanija, kunjala je većinu dana kad je dobila pikicu i dan poslije i to je to.....( ja sam se jako bojala reakcije....ali eto, dosta je dobro to prošlo)......
    Šniki..avatar... i baš mi je drago da je super prošlo.
    Nas čeka cijepljenje 28.9. i baš me frka...moram kupit toplomjer za uho da joj lakše provjeravam temperaturu.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala Bogu nikada reakcije ni na jedno cijepivo, sve prošlo za 5 a odradili smo ih sve, sada nas čeka ono u prvom osnovne

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nas je imao reakciju na drugo cijepljenje sa 6u1
    cendranje, temperatura, nogica ga boljela i drzao je savijenu cijeli dan kao psic bolesnu sapicu. stavljala sam obloge al nije pomagalo
    ujutro se probudio kao da nista nije bilo

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikakvu reakciju nikad nismo imali. No mene nikad nisu ni strašile te reakcije tik nakon cijepljenja (koje obično budu u vidu temperature), mene su uvijek mučile neke potencijalne nuspojave puno kasnije u životu koje nitko nikad neće povezati s cjepivom.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

danas sam otkrila kvrgu na ruci moje bebe gdje je primila prije 3 dana vakcinu (primila je di-te-per, polio i hemofilus influence, ali ne znam šta je primila u ruku, šta u nogu)
    jel se trebam brinuti zbog kvrge, jel se apsorbovalo, šta mogu sada uraditi?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moja malena je dobila kvrŽicu na noŽici gdje je primila cjepivo da li je to normalno i kako da joj pomognem poŠto je bila dosta nervozna i imala blagu temp. Nakon cjepiva. Usput ima 4.5 mj. Unaprijed zahvalna

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kvržica je normalna. možeš staviti hladan oblog

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene zanima dali netko zna koje cijepljenje ide u 7.mj života. Odnosno to nam je treće cijepljenje ili ako računam i ono u rodilištu onda četvrto.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ide ti treća doza hepatitisa i 5 u 1, ako se ne varam.

Inače, moj A. je na 5u1 (k tome Glaxov, koji "ne izaziva nuspojave" ) reagirao katastrofa, svaki put sve viša temperatura, preko 40, i svaki put je tjedan dana nakon cijepljenja pokupio neku virozu.

Z. za sada nije imala nikakve reakcije na 5u1. No mene je ionako strah dugoročnijih posljedica, ove kratkoročne me ne muče.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Naš pedijatar nam je predložio cijepljenje Prevenarom, cjepivom protiv pneumokoknih bolesti. Čitala sam nešto o tome, naravno, kao i svako cjepivo, ima prednosti i mana. Zanima me ima li netko iskustva sa, konkretno, ovim cjepivom? Nuspojave, reakcije i sl. Inače cijepili smo Roka Di-te-Perom i Rota-cjepivom, osim lagane nervoze, (JOŠ) nikakvih drugih nuspojava nije bilo i nadam se da ih neće biti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Naš pedijatar nam je predložio cijepljenje Prevenarom, cjepivom protiv pneumokoknih bolesti. Čitala sam nešto o tome, naravno, kao i svako cjepivo, ima prednosti i mana. Zanima me ima li netko iskustva sa, konkretno, ovim cjepivom? Nuspojave, reakcije i sl. Inače cijepili smo Roka Di-te-Perom i Rota-cjepivom, osim lagane nervoze, (JOŠ) nikakvih drugih nuspojava nije bilo i nadam se da ih neće biti.
    Pogledaj i biraj http://forum.roda.hr/search.php?searchid=743466

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Neće da mi otvori.??? ( sorry, no matches. Please try some different terms...))

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Neće da mi otvori.??? ( sorry, no matches. Please try some different terms...))
    Ne znam , meni otvara. Na vrhu ove stranice, gore desno je pretražnik. Ukucaj "prevenar" i otvoriti će se teme na kojima samo pričali o tome.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

TnX

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

D. je jucer cijepljen sa 5 u 1 i cjepivom protiv hepatitisa B. Navecer se par puta budio u placu, kao da ga nesto boli. Noc je bila OK, uobicajena. Ujutro, kad sam ga skinula, stopala su mu bila uzarena, crvena, dlanovi takodjer. Po trbuhu, nogama, nesto malo po ledjima i trbuhu je dobio sitni crveni osip...Do veceri se malo prosirilo i na pelensko podrucje i po gornjem dijelu dlanova, osip mislim...Bas mi je to cudno. Bili smo predvece kod dr., dala mu je Fenistil, i ako se pogorsa da idemo veceras na pedijatriju...Je li se ikome slicno dogodilo? I da, krenuli smo i s dohranom, pa sad vise nemam pojma da li je od toga ili neki virus mozda...Inace je skroz OK, veseo kao i obicno, jede, duda sve 5! Ima li slicnih iskustava?
    Posljednje uređivanje od little duck : 14.01.2011. at 20:21

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moji niti jedan nikada nisu imali nikakvu reakciju na cjepivo i nadam se da će tako i ostati...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikakvu reakciju nikad nismo imali. No mene nikad nisu ni strašile te reakcije tik nakon cijepljenja (koje obično budu u vidu temperature), mene su uvijek mučile neke potencijalne nuspojave puno kasnije u životu koje nitko nikad neće povezati s cjepivom.
    Mi nismo zasada imali nikakvih reakcija, vidjet ćemo za cijepljenje od 1 god. Prvi put sam bila na korak van iz ordinacije da odustanem pa me sestra nagovorila da dopustim...i mene ipak više muče te kasnije nuspojave...
    za koje ste vi pročitale?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku

To i mene brine.

Naša reakcija na prvo cjepivo - nesmirujući plač koju ni cicom nismo mogli smiriti, poslije još teško uzdisanje pola dana. Koma.

Ja - šok, nisam ništa čula doktora ni sestru kaj su mi govorili...
    Užas živi, tak se još nije derala, čula se po cijeloj zgradi, svi su pitali kaj joj je. A sestra se sva zbunila, jedva je napisala uputnicu.
    Mislim da je više bila razočarana kaj sam ja dopustila da ju pikaju, i ne samo to, već sam ju i držala...ili si samo ja to tako mislim????

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cijepili smo se dva puta: u rodilištu i s 2 mjeseca i nismo imali nikakvih reakcija i nadam se da će tako i ostati. Za par dana idemo na docjepljivanje pa ćemo vidjeti.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Uh, zaboravila sam da smo ipak imali reakciju Mjesto gdje je dobila BCG se nakon više od mjesec dana upalilo. Samo je puklo, ja sam malo pritisnula da sve izađe, isprala alkoholom i to je bilo to.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

V. do sada nije reagirala niti na jedno cjepivo ... osim BCG, što je normalno ... ali nikakvih temperatura, plača i slično.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo prvi put prošli samo s umorom i cjelodnevnim spavanjem, ali sada drugi put prije jedno tjedan dana katastrofa. Navečer temperatura koja se naredna tri dana spuštala i dizala do 39. Nakon toga curenje iz nosa i hroptanje. A najgore od svega u spavanju iznenada počne vrištati i treba mi neko vrijeme da je razbudim i umirim i tako već danima. Da li je to od cjepiva? Nikada se prije nije tako ponašala. Do sada je bila super spavač i ujutro se budila s gugutanjem, a sada me već muka hvata od ove noći jer jedanput do dvaput imamo seansu s vrištanjem, a ni cica ne pomaže kao prije. Ima li netko takva iskustva? Ukoliko se ne popravi situacija vodim je pedijatrici.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi smo se jučer opet cijepili. Malena je cijeli dan bila malo nervozna, navečer je teže zaspala i to je to.
    Citiraj lavica7601 prvotno napisa Vidi poruku
    Navečer temperatura koja se naredna tri dana spuštala i dizala do 39. Nakon toga curenje iz nosa i hroptanje.
    Ovo više zvuči kao viroza, a ne reakcija na cjepivo.
    Citiraj lavica7601 prvotno napisa Vidi poruku
    A najgore od svega u spavanju iznenada počne vrištati i treba mi neko vrijeme da je razbudim i umirim i tako već danima. Da li je to od cjepiva? Nikada se prije nije tako ponašala.
    I mojoj se ovo ponekad dogodi, ali nema veze s cjepivom.

marjetarino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo i mi smo se cijepili jucer ujutro i cijeli dan je bio grintav i nervozan ali bez temperature i bilo kakve druge reakcije osim malo musavosti

a sta se tice ovog vristanja u snu ima zadnji tjedan da sam primjetila da se to dogada ,brzo ga smirim i mislim da sanja ,nazalost grubo nesto

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Janis prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, zaboravila sam da smo ipak imali reakciju Mjesto gdje je dobila BCG se nakon više od mjesec dana upalilo. Samo je puklo, ja sam malo pritisnula da sve izađe, isprala alkoholom i to je bilo to.
    To nije reakcija na cjepivo u smislu nuspojava, nego poželjna "reakcija" koja pokazuje da "dijete dobro reagira na BSG".
    Taj "prištić" se ne pritišće, ne ispire alkoholom, drugim riječima - ne dira se, nego se pusti da sam prođe.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    To nije reakcija na cjepivo u smislu nuspojava, nego poželjna "reakcija" koja pokazuje da "dijete dobro reagira na BSG".
    Taj "prištić" se ne pritišće, ne ispire alkoholom, drugim riječima - ne dira se, nego se pusti da sam prođe.
    Uh, to nisam znala Ali, na pregledu sam rekla pedijatrici što je bilo i rekla je da sam dobro napravila. Prišt je sam puknuo i bio je jako velik.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo više zvuči kao viroza, a ne reakcija na cjepivo.
    I ja sam to pomislila, valjda se sve zaredalo jedno za drugim odmah poslije cjepiva. Tko bi znao.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •